Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 2 Noiembrie 2024 sunt:
Bună TPU! Dacă cineva vrea să mergem la notar sa facem un contract - ca paranteză ( mi- a zis ca vrea sa facem acest contract pe baza sa am eu 100% ceva la mână cu el ) in caz ca se întâmplă ...? (mai mult)
As dori sa- mi spuna cineva care cunoaste legea (sau care stie sa caute si sa interpreteze legi) la ce riscuri se supune dpdv legal un dentist care lucreaza cu materiale expirate. Ma refer la materiale...? (mai mult)
Am fost oprit de politie intr- un sat conducând masina prietenului care nu era înmatriculată, prietenul era în mașină cu mine. Mi s- a făcut dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat...? (mai mult)
Salut TPU. Poate cineva sa imi spuna de ce primesc la salariu 2261 lei pentru 160 ore lunar? Salariul minim nu ar fi 2363? Multumesc.
Se poate lua un an de pauză ÎN TIMPUL liceului? Dar cu ajutorul unui psihiatru se poate?
O întrebare. Daca sa zicem ca am o amenda nu neapărat rutiera dar nu am primit direct de la un polițist în mana, vine acasă?
Salutări, dacă recent m- am mutat în chirie și vreau să îmi schimb adresa…. care sunt procedurile? Buletinul trebuie schimbat chiar atunci în momentul respectiv sau permisul de conducere? Precizez...? (mai mult)
Salut, un vecin mi- a ucis o pisica și as vrea sa- l reclam undeva pentru ca asta e un obicei de al lui (sa omoare animale).In gradina lui în trecut am văzut mulți caini spânzurați, un număr de...? (mai mult)
Buna! O sa am nevoie sa obtin stampila de la primarie pe un o declaratie pe propria raspundere, facuta de tatal meu, conform careia isi ia angajamentul ca il va lua pe iubitul meu sa locuiasca la noi....? (mai mult)
Cumva există oameni de pe vremea lui Ceausescu care nu au putut demonstra anii lucrati pe vremea aia, și acum au pensia mică?
Buna ziua, avem și noi o întrebare. Am 22 de ani și soția face 18 in decembrie, am făcut actele pentru căsătorie, am reușit să efectuăm căsătoria. Soția a trecut pe numele meu.Noi vrem...? (mai mult)
Am creat o petiție, care este cu un subiect extrem de important ( domeniul educației ), in aproape 4 zile am strâns peste 600 semnături, însă pentru a se și rezolva trebuie mult mai multe semnături. ...? (mai mult)
Bună seara! Prima de relocare se poate lua concomitent cu prima de instalare?
De ce unii oameni spun Basarabia în loc de Republica Moldova?
Bună ziua! Am avut o rata, am plătit o dar din păcate nu am stiut ca trebuie închis și contul respectiv, infine s- a ajuns la o suma destul de mare, mai exact 4500lei, suuma pentru care am fost...? (mai mult)
Copia legalizata dupa diploma de bac se poate face si de alta persoana? nu numai de persoana titulara diplomei?
Buna Ziua.Am facut contestatie la decizia de concediere.La primul termen nu m- am prezentat am fost si plecat din tara si nu am avut nici avocat iar acum o sa ai mai am pe 31 un alt termen pentru administrarea...? (mai mult)
Buna ziua, Am o nelamurire si google nu ma ajuta intrucat gasesc informatii contradictorii. Doresc sa radiez masina. Care este primul pas? Radierea fiscala sau radierea la DRPCIV? Multumesc anticipat...? (mai mult)
Cum naiba poate unui bărbat să- i placă să fie trezit la 6.30 dimineața de un ceas cu alarmă, să alunece din pat, să se îmbrace, să mănânce forțat, să se cacă, să se piseze, să se...? (mai mult)
Ce părere aveți despre faptul că avem muncitori în toate domeniile veniți din Pakistan, India, Nepal sau cine știe ce alte colțuri uitate ale lumii, oameni care au fost obișnuiți să lucreze...? (mai mult)
Tot văd postări legate de prețurile astronomice din România, iar noi, deși facem parte din Uniunea Europeană, avem salarii în lei, nicidecum în euro. O cafea costă cât 2, 1 litri de benzină…?...? (mai mult)
Buna ziua! Cine stie sa imi explice si mie va rog frumos, in cazul in care tatal meu are un pamant si o casa, casa pe care unchiul tatalui meu a renovat- o si pentru care a platit impozitul ani de zile...? (mai mult)
Am o nelamurire la sensurile giratorii, am voie sa opresc in sens pentru a da prioritate sau trebuie sa ma invart: avem situatia urmatoare sa zicem, Avem un sens giratoriu cu 3 benzi si 4 iesiri eu ...? (mai mult)
Bună ziua! A făcut cineva imprumut la bancă cu minimul pe economie? Dacă da as vrea sa stiu care este suma maximă.Vă mulțumesc!
Este legal sa vand niste produse cum ar fi: apa si dulciuri la intrare in piata din Buzau ca minor sau o sa primesc amenda de la politie deoarece nu am permis de a vinde fara a plati tva?
