Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 8 Februarie 2025 sunt:
Prietenul meu este angajat la un patron. Problemele au apărut in momentul in care am aflat faptul ca acest domn patron nu plătește concediile nimănui. Dacă nu are nevoie de el o zi la serviciu si ...? (mai mult)
In toate tarile din America de Sud e nevoie de viza pentru a munci? Sau doar in alea mai dezvoltate?
Buna! Cât este pensia de urmaș daca am un părinte decedat?
Buna seara. E adevarat ca daca nu am Itp la masina si ma opreste Politia. Imi da 15 zile dovada cu drept de circulatie? Adica un Itp provizoriu pe loc? Asa scrie in cartea (Codul Rutier, Editura National) ...? (mai mult)
Dacă am picat sala am înțeles ca după 16 zile pot sa dau iar. Întrebare : 16 zile lucrătoare sau 16 zile obișnuite?
Https://m.mediafax.ro/editorialistii/ion- cristoiu- de- ce- a- adus- klaus- iohannis- psd- la- guvernare- pentru- ca- alegerile- anticipate- sa- fie- castigate- de- pnl- 20398694 Credeți în teoria...? (mai mult)
Salut! Am și eu o scurtă întrebare, dacă cineva a făcut un cont fals de Facebook și a vorbit cu o persoană, iar respectiva a spus că va merge la poliție pentru a afla cine e în spatele contului...? (mai mult)
Buna ziua. Pot intra în politie cu diploma de bacalaureat de la seral sau trebuie bac-ul din liceu?
Bună seara. Vreau sa imi schimb adresa de domicilui iar persoana care mă ia in spatiu nu are actele casei finalizate se poate sa ma ia in spatiu cu acea dovada de domicilui loata de la primarie?
Salutare TpU! Am si eu următoarea problema! : Astăzi m- am luat la ceartă cu un tip in mediul online, Facebook mai exact. Dupa ce ne.am certat noi, atât in privat cat si in comentariile de la o...? (mai mult)
Salutare. Credeti ca mass-media a dezvoltat o obsesie patologica pentru stirile alarmiste cu conflictul NATO-Rusia?
Salut! Ma pot transfera de la o școală profesionala pe liceu? Eu sunt clasa a Xa și vreau sa ma transfer de la anul in vara. Din câte m- am interesat cica poți doar dupa cei 3 ani de profesională,...? (mai mult)
Buna ziua. Acum cateva luni am luat permisul auto in Danemarca. Stie cineva daca trebuie sa pun semnele de începător pe masina? Tin sa menționez ca in Danemarca nu trebuie sa le pui, nici macar nu...? (mai mult)
Buna TPU! De ceva timp am inceput sa fac niste "pocnitori" din bete de chibrituri dar nu sunt sigur daca sunt legale.
De ce o persoană fizică nu are personalitati juridice?
Daca cineva are Permisul suspendat pentru viteza 90 de zile, dar e incepator poate da acel examen ca sa il reduca la 30 de zile? Cica a primit acasa un plic in care e obligat sa dea examenul asta oricum. ...? (mai mult)
Este ilegal sa faci un cont de Instagram in care sa ii avertizezi pe altii in legatura cu o persoana care nu este persoana publica? De exemplu daca un prieten de ai mei a fost jefuit de cineva, dar nu...? (mai mult)
Buna, am o problema! Am stat cu niste colegi si au plecat, in chirie zic. Si acum am ramas singur. Nu am banii necesari sa o platesc. Chiria e prin agentie luata. Ce se întâmpla dacă nu o plătesc?
De ce unii se chinuie sa ia burse la școală pe semestru de 200/300 lei sau cât or fi? Chiar asa mare avere sunt banii astea? Nu pot ei sa se ducă la munca și sa facă banii astea în 10 zile?
Se da scenariul urmator, complet teoretic. Ca persoana publica, am o unitate de paznici angajati cu contract. Acestia au fumat marijuana, i- ar vazand asta, cativa soldati in permise care treceau pe ...? (mai mult)
O persoana primește pensie de urmas de pe urma soțului ei, soțul ei era de naționalitate italiană și primea pensie de la statul italian deci automat si sotul supraviețuitor primește pensia de ...? (mai mult)
Dacă o persoană iti face plângere penală pentru calomnie cum te poti apăra împotriva acestei acuzații?
De ce rezultatele de la testul poligraf (detectorul de minciuni) nu sunt considerate probe în instanță?
Bună seara! Poate orice persoană să privească în sălile de judecată, și dacă da in ce situații? Se poate și ca minor? De exemplu, pentru cei care ar vrea sa urmeze o carieră de avocat.
