Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Salut, lucrez la o firma de catering privat vreo 4- 5 ani și am fost angajat la ajutor de curățare legume și fructe și aproape de 1 an am întrat în producție și cam de fiecare data când cineva...? (mai mult)
Salutare TPU! Recent mi- au fost puse două întrebare la care eu nu știu 100% ce să răspund așa că am zis să întreb aici poate știe careva să îmi răspundă și astfel dând răspunsul mai ...? (mai mult)
Salut! Vreau sa stiu ce se intampla daca de exemplu pun o reclama pe Facebook de 20lei si nu o platesc niciodata, gen pot fi dat in judecata sau ceva pentru 4$? =)
Care ideologie politica respecta mai mult drepturile omului și promovează libertatea si egalitatea între oameni: stanga (globalismul) sau dreapta(conservatorismul)? Adică de exemplu stanga în America...? (mai mult)
Buna TPU, Cineva care se pricepe la legi si are experienta in ceea ce priveste legea/firmele. Am 2 scenarii dintre care trebuie sa aleg: 1 sa imi deschid o firma pentru a- mi desfasura activitatea (salon...? (mai mult)
Salut, Nu stiu sigur daca trebuia postat pe categoria asta dar in fine. Deci acum ceva timp am primit o factura de la Enel in valoare de 17k si ceva lei, a fost o problema cu regularizarea, eu n- am...? (mai mult)
Am fost prins furand dintr- un magazin. Am iesit cu produsele neplatite si m- am asezat pe o banca langa intrarea din spate a magazinului. Peste cateva minute au venit 2 angajati de la magazin si m- au...? (mai mult)
Bună ziua. Gardul din gradina intre vecini cum se pune plasa bordurata la mine sau la vecin? Gardul este facut de mine in totalitate.
Credeti ca tarile BRICS( Brazilia,Rusia,India,China, Africa de sud) vor deveni noua ordine mondiala?
Bună! Am 17 ani, împliniți în februarie! Sunt împreună cu un băiat care are vârstă de 20 de ani; suntem împreună de 2 ani și 3 luni, stam împreună în apartamentul părinților, ca să...? (mai mult)
De ce băncile centrale tot majoreaza dobanzile? Ce inseamna asta? Se știe clar ca e semn de criza. Dar o dobanda mica teoretic stimuleaza creșterea economica, nu?
Credeți că asta e sfârșitul industriei crypto? Ați văzut căderile din ultima luna. Bill Gates și președinta Băncii centrale europene au spus ca aceste criptomonede n- au nici o valoare. Sa-...? (mai mult)
Salutare! Am firma de ceva tip cu coduri caen pentru publicitate, foto si design. Am un client firma care vrea foto pentru 6 angajati pentru linked- in. Trebuie sa le fac ceva legat de gdpr? Eu am specificat...? (mai mult)
Salutare, are cineva idee ce acte sunt necesare pentru a vinde un logo pe firma? Am firma infiintata de ceva ani cu mai multe coduri caen dar principalele sunt pentru publicitate, grafica si fotografie....? (mai mult)
Salutare! Recent, am fost la notar pentru a achita avansul pentru o garsoniera. Aplicatia "George" nu a mers pentru a face transferul, motiv pentru care am fost la banca de la Piata Victoriei. Am...? (mai mult)
Unde trebuie sa sun sa raportez pe cineva care angajeaza oameni la negru?
Bună dimineața! Este adevărat că mai demult Ucraina a fost Rusia? Dacă treceai granița din România, erai în Rusia?
Care sunt comdițiile și cum se procedează în cazul în care aș dori să lucrez la DIICOT sau DNA?
As avea nevoie de pașaport ca sa călătoresc in Serbia in condițiile in care sunt minora? Plec cu părinții app.
Bună, daca de exemplu o fata de 15 ani este împreună cu un major de peste 25 de ani, dar fata este de acord cu relația si barbatul la fel ce i se poate întampla daca parintii ei fac plangere?
Ce poți păți legal vorbind dacă plagiezi?
Daca sunt in Germania la munca cam timp de 2 ani, trebuie sa imi schimb buletinul si permisul?
Cum arata lumea acum daca nu ar fi existat comunismul si ideologiile de stanga si extrema stanga? Adica sa nu fi existat Karl Marx, Vladimir Lenin, Stalin, Mao Zedong etc. Sa fi fost dintotdeauna...? (mai mult)
Salutare, Considerați că cazul de la Caracal reprezintă o gravă problemă de siguranță națională? Argumentați.
Salut, Dacă am făcut cerea de demisie pe data de 20 MAI, ar mai trebui să iau niste bani in luna iunie? Spre ex 15.
Ce părere aveți de supraimpozitarea bugetarilor cu salarii peste 20000 lei și impozit de 0.5% pe companiile de peste 100 milioane euro. Bani pe care vor sa I dea celor cu salarii mici prin deduceri...? (mai mult)
Buna ziua, merg in vacanta la bulgari, masina nu este pe numele meu, este problema la vama? Sa fac o procura cu propietarul? Sau act de comodat?
