Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 9 Februarie 2025 sunt:
Salut, cine ar ști dacă as putea pune in circulatie un proiect de al meu cu pedale, il pot dota cu stopuri, pozitii, faruri si semnalizari, ii pun pe el daca e nevoie e făcut pe 4 roți si e mic adică...? (mai mult)
Salut, vreau sa dau la scoala de soferi din Craiova dar eu am domiciliul in Gorj si nu are cine ma lua in spatiu, mai e vreo solutie?
Noi ce legi in privinta purtarii/folosirii uneltelor EDC cum sunt lanternele, briceaguri, unelte auto- aparare, etc. avem? Ma interesează la briceaguri, sub ce dimensiuni sa fie lama, ce fel de...? (mai mult)
Daca termini cu o firma care îți virează salariul pe 10 ale lunii, când se va face lichidarea cu totul? Mă refer plata zile de concediu și plată din prima luna (când ai luat banii doar pe jumătatea...? (mai mult)
Daca certificatul verde va trece de vot, unde va fi aplicat? Ni se va cere la orice loc de munca? (ex: chiar si pentru casierii de la mega/lidl etc). Am auzit ca acest certificat verde se va aplica doar...? (mai mult)
Salut. Am o dilema mare. De ani intregi postarita ne lasa banii si alocatiile la vecini. Acum eu sunt suspect ca am furat o suma de bani a vecinilor spunand ca "mi- a lasat mie si banii vecinei" iar acum...? (mai mult)
Colegii de apartament au băut cu ocazia Sf Mihail și Gavril iar politia a fost sesizată de 3 ori pentru tulburarea liniștii publice. Astăzi m- am trezit cu amendă DEȘI nu am luat parte la petrecere,...? (mai mult)
Mi s-a furat un card si mi s-au cheltuit de pe el in jur de 50 de euro, inainte sa aflu si sa il blochez. Sa depun sau nu plangere? Sunt in dubii. Ce poate pati inculpatul?
Bună seara! O persoana cu dizabilități angajată la o firma, dar nu trecută ca persoana cu dizabilitate, ci ca persoana ce aparține grupurilor vulnerabile (este diferenta) ceea ce voiam sa întreb...? (mai mult)
Buna ziua, Va rog, pentru vaduvele veteranilor de razboi cnf. legi44/1994 la cat se reduc preturile medicamentelor compensate? Multumesc, Florin
Poți raporta la poliție o persoană dacă îi cunoști doar numărul de telefon, dar nu și numele?
Salut, se poate reînoi dosarul până la expirarea lui fara a mai plati școala de șoferi de a o lua de la capăt ca sa poți ramane cu proba practică la oraș până când ești admis la examen?
Salut! Am voie sa intru in sectia de politie fara vaccin? Daca nu, poate sa ceara cineva un act in numele meu daca ii dau buletinul si eu sunt prin preajma? Dau funda!
Salut! Mă numesc Adin, am 19 ani și am o problema. Pe data de 27.05. 2021 am fost oprit de organele poliție, am suflat in fiolă si mi- a ieșit 0.51, peste o luna mi- au venit rezultatele în sânge,...? (mai mult)
Imi poate spune cineva, ce documente sunt necesare referitoare la acea pensie pentru persoanele care nu au contribuit la stat? Le- am scris la casa de pensii si i- am sunat dar nu raspund. Dau funda ...? (mai mult)
Buna ziua. In ceea ce priveste folosinta ca prerogativa a dreptului de proprietate, aceasta poate exista sub forma culegerii fructelor si dobandirii productelor? Culegerea fructelor se numeste fructus...? (mai mult)
Nu va pare rău acum că l-ați votat pe Iohannis președinte în 2014? Mai bine votam pe Ponta, macar ăla nu făcea pe pensionarul sa se plimbe peste tot și să-l doară in... de Romania.
Cum pot sa intru in politică?
Ceaușescu :Istoria mă va răzbuna. De asta ne merge așa de "bine" de 30 de ani? Pe bune acum. Parca a avut gura aurita.
Care e diferența (sau diferențele) dintre premier și prim-ministru?
Ce părere aveți despre acest caz? https://www.g4media.ro/o- fata- de- 10- ani- dintr- un- sat- din- tulcea- este- insarcinata- in- luna- a- cincea- primarul- mama- ne- a- spus- ca- fata- s- a- jucat-...? (mai mult)
Bună, ce părere aveți de Harry Geană Florin?
Care e cel mai important minister din Romania? Finanțele, Dezvoltare, Justiția,Economia, Fondurile Europene?(astea s cele care au cel mai mult legătură cu banii).
