Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 23 Decembrie 2024 sunt:
Credeți că în viitor, odată cu avansul AI- ului, se vor institui venituri minime garantate pentru cei leneși și pentru cei care nu sunt tocmai fanii muncii? Până la urmă, toată lumea știe...? (mai mult)
Ce părere aveți despre aceste fraze celebre? Romano Prodi, fostul prim- ministru italian, spunea că, odată cu introducerea euro, italienii ar munci cu o zi mai puțin și ar câștiga de parcă...? (mai mult)
Sunt alegeri cumva anul asta? Tocmai ce m-am trezit si mi-a venit sa intreb.
Acum am văzut ca să dat lege ca poți sa te căsătorești la 16 ani, dar dacă fata are 16 băiatu cât trebuie sa aiba ca să se poată căsătorii?
Am dat o cerere pe Facebook unei persoane, dar dupa cateva ore numai apare mesajul acela cu anuleaza cererea, apare doar acela sa îi dau mesaj pe Messenger. Se poate sa ma fi blocat, dar eu o pot gasi...? (mai mult)
Considerând pensia de urmaș, fiind o porțiune din pensia unui părinte decedat, atât timp cât urmașul face studii în continuare, urmează să îndeplinesc 26 de ani pe 11 septembrie. Cuponul...? (mai mult)
Daca stai in aceeasi curte cu cineva, iar acea persoana se sinucide, care e procedura? Vine Politia si la tine? Trebuie sa dai declaratii?
Am o întrebare dacă eu am 16 ani și prietenul meu are 26 și eu vreau ma mut la el poate interveni politia sa I facă ceva rău lui?
Daca buletinul îmi expira in 2025 și eu anul asta fac 18 ani sunt obligata sa îl schimb
Bună! Dacă cineva deține o poză cu buletinul tău, dar nu îl deține fizic, poate face ceva rău cu acest lucru, spre exemplu un împrumut?
Bursa sociala - Buna TPU, as dori sa stiu daca m as putea incadra pentru bursa sociala la facultate, sunt student, am 22 de ani dar locuiesc singur, am domiciliul propriu (garsoniera pe numele meu),...? (mai mult)
De ce școala și instituțiile educaționale nu te învață singurul lucru care contează în viață: cum se fac banii și cum să faci bani? Fiecare tânăr care termină liceul sau facultatea începe...? (mai mult)
Internetul, mai ales Instagramul și rețelele de socializare, au reușit să „deștepte" tinerii, iar peste 50.000.000 de tineri își doresc să fie ca X sau Y, cu haine de firmă și mii de proprietăți,...? (mai mult)
Bună TPU am o întrebare urgent. Este legal să mi se ceară seria de pe buletin (ex: TC 123XYZ) pentru a primi o comandă? Am comandat un pachet de Shein și cand am mers să- l ridic de la depozit...? (mai mult)
Poți fi sancționat de către liceu pentru un concurs care se desfășoară in afara orelor de curs? (Din punct de vedere legal) Am fost la un concurs international de chimie in Mexic in aceasta...? (mai mult)
Unde pot face o plângere/sesizare pentru Kaufland, legat de recipientele pentru reciclat? Dar mă interesează o reclamație mai mult către sistem și nu către angajații Kaufland. Adică, eu ...? (mai mult)
Cum vi se pare ideea. decat sa muncesti degeaba mai bine stai degeaba? Sunteti de acord?
Bunica mea este legatar universal printr- un testament lasat de bunicul meu ( decedat). împreună au 2 copii: unchiul meu și tatăl meu ( decedat). As dori sa stiu daca bunica mea poate înstrăina vreun...? (mai mult)
Salutare tuturor, cineva care a condus cu permisul suspendat ATV este pe aici? Eu unul am făcut asta și acum urmează sa fiu trimis în judecata pe data de 1 octombrie, întrebarea mea este ce voi ...? (mai mult)
Salut tuturor. cineva in tema cu legislatii: o masina radiata in Olanda, adusa in tara pe platforma, ii pot face inmatriculare provizorie ca sa pot circula cu ea, inainte de a ii face rar?
Buna ziua, tatal meu a decedat de curand si trebuie sa fac succesiunea sunt eu si cu mama deoarece nu au divortat dar s au despartit de peste 20 de Ani, mama nu Mai tine legatura cu mine si cu celelalte...? (mai mult)
Buna ziua, tatal meu a decedat de curand, El nu era angajat dar cotiza la pensie de vreo 15 Ani si din pacate nu avea varsta si nu a Mai apucat sa ajunga la pensie, intrebarea mea este ce se intampla...? (mai mult)
Buna ziua, cat ma costa cheltuielile de judecata? Vreau sa renunt la o plangere in care am cerut daune materiale 1000 lei, procesul a ajuns la a 4 infatisare, 2 din ele fiind amanate pentru neprezentare,...? (mai mult)
Într-o petiție, să spunem că la un anumit minister pentru aflarea anumitor informații, se trec toate datele de identificare din C.I? ( Cnp, serie, nr C.I., adresă, nume și prenume?
Daca eu 15 ani si iubita mea 20 si e mai mare ca mine cu 5 ani si 6 luni este caz penal sau nu avand in vedere ca fata e mai mare?
Dacă am pierdut buletinul și certificatul de naștere trebuie să ajung la evidența populației din județul în care fac parte? Sau pot merge în alt județ? Menționez ca sunt plecat din zona.
