Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 23 Decembrie 2024 sunt:
Salut, am lovit pe cineva anul trecut, a primit 6 zile de spitalizare, l- am lovit cu capul în nas, între timp m- am angajat în armată ca sgp, am vb cu persoana a zis ca își retrage plângerea dar...? (mai mult)
Vreau un sfat si va rog sa nu ma judecati. Daca nu am experienta profesionala dar nu vreau sa am cv ul gol ce pot sa pun in el ca sa nu ma prinda nimeni? Pot sa pun ca am lucrat in alta tara ca ospatar...? (mai mult)
Bună, am o întrebare mai complicată. Deci, tatăl meu lucrează ca tapițer de 17 ani, în ultima vreme șefa lui a început să îi țină peste program, ei semnează condica ca pleacă la ora...? (mai mult)
Salut, eu eram cu baietii afara si am fost la sintetic. Dupa cateva ore, ne- am dus intr- un parc apropriat. Acolo, ne- a oprit jandarmeria si ne- a cerut buletinele (Eram 3, 13- 14 ani), fiindca...? (mai mult)
Buna! Se da speta: lucrez cu contract determinat care va expira la 10 octombrie. Din anumite motive, eu nu doresc sa raman in aceasta firma, insa acum ceva timp mi s- a comunicat ca ei isi doresc acest...? (mai mult)
Ursula von der Leyen a cerut o femeie pentru postul de comisar european al Romaniei, asa ca Victor Negrescu a fost exclus pe criterii de gen. :)))) Agenda asta bolnava trebuie oprita, s- a mers prea...? (mai mult)
Vouă vă mai arde să munciți pe 2000 3000 4500 când vedeți ce ușor fac unii banii pe tik tok fară să miște un deget și nu le face nimeni nimic? Că mie unul nu. În postarea trecuta am menționat...? (mai mult)
Va salut, eu as vrea de ziua mea un scuter de 49 dar treaba e ca am 13 ani, dar vreau sa- l conduc pe drmuri publice nu prea populate(pe la tara), nu ma criticati ca poate nu imi dau seama. Cum imi ...? (mai mult)
Cand va trece legea cu pensionarea peste 70 de ani? Am auzit ca pana in 2030-2040! Mie mi se pare o prostie, sa lucreze oamenii doar ca mai vor, inca nu a crescut speranta de viata ca in Occident!
Tot mai multe persoane au început să organizeze tombole pe Tik Tok prin intermediul Tik Tok și Revolut. Costa 10 lei biletul să te înscrii când se aduna 900 de participanți suma de 900 de lei ei...? (mai mult)
Cum o ajuns Coroana sa fie Parlament?
Mamici, cum e legislatia pentru munca la lehuze si gravide? Cand se intra in concediu, cat se da liber dupa nastere, cat se plateste, cand e musai sa se revina la job? Alte detalii importante? Mersi. ...? (mai mult)
Buna ziua. Acum 1 saptamana am fost prins sub influenta substantelor psihoactive in Germania, sunt sigur ca vor iesi si la sange pozitive. Intrebarea mea este, daca plec in Romania ma vor mai cauta?...? (mai mult)
Am o fata de 6 luni și baiatul care are 2 ani nu am fost căsătorită cu tatăl lui dar el mă amenință că o să îmi ia copiii.Ce pot face din punct de vedere legal în situația asta?
Nu mă prea mai înțeleg cu soțul și mă gândesc la divorț. Imi doresc să divorțez din cauza lui pentru ca nu prea mai avem o relație așa bună. In caz de divorț pot divorța de el fără semnatura...? (mai mult)
La ce ajută raportul privind operele muzicale utilizate în cadrul unui spectacol? raport către UCMR ADA
Ce meserie/Facultate pot face dupa absolvirea unui Liceu Tehnologic (cu Bacul, da) cu profil "Resurse Naturale si Protectia Mediului"?
În 2021 am cumpărat o mașină, am ținut o 2- 3 luni, timp în care nu am trecut o la impozit și am vândut o fără contract mai departe. După vreo jumate de an s- a făcut o asigurare pe un an...? (mai mult)
Buna! Saptamana aceasta am depus actele pentru eliberarea noului buletin, sector 2, evidenta populatiei, Veranda Mall. In 5 zile este gata, ma pot duce sa- l ridic. Mai este nevoie de programare ...? (mai mult)
Bună tuturor, cine se ocupă, în cazul unui accident rutier, de o mașină care era parcată pe trecerea de pietoni care are legătură cu accidentul, dar nu era implicată în accident? Se ocupă...? (mai mult)
Bună ziua! Mă puteți ajuta cu câteva sfaturi? Lucrez într- o benzinărie si avem de îndeplinit un target. De exemplu pentru ciocolată si dacă nu se realizează seful de stație ne obligă să...? (mai mult)
O intrebare legata de pensii. Nu mi- a venit decizia de recalculare sa vad cat voi avea in viitor pensie. Au fost atat de multe stiri legat de subiect incat am pierdut sirul evenimentelor Am o pensie...? (mai mult)
Anii lucrati in strainatate (UE) apar atunci cand verifici vechimea in munca in Romania? Va rog sa-mi raspundeti strict la intrebare, fara sfaturi sau comentarii inutile
În fața mea se deplasa o mașină care mergea încet, semnalizez, intru în depășire iar când mașina mea trecuse deja cu oglinda de botul masinei inculpatului, intră în ușa mea din dreapta....? (mai mult)
Bună ziua, am o situație la care mă poate ajuta cineva cu experientă: eu fiind angajat cu normă întreagă, contract nedeterminat, pot să iau ca și coasigurator pe mama mea, pentru o problemă...? (mai mult)
Ce parece aveti de Suveranitatea Poporului a lui Rousseau? La ce distanta se afla poporul de Suveranitate? Este poporul la putere sau mediat de autoritati politice?