Salut,daca am datorie la banca in valoare de 1400 de lei în momentul asta, îmi poate pune sechestru pe mașina chiar daca e mult mai scumpă daca nu plătesc la timp? Mașina e pe numele meu
Dacă în timpul examenului te depășește cineva pe banda 1, se iau 21 de puncte direct?
Salut. Dupa terminarea bacalaureatului, vreau sa depun dosarul pentru a fi admis la academia de politie. Printre documentele necesare se cere si autobiografia candidatului iar un paragraf mi- a atras ...? (mai mult)
Strabunicul detinea 8 hectare pamant, in 1991, in baza legii 18/1991 a depus cerere pentru reimproprietarire si automat emiterea titlului de proprietate pe respectivul teren. A primit adeverinta :"...? (mai mult)
Salut. De la ce varsta poti avea contract de munca legal? Cu sau fara semnatura tutorului legal?
Daca ucizi un om dintr-un pumn cam cat primești la mititica?
Buna! Atunci când faci 18 ani mai e nevoie de părinți pentru a-ți schimba buletinul expirat?
Buna TPU, parintii mei s- au despartit iar eu stau cu mama. Ea vrea sa mergem intr- o excursie in alt oras dar mie pur si simplu nu mi- a placut niciodata asta. Ma streseaza si imi aduce frica. Mi- a ...? (mai mult)
Care credeti ca ar putea fi motivul pentru care persoanele cu dizabilitati sunt discriminate si marginalizate de aproape toti romanii insa strainii ii trateaza ca pe orice om si ii ajuta sa se simta mai...? (mai mult)
Buna ziua! Eu nu inteleg de ce NATO ne obliga sa trimitem trupe sa lupte in Ucraina? Adica de ce sa moara romanii pentru binele unor oligarhi ovrei? Rusii si ucrainenii sunt practic acelasi popor (aceeasi...? (mai mult)
Daca cineva sparge un cont de Facebook, iar victima merge la politie, care sunt consecințele? Având în vedere că ar fi un cont fara niciun mesaj sau altceva important. Se ocupa poliția cu ceva? ...? (mai mult)
Salutare. Imi spune si mie cineva cam cum sta treaba cu pescuitul in România? E nevoie de permis? Dacă da, unde? Am voie sa pescuiesc pe parauri, lacuri fara sa declar nimic nimănui?
Salut, în urmă cu câteva luni am primit o amendă în trafic pentru că nu am aprins lumina de fază scurtă, 870lei undeva prin Februarie.La scurt timp undeva prin Martie am mai primit o amendă ...? (mai mult)
Votarea ar trebui înlocuită cu examene și probe practice notate de profesori obiectivi și corecți?
Buletinul de identitate e o modalitate de control? Nu e periculos să se știe unde locuiești?
Ar trebui să existe servicii secrete? Eu cred că n-ar trebui să existe nicăieri în lume.
Voua vi s- a întâmplat să vă fure vreun taximetrist ceva din geantă? De exemplu eu am pus un aparat de măsură cu clampmetru in geanta de scule inainte sa ies pe ușa. Opresc câteva minute la...? (mai mult)
Salut! Mi- am rupt recent piciorul intr- un weekend. Saptamana imediat urmatoare (saptamana trecuta) am primit medical 5 zile de la urgente, urmand sa fac o alta radiografie miercurea urmatoare sa ...? (mai mult)
Ce părere aveți despre parlamentari? Cum vi s-ar părea ideea ca toți parlamentarii să primească pentru o lună de zile salariul de 2000 lei în loc de 15000-20000 cât primesc ei?
Mama se recăsătorește și dorește să- și treacă casa pe numele meu. Problema este că nu doresc asta, nu acum...Considerați că dacă ea nu ar mai fi (doamne ferește), casa ar rămâne moștenire...? (mai mult)
Salutare. Este cineva pe aici care vinde produse online? Am nevoie de cateva informatii daca se poate. Eu vand in fiecare luna produse in valoare de aproximativ 3000 lei, trimit prin curier si banii...? (mai mult)
Buna ziua! Astazi o fata a fost prinsa la un magazin de haine, cu haine in valoare de 1k€, in landul Eenania de nord- Westfalia. Va rog frumos orice ajutor e bine venit! Cum sunt legile? Ce se intampla?...? (mai mult)
Salut, am cumpărat o mașină acum 5 luni și nu am avut timp de ea, acum eu la început am vrut sa mă trec în cartea de identitate a mașinii doar că m- au luat că îmi trebuie asigurare și nu am...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Mindfulness întreabă:
UnchiulRamiz întreabă:
LisaJulie întreabă:
dansarabia1234 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Family Guy
Te-ai amuzat si tu privind aventurile familiei Griffin? Hai sa vedem daca esti un fan adevarat al acestui serial!