Salut TPU! Am un card de debit care va expira luna viitoare. Nu este al meu, este al mamei mele care este plecată în străinătate. Nu poate face nici solicitare prin curier să i- l livreze acolo din...? (mai mult)
De ce documente am nevoie atunci cand ma duc sa fac cererea de transfer?
Deci am primit o copie dupa contractul de vânzare-cumpărare și am dat pentru înmatriculare în dosar, cum fac rost de alta copie? Sau cum procedez sa am și eu
Ce amendă poate primi un vecin care are o fosă, aproape plină, deschisă de cca. 2mx2mx1m în care zilnic aruncă resturi, clor, detergenți, etc
Vreau sa știu și eu dacă poți sa i ceri angajatorului banii pe concediu pe anul respectiv odata cu încheierea anului? Si dacă nu ti da și și- ar Închide firma mai exista vreo șansa sa recuperi...? (mai mult)
Dupa ce cuceresc rusii Ucraina, ne ataca pe noi? (Romania)
Oare pot sa intru in armata/academie militara daca port ochelari de vedere? Am miopie undeva la - 1 sau mai mici nu stiu sigur deoarece urmeaza sa imi fac un nou control oftalmologic. Sau daca nu pot cu...? (mai mult)
Daca un locatar de bloc nu- i permite altui locatar din acelasi bloc sa isi parcheze masina in acelasi spatiu de parcare unde si cel din urma are dreptul, certandu- l in repetate randuri si cerandu- i...? (mai mult)
Buna ziua. Tatal meu are (inca) bonuri de masa in valoare de 9 lei, se poate face ceva la firma ca sa ajunga la 15 ca in ziua de azi? Firma se scuza ca nu exista o lege care sa ii oblige ca sa ridice...? (mai mult)
Care este tara europeana care respecta cel mai mult drepturile persoanelor cu dizabilitati si le asigura sprijinul necesar unui trai decent de viata? Multumesc.
Ce spuneți despre faptul ca Noua Zeelanda va interzice fumatul?
Salut TPU, daca cineva vine la mine sa mă bată fără motiv și mă lovește iar apoi îl lovesc și eu și dă cu capul de ceva și moare, voi fi acuzat de omor sau a fost autoapărare?
Dacă cineva vrea să se sinucidă dar nu are curajul și plătește în schimb pe altcineva să- l ucidă, atunci se mai poate considera sinucidere? Exemplul la întrebare. Să zicem că un bărbat ...? (mai mult)
Peste tot in lume copiii se maturizează din ce in ce mai repede. Mai nou ai voie să muncești de la 16 ani, vor să bage și vot de la 16 ani. În justiție mai nou răspunzi penal de la 16 ani. In ...? (mai mult)
Salut. Accident rutier cu animal domestic! Se da următoarea speta. In iulie, la ora 00.40 in localitate, un tuareg loveste un magar aflat pe sosea. Magarul moare. Se gaseste proprietarul. Magarul...? (mai mult)
E un baiat la mine in oras care acum vreo 4 ani a condus in stare de ebrietate, era noapte, avea viteza si a dat peste o fata si un baiat care mergeau pe trotuar. Fata a murit pe loc si baiatul a stat...? (mai mult)
Salut am întrebare mi- a luat cineva telefon in rate adică credit pentru acel telefon pe numele lui iar eu am rămas cu telefonul acea persoana poate face ceva sa plătesc creditul sau ceva de genul,...? (mai mult)
De ce Croatia intra în Schengen și Romania nu?
Imaginati- va ca sunteti in conflict cu cineva foarte tupeist si foarte impulsiv, care nu are nicio urma de bun- simt sau de judecata. Vrea sa aiba intotdeauna ultimul cuvant de spus si daca nu faci ca...? (mai mult)
Salut! daca o persoana vinde drepturile de mostenire, mai are dreptul sa participe la succesiune?
Salut, am o intrebare! Daca mi- a fost luat permisul de conducere pentru o luna si prima zi in care expira pedeamsa si as putea sa ma duc sa il iau de la politie pica sambata as putea sa conduc pana luni...? (mai mult)
Bună seara! Am și eu o mică problemă și aș dori dacă se poate să mă lămurească cineva. După ce am dat examenul de bacalaureat, si mi- am primit diploma, mi- am depus dosarul la o facultate...? (mai mult)
Salut, sunt clasa a 7 a si doresc sa ma transfer din scoala din care sunt, am voie sau nu?
Bună! Daca un elev ramane corigent la 5 materii in semestrul 1, este repetent?
Cum obtin online adeverinta de venituri pe 2019 de la fisc?
Mă pot transfera de la profesionala la liceu fara sa mai fac din nou a 9a?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
MountainRiver întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
Nesssyy4444 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
How I met your mother
Esti un fan adevarat al serialului How I met your mother? Afla acum!