Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 1 Februarie 2025 sunt:
Credeți că o să se închidă multe scoli în perioada următoare din cauza facturilor uriașe la încălzire? Vad ca la Timișoara deja s- au închis. Și am mai auzit ca de la 1 aprilie vor bubui...? (mai mult)
Bună! Nu am verificat dacă mai exista întrebarea dar totuși o sa postez și eu. Am văzut atât la TV cât și pe internet faptul ca a fost declarat falimentul la firma de asigurări " City Insurance"...? (mai mult)
Salut! O sa vina un război este adevărat? Unchiul meu spune si ma bate la cap ca vine războiul și ca s- a terminat tot, ca am dat de carnet degeaba și alte lucruri. Pana la urma chiar va fi un război?...? (mai mult)
Buna ziua, Pentru a incheia un contract de vanzare cumparare cu o persoana in varsta conform "Lege 36/1995 Art. 60. - Când notarul public are îndoieli cu privire la deplinătatea facultăţilor...? (mai mult)
Bonurile de masa se adaugă la salariul brut? Se rețin contribuții pentru acestea? Ofer funda!
Buna, sunt băiat și am 16 ani, acum ceva timp m- am certat cu o fata pentru că mi- a făcut ceva foarte rău și urm zi la școală am înjurat- o și am dat cu ea de pământ, nu am lovit- o și...? (mai mult)
Bună! Voi ce ați face dacă ați fi in următoarea situație? Sunt anul 3 la arhitectura și mă susțin singură, din bursa.Parintii nu îmi dau un leu, nu mi- au dat nici în liceu. Dar a fost ...? (mai mult)
Dacă mi- a fost reținut talonul și plăcuțele de înmatriculare și mă duc sa- mi scot plăcuțele de înmatriculare și talonul îl am reținut până îmi scot și talonul am voie să circul cu ...? (mai mult)
Salut! Acum, de cand cu facturile astea enorme, imi pun o intrebare. E stiut ca cei care lucreaza la diferite firme de extractie/transport/etc gaz, nu platesc gazul consumat. Intrebarea: daca cel ...? (mai mult)
Ajutati- ma sa inteleg un lucru. Pe bune, nu inteleg. Deci am vazut stirea cu femeia escrocata de iubitul cunoscut pe net caruia i- a dat cateva sute de mii de lei. Am inteles ca a fost dat pe mana politiei....? (mai mult)
Spunea o femeie (care locuieste in Romania) la tv intr- un interviu ca nu are voie sa aiba partener pentru ca are virusul HIV. Dar eu am o cunostinta care are HIV de cand era mica si acum e casatorita ...? (mai mult)
Care doctrina politica pune accent mai mult pe investitii, dezvoltare si ridicarea nivelului de trai a majoritatii oamenilor? Centru- stanga sau centru- dreapta? Si nu ma refer la PNL si PSD de la ...? (mai mult)
Bună seara! Parintii mei sunt în proces de divorț, mama mea a plecat în alta tara din UE și eu am rămas cu tatăl meu. Mama mi- a promis ca o sa îmi trimită acea alocație europeana oferita de...? (mai mult)
Salut, am o întrebare legata de înființarea unui pfa. M- am angajat de curând ca curier la glovo pe perioada facultății si as vrea sa ma mut pe pfa. Problema e ca din câte am înțeles trebuie ...? (mai mult)
Bună TPU, daca alocația este pe cardul părintelui și vreau sa o mut pe cardul copilului ce trebuie sa fac și ce acte trebuie, menționez ca sunt bănci diferite, nu știu dacă conteaza asta (nici...? (mai mult)
Salut! Am vrut sa aplic pentru curier la glovo, dar am vazut ca acum cerinta de varsta e de 18 ani eu care implinesc in martie 17, insa eu stiam ca poti incepe de la 16 ani stie cineva de ce nu se ...? (mai mult)
Buna TPU, am depus dosarul pentru alocatia copilului, dar ceva ma macina, cateva mamici, mi- au spus ca avand in vedere ca sunt studenta in anul 1 voi primi alocatia de 300 de lei :) iar daca as fi ...? (mai mult)
Salutare TPU, Am voie să vând un teren agricol care este dat în arendă? Mai multe detalii? Mulțumesc.
Buna...am și eu o întrebare, concediul prenatal se poate oferi de către medicul de familie?
Salut, pot purta un baston telescopic cu mine in caz de sunt atacat? Este ilegal?
Salut! Dacă mi-am făcut pașaport înainte de 18 ani, la 18 ani trebuie sa îl schimb sau este valabil pana la expirarea lui? Mersi, dau fundă!
TPU am si eu o intrebare. Poate cineva sa ma ajute sa gasesc legea care prevede faptul ca profesorii sunt obligati sau nu sa intre online la ore, chiar daca acestea se desfasoara fizic? Profa de matematica...? (mai mult)
De cați membri este nevoie pentru a înființa o religie oficiala? Dau funda
Bună seara. Urmăream mai devreme o emisiune pe B1 și unul dintre invitații din platou sugera ca ce urmează sa se întâmple în următoarele 2 luni în România este ireversibil și ca se va produce...? (mai mult)
Buna ziua tuturor, as avea o intrebare. Mi- am dat demisia de la o firma unde am preaviz de 2 saptamani, insa am o contractie lombara cu care ma pot deplasa foarte greu ce e de facut? Cum se...? (mai mult)
Bună! Acum am aflat ca soția mea este insarcinata! Noi suntem în Germania pe contract de România, ce este de făcut? Angajatorul trebuie sau nu sa ne asigure plata controalelor și asa mai departe....? (mai mult)
Salut! Am făcut plata pașaportului prin Ghișeul și la prenume nu am pus cratimă (Ionuț Cătălin), dar în cartea de identitate am cratimă (Ionuț-Cătălin), credeți că e vreo problemă?
