Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 10 Februarie 2025 sunt:
Buna ziua. Un prieten de- al meu a luat cu suspendare de la 1 la 3 ani in 2018 pentru savarsirea infractiunii de agresiune sexuala. El a fost minor atunci. Chiar dupa ce s- a terminat judecata a devenit...? (mai mult)
Daca detin un imobil/teren, mai sunt eligibil pentru bursa sociala la facultate?
Se poate renunta la taxe? CAS, CASS?
Salut, Politia locală poate acorda amenzi de nepurtarea măștii, doar luându-ți CNP - ul? Fără sa facă proces verbal și sa spună ca o sa primesti prin posta amenda? Mulțumesc!
Tatăl locuiește cu mama lui (62ani el respectiv 86ani), el are doar o fiică și un viitor ginere. Dorința lor este să- i fie alături să- i ajute ori de cat ori au nevoie, la treabă etc. Doar...? (mai mult)
Ma intreb eu de cate ori trebuie sa mai votam ca sa fie bine in tara?! Ca vad ca lumea tot voteaza si nimic bun nu se intampla. Voi ce parere aveti?
Salut. O persoana din familie a avut un accident de masina dubios din punctul meu si al altora de vedere. Politistul spune ca nu s- a asigurat si din cauza asta s- a produs accidentul, dar eu totusi as...? (mai mult)
Salutare, mi- a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 90 zile pentru viteza (108 km/h în localitate). Sunt începător, pot da testul de reducere a perioadei de suspendare avand în ...? (mai mult)
Daca sunt in clasa IX la jumatatea primului semestru si vrea sa ma transfer de la liceu la profesionala, pot?
Hey TPU, cum pot sa ajung avocat? Adică ce scoli ar trebui sa urmez? Funda
Administratorii Youtube sterg absolut orice continut video postat pe platforma lor daca e suficient sa aiba chiar si o singura solicitare in acest sens (din partea vreunui user deranjat de respectivul ...? (mai mult)
Care credeți ca e cea mai buna varianta pentru un copil? Argumentați 1. Sa și primească alocația în fiecare luna de la 10 ani si sa facă ce îl duce capul cu ei. 2.Sa ii bage în banca sa I dea...? (mai mult)
De luni m-ai avem nevoie de green pass in magazine?
Salut, este legal să aduci la școală scutiri medicale completate de tine?
Bună! Sunt crescuta de bunica si de cei doi unchi ai mei încă de la vârsta de 3 ani. Mama, sora unchilor mei e plecata în Spania și nu se prea interesează de mine, iar tatăl este nerecunoscut....? (mai mult)
Astăzi am aflat că trebuie să existe o rată de 60% a cadrelor didactice vaccinate pentru a putea ține cursurile fizic. Noi, ca și școală, nu avem acea rată, ci una mai mică. De ce s- a impus...? (mai mult)
Bună ziua. Ce site-uri folosiți pentru a rămâne la curent cu modificările legii? În special modificări in coduri. Va mulțumesc!
Bună ziua. Știe cineva dacă eu m.ai beneficiez de ajutor în caz de deces de la casa de pensii, daca cei de la serviciile funerare mi.au oferit un ajutor după talonul de pensie?
P.S Scenariu ipotetic dar întrebări reale. Să zicem că o femeie îmi propune să o înlocuiesc, adică să mă deghizez ca ea, camuflată, mai ales acum în sezonul rece, dar să nu mă expun ...? (mai mult)
Acum că USL a reînviat, ce credeți că va face PSD la guvernare? Vor sta câțiva ani și după o să se certe deodată cum s-a întâmplat cu Crin Antonescu?
Ce partid ați vota dacă duminică ar fi alegeri parlamentare anticipate dintre PNL, USR, PSD, AUR, UDMR și alt partid?
Sunteti de parere ca Romania este condusa de catre persoane ascunse in spatele oamenilor politici (adica de vechea securitate)? Am auzit asta spusa la TV, chiar si in ultima vreme, spusa de oameni din...? (mai mult)
De ce în tara asta bătrânii au prioritate în fata tinerilor? De ce se măresc pensiile în loc sa investească banii ăia undeva sa creeze locuri de munca stabile? (Se știe ca rata saraciei la tineri...? (mai mult)
Salutare, în cadrul unui proces civil una din părți nu a luat act de proces, a fost data amânare pentru citarea acelei părți, dacă semnează pentru primirea citației se mai da amânare? Dacă...? (mai mult)
Salut TPU! Vreau sa- mi schimb numele de familie. Eu port numele tatalui, mami poarta numele tatalui, iar eu vreau sa- l iau pe al strabunicului din partea mamei. Se poate? Ca motiv ar fi, bunicul din...? (mai mult)
Pot sa îmi fac un blog de nutriție daca nu sunt nutriționist ci doar am făcut un curs hobby de nutriție in care am luat o diplomă de absolvire de la Institutul Biblic Sola Scriptura? Am voie? E legal?...? (mai mult)
Salutare! Doresc sa achizitonez un teren dar are o "buba", nu are iesire la strada, exista o pasune ce este in posesia statului, de aproximativ 100m care departe terenul de strada, pasunea variaza ...? (mai mult)
Daca nu intru la academia de politie din prima si dau la scoala de politie, dupa ce termin, ma pot inscrie la academie fara sa platesc taxa de scolarizare cum este in cazul altor facultati?
