Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 8 Februarie 2025 sunt:
Pe ce perioada primesc alocația daca am facut 18 ani?
Ce sa faci că sa nu te dea afara de la serviciu? Sa semnezi demisia dacă te forțează?
Bună ziua, as dori sa știu dacă persoanele cu handicap care beneficiază de pensie de invaliditate (pensia minima) vor beneficia in luna ianuarie de ajutorul de 1200 lei?
Salut, dupa anul nou, din UK spre Romania se poate calatorii in conditii normale?
Daca am facut scl de soferi si am luat sala in calarasi pot sa dau traseul la Bucuresti? daca da cum trebuie sa procedez, m-a programat tocmai le 17 martie nu vreau sa astept pana atunci
Protestul de la Parlament a fost organizat de catre AUR? Ce credeti, au fost premeditate intrarea in curte si mazgalitul masinilor ambasadorilor SUA si Japonia? Oare si jandarmii de la intrare au ...? (mai mult)
De ce tarile est europene au asa mare numărul de sinucideri/100.000 loc? Adică tarile astea de **** unde batranii au putere mai mare decât tinerii. În tarile sărace e mai mare numărul de ...? (mai mult)
Pe ce suprafață de teren se poate face proiectul cu fonduri europene de 40.000 euro?
Salut, dacă m au prins cu o rozeta la o adunare publica imi pot face dosar penal? am fost prins aseară și dus la secție, au dat niște declarații mi au luat datele si m au pus sa semnez, dacă mi...? (mai mult)
Ce se vor face cu acei 80 miliarde de euro, fonduri europene pe care le are Romania în perioada 2022- 2027? În 2014- 2020 au fost doar 30 miliarde care majoritatea au fost manevrați de Dragnea și...? (mai mult)
Bună seara! În ce constă arendarea unui teren? Mai exact toate detaliile, ce acte sunt necesare, cum se face plata și din partea cui, absolut totul despre arendare dar NU în termeni juridici
Salut TPU! Eu sunt in clasa a x- a sem 1 si doresc sa ma transfer la alt liceu in timpul vacantei intersemestriala.Se va lua in considerare media de pe clasa a IX- a sau media de pe sem I din clasa a X-...? (mai mult)
Pot intra in armata la Forte Terestre daca imi fac operatie refractiva pentru miopie Lasik?
Mai simte cineva scumpirile la gaze /curent? În iulie când s-a scumpit cu 25% toți s au revoltat, dar acum nu I mai pasa nimanui din ce vad...
Un vecin si-a vandut casa dar gradina din staele casei mele nu. Cat m-ar duce sa o trec pe numele meu cand o cumpar?
Salut TPU. Fac o lucrare pe persona fizica, pentru izolare acoperis tip smoala, pentru a lua de la asociatia de proprietari cere sa faca doar firma lor peste xxx luni, eu am urgenta ca a inceput sa curga...? (mai mult)
Salut! Riveranilor li se aplica sensul unic? Am fost martor la o întâmplare in trafic in care un riveran a ieșit din garajul lui(care era chiar langa interesectie) mergând teoretic pe sens unic doar...? (mai mult)
Daca fac un site web in timpul meu liber de pe care pot castiga bani si il postez pe internet se considera ilegal daca nu am firma de it?
Care credeți ca a fost cea mai dezastruasa guvernare din ultimii 30 de ani? Guvernarea CDR 1996-2000 Guvernarea PDL 2008-2012 Guvernarea PSD 2017-2019
Buna ziua, Poate un minor cu cetățenie romană sa între in țara neînsoțit?
Bună seara. In cat timp îți vine amenda acasă după ce un polițist ti- a luat datele? Context: am fost prins Intr o sala de pariuri fara cerificat verde. Acesta doar m- a întrebat numele, data nașterii,...? (mai mult)
Pana pe 1 ianuarie au plafonat preturile la energie și gaze. Și dupa 1 ianuarie o sa bubuie iar?
Salutare! Unchiul meu care este stabilit in Italia a vândut o mașina din Italia in România și a uitat sa o scoată de la primărie din IT și acum italienii îi cer un act doveditor ca el nu mai este...? (mai mult)
Bună ziua! Tatăl meu a murit când aveam 13 ani și de atunci primesc pensie de urmaș militara (el fiind militar). întrebarea mea este :pot sa ma angajez liniștită fără a pierde pensia sau dacă...? (mai mult)
Salut! Am rămas corigent la română din cauza profesoarei mele de tomână exigente care ne dă 5 note pe semestru, 6 cu tot cu teze. Eu cu sora mea suntem în aceeași clasă și sumtem gemeni. Profesoara...? (mai mult)
Daca dupa incheierea cursurilor raman in clasa, mi se poate scade nota la purtare?
