Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 23 Decembrie 2024 sunt:
Buna ziua! Dacă părinții unui copil(4ani) nu sunt căsătoriți legal, dar în certificatul de naștere sunt trecuti ambii părinți, copilul fiind pe numele tatălui totuși, poate să amenințe...? (mai mult)
Salut TPU! A murit bunica mea saptamana trecuta și am văzut ca se acorda o zi libera la munca pentru deces, ma poate ajuta cineva cu intervalul în care pot depune actele pentru acest liber? Câte...? (mai mult)
Un patron de la o firma te poate da afara de la firma, si poate semna vreo foaie ceva si nu te mai poti angaja in alt loc?
Bunăă, să presupunem că o fată de 16 ani a rămas gravidă cu iubitul ei mai major, aceștia se pot căsători legal fără a fi nevoie de acordul tutorelui legal, am o prietenă care m- a întrebat...? (mai mult)
Mai exista meseria de informator la politie? Adica ar fi smecher ca pustanii sa colaboreze cu garda si sa prinda dealerii.
Buna seara! Poate ridica cineva coletul sau produsele de la posta daca eu nu sunt in localitate intr-o saptamana la adresa stabilita?
Bună Ziua! O să pun întrebarea scurtă, iar pentru mai mai multe detalii, dacă e nevoie, răspund. Tatăl meu deține o casă pentru care plătește impozitul anual, deci e în legalitate (?). ...? (mai mult)
Bună! De curând a decedat tatăl meu şi fiind încă la școală, mai exact clasa a 12a, primesc o pensie de orfan de tată, pensie care intra în contul mamei mele lunar. Ceea ce vreau să întreb...? (mai mult)
Daca un criminal face o crima avand o boala mentala, apoi e internat timp de 1an si se vindeca si e totul bine, nu iese in libertate?
Eu nu inteleg daca un criminal are probleme psihice si e vindecat de ce sa mai stea dupa ce e prins la spital? Nu are sens
Salutare; Am o firma de livrare srl În prezent nu am niciun angajat. Pot să angajez pe cineva PART TIME? Sau trebuie să am mai întâi un muncitor de 8 ore, ca să pot angaja pe cineva cu part time ...? (mai mult)
Salut. In seara asta am condus si am luat proasta decizie de a depasi un speedbumper aflat la trecerea de pietoni. 15m mai in fata, o parcare si 2 masini de politie parcate (intr- un unghi mort fara ...? (mai mult)
Salutare! Saptamana trecuta am cumparat o masina de la un domn, care la randul lui a cumparat- o de la altcineva de curand (cred ca este vorba de un intermediar aici). Domnul de la care am cumparat ...? (mai mult)
Salut TPU, am ajuns la liceu anul acesta in clasa a IX- a cu media 8, 45. Sunt al patrulea in clasa mea cu cea mai mare medie. Nu am peste 9, 50 deci nu iau bursa de merit, dar iau bursa de rezilienta....? (mai mult)
Salut, am si eu niste nelamuriri! PFA sau SRL? Doresc sa fiu autorizat, pentru a oferii servicii de Graphic Designer. Un prieten mi- a spus ca sunt mai in avantaj daca imi fac SRL, desii am...? (mai mult)
Bună ziua! Vă adresez rugămintea să- mi comunicați dacă judecătorul a procedat corect sau nu în materia civilă. Am primit citație cu rezoluție de îndeplinit, să plătesc o taxă judiciară...? (mai mult)
Inca nu mi-a intrat alocatia pe card si normal trebuia in ziua de 8, e doar la mine problema sau nu a venit inca nici la altii?
Salut, ma poate obliga fabrica să- mi iau concediu pe o anumita zi? Am refuzat să- mi fac foaie de concediu vineri, cand e "concediu colectiv", desi se lucra in multe locuri din fabrica, joi e liber...? (mai mult)
Iubitul meu m- a cerut în căsătorie, suntem de 3 ani împreună, eu am 17 ani el 19 ani suntem verișori de gradul al 3lea, am acceptat cererea în căsătorie dar eu am 17 ani, nu ne putem căsători...? (mai mult)
Salut. In Octombrie se implinesc 2 ani de cand am luat permisul pentru categoria moto A2. Anul asta am implinit 24 de ani si vreau sa obtin permisul pentru categoria A. Intrebarea mea este, trebuie sa...? (mai mult)
Am 3 copii şi baiatul cel mare de 10 ani baiatul e al meu din fosta relaţie şi cei 2 mai mici cu actualul soţ. Pe cel mare am reusit cu greu sa îl iau de la fostul concubin şi acum vrea să îl ia...? (mai mult)
Se primeste alocatia in timpul vacantei de vara? Am 18 ani dar am depus cererea la secretariatul scolii in luna in care am avut ziua de nastere. Ultima data cand am primit a fost 8 iunie
Bună! Vreau să știu și eu, care sunt consecințele unui transport cu mașina personală, a 2 capre, în caz că mă oprește poliția? Și dacă există vreo modalitate prin care să fie legal sau...? (mai mult)
Credeți că răspunsul guvernului la protestele din Regatul Unit reprezintă doar încă un pas din inevitabila degenerare a democrației în tiranie?
