Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 9 Martie 2025 sunt:
Bună. Trebuie sa plătesc o taxa de judecata pentru judecătorie la o trezorerie. Unde pot plăti aceasta taxa? La ce se refera trezoreria?
Buna dimineata, care sunt pasii pentru a infia (adopta) un copil? Mulțumesc!
Buna, am 14 ani jumate și vreau sa plec cu iubitul meu de 18 ani, întrebarea mea este dacă pot sa fac asta având în vedere ca eu îmi doresc asta și avem un avocat? Mulțumesc
In domeniul militar, imi pare ca oamenii sunt antrenati sa devina roboti fara sentimente. Este corect? De ce accepta oamenii atat de usor sa fie condusi de altii?
Ce beneficii ai daca faci armata? Cat timp dureaza? Ce posibilitati de joburi sunt in armata?
Salut! Daca am domiciul in sect 5 pot face scoala de soferi in Ilfov? Fara sa-mi fac mutatie in judetul Ilfov?
Buna seara, cat durează schimbarea numelui de familie al unui minor pe cale administrativa, cu acordul tatălui? Mulțumesc!
Buna seara, vreau sa plec anul acesta in Bulgaria dar anul trecut cand am fost am luat cu siguranta cateva radare fixe necunoscand ca exista. Acasa inca nu mi- a venit nici o amenda, dar ma gandesc sa...? (mai mult)
Imi poate spune cineva concret, daca dupa perioada de 6 luni in care poti ingriji un animal salbatic, se poate pastra permanent? Daca cunoaste cineva o lista oficiala cu animale ce pot fi tinute in...? (mai mult)
Buna TPU, acum cateva minute am primit muuulte apeluri de la un numar.Nu am vrut sa ii raspund asa ca am zis sa ii trimit mesaj.Primesc raspuns cu: buna ziua de la parchet va sun.Eu avand 14 ani le zic...? (mai mult)
Https://economie.hotnews.ro/stiri- finante_banci- 25282963- lista- produse- risc- fiscal- aplica- factura- care- sunt- categorii- document.htm/amp Aștia vor cumva să impozite grădinile cu legume și...? (mai mult)
Bună ziua! Dacă schimb numele unui copil minor tatăl mai are drepturi asupra minorului?
S- a dat cumva lege că cine nu plătește impozitul pe locuință sau teren până la un anumit termen, să primească somație cu executare silită? Întreb asta, deoarece o cunoștință a primit...? (mai mult)
Buna ziua, bunicul meu prin executare silita i- a pus poprire pe pensie de 627, 33% dintr- o pensie de 1900 lei, întrebarea este dacă mai are dosare de executare silita ce o sa facă, o sa- i ia...? (mai mult)
Dacă mi-am semnat cererea de demisie cu ultima zi 22 dar nu mai vin in acea zi, ce se întâmplă?
Salut, am gasit o amenda de la politia rutiera in parbrizul masinii mele (4 puncte amenda si 3 penalizare), vreau sa stiu ce se intampla daca nu ma prezint la sediul brigazii rutiere in termenul scris...? (mai mult)
Salut! Am o problema și am nevoie de ajutor. In urma cu 2 luni am primit o amenda pe care am plătit- o in termenul de 14 conform căruia trebuie sa achit doar jumatate din prețul total, iar astăzi...? (mai mult)
Dacă vreau sa îmi deschid o agenție de plasare a forței de munca care sunt pașii?
Anul viitor Eurovision- ul se va ține în Kiev, Harkov, Liov sau în alt oraș din Ucraina, dar fiind că echipa ucraineană a câștigat? Nu prea îmi vine să cred că rușii o să se retragă așa...? (mai mult)
Buna, TPU! Astazi, am primit mai multe mesaje pe Instagram de la un cont fake ce susținea ca eu am facut sex cu mai multe persona(eu avand 13 ani) si ca daca ma prinde cu grupul de prieteni pe strada...? (mai mult)
Ce se intampla daca politia te perchezitioneaza si asupra ta se gaseste un antidepresant precum xanax? Tu neavand reteta
Ce se intampla cu un apartament in cazul in care 2 oameni se despart? Acestia au rata la banca in continuare. Poate cineva dintre ei sa preia banca si celelalt sa cedeze in favoarea celuilalt? Am mai...? (mai mult)
Bună ziua, tatăl meu biologic de când eram mic până să împlinesc vârstă de 18 ani am fost pe numele lui, ulterior am aflat când a decedat si am vrut să- mi scot un certificat original că ...? (mai mult)
Daca parintii sunt divortati copilul mai poate primi bursa de ajutor social?
Buna ziua! Vreau sa cumpar o masina SH si am urmatoarea intrebare. Contractul de vanzare cumparare se va face pe numele meu, fiscalul se va scoate in aceeasi zi cel mai probabil. Cand ajung acasa se poate...? (mai mult)
Cum procedează polițiștii atunci când interceptează un apel, adică atunci când localizează locația de unde cineva sună? Ce aparatură se folosește la asta?
Am o nelamurire in legatura cu Auto Recenzarea, daca sunt plecat de peste 12 luni din tara, aceasta nefiind o optiune in chiestionar, acolo avand de ales decat dintre prezent sau temporar absent (mai...? (mai mult)
Ce părere aveți de George W Bush jr. și de mandatul său prezidențial? A fost George W Bush un fel de Băsescu pentru americani?
Cum e posibil ca in 2022 ca asistent stomatolog sa ai salariu de 2500 lei? in conditiile in care tu faci niste studii, obtii o diploma... In ce tara traim oamenilor?
Dacă am primit teapa de 50 lei, de la un baiat de pe Facebook, mai pot face ceva? Gen sa fac sesizare la politie? Sunt curios doar
Salutare prieteni! Am și eu o problema legată de radierea unei mașini! Problema este următoarea: Sunt proprietarul unui golf, am vrut sa scap de ea și sa o radiez mașina nu a fost folosită 2 ani...? (mai mult)
Am un prieten care nu a încheiat nici un fel de contract asigurare cu casa de asigurări de sănătate! Nu a beneficiat și nici nu aș fi putut beneficia de servicii medicale plătite de cas Era...? (mai mult)
Daca eu am terminat un colegiu in urma cu 20 de ani între timp am mai făcut facultăți tehnice cursuri post universitare tehnice în mai multe țări. Dar acum intrând pe site- ul colegiului tehnic...? (mai mult)
Exista in Romania un plafon de venit ne impozitabil?
Salut, se poate incheia acest semestru media cu 2 note + teza? Profa mea de romana ne tot bate la cap ca vrea sa avem toti 3 note in conditiile in care noi cei de- a 12- a urmeaza sa luam vacanta, sincer...? (mai mult)
Bună ziua concubinul este recidivist in 2017 a ieșit de la închisoare a avut o pedeapsa de 7 ani din care a făcut 5 cei doi ani coada ia rămas a scăpat dar problema este alta ii n 2019 a intrat la...? (mai mult)
De ce Piedone (primarul sectorului 5) a fost condamnat la închisoare? Stim cu totii ca acesta n-are nicio vina cu Colectivul dar ce a facut/ce a vorbit de i-a deranjat pe rivalii lui?
Că sa beneficiez de acea indemnizație pentru creșterea copilului trebuie sa am 12 luni lucrate? Se poate plati acele luni până la 12 luni in caz că nu le ai? Sper că m- am făcut înțeleasă, ...? (mai mult)
Salutare. Daca vreau sa inchiriez o casa, iar proprietarul nu mai locuieste acolo, cum ar trebui sa procedez? Vecinii au spus ca nepotii sunt mostenitorii, dar sunt plecati in afara si nu stiu cum...? (mai mult)
Salut TPU! Cum se numesc alegerile care se fac inainte de terminarea mandatului? Ex. Primarul e arestat sau moare
Buna ziua! Că sa obti pensie alimentară la copil trebuie sa fie in urma unui divorț?
Salutare. Am avut o proprire pe cont pe care am achitat- o acum 2 săptămâni. Surpriza e ca la banca contul e încă blocat. Ca as avea nevoie de o adresa de ridicare a proprii. Ok, de luni îl sun ...? (mai mult)
Buna ziua am un copil de 5ani ii mai trebuie scaun în mașină sau numai înălțător?
Bună ziua, am o problema! Noul meu angajator mi- a spus ca nu vrea sa îmi facă contract full- time, ca îmi va face de fapt contractul pe 2 ore. Și eu muncesc pe zi în jurul a 12 - 16 ore! Ce sa...? (mai mult)
Buna, mi- a fost suspendat permisul pentru o perioada de 90 de zile. Am promovat examenul de redobandire, iar cand am fost la sediul de la politie mi- au spus ca doar dupa 60 de zile o sa- mi pot primi...? (mai mult)
Salut TPU! Un unchi de- al meu are în grijă o persoană cu handicap. Persoana respectiva dorește să îl facă proprietar pe locuința în care stă doar că a pierdut actele de proprietate ( au fost...? (mai mult)
Salutare lume! Am și eu o foarte mare nedumerire. Am dat in radar cu 105 km/h unde era limita de 50km/h. Țin sa va spun ca aveam permisul de conducere doar de 2 săptămâni. Mi- au suspendat dreptul...? (mai mult)
Am scris "scara 1" pe cererea pentru buletin dar pe actul de proprietate nu e scrisa o scara, stau la bloc... E vreo probelma?
Cand se schimba numarul de la casa, ce documente trebuie duse pentru a dovedi acea schimbare? La banca, la munca, la reteaua mobila/de televiziune, la scoala, la posta, la casa de pensii, la ...? (mai mult)
Din punct de vedere legal, ce poate sa-ti facă profesorul dacă chiulesti? Care pot fi consecințele chiulitului?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
perfectgirl7 întreabă:
Andreea201329cu întreabă:
Sara2 întreabă:
19flo79 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Citate din filme
Noi iti dam doua indicii: actorul si citatul. Tu trebuie doar sa ne spui in ce film l-ai auzit!