Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 9 Februarie 2025 sunt:
Bună, am o întrebare, am 18 ani de fapt am implinit acum 4 luni, buletinul nu l- am facut (este expirat) pentru ca nu am domiciliu și vreau sa plec din tara ca sa pot lucra, m- am dus și mi- am...? (mai mult)
Buna seara, am luat un spray iritant și vreau sa stiu daca am voie sa il tin in buzunar pe strada si in autobuz fara sa il folosesc doar in situatia unui atac.
Am o cunoștință care a fost prins cu permisul suspendat, dosar penal i- a făcut, am citit absolut toate legile, dar poate nu am înțeles bine, pentru ca legea este interpretabila... Întrebarea...? (mai mult)
Ce părere aveți despre o eventuală ieșire a României din Uniunea Europeană?
Ce se intampla daca nu platesc amenda de la controlor dupa 48 ore?
Salutare.Am pe cineva care a lucrat in Anglia, a avut un abonament la telefon dar pentru ca a venit in România, nu l- a mai plătit.Acum a primit scrisoare la adresa unde a fost din partea băncii…Ma...? (mai mult)
Bună! Pe data de 30 noiembrie verișoara mea are sala, iar pe 29 ar trebui sa isi scoată cazierul. Auzisem ca nu se lucrează in aceste zile, insa pe site la DRPCIV nu se menționează nimic. Stie ...? (mai mult)
Buna dimineața. Am o întrebare: dacă am stat în carantina 14 zile și mi-a fost plătit concediu medical 50%, este normal ca în luna respectiva sa mi se scadă din salariu minim pe economie?
Bună ziua, am susținut sâmbăta trecuta (13.10. 2021) examenul de cunoaștere a regulilor de circulație pentru reducerea zilelor de suspendare și luni am depus actele pentru reducere prin posta la...? (mai mult)
De când a plecat PSD de la guvernare acum 2 ani România a luat o razna. Nu mai exista o oarecare stabilitate în nimic. Oriunde merg prin tara vad ca se arunca cu bani la greu, toată lumea are în...? (mai mult)
Buna seara am o fata în clasa a9a și își dorește să devină avocat. Am marea rugăminte sa ne îndrumați cu câteva sfaturi. La ce trebuie sa se pregătească, pe ce trebuie sa pună baza pe învățătură?...? (mai mult)
Buna seara, daca o persoane ii face poze unui calator ca nu purta masca in autobuz, politia il poate amenda in baza unei fotografii?
Ce părere aveți despre partidul polotic AUR?
Ce poate să facă o persoana cu handicap daca e tratata de primărie ca si cum ar fi avut un retard mental? Asistenta sociala transmite tot doar prin asistenta persoanei cu dizabilități, orice vrea...? (mai mult)
Trebuie sa faci neapărat facultate adica Științe Politice că sa intri in politică sau se poate și fără doar cu liceu sa ajungi un mic politician?
Salut. Politia are voie sa imobilizeze un copil de 15 ani care a facut ceva grav + opune rezistenta? Eu zic ca da, legea este pentru toti… parerea voastra care este?
Dacă la examenul auto au trecut 30 min și nu am făcut toate manevrele și parcările, atunci examenul continua?
Ce se intampla daca esti legitimat de politia locala de mai multe ori fara sa comiti o infractiune?
În timp ce 2022 o sa fie anul tineretului, infecții astia de politicieni de la noi se bat pe marirea pensiilor. Cum vine asta? Dacă eram eu prim ministru triplam alocatiile sa- i încurajez pe ...? (mai mult)
M- am vaccinat cu doua doze Pfizer asta vara. M- am vaccinat ca asa am crezut eu de cuviinta ca e bine, nu pentru a primi ceva. Insa am vazut ceva pe la tv ca se dau niste tichete de masa pentru cei vaccinati....? (mai mult)
Buna ziua! Daca ma poate ajuta cineva cu niste raspunsuri la o problema. Am un teren intravilan la care nu am titlul de proprietate. Am depus actele la primarie pe numele bunicului meu care intre timp...? (mai mult)
Ce cerinte am nevoie pentru a putea avea bursa? In detaliu va rog, dau funda!
Salut! Vreau sa cumpar o masina si sa o trec pe numele lui tata. Masina este din cealalta parte a Romaniei si am sa ma duc dar fara tata ca nu poate sa vina, am sa ii iau doar buletinul. Este vreo problema...? (mai mult)
Ridicarea restrictiilor care limiteaza dreptul la libera circulatie in tara - se vorbeste ceva despre asta? (malluri, institutii publice, magazine nealimentare) Rata infectarii in Bucuresti e sub 5...? (mai mult)
Ce părere aveți de Rafila premier? O fi el pesedist dar a fost reprezentantul României la OMS. Deci nu e un nimeni apărut asa de nicăieri. În cazul asta la ministerul sănătății va veni altcineva...? (mai mult)
Salutare, am o pereche de casti HyperX de la PC Garage si urmeaza sa le trimit la ei la garantie pentru ca una din casti nu mai functioneaza si se aude doar in cealalta. Acest defect a aparut din senin...? (mai mult)
Dacă Ciuca va fi premier, PSD va lua SGG, Ministerul de finante iar Citu va rămâne vicepremier fără portofoliu? Daca el nu va avea portofoliu, o sa- l mănânce astea din partid. Deci nu- i...? (mai mult)
Trebuie să iau un carnet de student de la facultate pentru un prieten, dar trebuie procură notarială. Cât costă aceasta, și care sunt pașii de urmat?