1) Pentru la determinarea venitului lunar mediu net al familiei studentului(pentru bursa sociala) se iau in calcul si fratii care au implinit deja varsta de 18 ani? 2) Daca acestia au realizat venituri...? (mai mult)
Credeți că dacă Citu nu va avea vreo funcție în guvern, va dispărea la fel ca și Crin Antonescu? Pentru că e clar că o să se pună aia din partid pe el sa- l dea jos că duce partidul in...? (mai mult)
Daca PNL cedează Ministerul Justiției la PSD, iar o să facă astea ordonanțe cu codurile penale sau nu au cum atât timp cât premierul este PNL?
Buna seara TPU, acum câteva zile un prieten a pus o petarda in cutia postala a unui vecin, el a spus ca i- au luat foc facturile însă nu i- au luat, a spus ca se va duce la politie(el chiar nu glumește)...? (mai mult)
Buna TPU! Trec prin perioade dificile și am făcut o prostie in Germania. Am furat dintr- un magazin de haine și am fost prinsă. Valoarea bunurilor este cred ca de 500- 600€. Nu știu exact. A venit...? (mai mult)
Vreau sa devin membru AUR sau Pro Romania că și tata e membru Pro Romania dar sa mă mai gândesc, parca as vrea mai mult la AUR, vreau sa vă întreb dacă am vreo obligație ca simplu membru de partid?...? (mai mult)
Acum un an PSD era anti masca, anti vaccin și acum stau toți cu masca. Acum ceva timp au votat împotriva certificatului verde și acum îl vor obligatoriu. Acum cateva luni ziceau că, Citu e penal...? (mai mult)
Care sunt limitele exercitate de libertatea economica?
Buna TPU! Azi, o matusa a mea care e pensionara, a primit un telefon de la nora ei, care îi cerea o poza dupa cartea de identitate si cuponul de pensie. Spunea ca vrea sa se angajeze la politie, ...? (mai mult)
Buna ziua, din pacate mai bine nu eram nevoit sa intreb asa ceva. Azi tatal meu a murit. Sunt singurul copil. O mai am pe mama. Tata avea o casa doar pe numele lui, iar alta casa era jumatate el jumatate...? (mai mult)
Salut, cum înmatriculez o mașină pe numele meu? Dacă e înstrăinat în talon?
Ce părere aveți despre Călin Georgescu?
Buna, astăzi mă uitam la Tv și am dat pe taraf și am dat peste o emisiune teleshopping iar dacă răspundeam corect la o întrebare îmi dădea o sumă de bani, am sunat la numărul de pe ecran și...? (mai mult)
Daca se va face un guvern PSD- PNL, se vor mari pensiile de la 800 la 1000 de lei? Adica sigur sigur? Stiu ca erau niste conditii de indeplinit! Bunica mea are pensie de doar 800 de lei, si ar vrea sa...? (mai mult)
Ce părere aveți dacă s-ar mari alocatiie de la 214 la 300 și pentru categoria de varsta 0-2 ani de la 420 la 600? (Cum vrea PSD-ul). Argumente pro/contra dacă puteti
In ce consta adeverinta eliberata de primarie in legatura cu registrul agricol?
Maine e deschis la Banca? Intreb pentru ca maine e sarbatoare.
Am plecat in Franța cu un prieten (am procura pe numele lui de la notar) de familie si el. S- a intors in țară si eu am rămas aici eu find minor(15 ani) si nu stiu daca ma pot intoarce acasa...? (mai mult)
Buna ziua. Un prieten de- al meu a luat cu suspendare de la 1 la 3 ani in 2018 pentru savarsirea infractiunii de agresiune sexuala. El a fost minor atunci. Chiar dupa ce s- a terminat judecata a devenit...? (mai mult)
Daca detin un imobil/teren, mai sunt eligibil pentru bursa sociala la facultate?
Se poate renunta la taxe? CAS, CASS?
Salut, Politia locală poate acorda amenzi de nepurtarea măștii, doar luându-ți CNP - ul? Fără sa facă proces verbal și sa spună ca o sa primesti prin posta amenda? Mulțumesc!
Tatăl locuiește cu mama lui (62ani el respectiv 86ani), el are doar o fiică și un viitor ginere. Dorința lor este să- i fie alături să- i ajute ori de cat ori au nevoie, la treabă etc. Doar...? (mai mult)
Ma intreb eu de cate ori trebuie sa mai votam ca sa fie bine in tara?! Ca vad ca lumea tot voteaza si nimic bun nu se intampla. Voi ce parere aveti?
Salut. O persoana din familie a avut un accident de masina dubios din punctul meu si al altora de vedere. Politistul spune ca nu s- a asigurat si din cauza asta s- a produs accidentul, dar eu totusi as...? (mai mult)
Salutare, mi- a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 zile pentru viteza (108 km/h în localitate). Sunt începător, pot da testul de reducere a perioadei de suspendare avand în ...? (mai mult)
Daca sunt in clasa IX la jumatatea primului semestru si vrea sa ma transfer de la liceu la profesionala, pot?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
MountainRiver întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
FCatalinf întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Lumea apelor
Care este cel mai mare ocean din lume? Dar cel mai lung fluviu? Tu stii?