Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Salut TPU! Daca pici sala trebuie sa astepti 16 zile calendaristice daca am facut programare a 16a zi sa dau iar sala are ceva?
Daca soliciti ajutorul unui broker de credite il platesti tu, sau il plateste banca de la care iti da creditul?
Salut! Am făcut astăzi declarația prin care părinții mei au fost de acord să trec vama în Bulgaria alături de unchiul meu (declarația a fost făcută la un notar public), am 14 ani și am buletin,...? (mai mult)
Ce se intampla daca valabilitatea permisului auto categoria b expira si eu nu il schimb imediat? Adica pot sa astept 1 an 2 si pe urma sa l reinnoiesc? Se subintelege ca in perioada asta nu o sa conduc....? (mai mult)
Aveți idee dacă un angajator poate da concediu fără plata unui angajat fără ca acesta sa îl fi solicitat și fără ca acesta sa fie de acord?
Buna! Cat este amenda de fumat (minori).
Buna, TPU! Astazi, am fost legitimat de un politist ca am fumat si am aruncat un muc de tigara pe jos (pe care l- am aruncat dupa la gunoi). Precizez ca nu am avut niciodata probleme cu politia... ...? (mai mult)
Pot primi amenda daca politia m-a oprit, mi-a luat datele si apoi mi le-au înapoiat si au plecat fără să îmi zică daca am fost sancționat?
Locuiesc la bloc la etajul patru si avem acoperis deasupra deci si pod.Intrarea in pod se face urcand o scara si e inchis bine cu lant si lacat sa nu intre oricine, totusi exista o fanta destul de mare...? (mai mult)
Daca imi fac fisa medicala auto cu medicina interna, chirurgie, ortopedie, neurologie, psihiatrie, oftalmologie, ORL, pneumologie mai trebuie sa imi fac si un test psihologic? Sau trebuie doar fisa...? (mai mult)
Salut, am o cunostiinta, care recent a fost arestata in flagrant ca vindea obiecte furate, din ce am vazut la stiri, intra si la talharie, furt calificat, a mai fost cu 2 care se pare ca l- au dat...? (mai mult)
Vreau sa imi dau mama in judecata imediat ce implinesc 18 ani, este o alcoolica care toata copilaria si adolescenta mea imediat cum se imbata si ne certam punea mana pe mine si ma lovea etc. Vine de la...? (mai mult)
Cladirile în care partidele politice isi desfășoară activitatea se pot considera spații comerciale sau spații de birouri?
Salut TPU. Am o problema. Mie imi expira buletinul peste 2 saptamani. Iar eu locuiesc in apartamentul fratelui meu mai mare. Iar el este plecat in SUA si se intoarce abia in noiembrie anul asta sau chiar...? (mai mult)
Daca eu ma angajez, de ce primăria comunei ii taie ajutorul social la tata? Sunt pe numele lui de familie
Salutare! O mica întrebare din legislația în vigoare, despre care am dubii: Daca mi s-a suspendat permisul pe 3 luni, punctele de penalizare se resetează sau le voi avea in continuare?
Salut.Am un bilet la blueair, dus intors. As dori sa schimb numele doar celor de intors, se poate?
Am auzit ca drumul forestier / agricol nu e drum public. Mai pe scurt, daca conduc fara permis pe drum forestier / agricol imi face dosar penal sau nu?
Bună seara, am o intrebare urgentă, ce importanță are mediatorul intr- un proces penal? El mi- a explicat că e foarte important in proces cere o sumă cam mare. Cu ce se ocupă și cu ce mă avantajează,...? (mai mult)
De ce armata rusă în războiul din Ucraina are moralul mult mai scăzut față de armata sovietică?
Salut! O sa se termine o data acest razboi? Am auzit ca NATO ia masuri de defensiva în toate tarile NATO, ca situația se înrăutățește rapid urat, voi ce credeți?
Credeți că România și Polonia vor primi permisiunea pentru a putea trimite avioanele MiG către Ucraina? Oricum, noi românii nu prea putem să facem prea multe cu avioanele MiG, sunt mai mult o...? (mai mult)
Vreau sa merg zilele următoare până în Ungaria cu mașina dar am o problema, nu știu dacă am nevoie de împuternicire pe mașină, mașina find pe tata vreau sa mă reîntorc tot în aceeași zi...? (mai mult)
Salut, vineri voi veni în tara din Polonia și as vrea da știu cu ce cantitate de tigari am voie sa intru în tara sa nu am probleme. Adică cam câte cartușe?
Neața! Am auzit de câteva zile de pe net ca ar fi Ioan Cupsa nominalizat pentru Curtea Constituțională. E adevarat?
