Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Salut, sunt elev si am 18 ani. De o luna m-am angajat cu contract de munca si nu am mai primit alocația. Este din cauza ca sunt angajat cu contract?
Salut, ma pot programa la sala chiar dacă abia am început dosarul? Gen fără sa fac nici măcar o ora de condus? Sunt la al doilea dosar
Buna ziua! Am 17 ani si vreau sa calatoresc în Londra, de la aeroportul din Londra mi s- a spus ca pot calatori singura, fara însotitor si fara semnatura de la parinti, însa in Romania nu am reusit...? (mai mult)
Pentru a obtine un nou certificat de nastere trebuie' sa te duci la primaria care l-a eliberat pe cel vechi sau la primaria orasului/satului de care apartii?
Iti trebuie buletinul la donat sange?
Dacă mă duc acum să mă reprogramez la traseu și pe 21 respectiv 27 luna aceasta îmi expiră cazierul și pshiologicul, oare mă pot programa sau o să fie probleme?
Salut! Am văzut pe wizz air ca copii de peste 14 ani pot pleca singuri fără acordul parintilor (cred).Așa dacă merg cu alt părinte pot sa merg (fără sa facă acte ca sa merg)?
Bună TPU! Sunt în România și mi- am pierdut buletinul. Trebuie să plec în Germania peste o săptămână... Eu locuiesc cu mama... Casa este trecută pe maică- mea... Și ea este la spital ...? (mai mult)
Bună. Vreau sa plec la iubitul meu, din cauza părinților. Voi da o declarație la politie ca plec de buna voie, insă lucrurile mele cum le pot lua de la ei?(hainele cumpărate de mine și de el...? (mai mult)
Salut, am o întrebare, mâine o să dau examenul final de profesională (profil mecanic auto) dacă nu i-au examenul nu o să iau nici diploma de 10 clase?
Dacă am împlinit 18 ani și nu am făcut încă buletinul și nu am posibilitatea sa îl fac decât după 2 săptămâni ce pot sa risc?
Buna! Când vin recenzorii la casele oamenilor, trebuie sa dam niste documente?
Ca sa cumperi ceva de la amanet iti trebuie buletin?
Ce sa fac dacă unu are poze cu corpul meu și de câteva luni ma șantajează ca sa-i trimit, dar nu vreau și el zice ca vrea sa trimita la toți care ma cunosc?
Salutare. De curând am vândut o masina, iar cumpărătorul nu mi- a achitat toți banii mi- a achitat parte din bani și a rămas să îmi mai dea o parte peste câteva zile...eu m- am răzgândit și...? (mai mult)
Hei, va rog sa ma îmi dați si mie un sfat, am 17 ani am o fetita de 1 an jumătate, fiind minora, alocația fetitei am făcut- o pe un card al mamei mele, iar mama nu vrea sa îmi dea alocația ...? (mai mult)
Salut! Este considerată pedofilie daca un băiat de mai mult de 16 ani este împreună cu o fată de 11 ani?
Dacă îti spargi un dinte intr- un os dintr- o bucată de cârnat de la o firmă foarte renumită de cârnați de pleșcoi, ce e de făcut în cazul acesta? Ar trebui să imi plătescă firma respectivă...? (mai mult)
Voiam sa pun o intrebare legata de armata. Sunt din RM iar la momentul actual locuiesc in Anglia dar avem in plan sa ne intoarcem in Moldova in cateva zile, unde o sa stam pana la sfarsitul lui August. ...? (mai mult)
Unde imi pot cere eliberarea unui nou certificat de nastere? Cel curent ii plastifiat definitiv si am nevoie de el pana vineri...
Cum pot sa-mi schimb certificatul de nastere? Unde trebuie sa ma duc, ce documente se cer si cat dureaza? Am nevoie de el pana vineri...
De ce evaluarile psihiatrice pentru permis nu sunt luate in serios? Totusi e vorba de siguranta oamenilor. Daca s- ar filma si testele astea cum se filmeaza examenul, s- ar remedia treaba? Ce solutii...? (mai mult)
Politistii sunt evaluati psihiatric periodic?
Bună! Am o intrebare. Daca in mijlocul lui august fac 18 ani(menționez pentru ca de obicei transferurile in august se fac, nu se pune problema de lipsa de loc la respectivul liceu), pot să ma transfer...? (mai mult)
Dacă prietena mea are 17 ani și e însărcinată și nu vrea copilul poate să-l lase în spital?
