Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 9 Februarie 2025 sunt:
Daca sa zicem ca esti victima unei agresiuni fizice (te trezesti ca esti lovit pur si simplu, cu un pumn in gura sau cu o palma serioasa), si ripostezi si tu in acelasi fel (mai ales daca te stii bazat)...? (mai mult)
Nu înțeleg in Romania chiar ești dat afara din orfelinat când faci 18 ani? Îți dau macar un ban?
O persoana de etnie filipineza a venit in vizita in Romania pe o perioada de 90 de zile, iar in data de 11 noiembrie a avut biletul de avion de a parasi tara. Problema este ca zborul a fost anulat din...? (mai mult)
După voi de ce credeți ca, Citu îl vrea pe Ciolacu premier si a acceptat sa dea jumate de tara sub mana PSD după ce la congres și tot anul zicea ca nu va face alianta cu PSD?
Buna seara! In seara asta am fost informat de o persoana care a deschis un dosar din cauza unor jigniri din școală in urma cu 7 ani, dosarul a mers inainte fara ca eu sa am vreo legatura si acesta urmeaza...? (mai mult)
De ce unele evenimente istorice au două date? De exemplu: Declarația de la Oradea 29 septembrie/12 octombrie. Mulțumesc!
Vreau să depun plangere la politie pentru abuz sexual! Ce trebuie să fac?
Salutare, daca parintii mei sunt divortati, iar pana in prezent am fost crescut si sunt in custodia deplina a mamei. Care este dreptul meu la mostenire cand vine vorba de tata?
Salut, anul acesta am intrat la Litere si am fost foarte convins de alegerea mea si de pasiunile mele. Insa, am realizat apoi ca, de fapt, nu ma pasioneaza, m- am schimbat radical. Inainte sa intru...? (mai mult)
Vreau sa dau de permis categoria CE, am categoria B si 21 de ani! Trebuie sa fac mai intai C si dupa CE, nu?
Care e mai important, prim ministrul sau ministrul de finanțe? Adica știu ca ministrul de finante împarte banii cum vrea el, dar premierul poate sa dea afara pe oricine din orice funcție în stat...? (mai mult)
Salut, recent am dat o comanda de la Altex, de un pachet promo Telefon+ Căști wireless, treaba este că astăzi mi- au ajuns căștile fara sa plătesc ceva și trebuie să plătesc totalul când ...? (mai mult)
Cand se voteaza legea cu certificatul verde la locul de munca in Camera Deputatilor?
Masina a fost inmatriculata in Italia pentru transport persoane, apoi adusa in tara, inmatriculata de cel de la care am luat- o si i s- a facut itp pe 6 luni pentru ca asa se face la vehiculele inmatriculate...? (mai mult)
E adevărat ca romanii și moldovenii sunt cei mai nationalisti și conservatori oameni din Europa? De partea cealaltă cred ca e Germania, Olanda, Franța unde-s toate natiile de oameni.
Pentru categoria de varsta 18-24 ani unde e mai mare rata șomajului, în urban sau în rural? Și de ce?
De unde tot apar atat de multi migranti la granita Poloniei cu Belarusul? Probabil sunt asiatici si doresc sa ajunga in UE, dar nu inteleg de ce se aduna tocmai acolo atat de multi? De parca alte puncte...? (mai mult)
Daca m-am inscris la un curs online gratis si am semnat doar declaratia pe proprie raspundere ca voi participa la curs dar nu am semnat contractul, ma mai pot retrage? Ma refer strict dpdv legal.
Citu a repetat tot anul ca nu vor face alianta cu PSD si acum se preface ca a uitat tot si se intelege cu PSD asa de bine... Ce parere aveti? Si care ziceti ca e mai bun prim ministru intre Ciolacu...? (mai mult)
Salut, dacă sunt pe banda unu și unul de pe banda 2 intra pe banda 1 fără sa se asigure, eu nu apreciez distanță care trebuie, franez cât pot de mult dar tot intru in curul lui, cine e vinovat?
Sunt nascuta pe 11 mai dar in certificat mi- au gresit data si m- au trecut pe 12 mai. Ai mei mi- au spus acest lucru iar eu cand eram mica am continuat sa spun ca is nascuta pe 11 iar acum toata lumea...? (mai mult)
Salut, stie cineva daca este posibil sa fac o procura fara ca eu sa fiu prezent la notar? Am fost pus in izolare si am nevoie urgent sa fac o procura dar nu ma pot deplasa la un notar. Vreau sa stiu daca...? (mai mult)
Vreau sa imi iau concediu de revelion 28-31 dec si 3-5 ian, intrebarea mea e cum se platesc zilele de concediu de odihna? Sunt la primul job.
