Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 11 Februarie 2025 sunt:
Cum se procedeaza in cazul in care comodantul unui apartament de bloc a decedat, iar fiul acestuia vrea sa inceteze contractul de comodat - inainte de termen! - pe motivul ca comodatarul nu si- a achitat...? (mai mult)
Buna! Daca buletinul meu se afla la facultate, pentru a- mi face viza de flotant si eu vreau sa circul cu masina, pot prezenta o copie dupa buletin când mi se cer actele de catre politie sau voi primi...? (mai mult)
Ce înseamnă când o companie îți anulează comanda fără motiv și nu îți trimite banii înapoi după cele 30 de zile de la anulare? Pentru cei cu legislația, dacă nu primesc răspuns, deși...? (mai mult)
Am 2 bilete castigatoare la pariuri de 450 lei in total dar nu ma mai primeste inauntru ca sa ridic bani. E legal sa nu imi trimita banii pe card daca nu ma mai primesc inauntru sa mi- i dea? Daca fac ...? (mai mult)
Bună ziua! Am nevoie de legea care atestă faptul că notele din testele inițiale se trec în catalog doar cu acordul elevilor.
Bună, grup frumos! Dacă am drept de uzufruct, pot sa dau in chirie locația? Trebuie să împart chiria cu succesorii? Mulțumesc.
Vad ca eMag face o smecherie. Scumpeste un telefon de exemplu de la 1500 la 1650, dar il arata ca este ieftinit de la vreo 3000, chiar 4000 de lei. In situatiile acestea ANPC nu ar trebui sa se ...? (mai mult)
Buna seara, am si eu o problema cu un vecin la care am drept de superficie la un teren de 750 mp cu plata de 3000 ron / an si proprietarul terenului nu imi da voie sa racordez cladirea exsistenta pe terenul...? (mai mult)
Buna! Dacă depășești viteza cu 45 de km pe Germania, ce amenda plătești? Merci!
Lucreza unu la un contract part time si a semnat declaratie pe proprie raspundere ca lucreaza si in alta parte 4 ore dar nu lucreaza, plateste taxe doar pe 4 ore la acel lucrator, ce pateste acel...? (mai mult)
Bună ziua! Aș dori să vă pun și eu o mică întrebare. Astăzi au ajuns probele la alcool ale unui prieten, prima probă fiind 1.60, iar a doua 1.80. Ar dori să știe și el cât timp se suspendă...? (mai mult)
Buna, Daca in actul de donatie in care x ii lasa lui y un bun, x declara ca nu mai are mostenitori rezervatari, ar mai trebui ca y fiind sotia lui x sa mai scoata certificat de mostenitor? Mentionez...? (mai mult)
Salut TPU, am o noua intrebare legata de crearea unei firme, intrebarea este: "As putea sa fiu angajat la o companie IT si sa fiu in acelasi timp administrator la firma mea de IT?". Problema este ca ...? (mai mult)
Buna ziua, imi pot schimba declaratia data acum 2 luni la sectia de politie? Mi- am recunoscut fapta insa am fost chemat de la mare nedormit si nemancat de 3 zile am fost dus direct la sectie 6- 7 ore...? (mai mult)
Ce restrictii sunt la 3/1000? Unde am nevoie de certificat verde?
Salut tuturor, daca intra politia peste tine in casa fara mandat sau nimic la mana, te pune pe jos, te da cu capul de beton si picioare in coaste, plamani si tot asa, am scos un certificat medicolegal...? (mai mult)
Bună, am o întrebare foarte importantă și aș vrea să răspundeți DOAR dacă știți. Un băiat a furat niște bani de la un prieten de- ai lui. Acel prieten a depus plângere la poliție. Poliția...? (mai mult)
Daca o sa locuiesc la camin in Bucuresti, trebuie sa merg la Politie sa anunt? Trebuie sa imi schimb cartea de identitate?
Salut, am dat orașul pe 24 Iunie si l- am picat, iar după m- a reprogramat abia pe 23 noiembrie. Nu exista posibilitatea de a ma reprograma mai devreme in cazul in care cineva a renunțat? (fara...? (mai mult)
Care mai sunt conditiile din inchisorile din Romania? Despre penitenciarul Bistrita daca stiti ceva
Recent am facut actele pentru bani de liceu si vreau sa îi trimita pe card. Ce trebuie sa aduc?
Daca in 2017 am facut 1 an din 2 in Franta pentru furt si mi- au dat drumul, conteaza daca primesc iar condamnare in Romania? Daca imi da executare trebuie sa fac si coada din Franta? Pot sa fac cerere...? (mai mult)
Este neaparata nevoie de certificat energetic pentru inregistrare la taxe si impozite a unui imobil abia cumparat?