Salut! Eu si un prieten am furat acum cateva zile două biciclete dintr- o scara de bloc, am fost prinși la scurt timp după acea, infracțiunea noastă a fost incadrată la furt calificat, menționez...? (mai mult)
Cam ce salariu ar fi ok pentru un tânăr la 20 de ani, sa zicem că vreau sa stau in chirie și să mă descurc singur? Cam ce salariu mi- ar trebui că să îmi rămână și bani de distracție și...? (mai mult)
Se poate deschide firma la 16-17 ani legal? Sau am inteles eu gresit?
Buna! Un prieten a fost surprins de camerele video in Auchan ca nu a achitat niste produse.Cei de la paza l- au dus intr- o camera de a lor, unde a recunoscut, a cooperat, a semnat cu numele real o declaratie...? (mai mult)
Salut TPU! O cunostinta a mea ar avea nevoie de o procura de la parintii sai pentru a putea sa scoata banii dintr- un cont bancar, acesta fiind pe numele unuia dintre tutorele lui. Fiind in afara, ...? (mai mult)
La ce perioada de timp pot sa dau de permis, dacă am avut dosar penal pentru conducere fără permis, dar perioada de suspendare a expirat?!
Buna TPU! Azi, eram in tren si la un moment dat au venit doi politisti in inspectie si m- au vazut fara masca (eram singur in compartiment). Eu mi- am pus imediat masca, dar unul dintre ei mi- a facut...? (mai mult)
Bună Ziua, am si eu o întrebare, eu luni m- am angajat, m- am grăbit, a fost și prostia mea am semant contractul. Acum am intrat în trening și nu prea mă prind legat de munca de aici. Cum pot...? (mai mult)
Dacă cainele meu mușcă pe cineva, dar câinele nu este inscris la primarie sau politie si nici nu recunosc ca este al meu, ce se intamplă dpdv legal? Țin să mentionez că era plecat de acasa de...? (mai mult)
Salut,sunt clasa a 12a și am mai mult de 40 de absente nemotivate pot fi exmatriculat?
Pot să fac plângere penala pentru persoane care au încercat o înșelătorie? Am pus anunt le olx si mi- au dat 3 persoane mesaj pe whatsapp ca ei trimit curier doar ca sa accept si sa imi bag datele...? (mai mult)
Cu câte luni înainte de a împlini vârsta de 16 ani ai voie sa dai la școala pentru permisul de motor?
Bună! Momentan stau în chirie și vreau să mă mut de aici fiindcă am niște vecini retardați(muzica la doua noaptea aproape în fiecare zi, am fost și la ușa la ei am chemat și politia și nu...? (mai mult)
Ce are toată lumea cu partidul AUR? Eu chiar i-am votat că m-am saturat de vechiul sistem politic ce activează de 31 de ani in Romania prin PSD, PNL etc.
Pro/contra ca salariul minim sa fie jumate din salariu mediu brut.(Cum vrea UE) Adică salariu mediu brut e 5500 lei și salariu minim ar trebui sa fie aproape 3000 lei. Ar fi bine sau nu?
Ce se intampla daca dau numele,clasa si data nasterii gresite unui politist.(verbal, intr-un parc)
Ce fel de politician vi se pare Marcel Ciolacu de la PSD? Destept sau prost? Modest sau arogant? Priceput sau incompetent? Comunist sau modern? PLacut sau nesuferit? Un politician cu adevarat puternic...? (mai mult)
Ce sanse credeti ca are Ciolacu de la PSD sa ajunga premier? In procentaj asa?
Salut TPU. A mai trecut cineva prin chestia asta: Deci eu eram in clasa a 11- a, eram prin august si am primit alocatia prin mandat postal pentru niste restanțe si de atunci nu am mai primit nimic,...? (mai mult)
Peste cateva luni imi expiră paşaportul şi trebui sa- l reînnoiesc, momentan locuiesc in Italia. Buletinul a expirat deja. Sunt insarcinată şi nu pot sa ma intorc in țarPot sa ma vaccinez daca...? (mai mult)
Buna ziua. Am o intrebare. Daca la locul de munca in momentul stabilirii concediilor de odihna, angajatii inclusiv seful merg pe premiza ca unii au vechime isi aleg cand vor iar eu de exemplu cu vechime...? (mai mult)
Salut! Am câteva întrebări. Înainte de toate vreau sa aflați câteva informații despre mine. Stau în Irlanda, am 18 ani, am buletinul expirat și as dori sa vin înapoi în România într- o vacanta...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
MountainRiver întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
FCatalinf întreabă:
pandy întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Mad Men
Te consideri un fan adevarat al serialului Mad Men? Hai sa vedem cat de multe stii despre acesta!