Este cineva care are Settle in Anglia(Uk)? As avea o intrebare legata de pre settle si anume daca se poate taia in timpul sederii in Uk daca matusa mea suna la ambasada. Deoarece imi tot zice ca imi va...? (mai mult)
Am 16 ani, locuiesc la bunica pentru ca parintii mei nu aveau condiţi cand m- am nascut si a intervenit protectia copilului si m- a luat bunica. Pot sa merg la parinţii mei înapoi daca da, ce se ...? (mai mult)
Am 17 ani, parinţii mei sunt divortati. Mama recasatorita, eu am ramas la ea dupa divorţ şi ea nu ma lasa sa ma vad cu tata. Are drept de vizita sa ma vada din cauza actualului ei.Nu ma lasa sa il...? (mai mult)
Daca vrei sa trimiti bani unor persoane bolnave, cum le gasesti? Pe Fb sunt grupuri de ajutor umanitar. Destule postari despre persoane bolnave... dar ma gandesc ca pot fi si escrocherii. Vad ca se...? (mai mult)
Salutare tuturor. Am si eu o nedumerire de natura legala/juridica, o sa incerc sa fiu cat mai scurt. Am lucrat la o corporatie timp de 2 ani, pe acelasi proiect, avand aceeasi functie de agent servicii...? (mai mult)
Buna, am o întrebare. Fostul meu si- a uitat cardul de bonuri la mine, eu am locuit o perioadă cu el si mi- a mâncat foarte mulți bani si el si mă- sa, mi- au aruncat hainele la gunoi si acum eu ...? (mai mult)
Hei TPU, pot fi pedepsit din punct de vedere legal daca un copil cere sa îi vand marijuana si eu îi dau frunze într-o pungă ca să îi iau banii?
Bună! Am născut in străinătate ( mai exact Serbia) copilul cetățean sârb, statul acolo îți poate oferi un ajutor în bani, iar în cazul meu pentru a depunea cererea am nevoie de o adeverință...? (mai mult)
Exista vreo legatura intre România TV, Loteria Romana si Rusia?
Salut! Am 2 întrebări. Am un sterlizator cumpărat de la BebTei, fizic din magazin, la care am primit garanția doar de un an (specificat pe certificatul de garantie). In 20 de zile se face un an de...? (mai mult)
Salut, m- a oprit poliția, nu aveam itp făcut, mi s- a luat talonul și domnii mi- au dat o dovadă de a mai circula încă 15 zile iar a trecut 4, 5 luni de atunci, iar acum m- am gândit să merg...? (mai mult)
Daca am popriri pe salariu pot plati in avans ca sa scap mai repede? Daca executarea silita este in desfasurare mai am cum sa platesc pana sa ajunga la mine la munca?
Bună ziua! În aceasta seară m- a oprit poliția, eram la volan, mi- a pus fiola și a ieșit 0. 29mg alcoolemie, chestia e ca nu consum nici alcool nici droguri. Am făcut tratament câteva zile ...? (mai mult)
La ce scoala de soferi din Baia Mare se poate face permsiul la 16 ani, categoria B?
M-au bagat jandarmii in covor si m-au batut ca sa nu fac vanatai, cum dovedesc ca am fost batut?
Buna, astazi am primit o instiintare pentru o poprire pe salariu, taxa salubritate 900 de lei eu neavand nici un contract cu nici o firma de salibrizare si n- am primit niciodata vreo factura, este ...? (mai mult)
Salut! Am nevoie de un sfat, cum să învăț mai ușor pentru permis (CAT.B)? Am încercat pe aplicația scoala rutiera dar explicațiile video mi se par structurate prost și greu de reținut, iar ...? (mai mult)
Bună ziua! Dacă o ruda vitrega moare, este voie sa îți iei liber de la munca? Am cautat pe net dar nu am găsit raspunsul..Mulțumesc pentru eventualele raspunsuri!
După 11 septembrie 2001 guvernul sua a autorizat cia ul sa foloseasca metode de interogare pe care restul lumii civilizate le- au definit ca fiind tortura. Dacă e să ne luăm după raportul senatului...? (mai mult)
Am tot auzit termenul De regi ai asfalturilor care sunt cica si foarte bogati. Cine sunt acesti regi si cum au ajuns bogati? Ii controlează cineva?
Salut! As vrea sa fiu edificat/lamurit putin mai amplu asupra relatiilor dintre minori si majori ( dpdv STRICT legal ). Conf. Art. 220 CP actual sexual cu un minor ( ca si major ) se pedepseste iar noua...? (mai mult)
Buna ziua, Am o intrebare legata de provident. Tata a facut un imprumut la provident anul acesta, luna ianuarie. Intre timp, tata a suferit mai multe avc uri si este in stare grava in spital cu dosar...? (mai mult)
Am observat că unii şoferi nu respectă regulile de circulație şi trec pe culoarea roşie a semaforului, nu dau prioritate pietonului pe trecerea de pietoni, sunt la un pas de a lovi pietonul pe ...? (mai mult)
Salut TPU! Daca am 13 ani, pot folosi o Trotineta Electrica ???? (Scooter) Xiaomi? Adica am voie prin lege sa ma plimb in oras cu ea la varsta mea? Ceva de genul: https://mi- home.ro/products/mi-...? (mai mult)
Salut TPU, am o problema mai mare asa, tata a avut o masina si eu una, a mea am trecut o pe el ca na asigurarea mai mica avea bonus malus b8, si acum el a decedat, Ce trebuie sa fac si ce acte imi...? (mai mult)
Fostul meu soț mă urmărit cât eram la munca și se purta după mine el era violent când am ieși de la munca a venit după mine și a încercat să mă lovească eu am mai făcut o plângere la poliție...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
LisaJulie întreabă:
Alexandru7890 întreabă:
sabin89 întreabă:
DaciaRomania întreabă:
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Nu s- ar întâmpla nimic, doar că trebuie să fii sincer cu tine și să te întrebi dacă tu chiar îl vei da în sesiunile viitoare. Adică ar trebui chiar să înveți pe bune și să- l iei. Dar...... (mai mult)
UEFA Champions League
Ești microbist? Hai să vedem cât de multe știi despre UEFA Champions League!