Este o lege în privința căreia angajatorului nu- i este permis să favorizeze anumite persoane în comparație cu altele pe motive nejustificate? De asemenea, să nu pună mai mult stres și să ...? (mai mult)
Inca se poate emigra in UK? As vrea sa ma mut de tot acolo 1 an.
Https://m.ziuaconstanta.ro/stiri/invatamant/mesajul- asociatiei- elevilor- din- constanta- referitor- la- deschiderea- scolilor- 763714.html.html Sa mai ziceți de mine că- s obsedat de politică. ...? (mai mult)
Buna seara, care este capacitatea maxima pentru categoria A2/
Buna, Acum ceva timp mi- am dat demisia de la un loc de munca de la care, desi am semnat pentru primirea notei de lichidare(prostia mea), nu am primit- o.Am solicitat- o ulterior pentru inscrierea...? (mai mult)
Ce parere aveti despre Cîțu?
Cum vor politicienii sa atragă tinerii la vot când ei se gândesc doar la măriri de pensii? Dacă ar zice ca dublează alocatiile, cresc salariile minime cu 25% și scad pensiile, atunci ar ieși...? (mai mult)
Salut, am facut o comanda la eMAG si as vrea sa returnez un produs. Am nevoie de certificat verde pentru a intra in showroom la eMAG?
Salut, am fost prins de catre politie fumand un cui si am niste intrebari. Am inteles ca voi fi chemat la tribunal, asta se va face prin telefon sau vor veni la mine acasa sa ma informeze? La tribunal...? (mai mult)
De ce satenii sunt asa nationalisti si conservatori pe langa oraseni care sunt progresisti( adica vor o schimbare in jurul lor, vor dezvoltare etc.)? si care din cele 2 ideologii credeti ca este mai...? (mai mult)
Salut, poți să-ți faci cartea de identitate pentru 18 ani după ce a expirat? Sau trebuie neapărat înainte să expire să-l faci?
Va face politia ceva daca eu am cumparat ceva de pe olx, l-am deschis, verificat de fata cu, curierul dar dupa cateva ore acasa am constatat ca nu merge?
Buna! Daca renunt la facultate in anul 1, inaintea primei sesiuni, de la anul pot incepe un alt ciclu de licenta la buget sau trebuie sa fac un an la taxa? Altfel spus, se ia in considerare acest...? (mai mult)
Hei, TPU! Bursa de merit pe semestrul 1, pe cate luni se primește? Ținând cont că semestrul 1 ține 5 luni. Bursa se primește și pe timpul vacanței de vară, deci bursa pe semestrul 2 s- ar ...? (mai mult)
Salut,dacă iau filme de pe google(familia Adams) și îl postez pe tik tok se poate întâmpla ce va? Este ce va ilegal?
Daca am primit amenda pentru injurături la adresa poliției, am semnat procesul verbal și l am primit(mi l a dat in mână) îmi mai vine ceva acasa?
CERTIFICAT VERDE, pe site- ul pentru. generarea de certificat verde nu pot pune la initiale nume litera cu diacritice din tastatura desi e pe Limba Romana si pot pune oriunde unde scriu diacritice, ce...? (mai mult)
Care e faza cu nebunia dintre Polonia si Belarus? Ce nație sunt oamenii aia care vor sa treacă? Și de ce nu i lasă? Am auzit ceva de genu ca Belarus e mana în mana cu Rusia și Putin le ar fi promis...? (mai mult)
Certificatul verde se poate obține și prin testare?
Daca ora de liniste la bloc e de la 22-8 inseamna ca pot sa aspir/orice mai zgomotos la ora 9 seara? sau 8 dimineata?
Salut. Vreau sa- mi cumpar o masina destul de veche si eram curios... Cum tot se accelereaza tot mai mult impunerea de restrictii pe masinile care "polueaza" mai mult decat una noua, cum se vor aplica...? (mai mult)
Bună ziua. Cat de mult s-a modificat Codul civil din 2016 pana în prezent? Merita sa cumpăr un cod actualizat? Dar Codul de procedura civila? Va mulțumesc!
Dacă psd ia ministerul justitiei și premierul(ca să aprobe ordonanțele fortat) astea iar o sa scoată lumea în strada?
Ce părere aveți despre Dan Puric?
Bună, am urmărit recent pe internet un videoclip cu protestele din jurul lumii în care protestarii se înbulzeau cu forțele de ordine! Totuși am văzut că forțele de ordine arată atât de bine...? (mai mult)
Salutare, ce motociclete pot conduce cu categoria B? Am citit diferite articole insa sunt total diferite, multumesc anticipat!
Daca inventezi un obiect și vrei sa îți aparțină ideea unde mergi și ce faci?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
MountainRiver întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
FCatalinf întreabă:
pandy întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Al doilea razboi mondial
Cat de multe stii despre cel mai mare conflict din istoria umanitatii?