Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 20 Ianuarie 2025 sunt:
Daca Rusia a capturat insula serpilor, ea apartinand si de Romania in proportie de 70% Se intelege cum ca a atacat un teritoriu NATO?
Salut, eu am 17 ani si sunt singur în România, am doar un părinte, pe mama, ea este plecată în alta țară, eu am rămas în Romania să termin liceul, poate merge singur la urgențe, cred ...? (mai mult)
Salut, cineva urmează sa îmi aducă o mașină din Germania. Pot cumva sa vad câti bani a dat pe ea, într-un contract de vânzare cumpărare? Ajutor va rog.
Buna seara. Tata a luat o mașină din Olanda, de la un parc auto. Nu a mai cumpărat niciodată și neștiind limba prea bine ...ma rog. Mașina a ajuns in tara, iar singurele acte pe care le are este...? (mai mult)
Urmeaza o revolutie in Rusia? Este plin pe twitter, pe reddit si alte platforme de filmulete de la protestele din Rusia, unde oamenii protesteaza impotriva razboiului. Putin a mobilizat garda nationala...? (mai mult)
Bună ziua, poate ma ajuta cineva, doresc sa plec în străinătate pentru o perioada nedeterminata, am o fetita cu domiciliul la mine custodie comuna cu fostul sot, as vrea ca fata sa rămână la...? (mai mult)
Salut, zilele astea am falsificat o reteta medicala si din cate am inteles daca sunt prins comit o infractiune (uz de fals). Am 14 ani si as dori sa stiu ce voi pati daca sunt prins? (Reteta nu am folosit-...? (mai mult)
Eu nu inteleg de ce nu actioneaza SUA si alte tari puternici impotriva Rusiei? Ca sanctioneaza ca pl mea, daca nu acum cand? Ca daca pune mana pe Ucraina, plus alierea cu China si probabil Turcia, nu...? (mai mult)
În situaţia unui conflict extins (Doamne fereşte!), ce poziţie credeţi că va adopta China?
Buna seara, am urmatoarea situatie: din cauza vantului care a batut foarte tare in lunile recente, tabla de pe acoperisul vecinului meu s- a desprins in unele locuri si a cazut la mine in curte; acest...? (mai mult)
Ok, Rusia s-a pus cu Ucraina din anumite motive, mai multe la numar. Dar cu NATO, (inclusiv Romania, etc) ar avea motive sa se puna?
Suntem in siguranta dpdv al războiului?
Am auzit ca poate incepe razboiul si vreau sa stiu cine va lupta in razboi, de la ce varsta pana la ce varsta, este obligatoriu sa lupti in razboi? Nu vreau ca tata sa lupte in razboi
Salut, poti fi dat afara daca suferi de o problema de sanatate care nu iti mai permite sa te deplasezi pentru o scurta perioada de timp? Salut TPU, sufar de niste probleme intestinale de aproape 3...? (mai mult)
Astazi a inceput invazia Rusiei in Ucraina, oficial. Intrebarea mea este: Vom fi afectati, noi civilii? Ne va chema sa ne inrolam in armata obligatoriu? Sunt sanse ca Romania sa se opuna Rusiei?...? (mai mult)
Salut.Am dat un email azi la Sectia Relatii cu Publicul a MApN in care le- am spus asa:Buna ziua.Am si eu o intrebare si anume:Daca lucrez la Glovo ca si Curier deci am un serviciu voi mai fi luat in armata...? (mai mult)
Ce conditii sunt necesare sau studii pentru a te inrola in armata romana?
Daca vin zeci de mii de refugiati din Ucraina in Romania, ce se va intampla cu ei? Vor primi doar ajutoare sociale si tabere special amenajate pentru ce perioada? Sau se va incerca adaptarea lor in forta...? (mai mult)
Salutare, atunci când câștigi împotriva statului / primăriei, ei sunt obligați de a exercita toate căile de atac? Sau o pot lasă ca în prima instanță? Mulțumesc!
Vedem cum, pe zi ce trece, Putin isi urmeaza planul. Ce sanse credeti ca sunt ca Romania sa fie implicata intr- un conflict cu Rusia? Nu neaparat pe teritoriul nostru, ci pe al Ukrainei. Daca nu...? (mai mult)
Dacă cineva are curatela(întreținător la tată), mai poate sa se angajeze, de ex.la o firma de pază?
Dar totuși de ce vrea Rusia sa atace Ucraina? Și de ce sunt America ajuta Ucraina?))
Daca sunt student la facultate si intra tara in stare de razboi, sunt obligat sa indeplinesc serviciu militar? Cum as putea sa fiu scutit de serviciu militar?
Daca am pensie speciala ca mostenitor de prizonierat in Rusia, beneficiez de scutirea impozitului pe locuinta? Am auzit de la o cunostinta care beneficiaza de pensie speciala si nu plateste impozit...? (mai mult)
Buna ziua. Tata a cumpărat o mașină din Olanda. A trimis- o in tara. Ideea e că a făcut contractul pe numele lui și că sa pot scoate Nr roșii etc îmi trebuie procura. Este destul de dificil de...? (mai mult)
Dar la urma urmei, ce-i asa rau daca un medic castiga la fel ca un taran semialfabet?
