Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 11 Februarie 2025 sunt:
Am o nelămurire, dacă actul sexual cu un minor sub sau între 13- 18 ani având chiar și consimțământul său, este pedepsit prin lege înseamnă că legal abia după majorat poți începe viața...? (mai mult)
Salut. Daca am luat salariul pe data de 10, in ce data voi figura cu veniturile la ANAF?
Vi s- ar parea normal daca in octombrie se vor inchide scolile ca anul trecut? De scoala oricum nimeni nu mai are chef. In alte tari din vest nu au inchis scolile, dar acolo nu se învață nimic...? (mai mult)
Pana la urma care e faza cu alegerile din Norvegia? A câștigat cine trebuie? Cine ține cu oprirea schimbărilor climatice, conservatorii sau cei de stânga?
Eu am lucrat curier in Austria dar acum vor sa ne oblige sa facem vaccinul asa ca vreau sa ma intorc in Romania. Am drept la somaj sau ajutor social si cat timp?
Salutare, am permis cat. B si vreau sa aduc o masina pe platforma care are masa maxima autorizata de 1500kg, masa remorcii fiind sub 600kg. Din punct de vedere legal, pot aduce masina respectiva pe ...? (mai mult)
Ce se va intampla cu cei care vor refuza vaccinul orice ar fi? O sa ma lase sa mor de foame? Au dreptul asta?
Salut. Sunt in Uk asteptand raspuns pentru rezidenta. Am fost acum doi ani timp de 4 ani. Si as vrea sa- mi iau si prietena doar ca ea nu are nimic gen insurance number sau ceva. Dar o are pe mama ei care...? (mai mult)
Ce parere aveti despre PNRR? O sa faca ceva Guvernul cu banii aia?
Salut, am o întrebare ce ar trebui sa faca sora mea cu fiica sa a început școala. Ea a mers la școală toată săptămna dar azi vineri la ultima ora diriginta ei i- a spui ca ne cauta în clasa 6a,...? (mai mult)
Salut, daca fac 18 ani la sfarsitul lunii octombrie, pot sa ma duc de saptamana viitoare sa-mi fac buletinul de 18 ani, fara sa fie pierdut?
Buna! Mama mea a fost victima unui accident rutier in urma căruia a rămas cu mai multe fracturi, motiv pentru care se află într- un scaun cu rotile. Atunci când o duc la controalele medicale, politie...? (mai mult)
Salut! Săptămâna viitoare plec spre Germania și as dori sa știu, legal, câte cătușe de țigări am voie la vamă? Câte cartușe de persoană?
Salut! Am 19 ani și sunt începator. Pe data de 27 mai 2021, am fost la o petrecere, am bagat cateva beri, stiam ca n- am voie sa conduc, așa ca mi- am luat șofer..in cele din urma m- am certat...? (mai mult)
Bună, Dacă un polițist se oprește lângă tine să vorbească nu trebuie să coboare din mașină ca să îți zică ce are de spus? Nici nu s- a legitimat și a mai si țipat la mine. Plus că...? (mai mult)
Buna seara, Tatal meu are 12 ani cotizati la stat, poate primi o pensie `` penalizata`` pentru anii munciti? Sau vreun ajutor? Multumesc.
Salut, am și eu o întrebare, m-a prins poliția fumând la liceu, m-a văzut și mi-a luat adresa de acasă, poate să-mi dea ceva gen amenda sau avertisment?
Cum sa fiu la fel de inteligent ca Vadim?
Ce patesti daca vandalizezi o masina si te prind? Dar o bicicleta? Daca spargi rotile?
Multumesc pentru raspuns insa raspunsul nu e complet....eu as dori doar 5000 m2 sa transform INTRAVILAN restul sa ramana asa cum e, EXTRAVILAN. Se poate? Daca da, conform carei legi, decret sau hotarare...? (mai mult)
Dupa cumpararea unui imobil si intrarea in posesiune a contractului de vanzare- cumparare(duplicat, evident), ce urmeaza de facut? Am inteles ca trebuie sa fac un drum pana la primarie, insa nu stiu...? (mai mult)
Cand se semneaza contract pentru munca inainte sa incepi munca de ce unii dau contract dupa ce incepi, e normal?
Buna ziua, la confiscarea tigarilor de contrabanda, pentru o persoana la prima abatere imi puteti spune va rog frumos care este incadrarea?
Persoanele cu dizabilitati care nu au probleme psihice, au dreptul de semnatura?
De ce PSD a tot marit alocatia si tot ii freaca la cap pe astia sa mareasca alocatiile? PSD spunea ca cica sustine munca, dar ei au marit alocatiile si ajutoarele sociale, deci sustin leneveala. ...? (mai mult)
Ce parere aveti despre Diana Sosoaca si partidul AUR? De ce i-am bagat pe ciudatii astea cu 10 clase in parlament?
