Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Salut, maine dau examenul auto si am constatat ca am pierdut buletinul... pot sa dau examenul cu copia de buletin sau certificat de nastere?
Salut TPU! Ipotetic vorbind, dacă am întrat cu mașina în gardul unei case dar am părăsit locul faptei deoarece nu a ieșit nimeni ce pot păți? Desigur, dacă nu au fost alți martori pe timp ...? (mai mult)
Salut, luna aceasta voi deveni major, dacă pe 22 martie (de ziua mea) imi expiră buletinul, iar eu care mi- am facut astăzi programare online pe 17 mai, fiindca doar atunci am găsit o zi și o ...? (mai mult)
E legal sa am in ghiozdan un baston telescopic inchis si pus in husa? Locuiesc Ferentari si am avut multe altercatii cu indivizii de prin zona.
Salut TPU, pentru permisul de categoria B (mașina) câte clase trebuie sa ai? Dar pentru c, c+ e (camion)? Din câte am auzit la ambele 10 clase si la cel de camion sa ai minim 21 de ani, nu? Sau s-...? (mai mult)
Salut, de la un timp am inceput sa vand vape- uri de diferite feluri, pe acestea luandu- le de la un prieten mai ieftin si eu dandu- le cu 5 lei in plus. Am auzit ca risc sa fiu luat in considerare de...? (mai mult)
Buna seara, am o mică nelămurire si ma gandeam ca ma puteti ajuta. Treaba sta asa, cand aveam 3 luni tatal meu m- a parasit si am ramas cu mama insa el a plecat in America si s- a stabilit acolo din...? (mai mult)
Buna seara! Tata este decedat de 5 ani. Acesta detinea 9 hectare de pamant. Restul familiei (sotia si fiul) dorim sa facem succesiune, pentru a obtine titlu de proprietate pe respectivul pamant. ...? (mai mult)
Daca ai 18 ani poti merge unde vrei sa te angajezi fara sa mai intrebi parintii?
Bună seara, dacă vreau să îmi dau demisia trebuie să accept perioada de preaviz? Lucrez in domeniul smt si mi se pare destul de greu si nu știu cum să îmi dau demisia. Ma poate ajuta CINEVA?
Salutare TPU, sunt din TM si vreau sa ma duc sa lucrez la Bucuresti, de ce acte am nevoie? In afara de certificat de nastere si buletin? Are ceva daca actele mele sunt din TM? Pot sa lucrez la Bucuresti...? (mai mult)
Buna! Am avut o mașină și am vandut- o unei persoane, însă fără a da vreun act al mașinii și vreau să o radiez.Intrebarea mea este:o pot radia daca n- am vreo dovadă că am vandut- o? Nu știu...? (mai mult)
Fraților, cei care cumpărați baxuri cu zeci de litri de ulei, nu vă dați seama că sunteți idioți? O familie consumă cel mult 50 de litri de ulei pe an, dar de obicei o sticlă de 1L ține ...? (mai mult)
Salut, am fost oprit in decursul zilei de ieri de un echipaj de politie și aveam asigurarea RCA expirata din 10.03. 2020 și mi- au ridicat plăcuțele și talonul. Țin sa precizez ca am primit dovada...? (mai mult)
Ce este pensia privata obligatorie? Are toata lumea asa ceva? Care sunt avantajele sau dezavantajele?
Salut, am o programare peste câteva zile la făcut pașaport electronic, ce acte trebuie să aduc?
Bună TPU, vreau să mă ajutați și pe mine, mi- am luat un iPhone 13 pro max in rate la Vodafone, îl am de trei zile și vreau să reziliez contractul, maine ma voi duce la ei și vreau sa- l schimb...? (mai mult)
Daca am 15 ani pot sa imi iau loc de munca? Si daca da, credeti ca cineva o sa ma accepte? Adica na, din perspectiva angajatorului eu sunt doar un pusti fara experienta.
Am atins o masina intr-o parcare și am plecat.Ce se poate întâmpla? Si care sunt șansele sa fiu tras la raspundere?
Din 14 martie incepe recensamantul exclusiv online? Iar din 16 Mai o sa vina recenzorii sa bata la usa? Daca faci recensamantul pe hartie cand iti bat la usa, cam cat dureaza? (ma refer ca iti pun cateva...? (mai mult)
Eu locuiesc la, , țară" și în orașul meu este un siloz, eu lucrez acolo ca si laborant și este în orașul meu o moara de faina și nu accepta decât materie primă de calitate înaltă. Eu am ...? (mai mult)
După terminarea stării de alertă de ce nu ies oamenii în stradă să protesteze împotriva creșterii prețurilor și a facturilor?
Date fiind costurile pentru întreținerea pușcăriilor, nu ar fi oare mai bine să- i lăsăm pe o bună parte din pușcăriași în libertate, dar să fie urmăriți prin dispozitive de urmărire? ...? (mai mult)
Va salut! La ce riscuri ma expun daca imi cumpar un scuter de 80cc, dar cu 50cc in acte? Mentionez ca am cat de permis B, respectiv AM. Multumesc!
Am nevoie de adeverinta de venit pentru a scoate impozitul in Olanda, treaba e ca eu nu pot veni in tara sa o iau, o pot scoate de la Anaf prin cineva? Multumesc anticipat!
Am vazut recent o știre că recensământul se va face online. Adevărat? Dar cei care nu au acces la internet sau nu-i duc capul prea mult?
