La divort sau dupa acesta se va face partajarea (impartirea) bunurilor dobandite pe timpul casatoriei, in natura sau prin plata unei sume reprezentand jumatate din valoarea bunurilor comune. Daca locuinta a fost dobandita pe timpul casatoriei, nu poate fi impartita in 2 apartamente si tatal va ramane in ea va trebui sa-i plateasca mamei jumatate din valoarea acesteia si mama sa-si gaseasca si sa cumpere sau inchirieze o alta locuinta.
Banuiesc ca esti minor, daca esti major nu se pune problema, poti sta cu cine doresti, asa ca raspunsurile sunt pentru ipoteza ca esti minor.
1.Vei fi intrebat la proces unde vrei sa-ti fie stabilit domiciliul si tu vei spune ca la mama. De obicei judecatorul tine cont de dorinta minorului, mai ales cand conditiile sunt aproximativ aceleasi si cand unii aleg sa stea si la tata.
2. Daca judecatorul iti va stabili domiciliul la tata tunci mama ta va trebui sa faca, dupa un timp, o cerere de stabilire a domiciliului la ea.
Multmesc, si asi mai vrea sa stiu daca eu raman cu mama si sora mea si fratimiu cu tata, va trebuii sa ne mutam si daca da unde? Tata trebuie sa-i cumpere mamei un apartament ceva sau mama trebuie sa.si cumpere sau sa ne gaseasca chirie? Acum stam la casa si da sunt minora
La divort sau dupa acesta se va face partajarea (impartirea) bunurilor dobandite pe timpul casatoriei, in natura sau prin plata unei sume reprezentand jumatate din valoarea bunurilor comune. Daca locuinta a fost dobandita pe timpul casatoriei, nu poate fi impartita in 2 apartamente si tatal va ramane in ea va trebui sa-i plateasca mamei jumatate din valoarea acesteia si mama sa-si gaseasca si sa cumpere sau inchirieze o alta locuinta.
1. Daca ai peste 10 ani poti alege cu cine stai, daa
2. Nu are cum sa te ia daca ai 10 ani fara voia ta, daca ai sub 10 ani trebuie sa astepti pana ii implinesti ca sa spui in tribunal cu cine vrei sa stai
si referitor la intrebarea cealalta, depinde ce sentinta se da! la divort mama mea a ramas cu 2 copii miori si cu casa, lui nu i`a dat nimic
Razviiiiiiiiii întreabă:
LisaJulie întreabă: