Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Bună dimineața. În 2019, soțul a luat un telefon la abonament de la Orange. La scurt timp, a pierdut telefonul și a achiziționat altul cu plata cash din alt magazin. Abonamentul nu l- a mai plătit....? (mai mult)
Buna seara! Am demisionat de un an jumătate din poliție, este vreo problema dacă nu am completat fisa de lichidare după ce am plecat? Va multumesc!
Daca am facut cerere de bransare la gaze si vreau sa renunt cat inca nu am platit nimic, cu cine sau unde sa vorbesc sa se anuleze lucrarea? Trebuie sa fac vreo cerere undeva?
Salutare, din 1 iulie pana pe 15 iulie trebuie sa obtin o adeverinta ca am lucrat 3 luni pentru a obtine a doua transa din prima de activare in august. Inspectorul AJOFM a decis sa contacteze dansa insasi...? (mai mult)
Ce risc din punct de vedere legal daca vand tigari la liceu? Eu fiind elev.
Salut, am cumparat un vehicul din Romania sh, vreau sa il inmatriculez am toate actele, eu vreau talon civ si placute, ce ar trebui sa scriu pe cerere(inmatriculare sau transcrierea dreptului de...? (mai mult)
Salutare, Ce părere aveți despre partidul politic AUR? Dacă AUR va fi la putere se va schimba ceva în România? Argumentați.
Salut. O persoană care a făcut închisoare pentru crimă mai poate munci?
Buna TPU, am fost sunat de numarul 0251 533 490, se intampla ceva daca sun inapoi?
Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Tatal meu "are" la tara o casa de care de ani de zile are grija doar el (gradina, impozite etc). Titlul de proprietate este pe bunicul lui. Drept de mostenire ar avea...? (mai mult)
Salut, nu pot sa fiu angajat la 2 firme deodată nu?
Salut! Daca cineva are liniuta la numele tatalui in certificatul de nastere, pe actele oficiale unde trebuie scrisa initiala prenumelui tatalui, acesta va trece liniuta sau initiala prenumelui mamei?
Pentru cei care au schimbat permisele expirate in perioada starii de alerta, am intarziat cu schimbarea permisului nu m- am prezentat cu el de pe 6 iunie cat au durat alea trei luni in plus, poti pati...? (mai mult)
Salut. Mi- am achizitionat un apartament in alt judet si maine ma duc sa imi schimb buletinul. Sunt obligat sa imi schimb si carnetul? Adica daca ma opreste politia ar fi o problema ca pe buletin imi apare...? (mai mult)
Vreau să mă angajez ca și soldat gradat profesionist. Cât timp durează contractul? Dacă mă răzgândesc și vreau să merg la facultate, poate fi încheiat mai devreme sau întrerupt?
Armata va redeveni obligatorie sau nu? Eu sincer nu prea vreau sa devina obligatorie pentru ca nu mi se pare utila.Mai degraba o pierdere de timp. Sper ca nu este adevărat ca va redeveni obligatorie ca...? (mai mult)
Salutare. Ce pot păți daca sunt prins pe trenuri de marfa staționate sau in miscare? (In afara de a muri, nu întreb de nebun) E infracțiune ma gândesc, dar de ce?
Voi sunteți așa bogați și mulțumiți de situația din țară (inflație, politicieni preocupați doar de buzunarele lor ) de nu organizați un protest? Alimentarea cu 1 leu la benzinărie și plecatul...? (mai mult)
Hei TPU! Prietena mea a fost diagnosticată cu schizofrenie acum un an de zile timp în care nu am știut nimic de ea deoarece părinții ei i- au luat telefonul și au închis- o in casă. Timp de un ...? (mai mult)
Salutare, Omul educat astăzi de societate românească este mai "evoluat intelectual" decât omul din ani 80' sau ani 90'? Argumentați.
Salut! Is in somaj de 7 luni la o firma si m- am decis sa o schimb firma gen si doamnele de la noua firmă mi- au zis ca nu are rost sa mai merg sa anunț la fostul job ca nu prea mai eram angajat acolo,...? (mai mult)
In urma unui conflict în familie, persoana x îl înjunghie pe persoana y. Persoana înjunghiată necesită 10- 12 zile de spitalizare, killerul arestat 30 de zile pentru tentativa de omor. Daca persoana...? (mai mult)
Salut! Am si eu o nelamurire cu privire la camerele de la supraveghere din timpul examenului de bacalaureat. Dupa cat timp si cu ce motiv se poate uita comisia de corectare peste camere. Se aleg aleatoriu?...? (mai mult)
Salut! Eram în seara asta pe la 02:00 afara cu niște prieteni și ne întoarceam spre casă când trece pe lângă noi o mașină de politie. Ne legitimează. A scris pe o hârtie numele complet și ...? (mai mult)
Exista vreo cale (legala, ilegala de toate felurile) prin care cineva poate deține copii ale actelor cu care nu a avut niciodată contact? M- am trezit ca o rudă cu care abia vorbesc deja făcuse acte...? (mai mult)
Salut. Am o discuție cu recenzorul, ma obliga sa ma trec pe mine în recesamantul locuintelor cu toate ca nu este proprietatea mea iar eu m- am autorecenzat la domiciliu împreună cu locuința de domiciliu,...? (mai mult)
La 14 ani pot sa comand de pe internet si sa dau plata ramburs? Am inteles ca nu poti da comanda pana la 16 ani, dar i- am vazut pe cativa colegi rugandu- i pe profesori sa- i lase pana la poarta "ca...? (mai mult)
Bună ziua, dacă sunt în anul 3 la o postliceală pe un loc bugetat, iar anul acesta vreau să mă înscriu la o școală de maiștri care are locuri numai la buget, pot să le fac pe ambele la buget?...? (mai mult)
Buna ziua, Am o executare silita din partea sucursalei CFR, pentru neplata chiriei pe un spatiu comercial. Firma urmeaza sa fie inchisa, dar contractul cand a fost semnat pentru chirie a fost facut...? (mai mult)
Daca cineva cumpara un pachet din China si nu mai poate sa faca vama din diverse motive, se poate ca cineva din familie sa o faca si sa preia comanda?
