Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Salut! Există vreun termen limită în care o companie trebuie să se încadreze, pentru a mai putea acționa în judecată o persoană fizică, pentru recuperarea unui prejudiciu?
Am lovit cu mașina în noaptea asta un cadru metalic nesemnalizat, lăsat pe carosabil de către o firmă de construcții din zonă. Nu era nimic reflectorizant/luminos, vreo baliză sau vreun dispozitiv...? (mai mult)
Buna TPU, am o intrebare care imi tot vine in cap, daca vreau sa comand un pistol real trebuie sa am permis sau ceva hartie? Sau daca am comandat si pistolul imi vine trebuie sa am ceva hartie, permis...? (mai mult)
Credeți că omul ar trebui să muncească ca să poată trăi? Cred că anumite lucruri, cum ar fi cazare, mâncare și asigurare medicală, ar trebui toate să- i fie asigurate. Ceea ce ar trebui...? (mai mult)
Cum poti deveni presedintele Romaniei? Gen la ce liceu/facultate trebuie sa mergi, trebuie sa fii intr-un post politic (gen priministru sau etc) pentru a putea deveni?
Care este demersul pentru a putea recupera un permis suspendat din cauza vitezei? Menționez ca este vorba de 74km/h peste limita legală admisă.
Salutare, Vreau sa vand si eu o masina care este deja inscrisa pe numele meu si nu stiu exact cum se procedeaza pentru ca pana acum doar am cumparat doua... Ce acte sunt necesare si care este procesul?...? (mai mult)
Bună! Am terminat de curând 3 ani de facultate (toti la buget) și voiam să mă înscriu in cadrul unei noi facultăți. Am înțeles ca la înscriere voi fi repartizat direct pe locuri la taxa. Întrebarea...? (mai mult)
Dacă am picat traseul și am făcut orele suplimentare, mă pot duce direct la drpciv cu dosarul să mă programez sau trebuie să îmi fac o programare online? Înainte să merg.
De curiozitate, ce se intampla daca un elev de clasa aIX-a ramane repetent? Reintra la repartizarea computerizata?
Bună. În cazul în care primesc bursă socială la facultate si ulterior doresc să mă angajez, iar venitul per membru de familie acceptat în vederea acordării bursei este depășit, trebuie să...? (mai mult)
Ce se intampla la avertisment pentru consum alcool pe strada? Apare pe undeva? Sau e ceva simplu?
Când se termina frate inflația și revin preturile la normal, dispare corupția și o sa o ducă și romanul de rand mai bine? Când vor fi legile exacte și corecte? Cât mai trăim asa ca deja 30 ...? (mai mult)
Buna. Am stat azi cu prietenii mei care fumau intr-un parc si am primit toti amenda chiar daca eu nu fumam, le-am spus politistilor care m-au acuzat ca nu recunosc fapta. Mai pot face ceva?
Ce acte sunt necesare pentru copil de 15 ani care iese din tara cu parintii? In Bulgaria si dupa in Turcia
Salut, va rog frumos dacă ma puteți ajuta cu un răspuns concret. Pe data de 04.07. 2022 am căzut la traseu și mi s- a dat sa mai fac 3 ore. Când ma pot reprograma din nou dacă cele 3 ore le termin...? (mai mult)
Daca- mi schimb buletinul si platesc acea taxa de urgenta, in cat timp ar trebui sa intru in posesia noii carti de identitate? Am nevoie urgenta de buletin in maxim 9- 10 zile, insa, cu regim de urgenta...? (mai mult)
Este periculos daca merg pe jos prin Veresti dupa prin Salcea pana in Burdujeni? Mi- a zis cineva ca sa nu merg pe acolo ca e posibil sa fie boschetari sa ma prinda sa ma bata, sa ma fure etc. Acolo e...? (mai mult)
De ce oamenii se bucura cand fac tot posibilul ca drepturile unor fosti someri, cum ar fi prima de activare de 1000lei (o suma binevenita) care este foarte utila din moment ce am fost somera fara drept...? (mai mult)
Hei, din păcate am rămas corigenta la matematică, este adevărat ca toti profesorii au obligația să treacă elevii? Multumescc
Buna TPU! Cat este pensia de urmas daca parintele avea 24 de ani vechime (inca lucra la momentul decesului) cu un salariu de 3000 brut si 1865 net?
Salut TPU! Prietenul meu a avut un accident de mașină, mai exact a fost angajat pe o trecere de pietoni și dintr- o curba a venit un tânăr care a făcut o depășire înainte de trecere, iar prietenul...? (mai mult)
Buna TPU! La dosarul de înscriere la facultate, trebuie dosar cu sina pentru a adauga copiile, dar actele trebuie introduse într-o mapă sau trebuie să le perforez?
Ce se întâmplă cu lucrurile de valoare uitate in tren? Am uitat o bormașină intr-un tren ce doar trecea prin București
Salut! In căzul unui accident auto doar cu pagube materiale, victima daca nu are asigurare RCA i se poate întâmpla ceva? Mă gândesc totuși că nu e nevoie decât de rca- ul celui care a produs accidentul,...? (mai mult)
Salut TPU! Pot conduce o mașină cu o cutie de viteze automata dacă fac scoala pe o mașina cu cutie manuala?
