Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Poți lua gloanțele goale de la tir acasă? Alea de cad pe jos?
Salut TPU, am 15 ani si vreau sa trec de pe numele tatalui pe numele mamei, tatal nu este de acord, se poate si fara acordul lui? Daca da, cum? Tinand cont ca a fost in puscarie 3 luni prin 2015 pentru...? (mai mult)
Deci Fraților, mă frământă și pe mine o întrebare, pentru care am tot căutat răspuns dar nu am găsit până acum. De ce sunt ilegale drogurile clasice (Marijuana/Cocaina) și sunt legale altele...? (mai mult)
Salut, banii din pensia mea alimentara de la tata sunt folosiți in alte scopuri decât întreținerea mea, pot face ceva din punct de vedere legal sau poate face tatal meu ceva?
Am luat o amenda pentru circulație și mi- a venit plic acasă dar plecasem in străinătate, am revenit după câteva luni și am găsit plic pentru executare silită. Ce as putea sa fac? Se poate...? (mai mult)
Daca esti polițist subofițer/ofițer adica persoana juridică, mai ai voie sa faci proiecte cu fonduri europene?
Poti fi amendat daca nu ai facut recensamantul online? Nu sunt de loc la curent cu stirile... asa ca nici n- am stiut cand s- a facut( tocmai ce am aflat acum cateva zile). Sunt obligat sa- l fac? Mai ...? (mai mult)
Casa bunicii mele nu e trecută pe numele ei. Bunica mea(care e în viață) are 3 copii : pe mama mea, sora ei și fratele lor. Sora și fratele mamei mele s- au înțeles s- o scoată pe mama din casa...? (mai mult)
Buna ziua. Aveti idee cum sunt legile in Anglia pentru cei din Romania ce comit o infractiune pe teritoriul Englezesc?
Salut, un coleg beneficiază de voucher up euro 200. Poate sa vândă laptopul după ce îl cumpara sau nu? Vrea câteva detalii serioase, mersi
Buna seara. Acum 10 zile, am fost surprins de catre un agent de politie depasind pe linie continua in oras un alt autoturism (care mergea cu mult sub limita legala, dar nu conteaza acest aspect) iar ...? (mai mult)
Salut. Ce înseamnă agent I? Agent II Agent III Agent IV? Știu ca sunt grade de politi.e Dar ce fel de grade sunt? Au treaba cu domenii? Sau?
Ce inseamna sa fii bugetar?
E adevărat ca unii soldați mor in pregătirea militara? Nu intrebati de unde am auzit asta.
Buna ziua! Recent mi-a prins pisica buletinul si i-a facut niste gauri cu dinții într-un colt. il mai pot folosi sa ies din țară sau trebuie schimbat?
Daca Fritz ar candida ca președinte ai vota pentru el? Presimt ca asa va fi, PNL se va reuni cu usr iar pe Fritz îl va împinge
Credeți că statul român ar trebui să nu mai impoziteze pe țărani cu câștiguri monetare, ci să ceară impozit în natură? Ar fi foarte simplu: țăranul român va trebui să dea statului 5- ...? (mai mult)
Daca sunt major si imi abandonez complet familia spunandu-le sa nu mai ma caute mi se poate intampla ceva din punct de vedere legal? Gen sa vina politia la usa?
Vad ca pe permisul meu scrie si categoria AM. Ce vehicule se încadrează la această categorie? Până în câți cm cubi? Pot merge cu motorete? Am pofta sa ma dau pe doua roți cu motor si vreau...? (mai mult)
Buna ziua! Deci astazi eu, fratele meu si un prieten am plecat la mall sa cumparam un card paysafe. La mall nu am gasit si am plecat, pe drum era un Kaufland. Am zis sa intram acolo sa căutam. Nu...? (mai mult)
Salut! De ce nu expira amenzile? Am amenzi din 2015. Si eu stiu ca ar trebui sa expire.
Cum se procedează cu un elev care tot anul școlar a venit doar vreo 3 zile la școală? Acum suntem puși să facem subiecte pentru încheierea situației pentru el. Suntem, de asemenea, puși să ...? (mai mult)
De unde se ridica permisul de conducere care a fost suspendat? Și acolo cu ce acte trebuie sa ma prezint și ce trebuie sa spun?
