Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 11 Februarie 2025 sunt:
Va rog ajutați- mă. În fata casei mele s- a spart o conducta. Cei de la apavital vor veni și vor sapa, vor strica șanțul, zoana/gazonul de lângă gard. Problema e ca ăștia fac treaba ca Doreii...? (mai mult)
Ce se va întâmpla mâine la motiune după părerea voastră? Citu va pleca sigur. PNL a zis ca nu va propune un prim ministru dacă PSD- AUR- USR vin cu o propunere. Daca nu, îl vor propune tot ...? (mai mult)
Cine sunt vikingii? Din ce populatie s-au format? Oare cine ne ascunde reala istorie?
De ce majoritatea europenilor ne eticheteaza ca fiind tigani?
Cum se pedepsește refuzarea controlului RAR? Citisem undeva ca ar fi 2000 de lei amenda. Dar acum pe google citesc peste tot ca ar fi 600, mai bine ar merita amenda asta decat talon luat. Masina mea...? (mai mult)
Făceau mai mult sex și se distrau mai mult copiii de acum 40- 50 de ani fata de cei de acum? Statisticile spun că înainte oamenii erau mai distrați, mai sociali etc, dar acum avem mass media ...? (mai mult)
Bună! Există o cale legală, gen administrator bloc, poliție etc. prin care un vecin să fie tras la răspundere (cumva) pentru faptul ca spala pe la 12, 1, 2 chiar și 3 noaptea? Când intră...? (mai mult)
Am văzut că apar reclame cu femeia independentă! Vă rog frumos să- mi explicați și mie la ce fel de independență se referă mai exact anume, și de la ce vărstă până la ce vârsta anume! ...? (mai mult)
Azi când veneam de la vaccin m- am întâlnit cu un tip ce acum 13 zile ma lovise cu un cablu peste picioare, am pus o întrebare pe TPU in legătura cu tipul acesta.Am dat cu el de pământ și am dat...? (mai mult)
Poti sa te casatoresti din punct de vedere legal fara martori? Daca nu are nici unul dintre soti pe nimeni nu se pot casatori?
Pot sa susțin examenul de conducere categoria b la 16 ani? Am auzit undeva ca pot sa il dau inainte de exemplu la 16 ani examenul dar o sa se elibereze la 18, e adevărat?
Daca am doar 3 luni la locul de munca actual am dreptul la șomaj tehnic?
Bună, am o întrebare, dacă fac înscrieri la avon cu plata la termen pe numele altora și le vine acasă de plată și produsele vin la mine, pățesc ceva?
Salut TPU! Vreau sa aflu si eu cum se imparte o avere si daca mostenesc ceva din situatia asta. Bunicul din partea tatalui s- a despartit de bunica- mea (fara acte) si el a trait cu o alta femeie, acea...? (mai mult)
Bună ziua, doresc să îmi schimb numele, îmi puteți spune care sunt demersurile pe care trebuie să le fac? (Am 19 ani, sunt pe numele lui Tată, iar părinții mei au divorțat când aveam 2 ani,...? (mai mult)
Credeți că anul 2021 va fi un fel de 2008 pentru economia lumii? Adica va urma o criza în 2022? Vad oameni ca se plâng ca se scumpesc facturile, ei probabil s- au obișnuit sa trăiască într-...? (mai mult)
Ce înseamnă "cadru normativ"?
Bună, numele Covaci este român sau maghiar? Unii zic că, Covaci derivă din Kovács! Dar e o regulă? Cineva pe un forum undeva zicea că numele Covaci a fost / ar fi fost maghiarizat, ca multe...? (mai mult)
Îmi puteți recomanda un avocat bun pe partea de despagubire auto în caz de deces? Sora mea a murit într- un accident pe 5 august, șoferul avea asigurare și as dori cât mai repede posibil un avocat...? (mai mult)
De ce accepta Uniunea Europeană o țară atît de coruptă ca Romania? De ce ne împrumută cu bani? Banii sunt folosiți de politicienii noștri după placul și dorințele lor! Pentru mărirea salariilor...? (mai mult)
Buletinul trebuie facut in orasul natal unde am domiciliul stabil? Daca stau in chirie intr- un oras indepartat de orasul natal nu pot face acolo? Pot folosi asta ca scuza daca nu o sa ajung decat in decembrie...? (mai mult)
Salutare TPU! Am fost prin cu 026 alcool si thc pozitiv la volan. Am fost dat in judecata, am fost judecat si am primit amanarea aplicarii pedepsei, 30 zile munca in folosul comunitatii iar 2 ani sa...? (mai mult)
Bună seara, cu cel mai mare respect vă rog să mă ajutați cu un sfat într- o problemă foarte delicata și fără ieșire în care am ajuns fără voia mea. În urma divorțului am ales să locuiesc...? (mai mult)
Salutare TPU! Acum un an si 3 luni am fost prins cu o alcoolemie de 0.24% si pozitiv la thc. Am fost trimis in judecata, etc, iar pronuntarea este aceasta: Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei ...? (mai mult)
Vi se pare normal ca un sef nesimtit sa- i ceara angajatului sa se vaccineze, ca altfel il da afara? Sanatatea e un bun personal si intim, nimeni nu are drepturi asupra sanatatii altuia. Adica cu ce...? (mai mult)
Vanzarea imobilului catre nepot provoaca incalcarea rezervei succesorale?
