| Anonimuserr a întrebat:

2 intrebari

Cand a venit Coca Cola in Romania dupa comunism in ce an mai exact? Cand puteam sa cumparam din magazine Coca Cola
Coca Cola era in Romania pana in 1948 cand s-a instaurat Comunismul?

3 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

La ultima verificare, Romania nu facea parte din SUA... deci marioanta o cam da in gard, pe baza propriului link...
Inainte de 1948 Coca Cola nu era inca in Romania, dupa cum nici in timpul comunismului nu a fost. Pepsi in schimb era, din cate stiu aveau si imbuteliere, insa se gasea foarte greu, "pe sub mana".
Iar daca in februarie 1990 incepea "aventura Coca Cola in Romania", prima sticla de Coca Cola avea sa apara in magazin ceva mai tarzior, nu imi amintesc exact anul, dar cu siguranta nu mai devreme de 1991. Imi amintesc insa confuzia de la aparitie, cand multi credeau ca Pepsi Cola si Coca Cola sunt unul si acelasi lucru.

| alessia5158 a răspuns:

"COKE's Romanian adventure began in February 1990. A letter arrived at the offices of Coca-Cola's chairman, Roberto C. Goizueta, from Ion Stamanichi, the head of Romania's largest bottler of soft drinks, Ci-Co S.A. The letter was an invitation to enter into a joint venture, one that Coke could control, unlike previous arrangements with state bottlers."--- vezi sursa :http://www.nytimes.com/......nture.html

Răspuns utilizator avertizat