Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 8 Februarie 2025 sunt:
Buna! Locuiesc intr- un apartament de 20 de ani.Cand l- am cumparat am facut doar un contract vanzare - cumparare de mana cu vechiul proprietar. Am fost la primarie si imobilul nu apare in baza lor de...? (mai mult)
Buna ziua, mi s- a facut o plangere pentru un produs vandut pe olx acum 2 3 saptamani, o plangere de care nici nu aveam habar. Am incercat sa vorbesc cu domnul respectiv si a spus ca daca am facut "fapta"...? (mai mult)
Am auzit ca poti sa mai iei alocatia chiar daca ai 18 ani, fiind elev. Este adevarat? Daca da, cum se procedeaza?
Salut! Se poate acorda concediu medical pentru ziua precedentă?
Cartea de munca se da din ziua 1 când lucrezi cu (acte in regula)? Sau după cât timp? Și câtă vechime cu cartea de munca trebuie sa ai că sa faci un împrumut de banii? Ce e mai exact o carte...? (mai mult)
Am dat cu spatele si am lovit usor/ zgariat o marmura, mai e nevoie sa ma duc sa il declar la politie? İ- am zis cuiva de acolo sa vb cu administratorul sa se uite si sa ii platesc, dar m- au speriat...? (mai mult)
Hei! Daca am doar 6 luni de munca muncite pot beneficia de indemnizație?
Buna dimineata! Stie cineva daca mai pot lucra si altundeva daca am contract de munca cu norma intreaga in invatamant? Cate ore mai am voie sa lucrez in plus cu alt contract?
Salut. Vreau sa- mi fac transferul la o alta școala auto. Am dosarul și sala luata. Întrebarea mea este daca prin acest transfer va mai trebui sa plătesc taxa de înscriere (pentru realizarea dosarului)...? (mai mult)
Buna.Vreau sa stiu daca a mai fost cineva in situatia mea si cum am putea rezolva.Am un abonament la Orange in valoare de aproximativ 110 lei/luna(variaza in functie de cursul euro). Pana acum totul bine.Luna...? (mai mult)
Oricat mi- as fi incis creierii nu am reusit sa ajung la o concluzie! La fiecare inceput de an (in primele zile lucratoare vad acelelasi cozi imense la plata impozitelor! Unii se scoala cu cateva ore ...? (mai mult)
S-a schimbat prioritatea in rampa in legislatie?
Daca se pica la traseu (examenul auto), mai trebuie facute minim 6 ore suplimentare cu acelasi instructor? Aceste ore se platest?
Dacă un angajat își anunță demisia verbal, dar nu completează sau semnează nimic, ce trebuie făcut? (Din punct de vedere al angajatorului) și cum va fi notificat acesta că i s- a întrerupt...? (mai mult)
Salut, am o întrebare. Daca am vandut pe olx un produs spunand ca este orginal, dar am vândut o copie si clientul a facut plângere si dosar penal pe un nume fals si un alt numar de telefon pot fi ...? (mai mult)
Pot cumpăra ceva de la amanet daca sunt minor?
Salutare TPU! Am si eu o întrebare legata de patronii astia care au elevi în practica la firma lor. Ei primesc ceva bani de la scoala sau stat pentru ca noi facem practica la firma/afacearea lor? Cam...? (mai mult)
Tatăl meu a lucrat in Dubai timp de 20 de ani, intorcandu- se in Romania in 2014. Poate primi pensie pentru acești ani lucrați acolo? A specificat ca nu i s- au oprit astfel de cotizații din...? (mai mult)
Salut TPU! Am o întrebare, sunt pasionat de artele martiale si m- am apucat sa invat manuirea unui bo staff si nunchuck. Purtarea lor asupra mea s- ar considera ca arma alba? Pana la urma nu le am ...? (mai mult)
Buna, peste 4 luni fac 18 ani si trebuie sa imi fac buletinul, aveti idee daca trebuie sa am vaccin sau test pentru a intra in primarie/sectie de politie?
Am împlinit 18 ani in august și când am început scoala după primele zile am dus cerere pentru alocație și nu mi- au intrat banii în cont și altora care au făcut în octombrie le- au intrat Si...? (mai mult)
Https://metro.co.uk/2017/06/02/naked-feminists-stage-screaming-protest-for-violence-against-women-6678932/amp/ Ce părere aveți?
Buna TPU, am o nelamurire, sper sa ma ajute cineva! Daca o persoana are pensie de handicap grad ACCENTUAT, poate lucra part time fara sa i se taie pensia? Adica sa ia si pensie si salariu? Multumesc...? (mai mult)
Salut TPU, am o intrebare, un prieten al meu a facut schimb de masini cu un necunoscut, dupa 2, 3 zile prietenul meu a fost informat de persoana respectiva ca masina e cu sechestru. Nefacand acte ...? (mai mult)
Salut, am si eu o intrebare. Daca cineva a aflat IBAN ul contului meu bancar, se poate duce la banca si sa afle numele meu, adresa unde locuiesc si date personale? Sau de exemplu daca se duce la politie...? (mai mult)
Sunt la al treilea credit la provident iar acum e de 90 de mil (primele 2 am reusit sa le platesc erau de 18 si 60), am reusit sa platesc cateva luni pana ce nu am mai putut ca am ramas fara job.Am fost...? (mai mult)
Are cineva idee ce alegeri sunt in UK in mai 2022?