Bună ziua! Am fost oprit în trafic de un echipaj de politie, a venit la mine, nu a spus cum îl cheamă, i- am dat actele, m- a pus să- i deschid portbagajul și îmi spune "giolgau" în loc de...? (mai mult)
Buna ziua. Rog cine ma poate sfatui in urmatoarea problema; Am facut abonament IN 2020, la Vodafone pentru 2 numere de telefon. Dupa cateva luni mi- a aparut in contract inca un numar de care nu stiu...? (mai mult)
Buna seara! Astazi m- a mancat undeva sa iau doua produse de 30 de lei din Kaufland si sa le ascund in buzunar, o pereche de casti si un deodorant. M- au tras intr- o parte doamnele de securitate, mi-...? (mai mult)
Hei TPU! Dacă mi- am făcut viza de flotant pe timp de 1 an și aceasta încă nu a expirat, o pot modifica oricând sau este obligatoriu sa păstrez acea adresa de reședința pana la expirarea termenului...? (mai mult)
Politistului îi este interzis sa dea de exemplu un apartament in chirie? Se pune ca și comerț?
Am un unchi in familie si nu stie sigur daca trebuie sa iasa la pensie anticipata sau de drept.Nu stie exact cum sa- si calculeze anii lucrati, in plus nu stie daca se pune si somajul si din cate am inteles...? (mai mult)
Buna. Am o intrebare, eu sunt in Romania, sotia mea cu cei 4 copii este in alta tara. 2 dintre copii au adresa unde am locuit inainte de a ne muta in Irlanda, eu am domiciliul acolo. Am inteles ca pentru...? (mai mult)
Hey lume, ma aflu in trafic si m- a lovit dintr- o data urmatoarea dilema. Pot fi sanctionat sau dat in judecata daca scot limba la cineva pe geam sau arat al treilea deget din masina? Exista riscul ca...? (mai mult)
Tatal meu este imobilizat la pat si eu trebuie sa- mi schimb buletinul.El trebuie sa ma primeasca in spatiu, intrebarea mea este cum as putea sa rezolv problema aceasta fara a- l mai duce pana la evidenta...? (mai mult)
Salut, cei de la engie au pus 0.45 lei per kWh pe factura de la gaz și tot felul de calcule din care nu se înțelege nimic. Am sunat la ei și ne- au aburit cu calculele lor, oricum legea de plafonare...? (mai mult)
Bună ziua. Am doar 8 clase și as vrea sa continui studiul pana în clasa a 12-a, știe cineva dacă pot începe liceul din a 9 a la fara frecventa? Mulțumesc anticipat.
Bună, am o întrebare. Am doar 8 clase și as vrea sa încep liceul. Stie cineva dacă pot începe liceul din clasa a 9 a la fara frecventa? Și dacă da, îmi puteți da câteva exemple de licee?...? (mai mult)
Pot pune un filmuleț pe YouTube cu cineva fără acordul lui? In public și în privat.
Bună! Am văzut niște articole acum 2 ani în care se spunea că se reduce vârsta pentru C+ E de la 21 la 18 și pentru D+ E de la 24 la 21 cu nu știu ce condiții. Este adevărat sau au fost fake ...? (mai mult)
Va salut! Ce se întâmplă dacă nu ma prezint la simulările județene pentru BAC? Pot fi sancționat?
Bună seara. Am o Dacia 1310 1998 si e radiată. Aș vrea să mă plimb cu ea prin sat, dar nu vreau cu numere false sau deloc fără. Aș putea să iau numere galbene de comună de la Tractoare cu...? (mai mult)
Salut TPU, sunt martor intr-un proces penal si este o posibilitate ca procesul sa cada in aceeasi zi ca bacul. Ce consecințe pot urma daca ma prezint la bac in loc de proces?
Am si eu o nelamurire:oare e corect fata de client din partea unei banci(bt) sa accepte o poprire, suma mica de 140 lei, la solicitarea fiscului, fara ca sa anunte in prealabil clientul pentru eventuale...? (mai mult)
Salut! Ce ti se poate intampla dacă încalci limita legala de viteza și esti filmat de cineva, filmarea ajungând și la politie, dar in filmare nu se vede numărul de înmatriculare? Intreb pentru...? (mai mult)
Salutare tuturor! Am o problema de natura penala si mi s- a cerut pentru dosar o caracterizare de la primarie. Eu am domiciliu la țară si la primaria din comuna, primarul vine la munca maxim o ora pe...? (mai mult)
Vrea mosul meu sa se pensioneze anticipat si apoi sa plece in Germania. Mai poate lucra cu carte de munca in Germania, odata ce a iesit la pensie anticipat in Romania?
Salut! Am o întrebare legată de moștenire. Am înțeles că sunt două tipuri de moștenire. Moștenire legală și moștenire prin testament. Dacă părinții proprietari ai unor bunuri mobile...? (mai mult)
Liberalizarea pietei de energie a facut mai mult rau decat bine? De ce scumpeste atat de mult curentul?
Salut! Acesta este site-ul de pe dprciv cu întrebările care pot pica la sala https://www.drpciv.ro/dlexam? Vreau sa fac chestionare dar pe site-ul oficial al lor.
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
vikirikimiki08 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Dr Who
Ai urmarit cu atentie fiecare episod si ai trait fiecare batalie ca si cand ai fi fost acolo? Hai sa vedem cat de multe stii despre serialul Dr Who!