De ce suntem cei mai vizati noi si polonezii de un atac rus? Cu ce scop ne- ar ataca Rusia? De ce ar vrea sa ne invadeze? Si mai important, sunt sanse sa ne invadeze? De ex mai intai sa invadeze Ucraina,...? (mai mult)
Credeți că Ungaria ar trebui să fie ocupată de soldații români preventiv? Nu sub forma unei invazii, ci a soldați ai NATO, cu presiunea americanilor, deoarece ungurii se joacă cu focul, încercând...? (mai mult)
Ce fel de contract semnezi atunci când iei un credit bancar/nebancar, mă refer după ce ți- au aprobat creditul? Ce date trebuie să conțină acest contract (dobândă, tip de credit, valoarea totală...? (mai mult)
Salutare, am o întrebare în legătură cu permisul auto, am fost admis ieri și mi- a zis un șofer de autobuz ca se poate conduce cu foaia aia de examaminare care are semnătura polițistului și ...? (mai mult)
Salut, daca cineva iti face plangere la politie si nu are nici o informatie despre tine, doar un numar de telefon(pe care l- ai aruncat)te mai pot gasi? Daca da, cum? Am vazut ceva legat daca folosesc...? (mai mult)
Salut. Am o intrebare: mă pot angaja la McDonald’s având 15 ani? M- ar primi? Și dacă da, trebuie să merg direct la Mec și să vorbesc cu cineva anume? Care este mai exact procedeul? As vrea să-...? (mai mult)
Salutare, dacă vreau să ofer servicii pe platforma Fiverr ca freelancer, de genul graphic design si concept sau 3D Modeling, pot fi detectată dacă folosesc aplicații piratate? Și dacă da, ce...? (mai mult)
Salut, daca sunt in prag de exmatriculare in a 8-a, mai pot repeta a 8-a in aceeasi scoala sau pot sa fac ceva gen abandon scolar sau sa raman repetent pentru a nu fii exmatriculat?
Buna ziua am 14 ani si am mers sa fac buletinul pe data de 26 iar pe 28 am implinit ani cam pe ce data trebuie sa merg dupa el?
Daca de exemplu imi iau teapa pe net, si eu am doar un numar de telefon al persoanei care m- a pacalit, si ma duc la politie doar cu nr de telefon(fara ardresa lui, numele lui)politia ii poate identifica...? (mai mult)
La admiterea in scolile de politie M.A.I, la traseul aplicativ se vor pune note sau este doar cu promovat/nepromovat?
Bună ziua! Acum câteva zile am fost oprit de către poliție și dânșii mi au făcut un test de droguri din care a rezultat ca as fi consumat MDMA, urmând după sa ma ducă la probe de sânge și...? (mai mult)
Salut! Pot aplica la două instituții de școlarizare diferite pentru același beneficiar? Adică spre exemplu, pot aplica și la Academia de Politie și la Academia Fortelor Terestre pe locurile MAI?...? (mai mult)
Salut, cum se da imputernicire ca sa inscrie altcineva masina pentru mine? Ajunge sa ii dau hartia semnata?
Bună seara! Vreau să știu ce înseamnă corupere de minori? Adică te băga la închisoare? Mulțumesc!
Este legal programul de lucru 12 cu 12 sau 12 cu 24?
Bună seara! Dacă am lucrat un an în Germania se adaugă la vechimea în munca pentru România? Ofer funda pentru detalii.
Salut! Am 17 ani impliniti si as vrea sa ma angajez la glovo pe timp de vara(pana atunci voi avea 17 jumate) si as vrea sa stiu daca e posibil, pe site scrie ca varsta minima e 18 ani, dar din cate stiu...? (mai mult)
Daca platesc amenda online pe ghiseul. ro, mai trebuie sa fac ceva dupa ce am platit o?
Pentru cineva care e in carantina si trebuie sa trimita o declaratie pe proprie raspundere ca nu are venituri pentru refacerea contractului de chirie la ANL. Poate sa o trimita online prin email daca...? (mai mult)
Buna ziua, daca eu inchei un prental in luna august si apare bebe 2 intre timp si intru in alt prenatal, tatal copilului poate lua de la el de la munca stimulentul de insertie?
Salutare, am avut un proces prin care l- am câștigat prin apel. Ceea ce vreau să știu este de ce in dosarul electronic îmi scrie: " ultima modificare 01.02. 2022 " procesul a avut loc pe data de ...? (mai mult)
Credeti ca are Putin curaj sa atace Ucraina? Oare-i constient ca ar putea fi sfarsitul lumii daca ataca Ucraina si incepe al treilea razboi mondial.:)))
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Augustius întreabă:
mellisa_1721 întreabă:
Rebecha955 întreabă:
DovleacTurbat întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Ted
Ai trait si tu aventurile ursuletului adus la viata, Ted, atat in Ted 1, cat si in Ted 2? Atunci, hai sa vedem cat de multe iti mai amintesti!