Salut, sunt minor și am 17 ani, ce aș putea pați dacă conduc un vehicul fara permis și sunt fotografiat de un vecin, ce consecinte pot suporta dacă acesta merge la politie cu fotografiile? Mulțumesc...? (mai mult)
De la ce vârstă ai voie cu telescopică?
Salut TPU. Cât se poate conduce o mașină în Germania cu numere românești? Cum se aplică legile dacă ai domiciliu în România, dar ești înscris și în Germania? Mașina pe care o folosesc ...? (mai mult)
Cati bani as putea recupera daca am lucrat in Marea Britanie timp de 3 luni, in anul 2018, am trimis deja actele si documentele necesare pentru acest lucru? Mentionez ca luam salariul pe card bancar...? (mai mult)
Buna seara, cineva a trimis o suma mare de bani pe cardul meu pentru un anumit scop dar mai departe a spus ca scopul a fost altul, atât eu cât și persoana respectiva nu avem dovezi unul împotriva...? (mai mult)
Salut TPU, ce fac daca un baiat ma agreseaza verbal si zice ca vrea sa mi-o dea prin donatii, am nevoie de ajutor nu stiu ce sa fac.
Guvernul Romaniei a ajutat poporul ucrainean in doar cateva zile, mai mult decat a ajutat poporul roman in ultimii 32 de ani. Vi se pare adevarat si/s-au corect?
Dacă l- a ucis pe prefectul poliţiei din Iaşi, cum de instanţa l- a achitat pe Codreanu? Ce legitimă apărare, că doar nu l- a ameninţat nimeni cu arma? Poate au vrut să- l aresteze, dar nu ...? (mai mult)
Bună ziua! Cum se poate afla vechimea în muncă dacă de la doi dintre angajatori nu am adeverință care sa ateste vechimea în firma respectivă? Am înțeles că se poate scoate o adeverință de...? (mai mult)
Am o relație cu "verișorul" meu adică unchiul meu trăiește în concubinaj cu mama acestui băiat dar nu avem nicio legătură de rudenie nu știu cum ar reacționa familia la asta.
Buna! As vrea sa stiu, agentii de politie din cadrul SPCRPCIV care examineaza elevii în vederea obtinerii carnetului de conducere, au si alte atributii? Sau doar aceasta de examinator?
Buna dimineata, am o problema cu o persoana foarte rea care se hraneste cu a face rau si a barfi, inventeaza lucruri neadevarate despre mine, baga intrigi in familie ca eu si sotul meu sa ne certsm ...? (mai mult)
Salut. Mai stie cineva ceva de buletinul electronic? Este disponibil in toata tara acum sau doar in Cluj? N-am mai auzit nimic de el de anul trecut cand era disponibil doar in Cluj
Ce Parere aveți de Familia Rothschild cea mai bogată familie din lume, cea care nu apare nici măcar în topurile celor bogatii, a cumparat anumite datorii ale Ukrainei? https://www.google.com/amp/s/www.bzi.ro/cozmin-...? (mai mult)
Buna ziua! As avea și eu nevoie de un răspuns sigur, as vrea sa plec cu mașina(înmatriculată în România) in Italia. De ce acte am nevoie? Din ce am mai auzit imi trebuie o asigurare pentru fiecare...? (mai mult)
Salut! Am o intrebare legata de bagajul de cala. Sunt minor si trebuie sa plec in Turcia pe 3 aprilie si nu stiu daca am voie sa car tigari sau daca le opreste la checkin?
Daca chiar ar dori legea și poliția să nu mai existe interlopi in Romania, ar mai exista?
Am o întrebare pentru cei la drept. Dacă cineva ucide pe altcineva în mod indirect, adică o persoană face ceva ilegal iar alta persoana de exemplu are un soc și face infarct și moare persoana...? (mai mult)
Salut, am 17 ani și vreau sa îmi fac un pașaport. Mama mea este plecata din țară, sunt acasa doar cu tata, pentru obținerea pașaportului am nevoie de ambii parinti?
Am si eu o situație cu o persoana care a cumpărat niște haine de la mine si după ce a primit pachetul a realizat ca acestea sunt fake și își vrea banii înapoi. Toate acestea au început acum vreo...? (mai mult)
Salut! Am cumparat o masina si dupa maxim 2 zile a inceput sa faca probleme. Am ajuns la servis abia a 5 a zi ca ma tot amanau. Cauza, garnitura de chiulasa. Omul m- a blocat de la care am cumparat-...? (mai mult)
Bună ziua, vă rog să îmi spuneți ce țări nu au extrădare cu România? MĂ INTERESEAZĂ ȘI LISTA ȚĂRILOR NEAFILIATE! Care sunt țările care nu fac parte nici din NATO nici din alianța rușilor...? (mai mult)
Bună, ce zici cu toate scumpirile? Aseară am mers în oraș, era plin la benzinării, aproape 9 lei pe litru și benzina de 95 nu 99. Nu înțeleg de ce a fost asa, doar pentru un zvon, din ce...? (mai mult)
Pe diploma de bacalaureat se pune poza?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
LisaJulie întreabă:
manuelus50 întreabă:
Fabiii întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
H2o: Just add water
Ai visat si tu sa poti trai in apa alaturi de Cleo, Emma, Rikki sau Bella? Hai sa vedem cate mai stii despre lumea sirenelor!