Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 19 Ianuarie 2025 sunt:
Salut! Dacă o sa ajungă războiul în tara noastră și se vor auzi în tara sirenele, ce trebuie sa facem, cum trebuie să ne pregătim? Dacă vine de exemplu mâine ce trebuie sa fac, cum sa ma ...? (mai mult)
Bună! Am terminat o facultate de 3 ani la Sibiu, 2 ani au fost la buget, unul la taxă. Dacă achit taxa pe cei doi ani, pot beneficia de buget la a doua facultate? Aș vrea să dau la medicină
Salut. Este cineva in domeniu care știe. Eu ma ocup cu investiții la bursa și am doresc sa ma fac jandarm, dar am înțeles ca este un plafon maxim de venit pe an. Spre exemplu suma x a tuturor veniturilor...? (mai mult)
Aproape toata lumea este revoltata fata de actiunile Rusiei. Cum ar reactiona daca ar pierde, iar Ucraina ar invada Rusia, care este deja demoralizata, distrusa din interior? Ar mai tine simpatie...? (mai mult)
Salut! Credeti ca Rusia va vrea sa atace o tara NATO, de exemplu noi?
Credeți că măsurile economice și restricțiile pe care le impune Occidentul Rusiei, vor avea vreun efect concret, va duce la rezolvarea situației, la terminarea războiului?
Salut, aseara mi- au luat certificatul de inmatriculare ca aparent aveam ITP- ul expirat, desi din ce stiu trebuiam sa il mai am pana peste doua saptamani. Ma rog, mi- a zis la sfarsit politistul unde...? (mai mult)
Buna Ziua TPU! Am si eu o intrebare. Vreau sa imi deschid un magazin online dar nu stiu exact cum sa imi creez o firma, adica la registru comertului.Ma poate ajuta cineva cu informatii? Multumesc!
Zelensky tot acuza NATO ca nu ii ajuta. Credeti ca pana la urma NATO se va baga sau sunt conștienți de consecințe?
Din informatiile mele, pentru aderarea la NATO este necesar ca teritoriul care adera sa fie complet liber. Deci Ucraina si Moldova nu pot adera din cauza separatistilor. La momentul in care Romania a ...? (mai mult)
Salut! In Moldova din tara noastră de ce este accentul mai rusificat, a fost ocupat de Rusia sau de alte tari slavice?
Bună! Aș dori să aplic la un job unde se cere cetățenie italiană. Sunt născută în Italia, pe certificatul de naștere și buletin scrie că sunt născută în Italia, dar cetățenia este Română....? (mai mult)
Masca ramane obligatorie la scoala /liceu sau va fi scoasă?
Ce credeti de teoria conspiratiei conform careia Putin a fost inlocuit de o sosie americana? Unele argumente pro ar fi motivul intalnirilor la distanta cu Macron si sedintele video pe care le are cu proprii...? (mai mult)
Bună ziua. La momentul actual lucrez 3 schimburi, sâmbetele și duminicile se lucrează și ele în funcție de cum pic pe tură (schimbul 1, 2 sau 3). În cazul acesta, bonurile de masă sunt date...? (mai mult)
Sunt clasa a 10 a si vreau sa ma transfer în a 11 a si nu știu dacă ma pot transfera de pe filologie pe un profil tehnic de profesională deoarece nu prea fac fata si din alte motive personale. dau ...? (mai mult)
Buna, am aplicat la programul work and travel, si intre timp am gasit un job destul de bun. Ma intreb daca este o sansa sa iau un concediu de 4- 5 luni (pe cont prorpiu), sau alte modalitati de a opri...? (mai mult)
Numele "Curcubeu" poate fi folosit in actele romanesti desi contine un cuvant urat?
Credeți că eliminarea lui Vladimir Putin chiar o duce la rezolvarea tuturor problemelor de la ora actuala și la încetarea războiului apoi la integrarea Ucrainei, Rep Moldova, Georgiei în UE sau...? (mai mult)
Va salut! Credeți ca Putin va folosi arsenalul nuclear sau vrea doar sa impună panica? Sunt curios cum se va termina acest război. Dacă Ucraina intra în UE, e posibil ca războiul sa se manifeste...? (mai mult)
Daca Rusia cucereste Ucraina, sunt sanse asa cum spune Zelensky sa atace si Europa de est? Inclusiv pe noi? Altfel nu cred ca o spunea de nebun
E legal sa ai 50 de animale in casa?
În urmă cu vreo optzeci de ani, Germania a început prin a anexa Austria. S-a mulţumit cu atât? Nu. Dacă Rusia ar anexa Ucraina (sper să nu reuşească), credeţi că s-ar mulţumi cu atât?
Buna TPU, am si eu o intrebare. La inmatriculari la acte necesare "2) Dovada înregistrării în evidențele organului fiscal al autorității publice locale etc", ce document e asta? Adica ce trebuie...? (mai mult)
Salut, era vorba că se vor ridica restricțiile, inclusiv certificatul verde în instituțiile publice și spații comerciale mari. Știți dacă e pe bune și când vor intra in vigoare?
