Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Bună! Sunt înscris la scoala de soferi, am luat deja sala si sunt programat la traseu pe data de 24 august. Astăzi am avut o cearta cu instructorul și as vrea sa ma transfer la o alta scoala de soferi....? (mai mult)
Salut celor de pe TPU. Vin si eu cu o problema destul de nasoala si as fi foarte recunoscator celor care mi- ar putea lasa un sfat. Am 17 ani, iar tatal meu este foarte agresiv. De cand eram mic si pana...? (mai mult)
M-am hotărât sa completez recensământul. Cum se face? E o pagină un site on-line?
In ce conditii, situatii poti fi dat afara?
Salut, dacă masina pe care o conduc e pe numele tatălui meu, pot lua rovinieta pentru ea fără ca tatăl meu sa știe?
Buna! Vreau sa merg într- o țară din uniune cu mama mea dar tatăl meu nu este în țară și nu imi pot face pasaport dacă nu sunt ambii părinți sa semneze din cate știu. Nu am nici buletin încă....? (mai mult)
Bună ziua! 1) Pentru dosarul de admitere la facultate, ce documente trebuie legalizate la notar? Am înțeles de la o cunoștință că trebuie să legalizez la notar diploma de bac, de la altcineva,...? (mai mult)
Salut! Dau funda pentru raspunsul util. Stau intr- o zona unde sunt multi caini si vreau sa ma apar. Mi- am luat un electroșoc de pe eMAG. Am vazut ca este foarte bun pentru intimidare..pentru...? (mai mult)
Buna TPU! Dacă optez pentru Universitatea Politehnica din Timișoara, dar aleg mai multe facultăți, cum voi proceda cu dosarul cand ma înscriu? Adică ma duc la facultatea respectivă, platesc...? (mai mult)
Dacă am lipsit doua zile de la munca și m-au concediat sau îmi dau demisia pot sa am probleme la noua mea angajare?
Buna, Primesc amenda dacă retrag o plângere sau exista ceva cheltuieli pe care trebuie sa platesc? Dacă da, aproximativ cât?
Salut, am o nelămurire legată de adresa din buletin, nu imi apare nr casei si strada. Locuiesc la țara si ar trebui sa fie strada principala si nr casei, de ce nu este?
Hello, eu nu mai tin legatura cu familia mea din cauza unor neintelegeri din partea lor. Ei mai luau niste ajutoare financiare de la primarie, iar eu fiindca lucrez, nu as vrea sa ii incurc... dar din...? (mai mult)
Bună seara! Am o întrebare va rog frumos. Tata dorește sa cumpere o mașină, fiscal pe loc. Nu deține permis auto. Este adevărat ca nu va putea sa o cumpere și sa facă acte pe numele lui dacă...? (mai mult)
Dacă o familie numeroasa s- a mutat de câțiva ani în Germania și beneficiază de toate facilitățile de la stat : alocație pentru cei 10 copii etc., dar în același timp încasează și alocația...? (mai mult)
Dacă întru la facultate pe buget și anul urmator vreau sa dau admiterea la alta facultate pe buget, pot sa platesc anul anterior ca să nu trebuiască sa dau la taxa?
Ce acuze, acuzatii pot efectua contra hotiei si tehnicienilor ce modifica caracteristicile de pariuri in localuri de Cazino, pentru a favoriza clanurile lor si totodata statului, ce trateaza cu antidepresive...? (mai mult)
Bună. Am condus cu permisul suspendat și am fost oprit de carte politie, mi s- a întocmit dosar penal și nu am dreptul sa conduc pana la soluționarea dosarului. Poate să- mi răspundă cineva care...? (mai mult)
Credeti ca ar putea fi o problema cu contul meu de pensie privata daca de la angajare din 30 martie nu imi apare nimic nici dupa 20 iunie?
Salutare. De la ce varsta poti infiinta o firma?
Daca un tip iti da un pumn primul, iar apoi tu ii dai inapoi si se incepe o bataie, poti intra in bucluc? Deoarece practic e autoaparare
Salut! Poate o persoană să fie executată silit de bunuri imobiliare, pe care urmează să le moștenească, dar care nu sunt trecute pe numele persoanei în acte? Am un văr cu părinții decedați,...? (mai mult)
Bună seara. Astăzi administratorul blocului unde locuiesc mi- a dat o foaie care trebuie sa o completez pe care scrie pe ea "cerere de adeziune". Știe cineva pentru ce este aceasta cerere? ...? (mai mult)
Se considera furt daca am luat doua bucati dintr- un lucru intr- un magazin desi am avut intentia si am cerut doar unul pentru ca nu aveam suficienti bani? Acasa cand am descoperit ca am luat doua bucati...? (mai mult)
Salut, daca spre exemplu am un website din care pot face 100 de euro, 5000de euro, mai mult sau mai putin, daca incasez banii trebuie sa platesc ceva taxe? Din cate am inteles si la cripto e asa? Daca...? (mai mult)
Salutare, am si eu o întrebare, o familie (Mamă si 4 frati, x, y, z si k, tatăl fiind decedat), Ei au o casa, casa fiind trecută pe numele mamei, daca mama vrea să lase moștenire (dupa ...? (mai mult)
Exista salariati care fac tot posibilul sa nu efectueze concediul de odihna in ciuda faptului ca este un drept la care nu se poate renunta sau transforma in bani?