Buna tuturor, acum 2 saptamani mi- a fost luat permisul pe autostrada A3 Turda, dupa cateva zile am promovat examenul de redobandire pentru permis, acum ce ar trebui sa fac? Am inteles ca ar trebui ...? (mai mult)
Hey TPU, scuzați categoria, am șanse să intru la drept? La poliție, procuratura sau avocatură? Menționez că sunt conștientă că am un dosar penal de acum un an pentru consum de droguri dar ...? (mai mult)
Buna ziua! Am avut un accident acum cateva zile iar masina Logan 1.4 din 2007 a fost declarata de catre politie dauna totala. Accidentul a fost cu dosar penal pentru celalalt sofer pentru vatamare corporala.Am...? (mai mult)
Buna, ma o intrebare, parintii mei sunt divortati de 10 ani, din 2010 pana in prezent nu au facut partajul, dar nu stau impreuna, avem o casa la Sibiu, suntem 3 frati eu (infiat de de 1 luna precizez)...? (mai mult)
Salut. Dacă am luat o masina și vânzătorul a făcut contractul de vânzare cumpărare și au trecut cele 90 de zile fără sa o mai trec la primarie. Dacă sunt oprit de politie și am ITP și asigurare...? (mai mult)
E adevarat ca daca nu platesc amenzile covid se transforma in puscarie? Ma contrazic cu cineva eu zic ca nu
Cine credeți ca va câștiga alegerile locale, parlamentare, europarlamentare, prezidențiale din 2024? Eu zic ca ar putea câștiga USR (mai puțin prezidențiale) pentru ca ei sunt cu tinerii ...? (mai mult)
Pot sa ma oblige sa fac test covid daca am plecat din izolare la un gratar? Ce patesc daca refuz?
Daca mai am un dosar pentru covid din primavara treucuta si imi face acum dosar iar ce pot sa patesc? Pot sa ma bage pe arest?
Cu ce drept poate politia sa foloseasca pozele de pe facebookul meu personal ca sa ma amendeze? Am primit amenda si eu si nasul meu pentru ca am facut un gratar cu maxim 15- 20 persoane si mie vor sa imi...? (mai mult)
Cat timp dureaza reemiterea buletinului in starea de alerta?
De ce majoritatea oamenilor de la tara voteaza cu mafia PSD?
Pentru persoanele cu handicap grav- 1, cu drept de munca, impozitul pe venit nu se aplica la salariul lunar sau la impozitul anual? Aș dori informații despre ce trebuie făcut pentru a nu se aplica...? (mai mult)
Eu vineri am venit in tara din Austria si trebuia sa stau 14 zile in casa, dar am fost la nasul meu la un gratar aseara si nu m- au gasit acolo dar au vazut pozele la mine pe Facebook si azi dimineata...? (mai mult)
Buna ziua, care sunt diferentele dintre, , Suspendarea executiei pedepsei sub supraveghere, , , , Amanarea executiei pedepsei sau Amanarea aplicarii pedepsei tot sub supraveghere, , Am citit cate...? (mai mult)
Chiar nu înțeleg. Să fie puși în libertate?! https://m.monitorulsv.ro/Ultima-ora-local/2021-09-18/Surse-Cei-patru-agresori-ai-lui-Bosutar-vor-fi-pusi-in-libertate
Cum pot retrage o plangere la ITM? Am trimis mail in care am specificat ca s-a ajuns la o intelegere amiabila, dar statusul plangerii este in continuare "in lucru".
Dacă intru in instanța pentru rezilierea unui contract, exista posibilitatea sa nu se accepte încheierea sub nicio forma? Sa rămân legată de acesta obligat-forțat?
Dacă ești începător și depășești viteza cu 52 de km în localitate, permisul îl ai suspendat sau anulat? Din câte știu eu permisul ți se anulează pe un termen de 90 de zile.
Intrebare pentru cei care ati fost in UK(in special Wales):Am gasit pe net o informatie cum ca 30% din galezi traiesc in saracie(mai exact ca unele orase sau regiuni nu mai stiu sigur sunt mai sarace decat...? (mai mult)
Vreau sa umblu gol pe strada. E fantezia mea. Cat e amenda?
Bună, TPU! O întrebare de ordin juridic! Soțul meu a murit în ianuarie anul acesta. Are doi copii din altă căsnicie care nu fac nimic pentru a aplica pentru succesiune. Eu am toate actele pregătite...? (mai mult)
Daca o femeie mai in varsta forteaza un copil sa faca sex cu ea atunci cine e violatorul?
Buna TPU. Am o intrebare legata de cununia civila. Daca vreau sa pastrez numele meu de fata, fara sa unim numele se poate? Nu as vrea sa iau numele lui si as vrea sa păstrez numele meu. Se poate?
Ce părere aveți despre Cîțu? În condițiile în care sunt restricții, datorită pandemiei, nu avem voie să organizăm festivități cu mai mult de 100/200 de persoane. Dumnealui zice că la Congresul...? (mai mult)
Salut TPU. Acum cativa ani am inceput sa joc la pariuri sportive si pot spune ca sunt pe +. Dar nu stiu cum sta treaba cu declaratia de venit la anaf, nu am facut o niciodata, ce se poate intampla?
Am o nelămurire, dacă actul sexual cu un minor sub sau între 13- 18 ani având chiar și consimțământul său, este pedepsit prin lege înseamnă că legal abia după majorat poți începe viața...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
petroneladiva882882 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
Nesssyy4444 întreabă:
DaciaRomania întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Viata cu Louie
Ai copilarit alaturi de Louie, cei 10 frati ai sai si cicalitorul Andie Anderson? Hai sa vedem cate iti mai amintesti despre ei!