Buna ziua, se poate intra in concediu de creștere al copilului atâta timp cât mama lucreaza dar contractul ei este determinat? (Întreb pentru sora mea, care de curând a aflat că este gravida, ...? (mai mult)
Salut! Pentru cei care au dat scoala de soferi, de pe ce ați învățat? Știu ca trebuie sa faci multe chestionare dar totuși as vrea și sa învăț sa citesc și sa înțeleg tot ce trebuie. Eu acum...? (mai mult)
Salut TPU! Am si eu o intrebare. Ce se poate intampla daca un sofer nu opreste la semnalele unui politist rutier?
''Am mers cu viteza dar nu mi- a facut nimic, fiindca sunt femeie'' Chiar credeti ca politisti sunt asa inconstienti? Femeile sunt mai privilegiate la volan decat barbatii? Asa se intampla in ...? (mai mult)
Buna! Daca o persoana are pensie de boala, ii merge vechimea in munca? Multumesc! P.S : sau de handicap
Ce se poate intampla daca am aratat pe net numărul unei persoane iar acum aceasta este sunată
Salut! Ce se intampla cu bursa de merit daca pe primul semestru am situatia neincheiata la o materie? Mentionez ca am o nota de 10, dar imi trebuie doua.
Salut, am facut un contract pentru glovo la care omul mi- a dar un contract cu semnatura dar pusa cu photoshop sau ce are el acolo, si printat, a zis ca e valabil, iar eu am semnat cu pixul. Acum contractul...? (mai mult)
Ce se întâmplă dacă mi se scade nota la purtare la 6?
Buna seara, știți cum mă pot învoi pentru o zi din spital specific că la maternitate și încă nu ne da drumul acasă și eu aș avea nevoie sa ies pentru câteva ore pentru un proces care trebuie...? (mai mult)
Salut, vin si eu cu o întrebare. Ce sancțiuni pot primi șoferi care sunt prinși mergând 3 4 5 sute de km pe funcția OUT la tahograf si ce se întâmpla atunci când te opreste la un control si ei...? (mai mult)
Buna ziua, cand vinzi un teren agricol, trebuie mai întâi să anunți persoanele care se invecineaza cu locul ce urmeaza a fi vândut, ele având prioritate la cumpărare față de O persoană străină?...? (mai mult)
Cate puncte se pot scade la purtare pentru că am fumat și mă prins directorul in incintă?
Salut, ma intereseaza sa stiu de niste locuri retrase in Romania Ce vreau sa spun prin asta: Locuri in care poti avea utilitati cum ar fi apa sau internet, dar care au o populatie mica/sunt greu de ...? (mai mult)
De ce nu trebuie sa fugim pe trecerea de pietoni? Ma refer cand masinile sunt deja oprite. Am vazut multe postari in care se spune sa nu fugi pe trecerea de pietoni dar nimeni nu spune de ce. Uneori eu...? (mai mult)
1.În ce condiții mai întra o clasa in online? 2. Pe site-ul inspectoratului judetean pot vedea vreun raport cu ce clasa a întrat în online?
Ce părere aveți de politica din Polonia si Ungaria? Și de ce UE ii tot sancționează?
Salut, m- am angajat recent la glovo la un baiat pentru că eu nu am PFA (sunt inca in liceu și nu vreau sa mi deschid firma încă) și voiam să intreb daca eu trebuie sa îmi plătesc cartea de munca...? (mai mult)
Salut! M- am înscris la scoala de soferi și cineva mi- a recomandat sa rezolv chestionare de pe acest site ca poate sa pice orice test de aici https://www.drpciv.ro/dlexam este adevărat? Învăț de...? (mai mult)
Salutare! Daca sunt la profesionala in clasa a IXa, si vreau sa ma transfer la liceu (profesionala si liceul sunt in aceeasi incinta) pot daca am media mai mare decat ultimul din acea clasa anumita? Trebuie...? (mai mult)
Care ar fi demersurile pentru a amplasa tonomate de mâncare și băutură in București, de ex: parcuri, stații de tramvai, metrou, bulevarde, străduțe. Mulțumesc!
Buna seara! Vreau sa întru în concediu de crestere copil și mai apoi sa ma angajez cu stimul de insertie. Întrebările mele sunt : Am avut angajatori multipli...pot sa scot adeverinta de la anaf...? (mai mult)
Cu ce categorie de permis se poate conduce LEGAL un atv de 49cc?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
MountainRiver întreabă:
Nesssyy4444 întreabă:
AresGns1 întreabă:
Effy35 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Voltaj
Stii toate melodiile formatiei Voltaj si te consideri un adevarat fan? Hai sa vedem cat de bine cunosti formatia!