Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 8 Februarie 2025 sunt:
Cu ce categorie de permis se poate conduce LEGAL un atv de 49cc?
Am o intrebare, am injurat eu si cu un coleg pe doamna diriginta pe whatsapp intr-un grup privat si o colega nea parat si acum diriginta are dreptu sa imi scade nota la purtare?
Salut TPU! Am o intrebare. Urmeaza sa dau un examen de diferenta la lb latina. stiti daca dau si proba orala? Ca in alte locuri am vazut ca da.Si daca presupun ca la scriu iau 8 la oral 6 se face media...? (mai mult)
Buna ziua. Mi se poate Suspenda sau chiar Anula Permisul, dacă merg cu o mașină care nu are ITP si/sau Asigurare? E o poveste lungă. Gen am 2 mașini la fel, și una e de piese pentru cealaltă. ...? (mai mult)
Salut, am și eu o nelămurire, in 12.09. 2020, am fost oprit de serviciul politiei rutiere, după un control amănunțit sa depistat că mașina este radiata din 25.02. 2018, menționez că actele...? (mai mult)
Salutare! Pot sa vand masina personala, dacă atât eu, masina cât și cumpărătorul ne aflam în afara României? Multumesc!
Buna TPU As dori o informație, dacă eu locuiesc in Cluj și doresc ca la plăcută de înmatriculare a mașinii sa apăra capitala (B) oare cum trebuie sa fac și cum sta treaba Va mulțumesc
Salut! Ați mers la orele de teorie la scoala de soferi? Eu din cauza turelor de la munca nu am timp sa ajung. Ați luat sala din prima și fără acele ore?
Buna ziua, mi s- a suspendat permisul pentru 30 de zile pentru depășirea limitei de viteză. M ar interesa cum se procedează pentru a face o contestație, din cate am înțeles trebuie completata ...? (mai mult)
Bună tuturor! Peste 2 luni fac starea civilă, și am o mică problemă. Până aici am înțeles că o să trebuiască să- mi schimb buletinul, permisul etc Dar problema mea e că, viitorul...? (mai mult)
Salut! Știe cineva cum se calculează noua medie liceală cu tot cu teză? Mulțumesc mult!
Pot să mă întorc dintr- o țară străină( suedia)daca misa expirată cartea de identitate. Mentionez ca la plecare am iesit cu declarația notarial si însoțit de acea persona si eu intre timp am...? (mai mult)
E ilegal sa fii peste pimp? De ce?
Salut! Se poate susține examenul pentru categoriile C CE pe cap tractor cu cutie automata? Sau de exemplu când dau atestatul pot opționa pentru un cap tractor automat? As alege automat pentru ca oricum...? (mai mult)
Bună seara, persoanele cu handicap pot beneficia de scutire sau de reducere a poliței RCA?
Ce părere aveți de ce se întâmplă în Kazahstan? Credeți că e posibil și în România după 1 aprilie când se termina plafonarea? Romanii sunt zgârciți, se plâng imediat de orice scumpire,...? (mai mult)
Dacă am 13 ani, pot trimite colete prin poștă?
De ce acte mai are nevoie un minor care este însoțit de o persoană majoră care are asupra lui o declarație în afară de declarația respectiva de la ambii părinți?
Hello. Am o întrebare. Dacă mama mea îmi trimite un colet din Marea Britanie, mai exact Tara Galilor, un telefon și atât în pachet, ce taxe o sa trebuiască sa plătesc când ajunge coletul...? (mai mult)
Poate sa mi se scada nota la purtare daca am chiulit?
Buna TPU! Am aflat ca putem primi burse de studiu, pentru prima data de la primarie. Vom primi in jur de 100 de lei, insa trebuie foarte multe acte, si nu stiu daca sa ma incurc sau nu. Intrebarea...? (mai mult)
Salutare TPU, daca cineva isi face un cont pe superbet, fiind minor si baga datele lui de pe card, dar cnp ul altei persoane, dupa care trimite poza cu buletinul persoanei si isi inchide contul, poate ...? (mai mult)
Pot să elimin un al doilea prenume din buletin?
Hei TPU, eu fac naveta la liceu in fiecare zi, platind o firma de transport privata, tariful firmei private fiind 370 lei /luna pe ruta noastra avem doar o firma privata neexistand una de stat care ...? (mai mult)
Salut, am și eu o întrebare! Angajatorul te poate da afara când te afli în concediu medical? Și dacă nu poate îl pot da în judecata pentru daune?
Bună,știe cineva cate clase trebuie sa ai ca să dai de permis?
Bunica mea avea o pensie de 702 lei pana azi cand i-a venit pensia de 2027 de lei? Stiam ca se vor mari pensiile dar chiar atat de mult o sa ia de acum mereu?
Ce trebuie sa se adopte mai exact la certificatul covid? De doua luni parca eu stiu ca oricum trebuie sa prezinti certificat in institutiile publice, la mall sau la sala. Deci ce nu e adoptat?
