Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 1 Aprilie 2025 sunt:
Buna seara oameni buni! Am o intrebare in legatura cu regulile de circulatie la biciclisti. Eu am 15 ani impliniti, stiu ca odata cu implinirea varstei de 14 ani ai voie sa mergi cu bicicleta pe carosabil....? (mai mult)
Salut. În noaptea asta pe la 23:30 mergeam spre casă în localitate și din spate la vreo jumate de kilometru văd sirene de poliție. Merg prudent pe drumul meu și văd ca poliția are același drum...? (mai mult)
Admite excepţia necompetenţei teritoriale a Judecătoriei Mediaş, invocată din oficiu. Declină competenţa de soluţionare a cererii de chemare în judecată. Fără cale de atac. Pronunţată prin...? (mai mult)
Buna tuturor vin și eu cu o întrebare mai delicata. Am avut 2 joburi: Unul cel principal în care câștigam 3300 lei pe lună și al doilea job pe care îl mai am și câștig 1000 lei pe lună. Am...? (mai mult)
Buna ziua, mi-a fost fost furat cartea verde a masinii in Germania, poate sa imi vanda masina sau sa faca ceva la primarie fara sa fiu eu de fata?
Voiam sa va întreb despre Piedone! Oare el de ce s- a apucat sa meargă peste tot prin restaurante, localuri și stații de benzinărie și sa găsească nereguli după care sa le închidă! Nu spun...? (mai mult)
Buna ziua. Am facut cateva teste ADN, primul 23andme, din care reiese ca sunt 100% European. Myheritage, asemenea. Dar am platit inca 15 euro pentru coordonatele mele G25. Pe vahaduo, sunt mai aproape...? (mai mult)
Daca nu platesc procesul verbal care l-am luat ca nu am scanat abonamentul se mareste amenda?
Buna. De ce dovezi ai nevoie pentru a obtine un ordin de protectie?
Ce se întâmplă daca vii cu un briceag la școală și esti prins? îl avem de protecție că un copil de 17 ani se lua de mine și încă doi copii de 15 ani
Va salut, am inteles ca a aparut o noua modificare legislativa legat de Firme, in care trebuie sa ne modificam codurile CAEN. Cine stie sa- mi spuna mai detaliat, cum se face procesul...? (mai mult)
În 2025 mai este legal sa circuli cu bicicleta pe drumurile naționale europene?
Daca am ramas repetent in clasa a 11 a in anul scolar 2022- 23, apoi anul urmator m- am reinscris si am promovat clasa, iar anul asta sunt in a 12- a, DACA MAI RAMAN REPETENT INCA O DATA, PENTRU A ...? (mai mult)
Bună ziua. Mama fostului partener a postat anul trecut o poză cu băiatul meu (2 ani jumate), pe Facebook. Zilele astea am aflat, am văzut poza și i- am spus să o șteargă. Mi- a răspuns că e...? (mai mult)
Buna ziua, urmează să dau traseul a treia oară, 2 luni nu am condus deloc, am inceput de curand, e normal după 2 luni de necondus, ca instructorul sa tot îți reproșeze: ba că nu mă asigur,...? (mai mult)
Am nevoie de un răspuns serios în situația urmatoare: PAȘII de cumpărare și înmatriculare a unui vehicul second- hand, deja înmatriculat în România (dar în alt județ decât al meu)? 1. ...? (mai mult)
Bună. Vreau să întreb dacă angajatorul se poate obliga pe angajații care sunt în schimbul 2 să vină în schimbul 1? Am căutat pe codul muncii și acolo scrie că repausul zilnic este de ...? (mai mult)
Dacă am împrumutat bani cuiva prin transfer bancar și refuza sa ii înapoieze, pot câștiga procesul?
Cum îți dai seama că cineva te-a blocat pe WhatsApp? Poza lui de profil se mai vede?
Va salut, care e procedeul pentru a monta centrala proprie pe gaz la un apartament? Mentionez ca toti vecinii din bloc au centrala cu exceptia apartamentului unde locuiesc eu si inca unul din scara. Momentan...? (mai mult)
Salutare! Stau în chirie la un proprietar de vreo 4 ani de zile și brusc deodată a zis ca vrea sa mărească prețul. Ii accept decizia, însă respectiva garsoniera nu are condiții pentru prețul...? (mai mult)
Https://www.facebook.com/reel/1464562143955195 CE CREDETI ARE DREPTATE ACEST RABIN?
Buna ziua! Amenda pentru rovinieta se cumuleaza? Daca am trecut de 5 ori in decurs de 3 saptamani... Am gasit raspunsuri diferite... ba ca pana la primirea amenzii nu mai primesti si altele, ba ca se...? (mai mult)
Dupa modificarea Cdului Silvic din 2025, se mai pot face angajări pe postul de padurar cu: calificare profesionala nivel IV tehnician în silvicultură și exploatări forestiere? Mulțumesc
Ce se intampla daca nu te duci la simularea la romana? Poate diriga din punct de vedere legal sa nu ma bage in Bac?
Buna ziua, am dosar penal din cauza conducerii cu dovada expirata si au trecut cred ca 7 luni si nu am aflat nimic despre dosar. Am fost sa inaintez cerere si tot nu am aflat nimic.