Care este treaba cu 8 ore / zi contractul? Să zicem ca eu lucrez la o firmă (le fac garanțiile la unit- urile dentare, scaune dentare, echipamente pentru tehnica dentara, echipamente pentru laboratoare...? (mai mult)
Daca sunt angajat la Glovo cu contract de 8 ore pe zi, pot sa merg doar 4 sau 5 ore pe zi, cu toate ca taxele pe saptamana le platesc pentru 8 ore?
Salut TPU, este pe aici cineva care a fost in Germania? Este adevarata treaba asta: https://avocatul.org/procesul- de- recuperare- permis- suspendat- alcool- in- germania/, pot recupera in tara permisul...? (mai mult)
Avem urmatoarea intamplare 2 masini asteapta sa intre in sens, avem o masina pe banda 1 si banda 2, banda 1 are marcaj inainte si la dreapta, banda 2 are marcaj inainte si la stanga, ambele autovehicule...? (mai mult)
Avem urmatoarea intamplare, o masina merge pe banda 2, pe 1 banda sunt parcari laterale, conducatorul auto care merge pe banda 2 vrea sa parcheze pe banda 1 fix dupa o masina care este deja parcata...? (mai mult)
Salut TPU, am o intrebare mai dubioasa care ma pune pe ganduri, sa zicem ca vrei sa iesi din tara cu masina si cineva iti pune droguri in masina fara ca tu sa stii, daca iti gasesc aia de la granita...? (mai mult)
Buna TPU, pot reclama un patron la ITM pentru neplata unei zile de lucru? (i- am explicat frumos dansului ca vin cat sa- mi fac o idee si insista cu CM. Incat sa nu il plateasca aiurea vb deja cu el si...? (mai mult)
Buna, Doresc sa ma casatoresc, dar am o executare silita din parte CFR- ULUI, pentru neplata unei chiri. Intrebare este o va afecta si pe ea daca are propietati? Ii va lua si ei din salariu? Eu ...? (mai mult)
Salutare, lume! După cum îmi amintesc eu, găsisem undeva un text, care spunea ca după capitularea Germaniei (1945), unul dintre cei care au fost membrii ai Partidului Muncitoresc German Național...? (mai mult)
De unde pot lua adeverinta medicala pentru școală de șoferi daca nu sunt asigurat și nu am medic de familie?
Va rog ajutati- ma, acu o luna de zile am facut un accident si acum patronul meu danez mi- a zis ca mai am de platit, a zis ca daca plec cu o masina in tara nu mai am nimic si daca fug fara sa stie ma...? (mai mult)
Voi cum procedați dacă la o ieșire din curte de la Dedeman pe trotuarul din stânga sunt parcate foarte multe masini si nu puteți vedea prin ele daca vine ceva pe sensul dvs de mers sau nu vine nimic? ...? (mai mult)
Un bărbat sau o femeie care vor să se căsătorească cum poate afla oficial dacă partenerul/partenera mai au copii? Sau dacă a mai fost măritată? (Am înțeles că dacă iei de soție pe una ce...? (mai mult)
Este PSD un partid pro european sau pro rusia? Și care considerați ca e cel mai pro european partid din Romania?
Salut. Eu am primit o citație de executare silita si din cate am inteles are dreptul de a-mi pune sechestru pe bunuri. Daca eu nu am casa sau masina pe numele meu ce se întâmplă?
Am si eu o intrebare legata de justitiarul de Berceni. Imi place la nebunie ce face omul insa am vazut intr- un episod in care prindea un pedofil ca individul spunea ca nu voia relatii intime, dar justiatiarul...? (mai mult)
De ce exista starea civila de divortat? De ce e relevant ca ai fost sau nu casatorit? De ce nu poti fi din nou necasatorit?
Buna ziua. Stiu ca schimbarea numelui se poate face legal se poate face "când persoana în cauză a folosit, în exercitarea profesiei, numele pe care dorește să îl obțină, făcând dovada cu ...? (mai mult)
Salutare. Am și eu o întrebare dacă îmi poate răspunde cineva care se pricepe. La actualul loc de munca îmi cere cazier auto, ce scrie în acest cazier? Dacă spre ex am avut permisul suspendat,...? (mai mult)
Salut, lucrez la o firma de catering privat vreo 4- 5 ani și am fost angajat la ajutor de curățare legume și fructe și aproape de 1 an am întrat în producție și cam de fiecare data când cineva...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Mindfulness întreabă:
UnchiulRamiz întreabă:
LisaJulie întreabă:
Thelostlover întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Hachiko
Ai urmarit cu sufletul la gura intreaga poveste a celui mai celebru caine din lume, Hachiko? Testeaza-ti cunostiintele chiar acum!