Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 6 Martie 2025 sunt:
Imi pot lua amenda sau dosar ceva daca ma gaseste politia intr- o agentie si angajata m- a lasat la aparate, desi sunt minor? :) E doar o intrebare de curiozitate nu am fost pana acum dar aveam intr- ...? (mai mult)
Salut TPU! Sunt student în anul 2 semestrul 2 la litere buget, fiind la jumătate și vreau sa mă las de facultate pentru ca nu rezonez absolut deloc cu ceea ce este aici, cat a fost online am încercat...? (mai mult)
Salut, vreau sa vin cu mașina personală înmatriculată în Romania și sa stau cu ea in Italia, stiti cat pot sta cu ea aici?
Are voie firma de paza a unui mall sa te bruscheze și să se comporte violent cu tine (ex. spart buza, luat pe sus, etc...) după ce ai făcut o prostie (ex. rupt un obiect, spart un perete etc...)...? (mai mult)
Salut! 1 De ce a fost atacat Irakul în anul 2003? Si de ce sunt războaie în orientul mijlociu?
Intrebare de curiozitate pentru cunoasterea sistemului...cei de etnie, care nu muncesc si recunosc pe net ca primesc bani de la stat (mai vad clipuri)...cum se numeste acel sprijin? Ajutor social? Cat...? (mai mult)
Unde trebuie sa declar ce proprietati detin? Intreb deoarece am surprins un scurt reportaj la stiri aceste zile despre o lege mai noua unde este obligatoriu sa dam declaratii in calitate de proprietari....? (mai mult)
Am un prieten care nu vrea sa iasa din casa mea.Ce sa fac?
Buna seara. Daca doresc sa dau un spatiu spre inchiriere, exemplu un apartament complet mobilat, cam ce acte as avea nevoie pentru a fi in regula cu absolut tot plus alte tips- uri daca cunoasteti chiar...? (mai mult)
Buna TPU! Oare as putea sa ma angajez la 15 ani ca casier la kaufland, penny etc?
Salut TPU, sa zicem ca am luat permis la 16 ani am purtat semnele de incepator 1 an daca mai dau de B la 18 ani mai trebuie sa port o data semnele de incepator? Trebuie purtate pentru fiecare...? (mai mult)
O persoană care are crize de epilepsie lunar are dreptul la însoțitor? A fost diagnosticată încă din copilărie și a urmat un tratament care a dat cât de cât roade. Nu mai are crize zilnic, cum...? (mai mult)
Salutare! Am si eu o intrebare pentru un scuter de 50cc in ce ordine se face inscrierea la primarie? Trebuie întâi itp- ul si asigurarea făcute ori întâi înscris și după celelalte, mă mai interesează...? (mai mult)
Salut TPU! Daca pici sala trebuie sa astepti 16 zile calendaristice daca am facut programare a 16a zi sa dau iar sala are ceva?
Daca soliciti ajutorul unui broker de credite il platesti tu, sau il plateste banca de la care iti da creditul?
Salut! Am făcut astăzi declarația prin care părinții mei au fost de acord să trec vama în Bulgaria alături de unchiul meu (declarația a fost făcută la un notar public), am 14 ani și am buletin,...? (mai mult)
Ce se intampla daca valabilitatea permisului auto categoria b expira si eu nu il schimb imediat? Adica pot sa astept 1 an 2 si pe urma sa l reinnoiesc? Se subintelege ca in perioada asta nu o sa conduc....? (mai mult)
Aveți idee dacă un angajator poate da concediu fără plata unui angajat fără ca acesta sa îl fi solicitat și fără ca acesta sa fie de acord?
Buna! Cat este amenda de fumat (minori).
Buna, TPU! Astazi, am fost legitimat de un politist ca am fumat si am aruncat un muc de tigara pe jos (pe care l- am aruncat dupa la gunoi). Precizez ca nu am avut niciodata probleme cu politia... ...? (mai mult)
Pot primi amenda daca politia m-a oprit, mi-a luat datele si apoi mi le-au înapoiat si au plecat fără să îmi zică daca am fost sancționat?
Locuiesc la bloc la etajul patru si avem acoperis deasupra deci si pod.Intrarea in pod se face urcand o scara si e inchis bine cu lant si lacat sa nu intre oricine, totusi exista o fanta destul de mare...? (mai mult)
Daca imi fac fisa medicala auto cu medicina interna, chirurgie, ortopedie, neurologie, psihiatrie, oftalmologie, ORL, pneumologie mai trebuie sa imi fac si un test psihologic? Sau trebuie doar fisa...? (mai mult)
Salut, am o cunostiinta, care recent a fost arestata in flagrant ca vindea obiecte furate, din ce am vazut la stiri, intra si la talharie, furt calificat, a mai fost cu 2 care se pare ca l- au dat...? (mai mult)
Vreau sa imi dau mama in judecata imediat ce implinesc 18 ani, este o alcoolica care toata copilaria si adolescenta mea imediat cum se imbata si ne certam punea mana pe mine si ma lovea etc. Vine de la...? (mai mult)
Cladirile în care partidele politice isi desfășoară activitatea se pot considera spații comerciale sau spații de birouri?
