Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Dacă am primit teapa de 50 lei, de la un baiat de pe Facebook, mai pot face ceva? Gen sa fac sesizare la politie? Sunt curios doar
Salutare prieteni! Am și eu o problema legată de radierea unei mașini! Problema este următoarea: Sunt proprietarul unui golf, am vrut sa scap de ea și sa o radiez mașina nu a fost folosită 2 ani...? (mai mult)
Am un prieten care nu a încheiat nici un fel de contract asigurare cu casa de asigurări de sănătate! Nu a beneficiat și nici nu aș fi putut beneficia de servicii medicale plătite de cas Era...? (mai mult)
Daca eu am terminat un colegiu in urma cu 20 de ani între timp am mai făcut facultăți tehnice cursuri post universitare tehnice în mai multe țări. Dar acum intrând pe site- ul colegiului tehnic...? (mai mult)
Exista in Romania un plafon de venit ne impozitabil?
Salut, se poate incheia acest semestru media cu 2 note + teza? Profa mea de romana ne tot bate la cap ca vrea sa avem toti 3 note in conditiile in care noi cei de- a 12- a urmeaza sa luam vacanta, sincer...? (mai mult)
Bună ziua concubinul este recidivist in 2017 a ieșit de la închisoare a avut o pedeapsa de 7 ani din care a făcut 5 cei doi ani coada ia rămas a scăpat dar problema este alta ii n 2019 a intrat la...? (mai mult)
De ce Piedone (primarul sectorului 5) a fost condamnat la închisoare? Stim cu totii ca acesta n-are nicio vina cu Colectivul dar ce a facut/ce a vorbit de i-a deranjat pe rivalii lui?
Că sa beneficiez de acea indemnizație pentru creșterea copilului trebuie sa am 12 luni lucrate? Se poate plati acele luni până la 12 luni in caz că nu le ai? Sper că m- am făcut înțeleasă, ...? (mai mult)
Salutare. Daca vreau sa inchiriez o casa, iar proprietarul nu mai locuieste acolo, cum ar trebui sa procedez? Vecinii au spus ca nepotii sunt mostenitorii, dar sunt plecati in afara si nu stiu cum...? (mai mult)
Salut TPU! Cum se numesc alegerile care se fac inainte de terminarea mandatului? Ex. Primarul e arestat sau moare
Buna ziua! Că sa obti pensie alimentară la copil trebuie sa fie in urma unui divorț?
Salutare. Am avut o proprire pe cont pe care am achitat- o acum 2 săptămâni. Surpriza e ca la banca contul e încă blocat. Ca as avea nevoie de o adresa de ridicare a proprii. Ok, de luni îl sun ...? (mai mult)
Buna ziua am un copil de 5ani ii mai trebuie scaun în mașină sau numai înălțător?
Bună ziua, am o problema! Noul meu angajator mi- a spus ca nu vrea sa îmi facă contract full- time, ca îmi va face de fapt contractul pe 2 ore. Și eu muncesc pe zi în jurul a 12 - 16 ore! Ce sa...? (mai mult)
Buna, mi- a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 de zile. Am promovat examenul de redobandire, iar cand am fost la sediul de la politie mi- au spus ca doar dupa 60 de zile o sa- mi pot primi...? (mai mult)
Salut TPU! Un unchi de- al meu are în grijă o persoană cu handicap. Persoana respectiva dorește să îl facă proprietar pe locuința în care stă doar că a pierdut actele de proprietate ( au fost...? (mai mult)
Salutare lume! Am și eu o foarte mare nedumerire. Am dat in radar cu 105 km/h unde era limita de 50km/h. Țin sa va spun ca aveam permisul de conducere doar de 2 săptămâni. Mi- au suspendat dreptul...? (mai mult)
Am scris "scara 1" pe cererea pentru buletin dar pe actul de proprietate nu e scrisa o scara, stau la bloc... E vreo probelma?
Cand se schimba numarul de la casa, ce documente trebuie duse pentru a dovedi acea schimbare? La banca, la munca, la reteaua mobila/de televiziune, la scoala, la posta, la casa de pensii, la ...? (mai mult)
Din punct de vedere legal, ce poate sa-ti facă profesorul dacă chiulesti? Care pot fi consecințele chiulitului?
Daca imi dau demisia si nu respect preavizul pot ajunge sa fiu dat în judecată? Daca ajung sa fiu dat în judecată si pierd procesul pot ajunge la închisoare?
Salutare, vin și eu cu o întrebare, ieri mi- a fost suspendat permisul de conducere pe 90 de zile (depășire pe linie continua) dar polițistul mi- a spus ca dacă dau testul de redobândire se reduce...? (mai mult)
Ce imi poate face politia daca de exemplu imi spune sa plec din acel loc si eu nu vreau, ce sanctiune imi poate da?
Cu cat timp inainte de expirarea buletinului trebuie sa demarezi procedura de schimbare? Adica sa faci cererea aia si tot
Daca îți pierzi certificatul de naștere, cât durează sa ți se elibereze altul? Și ce trebuie sa faci?