Salut, am mai pus o intrebare inainte de asta, dar sunt rasucit rau cu fiecare raspuns dat. Acum 9 luni l- am zgariat pe unul in parcare. I- am dat RCA- ul ca sa isi faca reparatiile. Zilele trecute...? (mai mult)
Întrebarea mea este pentru o cerere de bani de către o persoana zicând ca ii datorez ceva bani firmei, as putea cere o dauna morala?
Bună! Am primit o amenda de circulație acum 2 săptămâni, fără sa îmi dau seama, a trecut termenul acela de 15 zile lucrătoare, acum ce e de făcut? Țin sa menționez ca valoarea amenzii este...? (mai mult)
Salut TPU, de curând mi- au intrat niște bani in cont nejustificați de la un fost loc de munca din străinătate, mi s- au cerut înapoi din partea unui manager de echipa, nu de către firma printr-...? (mai mult)
Hei,Câți ani sau luni de munca trebuie să ai muncite că sa iei prenatal?
Hey amigos, salariul din concediu il primesc inainte sau dupa luna de concediu? PS: Ii primesc cash.
Am o nelamurire, sper sa fie cu putinta sa fiu ajutat. Fiind început de an școlar, părinții vor primi spre semnare Contractul educațional care, în acest an, va conține noutăți pe care nu ...? (mai mult)
Buna ziua! Am fost chemat in instanta ca intervenient- reclamant, intr- un proces pentru daune rutiere. Firma de asigurari la care am fost asigurat, nu a platit daunele catre cealalta firma de asigurari....? (mai mult)
Daca faci ca si barbat 35 de ani de munca fara intrerupere, poti intra la pensie?
In cazul unui contract de vanzare-cumparare, cum se impart duplicatele?
Salut, in urma cu ceva timp am avut un accident, am făcut amiabila totul bine ca acum sa aud ca am fost dat in judecată deoarece firma de la asigurări da faliment și eu trebuie sa plătesc 4000 de...? (mai mult)
În momentul de fata am buletinul expirat, dar am cnp - ul salvat în baza de date de la respectiva agentie. Dacă câștig biletul și ii dau cnp - ul sesizează ca am buletinul expirat si nu mai îmi...? (mai mult)
Ca sa-mi fac permisul pentru motor A2 am nevoie de 10 clase obligatoriu?
Buna ziua, dacă esti taximetrist și esti oprit de poliție beat la volan, atestatul de taximetrist, nu îți este suspendat pe o perioada de 5 ani?
În ce condiții se ia șomajul? De ex eu am terminat a12a acum, am intrat la facultate anul asta, se poate lua șomaj? Cum se procedează? Sau e prea târziu?
Daca sunt in preaviz pana pe data 17, trebuie sa imi faca inventarul pana pe data de 17, nu? E normal sa ma cheme dupa incheierea contractului la munca sa imi faca inventarul?
Buna ziua! Stie cineva care sunt actele necesare pentru dosarul de dauna RCA in caz de accident auto cu dosar penal pentru conducatorul vinovat?
Credeți că Clotilde Armand este sinceră? Am auzit- o zilele trecute vorbind simplu, fără acel accent franțuzesc caracteristic. De ce și- ar dedubla dialogul în fața camerelor de filmat? De ce...? (mai mult)
O sa mai existe pensii peste 30 de ani? Pot sa renunt la pensie?
Salut TPU! Daca intr-o familie cei 2 soti au un copil, iar ei au probleme cu datoriile la stat nefiind in tara, daca copilul lor detine un cont bancar cu banutii lui, i se poate opri?
Am un unchi care are 57 de ani, are 39 de ani de munca, are si grupa a 2 a vreo 19 ani, in ultimii ani a abuzat de alcool si nu mai poate face nimic fizic si nici nu mai are vointa, a ramas fara loc...? (mai mult)
De ce pe net scrie că jumate din romani se îngrijorează că se scumpesc facturile, când eu stau intr- un oraș sarac și n- am nici o ruda, cunoștință, vecini, nași, unchi, etc care sa se plângă...? (mai mult)
Bună. Are cineva un model de declarație pentru contribuabili ce nu au persoane în întreținere în vederea obținerii deduceri de bază? Online găsesc modele doar cu persoane de întreținut.
Buna ziua! Am și eu o problema. In primul rând vreau sa îmi cer scuza de gramatica. Deci sa începem. 22- 24 Februarie 2019 am dat in radar cu viteza de 112km/h ca urmare am făcut contestație...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
petroneladiva882882 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
Nesssyy4444 întreabă:
DaciaRomania întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Gossip Girl
Esti un fan inrait Gossip Girl? Afla cat de bine iti cunosti serialul preferat chiar acum!