Daca mi s- a anulat un zbor si compania aeriana nu m- a instiintat in vederea acestui lucru, am inteles ca pot obtine niste despagubiri. M- am interesat si sunt elegibil pentru despagubiri in valoare...? (mai mult)
Salut tuturor, am o problema, eu stau cu prietena mea iar ea recent și- a luat copiii de la stat, întrebarea e daca pot sta cu copiii cat e ea la munca sau trebuie un act de căsătorie? Mi s- a zis...? (mai mult)
Bună! Revin iar pe tema împrumuturi de bani. Dacă eu închei un contract notarial cu cel pe care l- am împrumutat, deși sumele au fost inprumutate în mai multe tranșe, iar în contract pun suma...? (mai mult)
Salut TPU. Am urgent nevoie de ajutor. Am un prieten de 17 ani care a făcut schimb de nuduri cu o fata de 14 ani (ea trimițând doar poze cu sânii) pozele pastrandu- le in telefon, dar nu le- a distribuit...? (mai mult)
Salut TPU, in urma cu 4 ani de zile am condus masina fara permis si cu o alcoolemie de 0.18. Dupa 2 ani am luat permisul si acum lucrez in Germania ca si sofer. Vreau sa stiu care sunt sansele sa imi ...? (mai mult)
Buna ziua. Polițiștilor/Jandarmilor le este permis sa joace la jocuri de noroc online?
Este obligatoriu sa faci religie in liceu? Am observat că pe fișa de înscriere este întrebarea: "Doresc să studiez disciplina RELIGIE: DA/NU". Eu nu aș vrea să o studiez deoarece este alegerea mea...? (mai mult)
De ce infracțiune poate fi acuzat un bărbat care se însoară cu o femeie care își schimbă identitatea prin acte false? Să zicem că ea fuge cu el în altă țară și ca să nu fie găsită, își...? (mai mult)
Bună ziua! Dacă am contract de munca la o firma, înseamnă că automat este plătită și cartea de munca? Sau aia trebuie plătită separat? Vreau sa ma angajez undeva și se oferă un salariu cam...? (mai mult)
Salut.Ce se intampla daca te prinde politia fara atestat taxi?
Dacă eu am inceput sa lucrez pe 1 iulie luna aceasta și salariul se da pe 10 Iulie, voi primi salariul? Sau trebuie sa lucrez 1 luna intreaga?
Salut, am stat in chirie fără contract iar proprietarul mereu m- a deranjat, intra peste mine în apartament fără voia mea și alte multe lucruri, iar când am plecat am decis să nu îi plătesc...? (mai mult)
Are dreptul administratorul de bloc sa intre in casa ca sa citeasca personal indexul de la apa, de exemplu?
Mi- am scos cazierul in data de 04.02. 2022 si din câte știu este valabil 6 luni. Dacă mă duc să mă reprogramez la traseu, examen auto la poliție o să mă reprogrameze nu? Cazierul este valabil!/?...? (mai mult)
Buna ziua! Daca am alocația la banca, ma pot duce sa o ridic, fara părinte? Menționez ca nu am 18 ani.
Daca termini Facultatea de Administratie publică poti deveni ministru, deputat, poti lucra in parlament?
Salut. Am achiziționat recent o mașină și aș vrea să o trec pe numele meu. Vreau să păstrez numerele fostului proprietar pentru că suntem din același județ. Ce acte îmi trebuie și dacă pot...? (mai mult)
Daca eu am 18 ani, iar prietena mea 15 (diferenta de 3 ani si cateva luni) risc pușcarie?
Salut, m-am angajat la kfc acum cateva zile si perioada de proba este de 90 de zile, asta inseamna ca primesc salariul dupa 90 de zile sau luna asta?
Credeti ca o diploma de licenta obtinuta la distanta are aceeasi valuare ca una obtinuta la zi? E vreo diferenta? Poti lucra ca si cadru didactic cu o asemenea diploma(de ID)? Funda!
Buna seara. Acum 2 zile, fiind in parcarea magazinului Penny Market, o masina in dreapta mea mare, a parcat urat, pe diagonala, iar cel in spate destul de aproape de mine si eu dand in spate, l- ...? (mai mult)
Buna! Sunt elev in clasa a IX-a si vreau sa stiu daca bursa,, bani de liceu" o iau si pe timpul verii...
Salut, am primit amenda aia plf de intrare in Romania si am platit 1. 000LEI, am vazut ca s-a anulat si trebuie sa imi recuperez banii. Intrebarea mea este: Cum imi pot restitui banii?
Buna ziua. Am fost tepuit cu suma de 200 de RON. Am trimis un avans si urma sa primesc niste adidasi pe care nu i- am mai primit niciodata. Am toate conversatiile pe whatsapp, poze cu individul si numele...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Te consideri fan al filmului de mare succes Avatar? Hai sa vedem cate iti mai amintesti despre planeta Pandora, populatia Na’vi, Toruk si Omaticaya!