Care e jocul cu certificatul covid? Acum cateva luni PSD spunea ca ramanem ultima tara fara certificat, ca PNL- USR sunt incompetenti pentru ca nu- l adopta. Astazi au ministrul sanatatii, pe Rafila,...? (mai mult)
Dacă ai implinit 18 ani mai este valabila procura asupra ta? Mentionez cartea de identitate de 18 ani nu e scoasă si as vrea sa revin in tara adica cand am iesit din tara aveam 17 si am iesit cu procura...? (mai mult)
Buna TPU! Afara a nins iar cativa prieteni au scris pe masina cu zapada ceva, pot primi o amenda? Sau politia poate sa faca ceva? Proprietarul masinii are si poze cand au scris pe masina care era acoperita...? (mai mult)
Ce părere aveți de deciziile lui Sorin Timpeanu? Anu trecut au eliminat gratuitatea biletelor de tren pentru studenți+ educatia a avut cel mai mic % din pib din ultimii 31 de ani. Acum au ...? (mai mult)
Dacă plec in Suedia cu o persoană care are procura asupra mea si eu intre timp fac 18 ani poti sa ma întorc inapoi in tara tot cu aceeasi procura?
Salut.Cum completez online declaratia unica pentru venituri la bursa din 2021?
Salut. După ce cursantul a reușit si a terminat examenele pentru categoriile C si CE si vrea sa își obțină atestatul CPI transport marfa la ce ar trebui sa se aștepte la examenul practic? Bun la...? (mai mult)
Eu am 17 si cateva luni pana sa fac 18 ani si mi s-a eliberat cartea de identitate de 18 ani, pot sa ies din tara?
Azi la ora de sport l- am deranjat puțin pe domnul de sport și mi- a spus că o sa am media scăzută la purtare apoi m- a ținut în pauza și mă pus sa fac genuflexiuni până când se termină pauza.Are...? (mai mult)
Dacă nu am împlinit vârsta de 18 ani si am nevoie de cartea de identitate 18 se poate sa o elibereze chiar dacă nu am implinit varsta, mai am 2 luni pana la 18 ani?
Salut, cat este de riscant sa cumperi carduri clonate... Si sa scoti si bani de pe ele de la atm?
Bună! Am un proiect despre implementarea unui sistem fotovoltaic pe acoperișul blocului in care locuiesc și aș dori sa știu care sunt cerințele asociației de locatari și avizele necesare. Daca ...? (mai mult)
Salut. Care este diferența dintre un atestat CPI si un atestat CPC ambele transport marfa? Știu normal întâi îți iei categoriile C CE apoi te duci sa îți iei si atestatul de transport dar care ...? (mai mult)
Dacă ma bag la Școala de șoferi înainte cu 3 luni de a face 18, ma poate programa la sala chiar dacă nu am 18 ani? Adică sa ma programeze, dar sa am programarea după ce fac 18 ani
Ce sancțiune poate primi un tirist dacă merge pe 2 carduri tahograf al lui si al unui prieten?
Daca primesc pensie de la un stat european care nu este România trebuie să declar veniturile la anaf? Sau trebuie să le declar in tara de la care primesc pensia? Tin sa mentionez faptul că în țara...? (mai mult)
Buna TPU, am buletinul expirat de 3 luni, familie nu am si nu are nici cine sa ma ia in spatiu, am rugat pe toata lumea si nu vrea, bani nu am ca sa mi- l fac. Stau la soacra in casa si ea nu vrea ...? (mai mult)
Salutare! Maică- mea a achiziționat o garsoniera. Ea făcut matusa- mii împuternicire. Eu am vreun drept acolo? Condiția care am văzut- o acolo e că atunci când moare mama eu moștenesc totul....? (mai mult)
Nu vreau sa radeti. Se poate afla cumva, ce etnie esti tu? Chiar daca in buletin ai cetatenie Romana? Am dubii ca am fost infiat, foarte multe persoane ma intreaba daca sunt turc, arab, etc. Nasul...? (mai mult)
Exista vreo posibilitate de a- mi recapata calitatea de asigurat in cadrul Casei de Asigurari daca nu am un loc de munca (este o situatie mai dificila si nu cred ca voi reusi sa am vreodata un loc de munca)...? (mai mult)
Bună seara! Mama mea si- a depus dosarul de pensie de invaliditate. A trecut prin expertiza medicului de la comisie. Gradul II de invaliditate. A muncit 3 ani si 7 luni înainte sa se căsătorească. ...? (mai mult)
E posibil asa bătaie de joc din partea rușilor?:https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/elevii- din- giurgiu- fac- cursuri- online- pentru- ca- primaria- nu- are- bani- pentru-...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
MountainRiver întreabă:
Nesssyy4444 întreabă:
AresGns1 întreabă:
Effy35 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Bunele maniere
Tu stii cand este in regula sa raspunzi la telefon sau cu ce furculita sa mananci primul fel de mancare? Afla totul despre bunele maniere!