Buna, ce se intampla daca nu platesc restantele la abonament? Unii zic ca ma dau in judecata, aveti idee daca chiar ma dau in judecata cei de la chestiile cu restantele?
Salut, este legal sa faci sex cu un minor daca si tu esti minor? Spre exemplu, eu am 14 ani si as vrea sa fac sex cu o fata doritoare ce are tot 14 ani.
Salutare! In articolul 220 din codul penal ni se prezinta urmatoarea lege: "Actul sexual cu un minor (1) Raportul sexual, actul sexual oral sau an.la, precum și orice alte acte de penetrare vaginală...? (mai mult)
Caragiale nu mai e de actualitate. Dacă aţi citit "O scrisoare pierdută", aţi văzut că atunci se spunea "stimabil", "onorabil", chiar unui adversar politic. Acum se spune "ordinar", "jeg". Cum...? (mai mult)
Acum cateva luni ani am adoptat o pisica de la o doamna pe care am gasit- o pe Facebook. M- a pus sa semnez un contract de adoptie in care mi se cerea sa ii ofer tot ce are nevoie, veterinar, mancare...? (mai mult)
Cum sa ma căsătoresc la 14 ani cu iubita mea, iar apoi sa fugim de acasă? Imi puteți da sfaturi?
Salut TPU! Știți cumva dacă este ilegal să mergi pe stradă sau la evenimente publice/private îmbrăcat în costum de nazist? (Da, știu e ciudat că vreau să fac asta) țin să precizez că nu ...? (mai mult)
Ciuma galbena vs ciuma roșie = guvernare?
O sa implinesc curand 18 ani. Provin din plasament familial iar odata cu impinirea a 18 ani vreau sa plec de acasa sa ma descurc de una singura deoarece mi- ar fi mai bine decat sa stau sa ma munceasca...? (mai mult)
Salutare! Un amic de al meu a inselat practic 4 persoane, prejudiciul total ar fi 2500 euro. Ideea este ca persoanele respective nu stiu inca acest lucru, dar el se teme ca in lunile care urmeaza va...? (mai mult)
Salut, eu lucru la o fabrică unde nu prea mai îmi place și aș vrea să- mi bag lichidarea dar mi- e că mă va pune sa mai lucru încă 20 de zile preaviz cred. Cred că așa se numește in fine, ...? (mai mult)
Vreau să cumpăr teren să construiesc o casă în sector 2 sau apropiere. UNDE SE ȚIN LICITAȚIILE DE LA STAT? Am înțeles ca există posibilitatea să cumpăr terenuri care nu mai au propietari ...? (mai mult)
Buna ziua, dragi prieteni! Am o întrebare, sunt din România și vreau sa ma stabilesc in Spania, dețin permis de conducere in România, dacă ma stabilesc in Spania, trebuie sa imi schimb permisul?...? (mai mult)
Cum vine asta? https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/social/tinerii- cu- varste- intre- 15- si- 24- de- ani- cei- mai- afectati- de- somaj- in- romania- ins- 1501771 ...? (mai mult)
Salut! Este ilegal să deții conținutul p0rnografic al unei persoane, fără acordul ei? Unul dintre colegii mei, mort de beat (cred că era beat), a postat aseară un clip cu el, nud, în care ...? (mai mult)
Am nevoie de ajutor. Am fost "pacalit" de o persoana sa iau pe numele meu o masina. Am facut contract de vanzare cumparare, am fost trecut ca si cumparator, am inregistrat masina provizoriu, am luat...? (mai mult)
Poate domnul ioandelasal vede întrebarea. As dori sa știu sigur dacă o persoana care urmează o școala postliceala va mai beneficia de asigurare medicală și după vârsta de 26 de ani....? (mai mult)
Bună! Iubitul meu este în Irlanda și i- a expirat actul de identitate (buletinul), întrebarea mea este poate să se întoarcă in țara cu buletinul expirat? (Menționez ca a împlinit recent 18...? (mai mult)
Cine are prioritate aici, rosu sau verde? Si de ce? Multumesc https://pasteboard.co/YlyC5xWe0X0V.png
Ai carte de munca daca semnezi pe perioada determinata de 3 luni? Dar de o luna?
Cat timp este valabil permisul de tip b1 (cel care se obtine la 16 ani)?
Credeti ca Presedintele o sa fie scos din functie prin ce face AUR? Cine ar putea fi pus in loc?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Cryyysa întreabă:
RitaHNZ întreabă:
Elelena65 întreabă:
octav005 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Beyonce
Irreplaceable? Crazy in love? Halo?Le stii pe toate? Afla cate stii si despre Beyonce in acest caz!