Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Va salut! Am o problema. Vreau sa imi vand masina (este inmatriculata pe numele tatalui meu) doar ca el este plecat din tara.Se poate face ceva act de la el din Spania cumva ca sa o vand eu? Ca un fel ...? (mai mult)
Salut TPU, vreau să mă programez online pentru sală(categoria b). Dar nu știu cum trebuie să fac cererea tip. Îmi poate explica cineva?
Salut! Se poate vinde o mașină fără să o mai pun la primărie? Adică să cumpăr o mașină cu fiscal și să o vând la altcineva imediat fără să o mai pun la primărie și să merg la...? (mai mult)
Ar fi ideal ca liderii unei tari sa cunoasca mai multe limbi straine? De multe ori observ ca sunt inconjurati de traducatori care cunosc limbile respective, cand au tot felul de sedinte sau vorbiri publice...? (mai mult)
Unde si cum fac cerere pentru recuperarea banilor platiti pentru o amenda de necompletare a formularului digital de intrare (PLF) in Romania?
Ce se intampla daca o "profesionista" este...neplatita la sfârșit (sa nu spunem violata)? Ea poate depune plângere sau nu rezolva nimic fiindca practica acea meserie nelegalizata in Romania?
Salut TPU! Am vândut acum o luna o mașină, dar persoana respectiva a revândut-o și a primit o amenda cu rovineta în suma de 250 de lei, aceasta amenda a venit la mine, ce pot face?
Salut! Cum aș putea plăti o amendă online?
Salut TPU, am mare nevoie de ajutor acum, am 15 ani si 10 luni imiplinite i- r parintii mei au fost de acord sa dau de motor pana au auzit ca trebuie sa mearga la notar sa semneze ca sunt de acord ca...? (mai mult)
Politistii au voie sa isi faca PFA? Daca da, cum, in ce caz? Va rog cat mai explicit. Vreau sa dau anul acesta admiterea, dar am o firma (PFA) de prestări servicii arbitraj (sport). Mulțumesc!
Am o întrebare și rog persoanele care cunosc bine legea sa răspundă. Am fost angajata pe perioada Determinata, din data de 19 septembrie 2021 în învățământ. Contractul meu era pana în mai, ...? (mai mult)
Salut,mi-am pierdut buletinul în Belgia și urmează sa plec în România, pot parasi tara fără buletin? Ce fac în momentul asta?
Este România oare o țară care va dispărea de tot? - Resursele naturale, ni s- au dus. Nu mai avem petrol. Gazul, nu investește nimeni în el. Aurul de la Roșia Montană, e prea periculos de...? (mai mult)
Buna ziua! Se poate susține examen de intrare in profesia de avocat in cazul in care exista in cazier stipulată o amenda penală pentru fapta de sustragere de la luare in evidentă militară? Va ...? (mai mult)
Care sunt consecințele pentru dare de mita? Sa spunem, prin absurd, ca ești chemat la parchet ca suspect pentru dare de mita. Care vor fi consecințele următoare? Multumesc
Unde pot sa găsesc un site de calitate a vieții pe sectoare din București, dar și în alte orașe?
Ce sa faci cand esti dat disparut la politie de catre parinti fiind minor și ce drepturi ai?(trebuie sa te prezinti cand te suna politistul?; esti obligat sa dai declaratie?; etc)
Salut, vreau să mă ajute doar cine a mai trecut prin situația mea sau cineva care are experiență. Eu doresc să intru în UK ca sa pot lucra bazat pe rezidenta unchiului meu. Se poate face acest...? (mai mult)
Am prenumele scris gresit pe fisa medicala pentru scoala de soferi, este posibil sa fie ceva problema?
Salut, as vrea sa știu dacă se poate angaja cu cartea provizorie neavând adresa pe ea. Vă mulțumesc pentru înțelegere
Salut. Cum funcționează înmatriculările? Vreau sa îmi cumpăr o motocicleta de la un prieten. După ce o cumpăr ce trebuie sa fac sa o înmatriculez? Am voie sa merg cu numerele lui? Cât timp? Cât...? (mai mult)
Buna ziua! Am nevoie de ajutorul unui avocat(dacă se afla in aceasta comunitate) cu un sfat si sa ma lămurească cu problema mea.Am fost inselat de către soția mea, după o căsnicie de 14 in ani....? (mai mult)
Salut. Am o amendă de la ANAF de anul trecut. Vreau sa- mi schimb locul de muncă și vreau să știu dacă mă afectează acea amenda la ANAF daca am carte de munca. Îmi va pune proprire pe salariu?...? (mai mult)
Buna ziua, pot sa mă transfer de la electronică și automatizări la sociale în vacanță de Paște?
Salut! O sa am ocazia sa cunosc 2 avocati și as vrea sa-mi dati idei de câteva întrebări pe care as putea sa le adresez! Mulțumesc!
Câți ani de închisoare poate face o persoană care are dosar penal pentru tentativă de omor?