Salut! Zilele trecute am venit de pe litoral (24.08.) și am uitat să plătesc taxa de pod de la Fetești. Știu că sancțiunea o primesc automat, pentru că am depășit cele 24 de ore, dar întrebarea...? (mai mult)
Buna, am indemnizație creștere copil și am un băiețel de un an... As dori sa știu în caz ca as rămâne însărcinată, voi beneficia în continuare și pentru următorul copil de dreptul de indemnizație?...? (mai mult)
Cateva intrebari despre legea de inrolare in armata in stare de razboi/asediu. - care e varsta minima la care e obligatoriu? - care sunt criteriile medicale dupa care o persoana e apta? - aceasta lege...? (mai mult)
Salut TPU, dupa cat timp se poate muta un proaspăt SOF? Am auzit varianta de 6 luni daca gasesti funcția asemanatoare la alta unitate.
Va salut, în legătură cu dosarul meu penal pentru conducere cu permisul suspendat, au trecut mai bine de 6 luni iar acum o săptămână primesc doua plicuri în care unul din ele are un titlu mare...? (mai mult)
Cum vi se pare ideea viitorului Nu vei deține nimic și vei fi fericit? Care este parerea voastra? Asa se intampla si acum cu siteurile de streaming (Netflix, Disney, tu nu detii nimic, tu doar...? (mai mult)
Va rog raspundeti doar daca stiti sigur si daca vreti sa ma ajutati si fara sfaturi inutile gen "intreaba nu stiu unde". Daca pun intrebare aici vreau sa primesc raspuns aici pentru ca asa vor muschii ...? (mai mult)
Stiu o persoana care a facut mii de euro din TikTok in ultimii 2 ani si nu a platit niciodata taxe. Credeti ca o sa aiba probleme cu ANAF vreodata sau unele persoane pur si simplu scapa de verificari? ...? (mai mult)
Buna, am un frate cu handicap de gradul 2, are schizofrenie paranoica, și un chist frontal pe creier e foarte agresiv și nu poate să muncească din cauza acestui chist și acestei boli are pierderi...? (mai mult)
Buna ziua, am o problema spinoasa, sotul meu a murit recent si masina familiei desi achizitionata impreuna, era trecut el ca si proprietar.Problema e ca in curand imi expira RCA- ul si nu mai pot face...? (mai mult)
Buna ziua, parintii mei trebuie sa se mute, sa isi cumpere un nou apartament. Tata trebuie sa vanda un apartament de 100.000 si sa il imparta cu matusa mea. Cu 50.000 nu gasesti apartament cu ...? (mai mult)
Poimâine trebuie sa iau trenul înapoi în București și nu vreau sa platesc totul însă nu am carnetul la mine ci doar id- ul cu care pot cumpăra online. Este de ajuns sa prezint o poză cu carnetul...? (mai mult)
Vin și eu cu o întrebare, am copilul prematur în spital, va mai sta ceva timp …. În fine întrebarea mea este pot recunoaște copilul după ce se externează sau trebuie neapărat în maxim o lună...? (mai mult)
Cat costa taxa de înscriere a unui candidat independent la Alegerile Parlamentare din 2024? Găsesc doar articole vechi din 2011-2012 când taxa aceasta era de 3500, dar în prezent?
Salutare tuturor! Pentru cei care ati revenit in tara(Romania) din strainatate, a- ti reusit sa va acomodati/restabiliti? Ce dificultati ati intampinat? Intreb pentru ca eu sunt plecat de 10ani si ma...? (mai mult)
Știe cineva dacă s-a aprobat legea aia ce le interzice celor sub 21 ani să conducă mașini mai puternice de 100 cp?
Bună! Lucrez de un an la o firma. Când am făcut cununia civila nu mi s- a menționat nimic de zile libere legale, ba chiar angajatorul a făcut urat Când i- am cerut o zi libera și pana la urma a...? (mai mult)
Buna ziua stimati colegi de pe TPU! Daca in urma cu 10- 11 ani cineva a avut un apartament cumparat pe numele lui timp de doar cateva luni pana a fost vanduta locuinta, mai poate face cerere la primarie...? (mai mult)
Buna ziua. Cunosc o situatie reala si as dori sa va intreb daca se poate face ceva pentru a repara aceasta situatie deoarece as dori sa imi ajut un bun prieten. Situatia este in felul urmator : In urma...? (mai mult)
Salut, de 2 luni am inceput sa ma pregatesc pentru armata, cat de curand am vrut sa imi depun dosarul dar m- a oprit un lucru si nu stiu daca ma afectează Acum 2 saptamani eram cu masina si mia sarit...? (mai mult)
Salut, cineva care a fost in aceeasi situatie? am fost testat cu drug test rezultatul iesind pozitiv la cannabis, in termenul de 72 ore mi- a venit rezultatele la analize, pozitiv de acum ce va urma?...? (mai mult)
Buna seara.Ma puteti ajuta cu nr de telefon al arhivei rulmentul Brasov? Arhiva se afla la ChiscaniBraila.Multumesc.
Salut, a fost adoptata legea cu 100 cp? si daca da, atunci trebuie sa vand masina? sau o pot conduce încontinuare
Cat de taran prost coclit sa fi sa iti faci gard in jurul blocului si sa blochezi si un drum principal. S- au facut numarate sesizari la primarie dar nu se ia nici- o masura. Ce ar trebui facut? Cica ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
1mp3r4t0r3 întreabă:
LisaJulie întreabă:
Alexandru7890 întreabă:
sabin89 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Alba ca Zapada si Cei Sapte Pitici
Afla cat de multe stii despre povestea Albei ca Zapada si a piticilor din casuta din padure!