Salut! A fost cineva judecat după noua lege cu alcoolul la volan, din 31 mai 2024? Adica ca nu se mai poate dispune de amanarea aplicarii pedepsei, si pedeapsa este doar închisoarea? Oare nu există...? (mai mult)
Complicitate la contrabanda calificata art 48 din c penal rap l art 270 din al 1 din legea 86 2006 codul vamal cu referire la art 274 din codu vamal legea 86 2006 si constituirea unui grup infractional...? (mai mult)
Salutare. Se mai trimit amenzi sau scrisori pentru predarea permisului prin poștă?
Bună ziua! Am o curiozitate, oare pensia de urmaș se încadrează la venituri permanente?
Ați observat cat de mult s- a scumpit Viva la 200 de grame? Și cât de puține pernițe sunt in punga? Cred că până la jumate au pus într- o pungă de 200 grame. Cât timp vom mai fi prostiți? De...? (mai mult)
Buna ziua, am luat un automobil recent fiind weekend am facut vanzare cumparare urmand respectivul sa imi trimita actul de vanzare cumparare stampilat de primarie dar nu a mai raspuns la telefon am asigurare...? (mai mult)
Îmi doresc sa divorțez de soțul meu chiar nu ne mai înțelegem de loc unul cu altul însă el ma amenință că o să îmi ia fata eu nu pot trai fără ea fata are 5 luni.Ce pot face din punct de...? (mai mult)
Buna ziua. Am dat traseul la scoala auto, am picat, m- am reprogramat abia pe 9 ianuari, e as dori sa stiu daca pot urmari cumva locurile online sau sa ma reprogramez online. Daca stie cineva. Pe Prahova...? (mai mult)
Bună seara, dacă încasez în jur de 2000/3000 de euro pe lună pe card de la o firma la care eu nu sunt angajat există ceva riscuri pentru mine și banii mei?(firma este Românească și cardul meu...? (mai mult)
Bună seara. Am o întrebare: vice primar nu se votează sau rămân tot ala care a fost?
Bună, Dacă am o întrerupere de 2 luni cum se calculează indemnizație conform noilor reglementări? Se i au în considerare ultimele 12 luni lucrate și impozitate sau lunile ce nu au fost lucrate...? (mai mult)
Buna seara tuturor! Am o nelamurire si vin cu aceasta intrebare la adresa tuturor care poate au trecut prin asta. Intr- o sambata am facut țuica, cum e si normal la tara. Duminica seara am baut si eu...? (mai mult)
Este legal sa ai telescop în masina?
Salutare, am o intrebare legata de permisul de categoria A. In momentul de fata am 22 de ani, daca doresc sa dau de permis pentru categoria A2 sa cumpar scoala, etc etc. Cand implinesc varsta necesara...? (mai mult)
Bună ziua, Aș vrea să știu ce repercursiuni pot avea sau cum pot soluționa o situație. Am locuit 5 ani în Germania iar anul trecut în august am rămas singură și am fost nevoită să- mi ...? (mai mult)
De ce tot susține Diana Sosoaca că va fi ucisă? Oare și Vadim Tudor a fost ucis?
Buna ziua, ce inseamna salariu de baza? Este salariul brut din care se scot taxele de somaj, sanatate etc? Sau altfel spus salariul brut?
Bună ziua. Am cumpărat recent o mașină dintr- un parc auto, "mașina adusă din Olanda" am fost la rar și acolo mi- au oprit și actul de vanzare cumpărare intre olandez si cei de la parc. Am ...? (mai mult)
Buna! Anul trecut am fost la facultate (frecventa redusa)si m- am decis ca nu e ceea ce vreau sa fac.Am fost doar 3 zile in tot anul si vreau sa imi retrag dosarul dar trebuie sa platesc o taxa de 1050...? (mai mult)
Oare Mircea Goana va ajunge in turul al doilea? Are mai multe sanse ca in 2009?
Bună ziua! Locuiesc la un apartament la parter, pe o scara de bloc unde anumite apartamente (etajele 2, 3, 4 de pe partea opusa - vis a vis de casa scării) au pus în trecut izolație exterioara ...? (mai mult)
Contractul de vanzare cumparare pentru un vehicul, se poate face intre vanzator si cumparator? Sau trebuie sa ma duc intr-un loc special in care sa il completam?
Am 15 ani și fac 16 în 2 săptămâni. Pot sa ma angajez la penny/profi ca lucrator comercial?
Daca un băiat de 17 ani a avut relație sexuală cu o fată de 12 ani care va îplini 13 ani în curănt, ce se va întămpla?
Daca am credit in altă tară si nu il platesc ce se intâmplă?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Marius22222222222 întreabă:
Xena20 întreabă:
led10 întreabă:
octav005 întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
Up (Deasupra Tuturor)
Ai urmarit cu emotie povestea lui Carl si a lui Ellie? Ai prins drag de Russell, dar si de amicii sai, Dug si Kevin? Afla cat de bine ii cunosti!