Fiind proprietar al unui imobil, care sunt toate documentele pe care ar trebui sa le detin? Am primit de la bunici un imobil, iar toate documentele pe care le am sunt: "duplicat dupa contractul de vanzare-...? (mai mult)
Salut TPU, am fost oprit pe 22 septembrie de politie pentru viteza si am refuzat sa semnez procesul verbal, aceste venind ulterior pe 30 septembrie prin posta, intrebarea mea este urmatoarea: Cele ...? (mai mult)
Salutare oameni! S- a întâmplat un incident cu vătămare. Am refuzat depunerea plângerii după ce am discutat cu inculpatul și a zis ca ma despăgubește. A trecut o treime din 90 de zile. Întrebarea...? (mai mult)
Bună seara. Am auzit că va fi o lege care v-a interzice folosirea cârligului de remorcare. Este lege în acest sens?
Salut, am nevoie de cineva care se pricepe la legislație oarecum, pe scurt, am împrumutat o suma de bani unui vecin am primit înapoi doar o parte mica, iar acum nu mai vrea omul sa mi dea înapoi,...? (mai mult)
De ce se spune ca Antena 3 spala creierul oamenilor și ii face sa voteze cu PSD? Și digi24 vorbește de politica în 70% din timp. Ce se vorbește la digi24 se vorbește și la Antena 3. Care e...? (mai mult)
Nu aveți impresia ca guvernarea Dancila a fost mai buna decât cea de acum? Cu toate ca Dancila nu știa sa lege 2 cuvinte, in guvernul ei nu s au întâmplat atâtea tâmpenii ca acum.
Bună, dacă tatăl meu are pensie trebuie să depună la Anaf o declarație unică sau ceva de genul? Deoarece la Anaf nu îi apar veniturile, în acest caz ce ar trebui să fac?
Salut, recent am listat un laptop pe OLX si am primit mesajul acesta pe chatul de la OLX de la un anume "antipiracyro". Ce credeti ca trebuie sa fac? Este vechiul meu laptop si voiam sa il vand. Eu...? (mai mult)
Ca proprietar al imobilului, care sunt documentele pe care ar trebui sa le detii? Am primit de la bunici un imobil, iar tot ceea ce am la mana ii: "duplicat dupa contractul de vanzare- cumparare", 3...? (mai mult)
Credeți că e posibil sa se facă alegeri anticipate după ce cade Cîțu marți? Dacă da, ce trebuie sa facă cei de la PSD pentru a face alegeri anticipate.
Buna ziua! Azi la ora de matematica, profesorul m- a chemat la catedra sa- i prezint tema de zi.Cand ajung acolo observa ca am unghiile date cu oja ca baiat. Urmeaza sa mi adreseze intrebari stanjenitoare...? (mai mult)
Cum vedeți viața în Romania doar cu PSD și AUR în scena politică?
Când se dă drumul la căldură în București? Peste 3 săptămâni sau chiar și o lună? De obicei pe la sfârșitul lunii octombrie se dădea dar nu știu anul ăsta, poate mai repede cam prin 15...? (mai mult)
Salut TPU, as dori sa stiu si eu, pentru acest pistol de pe Emag e necesara o autorizatie sau permis de port arma? https://www.emag.ro/pistol- cu- bile- de- cauciuc- tpm- 1- calibrul- 43- black- 2- 4768/pd/DV0F7MMBM/...? (mai mult)
Salut TPU, as dori sa va intreb in legatura cu arma aceasta, as dori sa o cumpar pentru un prieten de familie care a iesit la pensie din cadrul militar dar care nu are autorizatie sau permis de port ...? (mai mult)
Adulterul se pedepseste in Romania?
Cui să mă adresez dacă transportul public intarzie? Este inadmisibil să aștept 1 oră pentru un amărât de autubuz
De ce în Spania e cel mai mare abandon școlar din UE? Ce motiv au sa abandoneze scoala? În România mai înțeleg, e saracie, nu prea exista scoli etc. Dar Spania e o tara de 2 ori mai dezvoltata...? (mai mult)
Seară bună! Am și eu o verișoară, care s- a căsătorit în România cu un arab și arabul a părăsit- o (după câteva luni, după nuntă) și a fugit înapoi în țara lui. Ea vrea să divorțeze,...? (mai mult)
In Austria/Germania ai un contract de munca pana in data de 31 a lunii respective, ai adunat ceva zile de concediu si te lasa sa pleci mai repede cu 8 zile...Intrebare: Poti avea probleme cu autoritatile/cu...? (mai mult)
Buna TPU, Ma intereseaza sa cumpar o garsoniera, vreau sa fie in bloc construit nou, in Bucuresti, gen sa apartina unui cartier rezidential. Am gasit cateva oferte, direct de la dezvoltatori, dar...? (mai mult)
Bună! Vreau cateva raspunsuri rapide vă rog. Am cumpărat recent o mașină dar fără fiscal. O pot înmatricula cumva fără fiscal? Ajutați-mă vă rog
Salut TPU. Ca minor pot merge in mall la un magazin (altex spre exemplu) sa cumpar ceva? Mai pe scurt as putea merge la altex in mall sa cumpar un mouse, fara a fi insotit de un adult?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
petroneladiva882882 întreabă:
DaciaRomania întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
Nesssyy4444 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Viata in ocean
Esti pasionat de lumea oceanelor? Hai sa vedem cat de multe stii despre aceasta.