Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 10 Februarie 2025 sunt:
Am văzut în reportajele celor de la Recorder înregistrări telefonice audio dintre anumite persoane cu funcții înalte. Din câte știu, înregistrarea apelurilor este ilegală și interzisă. Așadar,...? (mai mult)
Buna ziua! Am o nelămurire eu am 14ani și o motocicleta tip cross și de la mine de acasă pana la un câmp sunt in jur de 50metri pe care trebuie sa ii parcurg pe drum public(in sat).Dar eu împing ...? (mai mult)
Am nevoie de niște informații, dar sa răspundă cine știe,prima e, ai voie sa dai pliante în afara malului și în fata la eMAG? A doua unde pot lipi anunțul meu? Sa nu ma trezesc cu amenzi
Salut tuturor. Am si eu o intrebare. Daca am vandut bicicleta ( ieftina 450 Lei ) cuiva cu o mica problema pe care i- am spus- o si a fost de acord sa o cumpere cu problema aia, nu lantul ca nu avea...? (mai mult)
Buna, daca un copil nu are inca parintii divorțați iar mama vrea sa plece in alta tara si tatal nu da procura insa copilul arata ca el vrea si este impotriva tatalui, se poate forta tatal sa faca...? (mai mult)
Buna ziua Am o intrebare am avut concediu medical 1 luna de zile cu 75%, salariu meu brut este 3345 ce salariu trebuie sa iau luna viitoare cum se calculeaza.
Salut, am o nelămurire în legătură cu impozitul pe automobil, pe scurt daca am un golf de 1.9 tdi si impozitul este 190 de lei din cate am văzut, eu trebuie sa plătesc lunar aceasta sumă, sau...? (mai mult)
Buna ziua. Daca o datorie nu a fost achitata la timp, s- a ajuns in tribunal si cazul a fost terminat, urmeaza proprirea pe salariu? La cat timp de la finalizarea problemei se face prima oprire si cam...? (mai mult)
De ce bătrânii la politica sunt de stânga (adica vor dezvoltare economica, etc.) Iar tinerii sunt de dreapta (conservatori, nationalisti), cum vine asta? Nu ar trebui invers? Adica bătrânii voteaza...? (mai mult)
Trebuie sa port buletinul in original sau un pdf pe telefon ajunge?
Este legal sa mergi pe sinele de tren? (ex: pentru a evita traficul/pentru a te plimba/etc) Stau intr- un oras mic, cu doar o linie de tren si cateva statii. Stiu programul (doar 2- 3 trenuri de calatori...? (mai mult)
Dacă cineva ma împinge/ lovește si eu lovesc înapoi se considera autoapărare?
Daca sunt angajat cu contract de munca pe trei luni aicea in tara si nu mai vreau sa merg la lucru pentru ca angajatorul ma plateste putin si stie doar sa comenteze ca trebuie sa muncim mult si repede,...? (mai mult)
Hey TPU. Am traseul la E peste 3 săptămâni, ce știți trebuie sa am vaccinul făcut pentru a da sau merge cu test de saliva, nu stiu?
As vrea sa fac dezbaterea moștenirii după moartea mamei mele. Moștenitori suntem eu și tatăl meu. Eu sunt singură la părinți. Moștenesc un apartament cu 2 camere și o garsoniera, pe care le ...? (mai mult)
Daca mi-am pierdut buletinul ma pot vaccina cu certificatul de nastere sau cu permisul de condus? Nu ma lasa sa intru sa imi fac altul
Se poate retine talharie in concurs cu omor calificat pentru inlesnirea savarsirii unei infractiuni daca o persoana ucide un paznic ca sa fure ceva?
Buna TPU, Vreau o lamurire cu privirea la legea certificatului verde. Daca se va aproba, aceasta lege modifica constitutia? Nu am cunostinte legate de acest subiect si am aceasta nelamurire. ...? (mai mult)
Buna TPU, Conform noilor restrictii un nevaccinat poate merge la cosmetica?
Vă salut, intrebare, am terminat de curând un leasing la o mașina, firma de leasing respectivă, mi- a trimis tot ce- mi trebuie pentru a o inmatricula, intrebarea este, o pot inmatricula pe numele...? (mai mult)
Https://www.google.com/amp/s/amp.dcnews.ro/ciuca- ar- fi- cedat- in- fata- psd- 8- ministere- vor- fi- ale- social- democratilor- surse_843435.html Chiar credeți ca a cedat? Ne vom întoarce în 2012-...? (mai mult)
Daca am fost acuzat de Violare de Domiciliu pot fi arestat? Sau raman cu dosar? Si daca "victima" isi retrage plangerea eu am dosarul clasat si practic (bila) neagra e stearsa din istoricul meu sau ramane...? (mai mult)
Salut, este obligatoriu sa primesti pauza de masa, la locul de munca? Daca da, care ar fi intervalul de timp si as putea sa nu imi folosesc pauza de masa si sa pot pleca mai devreme de la munca?
Pot pleca din tara avand 17 ani si cateva luni? Daca mama mea semneaza un acord iar ea este divortata de tatal meu si eu am ramas pe numele lui?