Salut! Daca sunt minor si mai am 2 saptamani pana fac 18 ani, pot sa fac acum pasaport si sa plec după ce fac 18? De exemplu buletinul facut la 14 ani e valabil pana in 2023, trebuie neaparat schimbat...? (mai mult)
Buna! Am am facut accident intr- o parcare privata cu un alt autoturism. Eu nu sunt de vina, doar ca nu am RCA deoarece este o masina care o folosesc doar pe camp. Doamna cu care am facut accident si-...? (mai mult)
Bună! Pe 11 august fac 18 ani și începand cu luna iulie până la sfârșit de lună, trebuie să mă înscriu la facultate ( în perioada când mă înscriu e validă cartea de identitate). Problema...? (mai mult)
Buna ziua, in aprilie am izolat podul cu spuma poliuretanica celula inchisa de 10, iar acum, vara, constat ca nu este nici cea mai mica diferenta de temperatura nici in pod si nici in apartament. ...? (mai mult)
Buna TPU, Eu am avut un dosar in urma careia am primit o pedeapsa de 2 ani si 8 luni cu suspendare. 3 ani fiind sub supraveghere... Tin sa mentionez ca supravegherea s- a terminat de anul tredut si...? (mai mult)
Hei, am o întrebare, bunica mea a murit azi noapte și astăzi trebuie sa ia pensia, postarita mi- a spus ca nu se încadrează sa o mai ia, asa este? Pensia nu se ia cu o luna in urma, ma puteți...? (mai mult)
Salut, se poate trimite prin mail cererea de reducere a suspendării permisului de conducere?
Salut! Am terminat clasa a 10a in Spania și nu știu dacă îmi trebuie cumva o nota de admitere pentru liceele din România, aici nu exista profile sau chestii de genul pentru a intra la un liceu. ...? (mai mult)
Salut, am si eu o intrebare. Este adevarat ca poti incepe scoala de soferi de la 17 ani? Si atunci cand implinesti 18 ani, ti se va da permisul daca ai reusit sa dai ambele probe cu brio?
Bună TPU! Soția mea urmează să nască, aș vrea să știu care sunt drepturile pentru o mama, indemnizații etc.Menționez că ea nu a fost angajată niciodată.Am citit ceva pe net dar pare foarte...? (mai mult)
Salut pe toti.Am primit prin posta o instiintare sa ma prezint la parchetul de pe langa judecatoria din oras in 5 maxim 10 zile.Este scris un nr de dosar, materia penala si banuiesc ce ar putea fi, cu...? (mai mult)
Buna ziua! Dau funda! Urmeaza sa ma mut in chirie.Cu cine trebuie sa fac contractul de inchiriere in conditiile in care persoana la care urmeaza sa ma mut, are un contract de intretinere cu bunica sa, ...? (mai mult)
Bună, îmi puteți spune la ce vârstă pot face școala de șoferi de categoria B? O pot face la 17 ani? Am găsit ceva informații despre asta însă nu știu sigur... Sau la 17 ani și 6 luni? Sau ...? (mai mult)
Salut, unde trebuie sa depun cererea de reducere a suspendării permisului de conducere
Bună ziua! Părinții mei divorțează la tribunal. Ce se întâmplă daca eu, in calitate de copil, nu mă prezint?
Salut TPU, m- am angajat pe timp de vară la o companie, am 17 ani și am semnat contract până pe 1 septembrie și lucram 6 ore pe zi și aveam 1600 RON salariu + bonuri de masă. am început luni...? (mai mult)
Salut, recent, s- a anuntat ca David Popovici va primi, pentru performantele sale, Ordinul Steaua Romaniei in rang de cavaler. Eram curios care este cel mai inalt rang pe care Ordinul Stelei Romaniei...? (mai mult)
Se poate realiza o observatie individuala sub forma unui proces verbal?
Buletinul meu, de 18 ani, este valabil 4 ani.Am înțeles că acesta trebuie să fie valabil 7. Ce trebuie să fac? Să-l las așa?
Ma pot angaja part time la 14 ani cu acordul parintilor?
Bună seara! Am o nelămurire. Am voie să mă plimb cu cățeii pe hotar, teren agricol, zonă agricolă sau cum se numește? Mergem pe drum, spre o apă curgătoare sau malul apei, unde sunt copaci,...? (mai mult)
Am voie să merg cu scuterul de maxim 50cm3 prin sat dacă nu am permis, doar ore de legislație rutieră? Știu că nu are voie să depășească 45km/h.
Salut! Vreau sa aplic la Academia de Politie si am o intrebare: este necesar sa trec un avertisment de la politia locala de acum un an in bibliografie? Stiu ca nu este o fapta grava ca infractiunile...? (mai mult)
As putea sa ma înscriu la jandarmi cu buletinul provizoriu? Sau este nevoie de carte de identitate originala neapărat? Urgent
Salutare, am si eu o intrebare, daca o persoana cumpara o masina de la o persoană fizica, cat timp are la dispoziție sa inmatriculeze masina respectiva?
Am primit de la judecatorie la un proces de succesiune asa: "comunicare adresa - sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune proble si invoca exceptii aveti obigatia de a depune intampinarea"...? (mai mult)
Exista o baza de date unde pot afla daca o persoana este posesoare de permis auto? Unde ar trebui sa caut? Doar cu cnp.ul
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Savana
Esti fascinat de lumea animalelor din savana? Hai sa vedem cat de multe stii despre acestea!