Este legal sa port în toc la centura un briceag cu lama de 9 cm lungime și 1 cm lățime pe strada? Doar cu scop utilitar.
Mai trebuie procura sa plec in Italia cu avionul daca am residenta acolo? Am 17 ani si carte de identitate italiana si pasaport roman
Salutare! Pentru codul CAEN 4618 - Intermedieri în comertul specializat în vânzarea produselor cu caracter specific, n.c.a., fiind activitate principală și cod CAEN 4619 Intermedieri in comerțul...? (mai mult)
Salut.Vreau sa incep scoala de soferi pentru categoria CE.Am vazut ca se poate incepe la 21 de ani fara 3 luni.Pot incepe la 21 de ani fara 3 luni sau este prea devreme.
Buna TPU! Am o nelămurire… Anul trecut, după absolvire, mi- am depus dosarul la AJOFM pentru indemnizația de somaj. Mi s- a spus ca peste câteva luni se vor tine cursuri de recalificare și ca...? (mai mult)
Ce se intampla daca te lasi de scoala avand 5 clase? In afara de faptul ca iti strici viitorul.
Cum pot intra în legătură și cât m- ar costa un avocat ( București) pentru recuperarea unei sume de bani împrumutate? Mă tot uit pe net și nu găsesc decât firme de recuperare. Procedura am găsit-...? (mai mult)
Dacă am permis de motor de 16 ani, am voie sa conduc mașină de 16 ani?
Voi ce parere aveti despre despre cele două video- uri, a doi oameni titani in materie de cultură, care spun aceleași informații identice, despre o super putere care ar conduce lumea? Plus ca ...? (mai mult)
De ce Sorin Cîmpeanu are atâta tupeu (mă refer la "argumentele" aduse împotriva moțiunii celor de la USR), când el e ministru de aproape doi ani și educația e la cel mai prost nivel din ultimii...? (mai mult)
Salut TPU! Doar ce mi- am găsit o mașină, m- am înțeles cu proprietarul și vreau să o iau.Acum eu nu știu ce trebuie facut pentru că este prima dată când iau o mașină adică vreau să știu...? (mai mult)
Am picat traseul miercuri, iar instructorul mi- a zis ca ma suna luni sa îmi spună când am fost reprogramat. Întrebarea este, se poate să fiu reprogramat pană să treacă cele 15 zile și până...? (mai mult)
Dacă perfecțiunea nu există de ce sunt făcute legi care cer perfecțiunea, deci imposibilul?
Salut. Daca permisul mi- a fost retinut pentru 60 de de zile, sunt obligat sa sustin un test pentru a nu se majora suspendarea cu 30 de zile? Ideea e ca politistul in cauza, care mi- a luat permisul,...? (mai mult)
Salut! Recent m- am apucat de școala de soferi și am deja 5 ore de condus, dar problema e că instructorul cu care fac nu prea îmi place, ma simt stresat și ma pierd cu el, nu explica bine. As ...? (mai mult)
Cum îl pot face sa plătească pensia alimentară la copil? Daca nu am fost căsătoriți civil și de o luna de zile ne-am despărțit?
Care este cea mai simpla si rapida modalitate de a-ti verifica vechimea in munca/contributiile salariale platite?
Salut, lucrez la McDonald's iar astăzi m- au pus 5 ore să scot buruienile dintre pavele, in soare fara a avea macar ceva de protecție împotriva soarelui, în contractul meu scrie "lucrător comercial"...? (mai mult)
Daca am doua nume de familie, cand ma insor, sotia e obligata sa le ia pe amandoua?
Daca am doua prenume si vreau sa il sterg pe unul din buletin pentru ca nu imi place deloc, pot face asta dupa 18 ani?
Buna ziua, as dori sa cumpăr o motocicleta dar nu se oferă fiscal...îmi puteți spune daca mă ajută sau am vreun dezavantaj daca nu-l am?
Ca să devii detectiv trebuie neapărat să mergi la academia de poliție? Sau se poate și cu dreptul?
Buna Dimineata, am si eu o problema, legat de pensionare. Am un stagiu de 37 de ani si 4 luni cotizati. 1 an si 5 luni in mina grupa 1 2 ani si 5 luni in grupa 2 Mi s- a redus varsta de pensionare...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
UnchiulRamiz întreabă:
Mindfulness întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Demi Lovato
Ai dansat si ai cantat pe muzica lui Demi Lovato? Afla acum cat de multe stii despre ea!