Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Daca eu vreau sa- mi iau o masina de 16 ani si stau in Bucuresti dar am gasit o oferta buna in Pitesti cum as putea sa o aduc din Pitesti in Bucuresti avand in vedere ca masinile de 16 ani nu prind mai...? (mai mult)
Există vreo lege care să interzică mersul fără mâini pe bicicletă?
Buna ziua! Sunt curios odata cu schimbarea legii mai exact 135/2022 privind scutirea angajatorului de la plata taxelor pentru sanatate si impozit pe venit celor care lucreaza in domeniul agricol si alimentar....? (mai mult)
Bună ziua, după îmi puteți spune în ce consta o percheziție informatica a unui telefon și sa îmi spuneți ce se poate întâmpla acolo? Asta după ce am fost luat acum o luna la diicot ca martor...? (mai mult)
Salut. Am și eu o întrebare, ieri m- a oprit poliția și mi- au cerut omologare la geamurile de pe spate. Eu nu știam că nu am omologate, că am luat mașina de curând. Mi- au reținut talonul ...? (mai mult)
Totusi,nu inteleg un lucru la avertizarile astea Now Casting de vreme rea. De ce se dau tocmai cand s-a terminat ploaia?
Salut tuturor, îmi puteți spune și mie vā rog dacā pot circula cu mașina daca am luat-o la fiscal pe numele meu și i-am refăcut asigurarea, menționez că am toate actele valabile?
Primesc și persoanele angajate care au salariul minim pe economie ajutorul financiar în valoare de 700lei în luna iulie?
La ce se refera mai exact art.4 alin. 4 din Convenția UNIDROT(24.06.1995)? "Articolul 4.(4) Pentru a stabili dacă posesorul a actionat cu diligenta cuvenita, se va ţine seama de toate imprejurarile...? (mai mult)
Toti freelancerii au firma SRL sau PFA? Nu se poate fi doar ca freelancer, sa fie platit, iar acea persoana sa plateasca taxele, oricum?
Bună ziua! Este necesară o acţiune în instanţă neplăţii pensiei de întreţinere pentru continuarea studiilor pe timp de 3 luni a tatălui către copilul major? Mă poate ajuta cineva cu demersurile...? (mai mult)
Daca permisul mi-a fost suspendat in Turcia in vacanta, el unde se trimite acum?
Salut, stiu ca pentru a te reprograma la traseu nu te lasa daca ti- a expirat fisa medicala, dar daca deja am fost programat si fisa medicala expira fix inainte de traseu va spune ceva politistul? Sau...? (mai mult)
Buna ziua, ce înseamnă că dosarul a ajuns de la poliție la parchet și cum aș putea să găsesc mai multe informații despre el?
De ce In Ro nu se plafoneaza pretul la combustibili ca In Ungaria? Adica de ce ungurii pot si noi nu?
Buna. Am nevoie de un sfat sau de o indrumare. In urma cu aproape 4 ani am luat un telefon in rate de la Orange pe care la un moment dat nu l- am mai putut plati din diverse motive. Acea datorie a fost...? (mai mult)
Daca vreau sa dau bacul in sesiunea de toamna, nu sunt elev si nu am dat competentele......as putea da fara ele?
Salut TPU! Știe cineva cum as putea să îmi elimin unul dintre prenumele meu? Deoarece am două și unul dintre ele îmi displace Ce pași ar trebui sa fac pentru a- mi elimina un nume din...? (mai mult)
Salut. Ce pot păți daca sunt prins in zona caii ferate/triaje/depozite etc. ca persoana neautorizata? Ma gândesc ca e contravenție, nu infracțiune.
De ce unele procese durează ani întregi până când învinuiții sunt condamnați? Am văzut un caz în România unde un asistent maternal a maltratat (psihic, verbal și fizic) 2 copii pe care îi...? (mai mult)
Salut, am terminat clasa a IX- a si doresc sa ma transfer la alt liceu deoarece am fost repartizat in alt oras la 30 de minute cu masina si am auzit ca exista un dosar de transfer care le permite celor...? (mai mult)
Salut TPU. Am o problemă, în urmă cu aproximativ 3 săptămâni am completat recensământul online. Am primit confirmare cu link- ul respectiv pe e- mail. Am completat ce trebuia și am dat trimitere,...? (mai mult)
Salut. Am nevoie de un sfat. Acum 1 sapt. am intalnit o tipa cu care am facut sex. La a doua intalnire la fel am facut sex protejat dar la final mi- am dat drumul pe sanii ei. Socul maxim a fost ca dupa...? (mai mult)
Politicienii ar trebui să cunoască drepturile și obligațiile penale, de afaceri, civile, politice, etc sau DOAR să facă activitatea politică, și să lase aceste lucruri în seama altcuiva,...? (mai mult)
Bună, dacă n-am cum, n-am timp se exemplu sa plătesc o amendă în 15 zile, jumate din amendă, in cât timp pot sau o plătesc întreaga după cele 15 zile?