Cea mai buna prietena a intrat intr- o problema cumplita, si anume: Dupa doi ani de casnicie a aflat anumite informatii care- i creeaza o suspiciune ca sotul ei comite infractiui pentru a avea castigurile...? (mai mult)
Salut! Am primit o cerere de la finanțe cu "Salvați copiii" 230 cerere cu impozit de 3, 5% ați primit asta e obligatoriu?
Bună! As dori sa știu dacă are cineva cunoștința despre examenul de grefieri pentru Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate și Terorism cum se da proba scrisa, dacă se da grila...? (mai mult)
Am platit o amendă în 2018, dar la Primărie apar cum că n- am platit- o.Amenda este plătită în București și nu în județul de care apartin.Ce pot face in cazul acesta că sa nu o mai plătesc...? (mai mult)
Am picat ieri traseul. Dosarul a ramas la instructor, i-am dat 150 lei si m-a trimis sa scot un cazier nou, ma reprogrameaza el la traseu sau trebuie sa o fac eu?
În conformitate cu art.47 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare cu modificările și completările ulterioare, pentru actualizarea bazelor de date privind cetățenii...? (mai mult)
Salut, am o mătușa care vrea sa vândă un teren, dar actele pe care le are sunt in scris de mână, făcute cu mult timp in urmă...practic e o simpla hârtie alba scrisa de mână între ei pe vremea...? (mai mult)
Cine credeti ca va castiga razboiul din Ucraina? Ce va urma?
Salutare TPU. Urmeaza sa- mi schimb buletinul pentru ca luna aceasta o sa- mi expire si vreau sa va intreb daca acea cerere pentru eliberarea buletinului o pot completa in format electronic dupa care sa...? (mai mult)
Cum te apara legea pentru interceptarile ilegale? De exemplu daca ai suspiciunea ca vecinul detine aparatura necesara si face acest lucru ilegal, just for fun. Rog raspuns doar de la utilizatorii de pe...? (mai mult)
Salut! Pe data de 25 noiembrie 2020 am fost implicat într- un accident. Eu eram pe scuter și din anumite motive am întrat într- o mașină. La fața locului s- au prezentat câteva mașini de poliție...? (mai mult)
Buna, help. Acum 2 ani am vandut o masina dar acea persoana nu si- a inscris- o pe numele sau, ba chiar a dat- o mai departe. De anul trecut tot imi vin amenzi de rovinieta si de parcare. Ce pot face...? (mai mult)
Salut, pot zbura spre Romania doar cu buletinul? Am pasaport valabil dar nu il am la mine si nu stiu daca ajunge pana pe data de 13 martie
Am iesit din sectia de toxicologie & Obregia cu diagnosticul de 'Dependent de substante'. Diagnostic dat aiurea, eu neprezentand semne de dependenta pentru vreun drog doar mi- au fost gasite in corp deoarece...? (mai mult)
Cativa refugiati din Ucraina, mame cu copii minori, nu pot trece granita deoarece li se spune ca nu au actele necesare pentru copii. Copiii au doar certificatul de nastere. Ce acte le- ar mai trebui ...? (mai mult)
Ce se intampla cu toate materialele militare lasate pe front, dupa ce acei soldati au murit, tancurile, masinile, avioanele s-au distrus, etc? Cine le ia, unde le duce?
Refugiati, din Ucraina, mame cu copii minori care au doar actul de nastere, li se refuza trecerea granitei cu autobuzul in polonia. Cum ii putem ajuta va rog?
Salut! Dacă sunt împuternicit pe un cont bancar care este al altei persoane și primesc o poprire pe numele meu, se extrag bani și din contul unde sunt împuternicit?
Buna ziua! Ce as putea face în situația următoare? Tatal copilului care nu isi da interesul macar pentru sănătatea micuței refuza sa- si dea acordul pentru un control la psihiatrie (copilul fiind...? (mai mult)
Buna TPU. Azi am filmat in timpul orei in clasa un alt coleg in timp ce facea niste miscari amuzante in fata clasei. Acesta m- a vazut si a strigat in gura mare sa auda si profesoara de sport din clasa...? (mai mult)
Salut. Am lucrat la o clinica timp de 15 zile, in aceste zile mi s- a promis ca imi face contract de munca. Apoi am plecat ca nu voiam sa am probleme, insa imi doresc banii pe zilele lucrate. Am o poza...? (mai mult)
Ai cum sa iei bursa specială de la o facultate și de merit de la alta facultate?
Salut TPU, stie cineva ce acte imi trebuie la politie pentru inmatricularea masinii?
Salut, am o intrebare pentru cei care stiu ceva politica. Daca Ucraina intra in UE, asta va insemna ca restul tarilor UE sa intre in razboi de partea Ucrainei, sau doar la NATO se aplica conditia asta?...? (mai mult)
Mişcător acest Apel apărut pe net! După părerea voastră, ar fi vreo şansă să se realizeze ceea ce se cere aici? Mult stimații noștri Președinți, După cum știți, evenimentul...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Kufu95 întreabă:
LisaJulie întreabă:
vikirikimiki08 întreabă:
manuelus50 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Istoria religiilor
Tu cat de multe stii despre marile religii ale lumii? Afla chiar acum!