Https://www.google.ro/amp/s/observatornews.ro/amp/economic/ce- salarii- se- asteapta- tinerii- sa- castige- la- primul- job- 442762.html Cum poți să trăiești cu un salariu de 2500 lei in 2021?...? (mai mult)
Îmi explică și mie cineva de ce România e considerată o republică semiprezidențială? Dacă comparăm constituția României cu alte state din Europa (Republica Moldova, Polonia, Cehia, Croația...? (mai mult)
Daca in Romania s- ar baga teoretic vorbind un regim dictatorial care interzice complet iesirile in grupuri (nu doar in pandemie dar mereu), religia cu totul, ar introduce pedeapsa capitala si sa ai prieteni,...? (mai mult)
Am cumparat de pe net un detector de metale. Nu l-am folosit pentru ca nu am avut timp. Factura nu am. Cum il pot inregistra fără factură?
Buna ziua! O persoana care a cumpărat drepturile de moștenire are dreptul de a deschide succesiunea? Multumesc
Ce se întâmplă cu avocații care apară persoanele care într-adevăr au comis acte criminale, ilegale?
Vreau sa aflu daca am carte de munca, cum?
Bună! Sunt mama a 4 copii (cvadrupleti, 12 ani, 3 băieți și o fata) Ieri am fost la spital sa le fac analizele (tin sa menționează ca duc fiecare copil la un medic diferit din același spital...? (mai mult)
Sunt angajat la o firma de cadastru si am aflat azi cu stupoare ca renumita firma are probleme mari cu salariile, unii avand restante salariale si de 3- 4 luni! Eu am contract cu ei pe 3 luni de zile,...? (mai mult)
Salut TPU! Am plasat o comandă la EMAG, la un easybox (Titan), în data de 17 oct. Comanda includea 2 pachete de Ariel Pods la reducere. Am primit a doua zi un pachet, pe care mi- a făcut o factura,...? (mai mult)
Buna, deci am 17 ani si 4 luni si as vrea sa plec din tara cu prietenul meu, faza e ca maicamea nu mai raspunde de ce fac eu in momentul de fata, adica m- a dat afara din casa si am fost nevoita sa ...? (mai mult)
Profeosorul meu de matematica, ne trimite teme la ora 9 (In vacanta) si ne cere sa le trimited maine (tot in vacanta) este legal?
Salutare, imi poate spune cineva Art. 220 din Codul Penal actualizat? Pe net il gasesc ba pe cel din 2003, ba pe cel din 2009. Multumesc anticipat!
De ce guvernul nu a impus certificatul verde la slujbe?
Ce se va întâmpla după ce usr și psd nu vor vota guvernul Ciuca? Iohannis va nominaliza premieri pana se vor înțelege sau după asta se ajunge la anticipate? Usr e de vina pentru ca nu votează...? (mai mult)
Buna seara. Am ajutat pe cineva cu o suma de bani destul de mare si mi- a spus ca nu vrea sa mi- i mai dea inapoi. O sa depun o plangere. Din puncte de vedere penal unde se poate incadra? Va rog sa...? (mai mult)
Va salut. Am un magazin alimentar intr- un sat mic si de maine nu as dori sa mai servesc persoane pe care le stiu ca sunt vaccinate ca sa faca o plimbare de 15km daca tot au atatea drepturi pana in oras...? (mai mult)
Sâmbătă viitoare urma să mă duc la primărie să depun actele pentru buletin, Dar având în vedere noile restricții e cam complicat deoarece nu sunt vaccinat și nici trecut prin boala. Dar mă...? (mai mult)
De azi incolo e interzis sa iesi dupa ora 22 daca nu ai certificat sau dovada ca ai trecut prin boala? Dar pana la ora 22 ai voie sa iesi in oras fara declaratie, insa poti intra numai in alimentare? ...? (mai mult)
Salut! Am nevoie de ajutor unde pot gasi toate legile româniei. Pdf dar toate.Va multumesc anticipat si dau si funda.
Salut, care este sancțiunea pentru nerespectarea programului de lucru? De exemplu într- un contract de munca de 8 ore se lucrează 5 ore. A doua intrebare ar fi daca șeful meu(managerul) ma lasa...? (mai mult)
Salut, sa zicem ca am un contract de munca de 8 ore, ce se intampla daca lucrez mai putin, sau daca lucrez mai mult dar nu sunt platit? As dori sa știu ce se intampla in ambele căzuri.
Salut, aseara am fost legitimat de poliție aflându- ma in ultima zi de izolare, i- am spus numele și l- a introdus intr- un aparat tip telefon și acolo au apărut toate datele mele, i- am prezentat...? (mai mult)
Intre un deputat si un senator, cine are importanta si putere mai mare?
Nu stiu legile prea bine, dar imi miroase a incalcare a legii ce se va intampla de maine cu restrictiile, discriminarea vaccinat- nevaccinat. Cum e, se incalca Constitutia cu restrictiile pentru...? (mai mult)
Existau cluburi/discoteci pe vremea lui Ceaușescu? Erau mai multe decât acum? Dacă da, cum e posibil din moment ce comunismul se știe ca a fost cel mai restrictiv sistem politic? Și erau deschise...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
Cryyysa întreabă:
RitaHNZ întreabă:
petroneladiva882882 întreabă:
Elelena65 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Dulciuri de pe mapamond
Esti un fan infocat al dulciurilor? Vezi daca cat de multe stii despre ele!