Salut! Am o întrebare. Să zicem că am un imobil în Constanța unde am și domiciliul în acte. Dar mai am un imobil și în București. Întrebarea este, pot să locuiesc și în cel din București...? (mai mult)
Unde se pune semnul de incepatori la motor? Multumesc
Salutare, am o nelămurire, dacă ai terminat orele de condus la începutul lunii aprilie dar nu ai împlinit 18 ani doar la sfârșitul lunii, poți face programarea online pe luna mai?
Îmi cer mii de scuze. Am fost citat intr- un dosar ca parte vătămată și ar trebui sa ma prezint la o anumita data. Dar din păcate nu ma pot prezenta. Este obligatorie prezenta? Trebuie sa urmez...? (mai mult)
Salut! Dacă armata rusa este rea, asta înseamnă că toți oamenii din Rusia sunt rai?
Bună ziua! Dacă sunt chemat prin citație în instanta ca parte vătămată, dar nu ma pot prezenta, este vreo problema? Ce trebuie sa fac sa anunț ca nu ma pot prezenta?
Primești vreo amenda ceva daca nu îți reînnoiești buletinul imediat până să expire sau daca stai cu el o luna expirat?
Imi expira buletinul in 2 saptamani. Unde trebuie sa merg sa il schimb si ce acte imi trebuie? Si pot merge inainte de data expirarii sau dupa data expirarii? Multumesc
Salut TPU, am un prieten care a primit pedeapsă cu suspendare 2 ani,dacă a depus o mărturie mincinoasă, va fi adăugată și pedeapsa dinainte? Sau doar in cazul unei infracțiuni?
Exista vreo metoda legala de a inchiria un autoturism, intre persoane fizice? Ma intereseaza pe termen scurt, de cateva zile.
Salut, vin și eu cu o întrebare la voi, e urgent și am nevoie neapărat de un răspuns. Eu ieri(3 aprilie) am împlinit 18 ani și am mers astăzi(4 aprilie) să depun o cerere pentru eliberarea ...? (mai mult)
Am si eu o problema urgenta, am muncit 2 saptamani merchandiser intr- un loc si vreau sa renunt, dar mi- a zis ca ma baga in preaviz 2 saptamani adica o sa muncesc obligat, asa se face in mod normal?...? (mai mult)
Salutare. În urma cu câteva zile am consumat droguri (pastile) la o petrecere, iar recent am fost oprit de politie la un filtru unde drugtestul a ieșit pozitiv (precizez ca nu am consumat nimic în...? (mai mult)
Daca o persoana și-a făcut buletin cu adresa mea și după o perioada de timp s-a mutat dar nu vrea sa își schimbe adresa si in buletin cum pot proceda? Doar in instanța?
Bună ziua, As vrea sa știu cam cât costă o succesiune? Unde este mai convenabil de făcut, notar sau judecătorie? Bunurile ce urmează a fi dezbătute sunt: o casa batraneasca cu 3 camere...? (mai mult)
Ce risca o firma dacă nu vrea sa predea legitimația de curs a unui angajat care a efectuat acel curs extern plătit de el?
Cum poate ajuta un om obișnuit refugiații din Ucraina?
Buna ziua! Buletinul meu urmeaza sa expire si trebuie schimbat. In prezent as dori sa fiu luat in spatiu de catre o persoana si as dori sa stiu care sunt pasii necesari si de ce acte am nevoie. Am...? (mai mult)
Salut.Vreau sa imi infiintez un SRL.Imi poate spune cineva cum sta treaba cu asociat unic si administrator? Firma o trec pe numele meu.Pot face totul pe numele meu sau mai am nevoie de o persoana?...? (mai mult)
Buna, am si eu o intrebare. Am un copil în vârstă de 2 ani și 6 luni, este trecut pe numele tatălui.Eu as vrea sa il trec pe numele meu iar tatăl e de acord cu asta ..se poate acest lucru? Si ...? (mai mult)
Drumurile foriestiere sunt drumuri publice?
Buna ziua, am infiintat de curand un pfa, sunt frizer si urmeaza sa inchiriez un scaun intr- un salon, as dori sa fac contabilitatea singur, doar ca am cateva nelamuriri. La inceperea activitatii ...? (mai mult)
Salut! Am cumpărat recent o masina. Si mi s-a spus ca are asigurarea făcută pe nume și o pot pastra și eu. Este adevărat? Este pe un an. Vreau sa trec masina pe nume săptămână viitoare
Salut, Ce este de facut daca niciunul dintre soti nu mai locuiesc impreuna, nu vor sa faca divortul, dar sotul tot insista ca ba baga divort si ca dupa numai baga si care implica copiii la inaintare...? (mai mult)
Salut, dupa ce am completat acel chestionar de autorecenzare, trebuie sa-l mai trimit undeva in format electronic sau asta a fost tot?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
LisaJulie întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nina1980 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Hell on Wheels
Si pe tine te-au incantat drama si actiunea din serialul Hell on Wheels? Hai sa vedem daca poti sa raspunzi corect la toate intrebarile despre acesta!