Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Ce părere aveți de eliminarea tezelor și eliminarea unui număr de note obligatorii? O noua lovitura data educatiei sau o măsură benefica? Au înlocuit tezele cu o evaluare care se va da la ...? (mai mult)
Salut, am luat amenda in Italia pentru că nu aveam bilet in autobuz, pe amenda mi-a scris numele greșit, se poate anula in această instanță?
Buna TPU! Vreau sa intreb : Daca eu vand iarba si cineva ma tradeaza si ii zice la politie ca vand iarba si unde stau, o sa vina politia la mine acasa ca sa ma aresteze sau trebuie sa aiba probe si...? (mai mult)
Salut, știți cumva daca pierd viza de flotant dacă proprietarul unde stau in chirie vrea sa anuleze contractul?
"Rapperul american Kanye West şi- a schimbat numele în mod oficial şi se va numi de acum înainte "Ye". Artistul va putea să folosească numele "Ye", fără nume de familie şi fără al doilea prenume,...? (mai mult)
Buna ziua, am achiziționat un produs (o piesa pentru mașina) de pe site- ul olx. La deschiderea pachetului am constat ca piesa nu se potriveste cablul piesei fiind vizibil mai mare. Am contactat vânzătorul...? (mai mult)
Conform cifrelor oficiale, în SUA negrii sunt în jur de 12 % din populaţia ţării. Lăsând la o parte femeile şi copiii, ar rezulta că bărbaţii negri sunt între 5 şi 6 %. Acest mic număr ...? (mai mult)
Hey, am și eu o nelămurire. As vrea să știu dacă pot să merg singura cu avionul in Italia fara procura de la parinti in condițiile în care eu am 16 ani și sunt născută acolo.
Buna seara! Am depus dosarul ipotecar pentru o casa, iar astăzi cei de la ANAF au primit alerta deoarece luna trecută am luat mai puțin bani decât in mod normal, cu 15 milioane. Menționez ca am ...? (mai mult)
Salut. Cand este nevoie de acordul vecinilor pentru a construi o casa pe un teren? De exemplu, eu daca cumpar un teren si vreau sa imi construiesc o casa, am nevoie neaparat de acordul vecinilor, ...? (mai mult)
De la ce vârstă pot conduce un moped?
Bună, am și eu o întrebare, în data de 27 aprilie am trimis actele pentru revizuirea certificatului de handicap pe adresa de mail, pentru ca mi s- a zis ca doar prin telefon se face. Întrebarea...? (mai mult)
Salutare, pentru examenul teoretic (sala) te programeaza scoala de șoferi la care ești înscris sau trebuie sa te programezi tu?
De la ce suma un salariu în România vi se pare un salariu mare? Știu oameni care zic ca 4000 lei e enorm și alții care zic ca abia se descurca cu 7000.
Buna ziua, exista o institutie abilitata unde pot reclama pe cineva care tine animale in conditii improprii? (Casa lui este cocina, animalele au purici, ma abtin sa spun mai multe.)
Salut. Peste cateva zile imi expira buletinul iar eu nu am pe nimeni care sa ma ia in spatiu. Parintii mei nu mai locuiesc la adresa de pe buletinul meu, au alta adresa in alt oras asa ca nu ma mai pot...? (mai mult)
Poti da de permis daca ai studii profesionale? Am auzit ca nu mai poti e adevarat?
Dacă am 17 ani și am bătut un minor in vârsta de 16 ani și a scos certificat Medico- legal pe 17 zile, are o coasta rupta, ce pot sa patesc in cel mai rau caz sau cât poate sa ceara despăgubiri...? (mai mult)
Bună ziua TPU, as avea o intrebare, eu fac 16 ani pe 27 iulie, intrebarea mea este in vara ma pot angaja la jumate de norma cu pretextul ca am 16 ani sau pot lucra doar de cand implinesc fix vârsta?
Imi expira buletinul peste 2 zile. Si fac majoratul in 4 mai. Pot sa imi reinnoiesc buletinul fara sa ma însoțească unul dintre părinți? Ms
În contextul asta cu războiul, de ce nu se impun sanctiuni și Chinei? Se vede de la o poștă cum ajuta din ce în ce mai mult Rusia. Rusia ne acuza pe noi ca livram arme Ucrainei dar noi suntem...? (mai mult)
Cine va plati datoriile imense pe care le va avea lumea după ce se va termina nebunia asta cu inflatia și creșterea preturilor? Adică s- au plafonat preturile și s- au redus taxe la diferite lucruri...? (mai mult)
Buna,va rog care stiti, pentru schimbarea buletinului la 18 ani, daca parintii sunt plecati in strainatate cum ar trebui procedat?
