Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 8 Februarie 2025 sunt:
Salut! De ce oamenii nu sunt lasati sa se sinucida? Asta mi se pare cea mai tampita chestie.
Care sunt toate tipurile de dosare penale și ce reprezinta fiecare?
Mi- au schimbat contorul de energie pe 21 dec și mi- a venit factura de 320 de lei. Eu trimit indexul lunar, și eram la zi, aveam facturi de 30- 40 de lei(nu stau acasă), nu mai pot să văd ultimul...? (mai mult)
Cat poate costa asigurarea pentru un bmw seria 5 520d din 2004? motor 2000 sau 2400
De ce există (încă) această diferență pronunțată între cele trei mari regiuni ale țării? Din orice punct de vedere. Oamenii nu pot sau nu doresc să- și depășească acea condiție mediocră...? (mai mult)
Salut am muncit la o firma de paza vreo doi ani am plecat cu preaviz în regula și nu vrea sa mai îmi dea o parte din bani restul dați-mi o idee unde sa i reclam
Cei în vârstă peste 35 au voie sa lucreze in magazin comercial adică de haine?
Bună! Dacă cineva dă în judecată DSP- ul din cauza impunerii carantinei pentru persoanele venite din zone roșii, respectiva carantină se anulează până când judecătorul dă un verdict? De exemplu,...? (mai mult)
Va rog din inima, are cineva idee daca in cazul obtinerii unui certificat de handicap intelectual usor voi fi fortata sa angajez curator (mama de exemplu) si sa imi pierd drepturile cu care am crescut...? (mai mult)
Ce parere aveti despre batranii care sunt trecuti de 80 de ani si conduc?
Poti vinde o masina daca nu ii esti proprietar? Si sa se afle ulterior ca ai vandut-o tu si nu el? Daca proprietarul adevarat si-ar vrea masina inapoi, ar putea s-o ia?
Imi poate scade nota la purtare daca am trimis stikere obscene pe grupul clasei? Va rog sa imi ziceti pentru ca colegi ma tot santajeaza ca ma spun daca ii parasc ca fumeaza in clasa sau altceva.
Stie cineva cum pot plati online o amenda de parcare primita in Sibiu? Pe site- urile lor legate de parcari nu au optiuni de genul, iar bonul in sine nu contine niciun cod care l- as putea introduce undeva...? (mai mult)
Daca mi- a expirat buletinul, dar permisul e valabil, mai pot conduce? Sau trebuie reinoit buletinul Ideea e ca nu am cum sa ma duc sa il reinoiesc, si voiam sa stiu daca mai pot conduce, ca am ...? (mai mult)
E un lucru bun ca tinerii din ziua de azi se gândesc numai la cluburi, sex și gagici?
Buna seara, este legal ca partenerul unei femei sa o supuna cu forta la acte sexuale neconsimtite, cu atat mai mult cu cat ea si- a exprimat parerea cu privire la ele si ca nu vrea sa practice? Il poate...? (mai mult)
Salut! Problema mea sta in felul urmator: acum aproximativ 2 ani, permisul meu de conducere a fost anulat din diverse motive. Intrebarea e urmatoarea: perioada de 3 ani de zile pana pot redobandi permisul...? (mai mult)
Bună TPU! Am și eu o întrebare. Cunosc un bătrân de ceva timp care stă undeva, la casă, in afara orașului. Ideea este că am auzit că acesta în tinerețe a lucrat, doar că nu a primit niciodată...? (mai mult)
Sunt multe locuri in oras unde se cunoaste ca se vand droguri. De ce sunt inca deschise si politia nu face nimic in legatura cu asta?
Salut, dacă buletinul meu de 14 ani a expirat în vară, și vreau să il fac pe cel de 18 ani peste câteva zile. Cât de mare va fi amenda pe care o voi primii, și unde trebuie să o plătesc?
"Este 2030. Nu vei avea nimic, si tot vei fi fericit." Ce parere aveti de acest citat? Credeti ca in cativa ani vorm epuiza resursele atat de mult incat ajungem intr-o distopie comunista?
Buna seara. Aproape la 3 zile primesc mesaje pe telefon de la aceleasi 3 numere. Sunt ingrijorata pentru siguranta mea. Cand incerc sa sun la ele nici macar nu se apeleaza. Sunt cartele folosite doar sa...? (mai mult)
Iliescu nu trebuia și el împușcat pentru viețile pierdute la mineriadele din 1990? A făcut cam aceleași fapte că și Ceausescu.A ordonat "să facă ordine" și s- au pierdut vieți. De ce e liber...? (mai mult)
De ce unii părinți nu- și lasă copiii de 16 ani sa muncească de frica ca " o sa si ia toate nimicurile" cu banii aia? Eu dacă aveam copil de 16 ani il lăsăm sa fumeze și sa si ia ce vrea dacă...? (mai mult)
Bună seara, de la 1 ianuarie 2022 se măresc indemnizațiile persoanelor cu handicap?