Ce credeți ca se întâmplă dacă Polonia ar fi lasat refugiații din Afganistan sa între prin Belarus? Credeți că a fost o strategie de a lui Putin de destabilizare a Europei ca toată presa sa...? (mai mult)
Planuiesc sa imi deschid un food truck in care sa vand hot- dogi. Eu sunt persoana care ii va prepara. Intrebarea este urmatoarea: Am nevoie sa absolv cursuri de igiena si sa am diploma de bucatar pentru...? (mai mult)
Salut, am luat o amenda in Germania (Duisburg) acum 2 luni deoarece mergeam cu o masina fara asigurare si am luat o amenda de 300€, nu am avut bani sa o platesc si nici nu ma gandesc sa o fac. Nu am...? (mai mult)
Se ocupă cineva să ii verifice pe cei ce vâmd.pe.olx.șerpi veninoși Dacă sunt sănătoși la cap? Dacă îi cresc în condiții de siguranță pentru societate și mediu? Cum ar fi ca unul să...? (mai mult)
Salut. Am un passat b6 cu becuri halogen si un amic mi-o recomandat sa ii pun leduri pe faza scurta. Masina are lupe. E legal asa ceva?
Salut,daca am ramas fara permis pentru viteza *ca incepator*, pentru a-l lua inapoi dupa cele 3 luni de suspendare, trebuie sa dau vreun examen ceva?
Salut eu sunt la profesionala si as dori sa ma transfer vara aceasta la liceu, am terminat clasa a X- a de profesionala, am dat si examenele de capacitate si am note bunicele, pot sa ma transfer la...? (mai mult)
Salut TPU. Am taiat un cauciuc la o masina. Erau si camere care bateau pe mine si sigur mi se vedea fața. Ce este posibil sa mi se intample? Pot sa scap in cazul in care proprietarul nu depune plangere?...? (mai mult)
Daca sunt chemat la munca, in ziua libera de la stat, as putea sa stau acasa?
Buna! Unui prieten i- a fost furat un laptop in timp ce l- a lasat nesupravegheat la o cafenea. A spus ca era o camera de supraveghere care filma masa lui. Intrebarea este: cum intram in posesia ...? (mai mult)
Am fost oprit ieri de un echipaj de politie pentru faptul ca nu aveam far pe bicicleta. Acestia mi- au luat buletinul si au spus ca amenda imi va veni prin posta, 290 de lei plata, dupa mi- au spus ca...? (mai mult)
Din cate am inteles daca o persoana din Romania isi schimba legal sexul primeste un nou CNP. Daca se schimba la loc in sexul natal primeste din nou CNP- ul vechi sau i se genereaza altul? S- a intamplat...? (mai mult)
Cat timp tine academia de politie de frontiera? Din cate am auzit agent e 6 luni, nu 2 ani cat scrie pe net din cauza lipsei de personal... Cat dureaza pentru ofiter?
Daca eu cu iubita mea suntem minori(17 ani) si ea vrea sa doarma la mine, dupa 7 luni de relatie, dar parintii ei sunt cam ciudati si exagereaza prin amenintari cu politia, poate sa doarma la mine? ...? (mai mult)
Buna ziua TPU, ma numesc Alexandru, am 24 de ani, si am facut o prostie, am cazut in patima jocurilor de noroc, le- am furat bunicilor 7000 de lei, in 6 luni, si i- am pierdut la jocuri de noroc,...? (mai mult)
Salut, ce ar trebui sa fac prima data in cazul in care vreau sa plec in alta tara cu ajutorul unei declarații notariale de la părinți? Care sunt pasii pe care trebuie sa i urmez? Si cum procedez pentru...? (mai mult)
Unde ma pot angaja la 15 ani legal?
Buna TPU! Daca am fost studenta la o facultate inainte, pe care nu am terminat- o, dar mi- am retras dosarul si acum vreau sa ma inscriu la umf Cluj o sa am nevoie de o adeverinta de la vehea faculate...? (mai mult)
Bună! Dacă la recensământ s- a făcut o greșeală și în loc de chiriaș m- a trecut proprietar. Ce se poate întâmpla? Plus că eu m- am autorecenzat și am dovada de recenzare, dar la ei apăream...? (mai mult)
Salut TPU, vreau sa merg sa imi fac buletinul si am contractul de casa rupt pe jumatate, este din 1975, mi l face cu contractul asa?
Ce se întâmplă dacă editez cnp- ul la buletinul meu cu cnp- ul al unei persoane majore ca să ma poată primi la aparate, vreau sa menționez ca am 17 ani și ca vreau să- l editez cu un cnp al unei...? (mai mult)
Bună ziua, am o broblema astăzi mi s- a luat permisul mi s- a luat alcoleemia și am fost prins cu 0, 46 in aier expirat mi s- au luat probe biologice a durat cam două ore până la recoltare ce...? (mai mult)
Hei TPU 1. in momentul in care am un food truck si vreau sa merg la evenimente prin tara, cu cine trebuie sa vorbesc pentru a cumpara chirie in zonele unde se tine evenimentul si cum trebuie sa procedez?...? (mai mult)
Salut TPU Fratele meu in vârsta de 24 ani deține o locuința socială ce nu este a lui in Romania.El la ora actuala este plecat din tara și ii platesc eu mereu chiria la primărie in valoare de 140...? (mai mult)
Rusia nu e comunista, are steagul si stema rusiei tariste, dar au din ce in ce mai multe monumente si statui cu Lenin. Cum vine asta?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Mindfulness întreabă:
UnchiulRamiz întreabă:
LisaJulie întreabă:
Thelostlover întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Educatie sexuala
Cat de multe stii despre reproducerea umana, boli si mijloace de contraceptie?