Salut! Am dat astăzi sala, am luat- o și nu m- am putut programa la examenul practic datorita faptului că îmi expira buletinul in Iunie, iar data examenului practic ar fi fost în data de 8 aug. E...? (mai mult)
Salut, am inteles că recensământul mai este până pe 15 și se dă o zi liberă la muncă, cum fac? Anunț angajatorul cu o zi înainte? Primesc o dovadă ceva? Și am liber in ziua in care fac...? (mai mult)
Salut. O persoană ce are opinii despre cum ar trebui să fie infrastructura, sistemul medical, sistemul educațional ș.a. din țară, dar care nu este interesată ce partid este la putere sau de vreun...? (mai mult)
Am înțeles că există posibilitatea că un om obișnuit (inginer tehnic) să poată presta servicii in mod legal in Romania până la o anumită suma și nimeni sa nu îl streseze? Mă refer cu făcutul...? (mai mult)
Bună! Eu cu iubitul meu o sa ne căsătorim. Dacă vrem sa alegem împreuna un nume de familie cum trebuie procedat? Putem alege pur și simplu sau e mai complicat? Mulțumesc!
Scenariul următor este inspirat din filmele de acțiune dar îl prezint deoarece sunt curioasă ce consecințe ar fi pentru angajata din scenariu dacă acesta s- ar petrece în realitate. Să zicem...? (mai mult)
Salutare TPU Am terminat liceul in 2021 si am dat bacul in sesiunea 2. As vrea sa dau bacul din nou in sesiunea astea si am cateva intrebari. 1. Cat ar costa sa dau bacul din nou? 2. Care ar ...? (mai mult)
Poți da bacul cu buletinul expirat? Dacă nu, ce alte alternative sunt?
Bună! Am depus Declarația Unică 2022 prin intermediul Spațiului Virtual de la ANAF și din greșeală am selectat alt fișier care era o Declaratie Unica dar redactata gresit (sediul gresit). Recipisa...? (mai mult)
Salut, am fost recent într- un hotel abandonat care este proprietate privata si ne- a prins jandarmeria. Am 13 ani ne- a scos la masina si ne- a luat datele. Numele nostru si a parintilor si data nasterii...? (mai mult)
La școala de șoferi faci întâi orele practice și la urma dai examenul cu întrebări grilă teoretic?
Salut, is la o firma de vreo 2 ani, dar ultimele 7 luni is tot in somaj tehnic, is curios daca as vrea sa-mi bag lichidarea va mai trebui sa stau 20 de zile?
Buna! De ce acte asi avea nevoie pentru indemnizatia de crestere a copilului pentru dosar ma refer?
Salut, în decembrie am cumpărat de pe un site articole pirotehnice majoritatea legale iar unele nu, acum 2 luni au venit cei de la ipj sa le confiște ca este de pe un site care nu este legal, iar...? (mai mult)
Dacă cumpăr o mașină si aș vrea neapărat că să mi- o verifice cineva cu câini dresați care descoperă droguri unde as putea sa merg in mod oficial că să mi- o verifice? (Sunt dispus să plătesc...? (mai mult)
Buna seara! Acum vreo ora și jumătate eram pe autostrada înspre București și am văzut o mașină de poliție și încă vreo 5 mașini oprite pe banda de urgență. Am zis că o fi un accident, ...? (mai mult)
Buna seara, am avut o relatie cu un baiat care a durat un an, se presupune că el este într- un divorț de 1 an si 2 luni.Astazi i- am spus că vreau sa incheiem relatie din mai multe motive...el s-...? (mai mult)
Salut. Daca sunt angajat pe perioada determinata de 3 luni, pot sa imi dau demisia sau trebuie sa astept sa se termine contractul?
Am 27 ani ma numesc Ionut si nu stiu ce sa fac, unde sa merg sa muncesc. Am lucrat 1 an si 3 luni ca agent de securitate in judetul Galati la mai multe firme de paza, dar este salariul foarte mic si ...? (mai mult)
Salut, este adevarat ca daca esti minor amenda de circulatie ti se reduce la jumatate inca o data? Ex: iei o amenda de 1200 o platesti in 15 zile e 600 si daca esti minor se face 300 este adevarat?
Salut TPU, daca mi-am cumparat o motocicleta inmatriculata in Romania mai trebuie sa ma duc la rar sa schimb cartea sau raman cu aceeasi carte?
Salutare! Daca am avut ulcer duodenal in trecut (acum 3 ani) si vreau sa ma inscriu pentru admitere la scoala de subofiteri de politie la vizita medicala o sa fiu declarat INAPT?
După ce expira perioada de suspendare a permisului de conducere de unde trebuie ridicat?
De ce statul fura din salariu? Salariul brut nu este egal cu salariul net pana cand sa stam asa? Traim bine cu 1250 lei pe luna?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nina1980 întreabă:
tonyc7 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Curiozitati despre caini
Cat de multe stii despre cel mai bun prieten al omului?