A incercat cineva GoPublish? Chiar e pe bune?
Cum credeți ca va arata peste vreo 10- 20 de ani tara asta când vor dispărea bătrânii spălați pe creier de PSD, vor fi înlocuiți cu neo- seniori adica aia care ii doare în... de politica și...? (mai mult)
Salut TPU. Mă întreb de mult. Cum sunt prinși oamenii care fac ilegalități? De exemplu mereu m- am întrebat cum sunt prinși hoții care fură niste bani dintr- un magazin, de exemplu. Ce face poliția...? (mai mult)
Ce părere aveți de bugetul 2022 fata de 2021?
Bună seara, care este numărul pensionarilor care beneficiază de pensia minima in România?
Salut, as dori sa pun o intrebare pe care nu am crezut ca o voi pune vreodata pe TPU dar nu am de ales. Am avut recent o problema cu, contul bancar. Cineva mi- a furat datele din cauza altui prieten...? (mai mult)
Unde se face cererea pentru schimbarea modalității de primire a alocației? Pentru primirea pe card.
Teoretic, în comunism nu exista bani, stat sau clase, bunurile fiind ținute la comun. Întrebarea mea este, dacă nu exista stat, cine distribuie bunurile și cine ia toate deciziile?
Salutare, Am o situatie destul de greu de digerat, deci, va rog frumos, oferiti o sansa. In 2018 am fost prins cu 15 grame de cannabis pentru a consuma personal, eram venit in vacanta pentru...? (mai mult)
Poți merge în armată dacă ai avut dosar penal deschis?
Salut TPU, ce inseamna citez : conflictele in legatura cu incheierea, executare, modificarea, suspendarea sau incetarea prezentului contract individual de munca sunt solutionate de instanta judecatoreasca...? (mai mult)
Buna ziua! Sunt un cetatean simplu am peste 18 ani si lucrez in domeniul IT. Pot detine un pistol cu glont si sa il folosesc in scopul auto pararii. Este vorba despre un glock 17 gen5. Daca da am voie ...? (mai mult)
Cum pot verifica la Revisal daca sunt angajată?
Avem 32 de ani de ( " )democratie( " ). Va bucurati ca traiti in tara? Daca traiti in strainatate, va pare bine c-ati plecat?
Buna ziua.Eu sunt luat in evidenta la somaj ca " somer neindemnizat " iar acum ma angajez, am semnat contractul la noul job. Trebuie sa merg la somaj sa fac ceva anume sau cum se procedeaza? Mentionez...? (mai mult)
Buna ziua TPU. Am fost la semnare contract la un job si pe langa contract si alte documente ce am semnat. A mai fost o foaie cu " persoane aflate in intretinere ". Si la foaia aia m- a pus sa semnez. Si...? (mai mult)
De ce în actul de identitate (buletin) în loc de Gen e Sex? Nu e mai de bun augur și corect Gen? De ce nu s-a folosit Gen de la bun început?
1)Bună, acum în 2021 mai este problema daca folosesti o agentie de pariuri din lista neagra a ONJN, ? 2) Daca am folosit o casa de pariuri din lista neagra a Onjn, dar nu mi- am dat seama am jucat...? (mai mult)
Rusii au provocat o criza energetica uriașă în Europa ingropand oamenii cu facturi uriașe iar fabricile se închid pe capete. Nato nu face nimic? Europa va întra în criza și rusii vor intra peste...? (mai mult)
Bună TPU, acum câteva zile am fost la cumpărături la Auchan, un cos plin, fiind aglomerat am mers la casele rapide, la ieșire am fost oprit de pază deoarece nu am scanat unele produse din neatenție,...? (mai mult)
Salut.Cate garsoniere/apartamente poti detine maxim ca persoana fizica in Romania?
De ce te pune sa faci cerere de concediu la serviciu? Ești pontat într-o zi dar îți spune sa nu te m-ai duci.
Ce rol are un prefect?
Ca pieton care trece neregulamentar, poate primi amenda daca doua masini intra una in alta din cauza lui? fara sa fie accident cu persoane ranite
Daca nu am un an la actualul loc de munca(6 luni) am dreptul la zile de concediu? Sefu zice sa am un an implinit...
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
MountainRiver întreabă:
Nesssyy4444 întreabă:
AresGns1 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Andra
Stii toate melodiile Andrei si te consideri un fan adevarat? Hai sa vedem cat de multe stii!