Salut TPU. Am o problema. Mie imi expira buletinul peste 2 saptamani. Iar eu locuiesc in apartamentul fratelui meu mai mare. Iar el este plecat in SUA si se intoarce abia in noiembrie anul asta sau chiar...? (mai mult)
Daca eu ma angajez, de ce primăria comunei ii taie ajutorul social la tata? Sunt pe numele lui de familie
Salutare! O mica întrebare din legislația în vigoare, despre care am dubii: Daca mi s-a suspendat permisul pe 3 luni, punctele de penalizare se resetează sau le voi avea in continuare?
Salut.Am un bilet la blueair, dus intors. As dori sa schimb numele doar celor de intors, se poate?
Am auzit ca drumul forestier / agricol nu e drum public. Mai pe scurt, daca conduc fara permis pe drum forestier / agricol imi face dosar penal sau nu?
Bună seara, am o intrebare urgentă, ce importanță are mediatorul intr- un proces penal? El mi- a explicat că e foarte important in proces cere o sumă cam mare. Cu ce se ocupă și cu ce mă avantajează,...? (mai mult)
De ce armata rusă în războiul din Ucraina are moralul mult mai scăzut față de armata sovietică?
Salut! O sa se termine o data acest razboi? Am auzit ca NATO ia masuri de defensiva în toate tarile NATO, ca situația se înrăutățește rapid urat, voi ce credeți?
Credeți că România și Polonia vor primi permisiunea pentru a putea trimite avioanele MiG către Ucraina? Oricum, noi românii nu prea putem să facem prea multe cu avioanele MiG, sunt mai mult o...? (mai mult)
Vreau sa merg zilele următoare până în Ungaria cu mașina dar am o problema, nu știu dacă am nevoie de împuternicire pe mașină, mașina find pe tata vreau sa mă reîntorc tot în aceeași zi...? (mai mult)
Salut, vineri voi veni în tara din Polonia și as vrea da știu cu ce cantitate de tigari am voie sa intru în tara sa nu am probleme. Adică cam câte cartușe?
Neața! Am auzit de câteva zile de pe net ca ar fi Ioan Cupsa nominalizat pentru Curtea Constituțională. E adevarat?
Salut! Am o întrebare. Să zicem că am un imobil în Constanța unde am și domiciliul în acte. Dar mai am un imobil și în București. Întrebarea este, pot să locuiesc și în cel din București...? (mai mult)
Unde se pune semnul de incepatori la motor? Multumesc
Salutare, am o nelămurire, dacă ai terminat orele de condus la începutul lunii aprilie dar nu ai împlinit 18 ani doar la sfârșitul lunii, poți face programarea online pe luna mai?
Îmi cer mii de scuze. Am fost citat intr- un dosar ca parte vătămată și ar trebui sa ma prezint la o anumita data. Dar din păcate nu ma pot prezenta. Este obligatorie prezenta? Trebuie sa urmez...? (mai mult)
Salut! Dacă armata rusa este rea, asta înseamnă că toți oamenii din Rusia sunt rai?
Bună ziua! Dacă sunt chemat prin citație în instanta ca parte vătămată, dar nu ma pot prezenta, este vreo problema? Ce trebuie sa fac sa anunț ca nu ma pot prezenta?
Primești vreo amenda ceva daca nu îți reînnoiești buletinul imediat până să expire sau daca stai cu el o luna expirat?
Imi expira buletinul in 2 saptamani. Unde trebuie sa merg sa il schimb si ce acte imi trebuie? Si pot merge inainte de data expirarii sau dupa data expirarii? Multumesc
Salut TPU, am un prieten care a primit pedeapsă cu suspendare 2 ani,dacă a depus o mărturie mincinoasă, va fi adăugată și pedeapsa dinainte? Sau doar in cazul unei infracțiuni?
Exista vreo metoda legala de a inchiria un autoturism, intre persoane fizice? Ma intereseaza pe termen scurt, de cateva zile.
Salut, vin și eu cu o întrebare la voi, e urgent și am nevoie neapărat de un răspuns. Eu ieri(3 aprilie) am împlinit 18 ani și am mers astăzi(4 aprilie) să depun o cerere pentru eliberarea ...? (mai mult)
Am si eu o problema urgenta, am muncit 2 saptamani merchandiser intr- un loc si vreau sa renunt, dar mi- a zis ca ma baga in preaviz 2 saptamani adica o sa muncesc obligat, asa se face in mod normal?...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
BitchInRedDress întreabă:
Liviu_Danut_ întreabă:
KilljoyIdiot întreabă:
mateia320 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Femei care au scris istorie
Audrey Hepburn, Coco Chanel, Amalia Earhart. Toate aceste femei au scris istorie. Cat de multe stii despre ele?