Salut. Mergeam frumos pana la magazin cu masca pe gura, când imi face semn un jandarm dintr- o mașina de jandarmi la el. M- am dus, mi- a cerut buletinul, i- am spus ca nu il am la mine, după care...? (mai mult)
M- a oprit politia pe strada și mi- a făcut poza la buletin, m- au vazut băut și recalcitrant și cică îmi vor trimite amenda acasă pentru deranjarea liniștii. Are voie sa îți trimită amenda...? (mai mult)
Salutare, vreau sa aflu numarul de carte funciara al casei mele. Am un extras de carte funciara dar nu- mi dau seama care este numarul de CF, scrie intr- un colt, sus: "Nr. CF vechi: 161", nu scrie...? (mai mult)
Am sărit gardul de la ultimele ore pentru ca urma un test la istorie. M a prins profa de informatica si mi- a zis sa ma intorc dar am fugit. In mod normal nu suna asa rau, dar problema e ca profa asta...? (mai mult)
Bună ziua. Are cineva idee după cât tîmp iti intra banii de pe prenatal in cont? Mi-a zis cineva ca nici după 7 luni nu va primit acei bani. Dar nu cred sa fie adevarat.
Pentru cei care cunosc codul rutier. Am o întrebare, dacă am o motocicletă electrica și ea nu are acte și nu depășește 25k/h. aș pute să o conduc fără permis și dacă îi trebuie acte și...? (mai mult)
Buna TPU! Cei care dețin funcția de judecător au posibilitatea sa vadă câte imobile / bunuri deține cineva, de exemplu dacă vrea sa vadă asta pentru o cunoștința, nu neaparat pentru o persoana...? (mai mult)
Dacă cumpăr un produs, îi fac câteva modificări, și vreau să- l vand la un preț puțin mai mare, este legal sau ilegal? De exemplu, aș cumpăra caiete sau agende, personalizez coperta ...? (mai mult)
Salut, puteți vă rog să imi spuneti daca pot face plangere la politie ca un destept din clasa de la mine o tras de tripla telefonul fiind la incarcat si la dat de parchet si s- a spart cam tare si ...? (mai mult)
Salut cine poate să-mi spună pe cat a început fost vacanță aia de 2 sapt?
De ce trebuie sa suferim noi romanii ca lu Putin ii se scoala sa ne scumpească curentu, gazele etc? De restul europei nu ma intereseaza ca aia au bani, dar la anul în România o sa fie 1000 lei ...? (mai mult)
Ma poate ajuta un medic sau un cunoscator? Am fost prins in Germania cu alcolemie peste limita acceptata si dupa cele intamplate pentru a- mi recupera permisul a trebuit sa fius supus la niste probe ...? (mai mult)
Bună! Știe cineva cum se numește corespondentul Agenției Naționale pentru Romi în Marea Britanie?
De ce a luat amploare atat de mult miscarea LGBT? Nu se merge cam departe? Riccardo Simonetti (ambasadorul lgbt al Eu) a pozat acum, in preajma Craciunului, drept Maica Domnului cu pruncul in brate, ...? (mai mult)
Astazi, la ora de sport am jucat baschet. La un moment dat mingea a fost in aer, am sarit dupa ea sa o iau si ca sa nu o ia echipa adversa, i- am dat una ca sa se duca mai departe, dupa ce m- am asigurat...? (mai mult)
Am implinit varsta de 18 ani in iunie, tot in iunie pana sa vina vacanta am completat la liceu o foaie de virament pentru alocatie.Acum in luna decembrie am asteptat alocatia, toti colegii mei o primisera...? (mai mult)
Salut,dacă 5 indivizi se iau de mine îi pot amenința cu cuțitul?
1. Ti se poate conditiona accesul la servicii pe baza colectarii datelor personale din buletin, ca cnp, serie, nr, adresa? 2. Cine are dreptul sa te legitimeze? Doar politia sau sunt exceptii? In...? (mai mult)
Buna TPU! Anul acesta media cu teza pe un semestru se calculeaza in acelasi fel in care se obisnuia, adica se face o media aritmetica a notelor, se aduna cu teza si se imparte la doi, sau se aduna...? (mai mult)
Salu TPU! Dacă politia ma prinde cu un cuțit la mine și sunt minor primesc avertisment?
Salut TPU! Care sunt pașii pentru a face succesiunea la un apartament când moare proprietarul? Ce trebuie să faci prima oara, explicați- mi fiecare pas. De exemplu în cazul meu sunt singurul copil...? (mai mult)
Dacă am cumpărat niște carduri furate cu bani pe ele pot sa pățesc ceva dacă ma prinde politia? Si dacă da, ce?
Cum pot verifica online daca sunt înregistrată in Revisal? Mulțumesc
Buna ziua TPU. Am scos cazierul judiciar pentru angajare la un job. Intrebarea mea este daca dau originalul la angajator sau fac o copie a cazierului si ii dau o copie? Multumesc
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
MountainRiver întreabă:
Nesssyy4444 întreabă:
AresGns1 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Andra
Stii toate melodiile Andrei si te consideri un fan adevarat? Hai sa vedem cat de multe stii!