Cam la ce vârsta e musai ca parintii sa- și dreseze copiii? Sau mai bine se așteaptă pana la gradi și școala, ca- l dresează alții acolo? Am văzut o familie de rromi și nu numai. Mi- a...? (mai mult)
Buna ziua! Daca m- am casatorit in Iordania si merg sa inscriu documentele de casatorie la Ambasada Romaniei in Iordania, pot sa fac invitatia de intregire a familiei de la Ambasada? Sau trebuie sa ...? (mai mult)
Bună! Sunt dată în judecată de tatăl fetiței pentru domiciliu la el și pensie alimentară, dar în același timp solicită test de paternitate.Pot refuza testul de paternitate că nu doresc sa ...? (mai mult)
Am un băiețel care are 10 ani, am născut când aveam 17 ani. Tatăl băiatului m- a părăsit când a aflat ca sunt însărcinată, eu sunt recasatorita cu actualul soț care îmi iubește copilul....? (mai mult)
În urma cu un an eu și iubitul meu voiam sa mergem acasă la părinți de la facultate. Mașinile noastre erau acasă la părinții noștri, eu cu el locuim în același sat asa ca am apelat la un coleg...? (mai mult)
Salut, am o întrebare: dacă o persoană care este la ajutorul social, la primărie, este operată pe caz de boală, este normal sa fie scoasă de la ajutorul social pentru că nu poate să facă ...? (mai mult)
Este legal sa fii percheziționat corporal afara de politie/jandarmi? Sa te puna sa te dezbraci, sa te controleze in zonele intime? A mai pățit cineva asta?
Salut TPU. Oare mai pot lua bursa socială sau orice alta bursa daca am scăzută nota la purtare la 9 pentru 20 de absențe nemotivate? Sunt pe clasa a 8-a Și am media 8.50-8.90
Salut. Stie cineva daca pot beneficia de o pensie sau vreun venit daca sunt diagnosticată cu tulburare bordeline? (Am fost angajata de cateva ori si din pacate nu am putut sa stau la niciun job din cauza...? (mai mult)
Dacă nu te decazezi de la un cămin, asta inseamna că ești încă cazata la acel cămin?
Salut! Recent am venit din strainatate si mi- am cumparat o masina. Un tovaras al meu mi- a cerut masina o tură si i- am lasat- o cu mine in dreapta. Dupa aceea a facut un accident unde au rezultat doar...? (mai mult)
Se poate trai doar din glovo? Daca fac glovo cu masina personala. Pot trai doar din asta? Sa imi dau demisia de la actualul loc de munca si sa ma apuc de glovo. Pot face si fara liber luni- duminca sa ...? (mai mult)
A citit cineva Teoria democrației reinterpretată de Giovanni Sartori?
Bună ziua.As dori sa știu dacă exista o lege care ma poate obliga sa ii permit vecinului sa se racordeze la țeavă mea de gaze. Mentionez ca branșarea la rețeaua de gaze am făcut- o acum 15 ani ...? (mai mult)
Comuna Negrilești, Vrancea are dispensar?
Ce este un penitenciar-spital? La ce este el predestinat?
Salut tpu.ro. Când eram mic am avut epilepsie, a dat un baiat cu bicicleta peste mine la 3.4 ani cam așa, mi-a povestit mama, dacă mi-am revenit pot da de carnetul de condus pe viitor?
Dacă fac menaj la o persoană particulară și plătesc impozit la stat, se consideră vechime? De la ce sumă se plătește impozit?
Bună, fratele meu a făcut accident acum în jur de doua luni și vineri i s- a spus că nu va primi 75% prin concediul medical din salariu. Țin să menționez că accidentul nu a fost din vina lui...? (mai mult)
Un chinez are dreptul sa emigreze in Europa dupa bunul plac? In Buc avem multi asiatici prin zona Colentina. Cred ca sunt chinezi.
Salut, daca părinții decid să îl facă proprietar pe un copil la apartament și ei să fie coproprietari, fratele sau sora acelui copil are drepturi? Am înțeles ca nu are având în vedere ca l-...? (mai mult)
Buna ziua. Am o întrebare. Daca merg in Olanda și consum cannabis in cantități mici (un joint), sa zic vineri seara iar eu luni mă urc la volan, am riscuri?
La fisa medicala pentru scoala de soferi se face si drug test? sau in general pentru scoala de soferi
Daca iau ceva de pe olx si dau pe livrare prin curier, persoana respectiva poate sa imi puna altceva in colet sa imi dea teapa si sa ii mai vina si banii de la mine? Si cand vine curierul ridic coletul...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
1mp3r4t0r3 întreabă:
LisaJulie întreabă:
Alexandru7890 întreabă:
sabin89 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Alba ca Zapada si Cei Sapte Pitici
Afla cat de multe stii despre povestea Albei ca Zapada si a piticilor din casuta din padure!