Salut, anul acesta se mai primeste alocatia pe timpul verii pentru ELEVII MAJORI? Eu am facut 18 ani pe 9 martie, am facut cererea in aceeasi luna si din acel moment, tocmai in 8 iunie am primit 486...? (mai mult)
CE POT SĂ ÎMI FACĂ SALVAMARII DIN ROMÂNIA DACĂ EU REFUZ SĂ II ASCULT și vreau să înot că așă vreau eu până la cea a doua geamandură? Sunt nebuni la cap ei chiar exagerează și din acest...? (mai mult)
Buna! Ca cetatean Român, pot merge in Spania, ca turist fara pasaport, doar cu buletinul?
Buna ziua. Tatal meu este angajat de o luna la o firma in constructii, iar patronul le-a dat doar o mica parte din bani si pe restul nu vor sa ii mai dea. Ce se poate face?
DE CE MAMELE ÎȘI DUC COPII MINORI LA TATUAT SĂ FACA TATUAJE SI SA LISE BAGE TOT FELUL DE BELCIUGE PIRSURI IN BURIC... NAS URECHI! Nu cumva ar trebui sa fie ilegal iar protectia minorilor sa fie sesizata...? (mai mult)
De ce ospatarii nu fac puscarie daca iau spaga?
Risc puscarie daca am gresit un punct dintr-o declaratie pe propria raspundere pentru un contract de munca?
Salut, mi- am luat de curand un scuter si vreau sa ma trag prin padure si pe camp cu el, dar pana acolo sunt cam 2 km si trebuie sa merg pana acolo pe un drum public putin aglomerat(trece si politia ...? (mai mult)
Buna TPU :) ce este ajutorul de somaj? Fazele sale si durata?
Bai fratilor lamuriti- ma si pe mine cu o treaba Tot caut pe net despre legea asta dar peste tot scrie alt ceva. Am un prieten major fiind bineinteles, a dat de o tipa de 16 ani, si ea vrea sa intretina...? (mai mult)
Azi am picat examenul auto și mi s-a terminat și dosarul, dacă încep altul nou mai trebuie sa dau din nou sala?
De ce nu avem dreptul sa cersim dar avem dreptul sa cerem donatii? Nu e tot aia?
Cum se poate recupera un permis de conducere suspendat dacă cetățeanul in cauza este străin, cu permis străin si doreste sa părăsească țara? Înțeleg ca se poate face o declarație pe proprie...? (mai mult)
Am auzit o lege recent despre faptul ca parintii au calitatea de a fi parinte pentru copii lor pana acestia fac 26 de ani, in special ca acestia sa termine studiile. Tatal meu a decedat recent, dar am...? (mai mult)
Armata 2022 Salut, TPU! Se mai poate face armata cum se făcea pe vremuri? Timp de un an de zile? Am cautat un răspuns și nu am găsit.
Daca o femeie divorteaza si se casatoreste cu alt barbat, fostul sot trebuie sa plateasca pensie alimentara copiilor
Buna ziua! Știți ceva daca elevii care au terminat anul acesta clasa a 12-a mai primesc alocație pe luna iunie, adică dacă ar trebui sa intre pe card in luna iulie?
Autorecenzare online si recenzorii de pe teren Am facut autorecenzarea pentru toata familia in perioada respectiva si am dovada autorecenzarii pentru fiecare membru, dar aud acum ca e posibil ca recenzorii...? (mai mult)
Bună ziua, am o întrebare mai exact cum este posibil ca un grup de persoane să- și creeze propria lor țară, cu propriul lor guvern legitim și set de legi? Care sunt pași de urmat pentru realizarea...? (mai mult)
Sunt autoritățile române sancționate pentru că nu curăță natura de gunoaie sau nu aplică amenzi celor care aruncă gunoaie în natură? E oribil sa vezi natura sufocată de gunoaie iar autoritățile...? (mai mult)
Bună dimineața! Am făcut practica la o banca și am întrebat directoarea de acolo ( nu am un acord semnat) daca pot sa folosesc niște imagini ( poze) cu o aplicație, ea mi- a zis ca pot. E pentru...? (mai mult)
Salut, au dat niste nebuni cu oua din masina mergand, noi eram pe jos si ne au facut praf. Ce zice legea in legatura cu asta? N am vazut numarul, dar ce amenda primeau daca ii gaseam?
Exista radare fixe in Romania acum sau nu? Sunt legale sau nu? Am vazut prin ianuarie ceva propunere cu 600 camere care masoara viteza si daca ai sau nu ITP, dar nu stiu daca s- au implementat. Funda ...? (mai mult)
Daca nu iti cere calificarea / experienta, poti sa ai un job la 10-11 ani?
Bună ziua. Dacă am un pământ în concesiune, impozitul anul este de 900 de lei. Din diferite probleme personale nu s- a mai putut construi nimic iar pământul nu a fost radiat. Recent am fost la...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Alba ca Zapada si Cei Sapte Pitici
Afla cat de multe stii despre povestea Albei ca Zapada si a piticilor din casuta din padure!