Salut! O sa fiu scurt si la subiect, am 15 ani si am facut sex cu o fata de 13 ani. Ce as putea pati, din punct de vedere legal? Daca ati venit sa- mi tineti morala ca nu este normal nici pentru varsta...? (mai mult)
Daca ai cazier poti sa dai de permis? Cazier pentru alte fapte, nu cele care tin de circulatie rutiera.
Salut tuturor, am si eu o intrebare, nu stiu daca a mai patit careva, avem programare pe 28 la serviciul de probatiune si am uitat sa ma duc si vreau sa ma duc maine, aveti idee daca am vreo problema,...? (mai mult)
Salut, care sunt procedurile pentru a deveni un detectiv particular?
Salut TPU, vineri am transcris mașina și talonul a rămas acolo, numerele fostului proprietar trebuie să i le predau, pot să mai circul cu mașina cu numerele fostului proprietar până se eliberează...? (mai mult)
Salut! La 18 ani pentru permisul de motocicleta pot sa dau de orice capacitate sau e o limita?
Bună! De foarte multi ani, in fata geamului meu, jos(stau la etajul 3) exista fabrica unei firme mai mici de panificatie si catering. Acum problema este ca firma are un motor de racire care merge non...? (mai mult)
Am 6 luni lucrate la o firma, iar după acestea am plecat prin transfer la o alta la care lucrez de 2 luni... Pot intra in concediu medical daca sunt in perioada de proba? Daca da, atunci când voi reveni...? (mai mult)
Ce prevede legea pentru minorii care umbla noaptea pe strada? Pana la ce ora au voie minorii de sub 18 ani sa stea afara noaptea? Exista lege pentru asa ceva? Cat este amenda daca esti prins noaptea pe...? (mai mult)
Poti sa te casatoresti in alta tara decat cea de bastina daca nu esti rezident acolo?
Bună, am 15 ani fac 16 peste 8 luni, este posibil sa ma angajez undeva?
Am o centrala termica pe peleti la care detin garantie intre 1- 5 ani in functie de partile componente, o piesa anume care are garantie de 2 ani de zile si care urmeaza sa isi piarda garantia in 5 luni...? (mai mult)
Azi am verificat autorecenzarea pe care am facut- o si imi spune ca datele nu se afla in baza de date din cauza lipsei completarii chestionarului sau din cauza unei erori. Sa mai astept sau trebuie facut...? (mai mult)
Buna seara. Am decis acum cateva zile sa fac un abonament la Vodafone pentru a- mi lua un telefon si pentru a ma porta din reteaua Orange, zis si facut. Constat de putin timp ca viteza internetului e ...? (mai mult)
Salut! Am si eu o intrebare de legislatie: In mod normal, intr- o intersectie nedirijata se aplica regula prioritatii de dreapta, dar daca din toate cele patru drumurile intersectiei vine cate un autoturism...? (mai mult)
Ce parere aveti despre interzicerea avorturilor?
Salutare, voi cum ati invatat pentru sala? Pentru ca aud de la unii ca au facut doar chestionare, de la altii ca au citit si cartea, voi cum ati facut, sau cum faceti?
Salut! Un politist de frontiera are voie sa faca cpa marketing sau dropshipping in alte tari? Daca nu, are voie dar face ce risca?
Bună ziua tuturor! Tot aud la televizor că Rusia amenință România, știu că este adevărat ce am auzit. Dar credeți că vom fi și noi atacați de Rusia?
Dacă am cumpărat un scuter fără acte și doresc sa îl înscriu la primărie ce trebuie sa fac? Adică vreau sa fiu în regula cu el...
Am si eu o intrebare(doar intreb). Ce se intampla daca eu am 14 si il bat pe unul de 17 ani(nu tare) si se duce la politie? Ce se intampla?
E ok daca la finalul recensamantului online zi ce acolo 4 intrebari neraspunse? Ca eu imi amintesc ca am raspuns la tot si cand am apasat finalizare nu a zis ca nu-i bine.
Bună ziua. Am făcut programare online pentru pașaportul copilului pe 17 mai. Taxa trebuie plătită acum sau o pot plăti și cu 2-3 zile înainte? Mulțumesc
A primit cineva prima de activare? Daca da, cand v-ati primit drepturile?
Ce parere aveti ca partidele de extrema dreapta din Europa cresc in popularitate?
Salut. Am 17 ani si as vrea sa călătoresc in Iunie către România din Suedia cu fratele meu mai mic(10 ani). Întrebarea mea este dacă trebuie sa luam 2 însoțitori de bord sau este de ajuns doar ...? (mai mult)
Ce inseamna sa fii audiat de politie?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nina1980 întreabă:
tonyc7 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
H2o: Just add water
Ai visat si tu sa poti trai in apa alaturi de Cleo, Emma, Rikki sau Bella? Hai sa vedem cate mai stii despre lumea sirenelor!