Stiu ca este legal sa ma pot plimba pe strada cu orice tip de arma alba, intrebarea mea este următoarea: dacă intru într- un magazin, fast- food, farmacie sau orice alt tip de SC / SRL, încalc ...? (mai mult)
Buna TPU! Am si eu o curiozitate. Eu am aproape 18 ani si am parinti divortati. Eu stau in prezent la mama(mentionez ca au custodie comuna). Acum in vara vreau sa lucrez la un restaurant. Parintii...? (mai mult)
Salutare TPU, un amic mi- a adresat o intrebare destul de interesanta: Poate fi reclamat cineva la politie (dandu- i datele personale, evident) si sa ramana anonim faptasului cand e interogat? ...? (mai mult)
Daca am fost intr-un server de discord in care se postau poze nud cu minori am probleme? *acum nu mai sunt in server pentru ca mi s-a inchis contul de discord*. DAU FUNDA
Bună ziua, Pentru cine a avut de a face cu o dezbatere de moștenire, as vrea sa știu: - după ce s- au stabilit cotele și cine vrea sa își cedeze partea celuilat va trebui sa plătească...? (mai mult)
Bună ziua, Pot obține o autorizație de construcție pentru o casă dacă nu am acte de proprietate pe terenul respectiv?
Am furat niște bani când aveam vreo 12-13 ani și acum m-a chemat politia la un sediu. La ce ar trebui sa ma aștept?
Pot beneficia de concediu de odihna platit daca am doar 6 luni vechime la locul de munca actual? Exista posibilitatea ca sa mi- l plateasca insa in schimb sa- mi traga din lichidare echivalentul acelor...? (mai mult)
E legal sa te lase parintii sa locuiesti singur intr-un apartament la 14 ani? Daca afla cineva ca locuiesc singur pot avea ai mei probleme chiar daca ei imi trimit bani sau platesc tot?
Este normal ca in momentul cand dai orasul pentru categoria B, sa- ti ceara instructorul bani pentru ora respectiva? Nu intra in banii ce i- am platit pentru scoala? Cand am facut scoala in 2013 nu era...? (mai mult)
Bună ziua. Azi am făcut un accident în următoarele condiții: Mergeam pe drum principal cu vreo 40- 50 km/h, de pe o stradă ce avea semn de "cedează trecere" a ieșit o mașina și mi- a tăiat...? (mai mult)
Imi pot lua amenda sau dosar ceva daca ma gaseste politia intr- o agentie si angajata m- a lasat la aparate, desi sunt minor? :) E doar o intrebare de curiozitate nu am fost pana acum dar aveam intr- ...? (mai mult)
Salut TPU! Sunt student în anul 2 semestrul 2 la litere buget, fiind la jumătate și vreau sa mă las de facultate pentru ca nu rezonez absolut deloc cu ceea ce este aici, cat a fost online am încercat...? (mai mult)
Salut, vreau sa vin cu mașina personală înmatriculată în Romania și sa stau cu ea in Italia, stiti cat pot sta cu ea aici?
Are voie firma de paza a unui mall sa te bruscheze și să se comporte violent cu tine (ex. spart buza, luat pe sus, etc...) după ce ai făcut o prostie (ex. rupt un obiect, spart un perete etc...)...? (mai mult)
Salut! 1 De ce a fost atacat Irakul în anul 2003? Si de ce sunt războaie în orientul mijlociu?
Intrebare de curiozitate pentru cunoasterea sistemului...cei de etnie, care nu muncesc si recunosc pe net ca primesc bani de la stat (mai vad clipuri)...cum se numeste acel sprijin? Ajutor social? Cat...? (mai mult)
Unde trebuie sa declar ce proprietati detin? Intreb deoarece am surprins un scurt reportaj la stiri aceste zile despre o lege mai noua unde este obligatoriu sa dam declaratii in calitate de proprietari....? (mai mult)
Am un prieten care nu vrea sa iasa din casa mea.Ce sa fac?
Buna seara. Daca doresc sa dau un spatiu spre inchiriere, exemplu un apartament complet mobilat, cam ce acte as avea nevoie pentru a fi in regula cu absolut tot plus alte tips- uri daca cunoasteti chiar...? (mai mult)
Buna TPU! Oare as putea sa ma angajez la 15 ani ca casier la kaufland, penny etc?
Salut TPU, sa zicem ca am luat permis la 16 ani am purtat semnele de incepator 1 an daca mai dau de B la 18 ani mai trebuie sa port o data semnele de incepator? Trebuie purtate pentru fiecare...? (mai mult)
O persoană care are crize de epilepsie lunar are dreptul la însoțitor? A fost diagnosticată încă din copilărie și a urmat un tratament care a dat cât de cât roade. Nu mai are crize zilnic, cum...? (mai mult)
Salutare! Am si eu o intrebare pentru un scuter de 50cc in ce ordine se face inscrierea la primarie? Trebuie întâi itp- ul si asigurarea făcute ori întâi înscris și după celelalte, mă mai interesează...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
LisaJulie întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nina1980 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Hell on Wheels
Si pe tine te-au incantat drama si actiunea din serialul Hell on Wheels? Hai sa vedem daca poti sa raspunzi corect la toate intrebarile despre acesta!