Am si eu o curiozitate, E legal ce face Piedone? De cand un primar se ocupa in mod direct de catre a inchide localuri si a se duce pe teren? Daca nu e legal, cine i da voie sa faca asta, si din...? (mai mult)
Buna TPU, cate clase iti trebuie sa dai de permis? Ca tot aud peste tot ori ca 10 clase sunt necesare ori ca 8 ori ca nu stiu cate, pana la urma, de cate clase sunt nevoie sa dai de permis? Sau trebuie...? (mai mult)
Vă salut cu respect! Am și eu o întrebare, dacă mă puteți ajuta, vă rog frumos! În urmă cu 6 luni am cumpărat o masină înmatriculată în Ro, am făcut contractul de vânzare cumpărare,...? (mai mult)
Salut! Poliția are tot dreptul să intre într-o instituție păzită?
Buna tuturor vin și eu cu o întrebare mai delicata. Am o ruda in familie care s- a împrumutat de bani la diferite bănci și IFN- uri. Suma totală care a imprutato este de 15000 euro. El cu acești...? (mai mult)
Bună ziua Partenerul meu are o firmă neactivată si vrea să o treacă pe numele meu însă eu sunt angajat la o insititutie financiară, mă afectează cu ceva la locul de muncă?
Buna seara m- am capsat la locul de munca de acolo am plecat la spital mi s- a dat ieșirea și mi s- a spus să merg la medicul de familie, cine îmi poate face concediul pentru accident la locul de ...? (mai mult)
Am 13 ani și nu înțeleg de ce îi uraste toată lumea pe conservatori in toate țările! Ma refer la Trump, Viktor Orban, Robert Fico, Marinne Le Pan și la noi pe George Simion! Mie nu mi se par...? (mai mult)
Care este treaba cu Comandanentul lui Vlad Țepeș? Sunt un partid sau ce vor sa fie?
Salutare, am o măsura asiguratorie pe suma de aproximativ 3000 lei instituită de procuror într un dosar pentru deținere în vederea consumului propriu. Unde și cum ar trebui să fac o cerere pentru...? (mai mult)
Nu mai pot lucra in tara cu contract de munca! Ce pot face în situația asta?
Stie cineva legea sau delegatia, prin care gospodariile primeau 10ari pe langa casa? Ceva mai vechi de 1990... nu stiu sigur, m- au pus batranii sa le caut textul, dar nu reusesc nici cum sa- l descopar...? (mai mult)
Daca castiga George Simion alegerile o sa mai avem produse in magazine?
O glumă care a circulat în pandemie zicea așa: Primul deces din Rusia cauzat de coronavirus. Pacientul avea însă și alte afecțiuni: la autopsie i- au găsit un glonț în ceafă! Sugestivă, ...? (mai mult)
Bună seara! Am avut probleme cu niște IFN și nu am mai putut să plătesc. Acum sunt în Biroul de Credit de 3 ani și nu știu cum să fac să șterg sau să am dosarul curat iarăși, ca să pot ...? (mai mult)
Bună TPU, eu și iubitul meu suntem împreună de aproape 5 ani de zile și la anul planificăm să facem nunta, este permisă căsătoria/relația între veri primari de gradul II (acum 2 săptămâni...? (mai mult)
Buna ziua. Eu sunt luat in evidenta la somaj ca " somer neindemnizat " in cautarea unui loc de munca iar acum urmeaza sa ma angajez. Trebuie sa merg la somaj sa fac ceva anume sau cum se procedeaza? Mentionez...? (mai mult)
De ce la Masura complementara de suspendare a activitatii pana la remedierea deficientelor constatate i se zice OTPS? Ce inseamna otps? Care este denumirea completa la OTPS?
Buna ziua. Am avut neplăcerea sa fac un accident auto in care eu am fost vinovat si cu aceasta ocazie am aflat ca aveam RCA- ul expirat. Am fost amandoi la politie si am declarat accidentul dar nu stiu...? (mai mult)
Va salut. Vreau sa încerc sa întru la pompieri anul acesta, la ce se refera cei de la proba medica la încadrarea în mai când spun, , testicul unic fără tulburări endocrine metabolice și psihosomatice,...? (mai mult)
Salut TPU! Am o intrebare pentru cei ce cunosc legile Olandeze, Mi- am facut acum 6 luni un abonament la o sală de forta în Olanda (BasicFit) pe 2 ani (era singurul tip de abonament) si de 4 luni nu...? (mai mult)
Bunaaa, vin si eu cu o intrebare. Recent am cumparat o masina si n- am fost in tara sa rezolv toate actele la ele (numerele negre mai ales) si numerele rosii mi- au expirat acum o saptamana! Oare mai ...? (mai mult)
Care este procedura de incetare a unui contract de munca daca angajatul are absente nemotivate..Se trimite convocare si se face si in acelasi timp supendare pentru absente nemotivate. Care sunt etapele...? (mai mult)
Dacă, să presupunem, Simion ar ieși pe primul loc la turul 1, s-ar anula alegerile și s-ar organiza altele în septembrie?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
ancaanca2344 întreabă:
DonEduardo întreabă:
Crystynuta8998 întreabă:
Raysa5 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Lumea apelor
Care este cel mai mare ocean din lume? Dar cel mai lung fluviu? Tu stii?