Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 18 Ianuarie 2025 sunt:
Rusia nu e comunista, are steagul si stema rusiei tariste, dar au din ce in ce mai multe monumente si statui cu Lenin. Cum vine asta?
Bună! Doresc să îmi fac pașaport, problema mea îi că am cerificatul de naștere înfoliat, ar fi o problemă?
Salut! Mi s- a spuspendat permisul de conducere, am luat examenul de redobandire, am trimis actele si cererea de redobandire la judet(care cica ulterior au fost redirectionate la serviciul rutier). Intrebarea...? (mai mult)
Bună ziua... anul trecut prin octombrie am vândut o mașină acea persoana a vândut- o mai departe, mi- a venit și o amenda de rovineta. înțelegerea a fost ca la ala care i- am vândut- o o trece...? (mai mult)
Am si eu o întrebare. Una din serile trecute stăteam pe afara cu un grup de persoane, printre care câteva au consumat alcool, (menționez ca toti eram 18+ ) Un tip din grupul respectiv s- a imbatat...? (mai mult)
Hei! Un dezvoltator imobiliar poate redenumi, după bunul plac, strada din zona unde construiește un bloc?
Hey! Acum ceva timp m- am cunoscut cu un bãiat avand 14 ani iar el 19, ne- am mutat impreuna cu acordul parintilor, ba chiar parintii mei i- au dat o procura/imputernicire pe 3 ani! Acestia vor sa ...? (mai mult)
Ce părere aveți despre situația României din ultimii ani? Din 2017 pana în 2019 au fost proteste masive pentru justiție. Apoi a urmat pandemia în 2020 a distrus toată economia și lockdown la...? (mai mult)
Salut, am 17 ani, mama mea e plecata in Italia și aș vrea să dau de permis de categoria A1, cum ar putea sa semneze fara sa vina in tara sau să meargă până la ambasadă in Roma, ca părinte o ...? (mai mult)
Bună ziua! Dacă zi de zi își petrece timpul la scara un grup de cocalari bombardieri, consuma alcool de la magazinul aflat la parterul blocului și folosec un limbaj neadecvat la telefon cu prietenii...? (mai mult)
Biblioteca judeteana tine de stat? Cine plateste acolo caldura, apa, spatiul si din ce face profit biblioteca?
Salut, am luat o amenda in Germania cu trotineta electrica motivul fiind ca am trecut pe rosu si aveam telefonul in mana, masina de politie era civila, politistii nu aveau camera sau aparat de fotografiat,...? (mai mult)
Bună! Are cineva idee de la ce sumă împrumutată pot să dau persoana în judecată pentru recuperarea datoriei și care ar fi cheltuielile pe care trebuie eu să le suport? Nu am găsit nicăieri o...? (mai mult)
Dacă mi-a ieșit media fix 9.50 iau bursă?
Dacă am un SRL, ar trebui să plătesc vreo taxă doar pentru faptul că este o societate, iar aceasta nu are activitate sau profit o perioadă destul de lungă? Am căutat despre întrebarea asta,...? (mai mult)
Daca am somajul bagat cand ma angajez trebuie sa fac o cerere sa-l inchida sau il inchid ei?
Salut, am fost prins de poliție conducând un scuter cu motor de 300cc fara permis și fără a fi inmatriculat, am fost dus la secție și mi s- a făcut proces verbal și mi s- a cerut numărul de telefon,...? (mai mult)
Ma poate obliga scoala sa vin in camasa la competențe? Ma cheama oricum de la 8 si intru la 1
Salut! Am pus un anunt de vanzare pe olx, m- am vazut cu cumparatorul a testat produsul, am asistat la instalarea celor necesare, a vazut sa mearga iar apoi mi- a facut plata.Peste o ora sunt sunat ...? (mai mult)
Stiu ca este o intrebare neobisnuita, dar este posibil sa iti schimbi identitatea? Adica sa te muti in alta tara si sa iti schimbi toate actele de identitate?
Bună TPU, am o întrebare, am făcut împrumut la o bancă și nu am platit până în prezent deoarece nu am bani și plec în străinătate să fac bani sa îl plătesc tot, dar mă amenința la ...? (mai mult)
Hei TPU, am o problema și as vrea sa știu dacă știți voi, anul trecut mi- am făcut un împrumut la o bancă cu buletinul expirat și până în ziua de astăzi nu mi- am făcut buletinul, trebuie...? (mai mult)
Cineva care stie legea sau lucreaza in domeniu pls! Daca eu locuiesc pe o strada si acolo imi scot cainele iar acesta si- a facut nevoile in fata unei curti dar am adunat logic, dar totusi propietarii...? (mai mult)
Salutare TPU. Am un prieten care a lucrat la o firma in care trebuia sa duca pacienti la dializa cu masina primita de la ei (de la firma). El a facut accident si doamna care era transportata a intrat in...? (mai mult)
Salut! E legal sa conduc o motocicleta de cross? Gen enduro, ktm etc...pe drumuri forestiere sau pe camp daca sunt minor si logic ca nu am permis?
Buna ziua! Am doua masini si o parcare de resedinta, pot exista probleme daca parcarea de resedinta e pentru masina X si eu parchez acolo masina Y?
Ce părere aveți despre predicțiile lui Nostradamus pentru 2022?: - preturile vor scapa de sub control într- o economie în declin - foametea va creste din cauza conflictelor - in cazul unui război,...? (mai mult)
Salut, am un prieten care s- a certat foarte urat cu iubita lui, a dat- o afara din casa, amenințări cu moartea etc, aceasta la rândul ei a mers și l- a reclamat, acum 2 luni am fost chemat ca martor,...? (mai mult)
Iti mai trebuie sa ai la tine fisa medicala si avizul pshiologic la examenul practic si sala?
Salut.Sunt o persoană cu dizabilități și mă pot mișca. Problema e că nu îmi găsesc un loc de muncă așa cum mă pricep eu.Mă puteți ajuta?
Am vorbit la secretariat de transfer, facultatea de la care ma transfer cere achitarea unui an intreg universitar (3000+ ron) chiar daca am fost la buget. E normal asa ceva? Nu am mai auzit altundeva...? (mai mult)
Buna ziua TPU, eu sunt inscris la o facultate si vreau sa renunt la ea, sa vin sa- mi iau dosarul, tin sa mentionez ca anul 2 la care sunt curent nu am fost si ei mi- au spus ca ar trebui sa achit niste...? (mai mult)
In momentul in care ma angajez ca elev(minor) nu mai pot beneficia de alocatie?
Contract de muncă din 30 martie, au trecut 3 luni și Casa de Asigurări pretinde că nu au fost raportate declarațiile 112 chiar dacă angajatorul pretinde că a plătit contribuțiile lunar. Cine ...? (mai mult)
Salut. Pot da de carnet daca am dosar penal pentru posesia a 5 g de iarba? Am 18 ani, am fost prins de doua ori cu 5g.
Salut, TPU astazi eram eu cu prietenii mei cand deodata opreste politia langa bicicletele noastre. Tin sa mentionez ca era noapte, eram la cirese si au inceput sa ne colecteze datele la fiecare si le-...? (mai mult)
De ce partidele de centru- stanga și stanga au scăzut în popularitate asa mult în ultimii 20 de ani? Oare sa fie din cauza ca tinerii sunt îndoctrinați ca vai doamne partidele de stanga sunt comuniste....? (mai mult)
Un politist de frontiera are voie sa- si puna anumite servicii la dispozitie contra cost? De exemplu antrenor fitness, marketing designer etc? Cat timp declara banii si nu- si face firma... Sau ar comenta...? (mai mult)
Risc sancțiuni dacă culeg ciuperci pentru consum propriu?
Am si eu o intrebare: ideea este ca stau la bloc iar RAJA(astia din Contanta, principalul distribuitor in sud- estul Romaniei), bineinteles cu primaria orasului in care locuiesc s- au apucat sa schimbe...? (mai mult)
Fosti someri care ati fost in evidenta agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de munca, care ati reusit sa va angajati cel putin 3 luni cu norma intreaga si care ati ales sa va primiti prima de...? (mai mult)
Ce înseamnă pedeapsă cu suspendare? Care e diferența dintre pedeapsa cu suspendare și cea cu executare?
Daca iau o amenda si mi se cer datele (notate de controloare pe un carnetel) dar nu mi se scrie procesul verbal in acel moment, ce se intampla?
Bună ziua TPU, ca sa nu o lungesc o sa fiu foarte rapid. Pentru cei care lucrează in mediul bugetar (la stat) sunt date de câțiva ani carduri pentru vacante (sodexo) pentru cunoscători. Stiu ca in...? (mai mult)
Salut! Pot da sala daca buletinul de 18 ani vine peste o săptămână? Adica il pot da si cu cel de 14?
Salut, acum o sapt un baiat s- a luat de prietenul meu care este in clasa cu el, eu am fost si m- am luat de baiatul ala la vreo 2 zile dupa ce s- a luat de prietenul meu, in ziua in care eu am fost...? (mai mult)
Salut TPU. Am nevoie de ajutor urgent legat de o masina de pe numele x(exista 3 persoane, x, y si z). Y conduce o masina care este pe numele si adresa lui X, X fiind o persoană care are adresa lui ...? (mai mult)
Salut! Dețin permis categoria A2 și as vrea sa trec la A. Pot sa ma înscriu la 19 ani și 9 luni dacă am 2 ani vechime de A2 sau doar la 23 și 9 luni? Eu stiu ca pot face A cu 2 ani vechime pe A2
Pentru reinnoirea buletinului trebuie sa fac copie intregului contract de vanzare- cumparare (ca dovada domiciliului)? Adica si partea cu cadastrul sau e de ajuns pana acolo, dovada ca partile sunt de...? (mai mult)
Daca am pus doar prima initiala a tatalui pe fisa de inscriere la bac e posibil sa nu primesc nota de la bac? Tatal meu are doua prenume
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
Mindfulness întreabă:
UnchiulRamiz întreabă:
LisaJulie întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Internet & istoria internetului
Petreci mult timp online, dar cate stii de fapt despre internet?