Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 11 Februarie 2025 sunt:
Salut TPU! De cateva zile nu imi mai gasesc buletinul. Pana cand voi face rost de altul sau il voi gasi (stiu ce trebuie sa fac in acest caz) pot folosi certificatul de nastere?
După părerea voastră și d.p.d.v legal, care este mai culpabil de o faptă: autorul moral sau autorul care săvârșește fapta în sine? P.S: E doar o simplă curiozitate.
Bună! De curând mi- am găsit un loc de muncă în mediul privat. Lucrez de vreo 3 săptămâni însă momentan nu am semnat contractul de muncă. În cazul în care găsesc ceva mai "atractiv", pot...? (mai mult)
Salut! Când mă duc la SPCLEP Jilava să-mi ridic buletinul, îmi mai trebuiesc niste acte la îndemână? Sau mă duc îl iau și gata? Mulțumesc anticipat! Dau funda!
Parintii mei incep sa doreasca sa divorceze, pot alege sa nu raman cu nici unul din ei? Care stie sigur drepturile rog serios un raspuns si articol potrivit acestei probleme.Va multumesc!
Tot am o problema cu un tigan de ceva timp si nu știu ce sa fac. Ma indreptam spre camin iar acesta mi- a taiat calea si mi- a zis sa ii dau bani, in mod repetat am spus ca nu am. Dar a recurs la "pe...? (mai mult)
Salut, aseara eram cu niste prieteni la scara blocului si un prieten s- a dus la magazin si a avut conflict cu un om sub influenta alcolului si am sunat la 112. A venit un echipaj dar i- am dat doar ...? (mai mult)
Bună seara, dețin un teren în care sunt 2 case, iar casele sunt pe numele meu, iar în casa mai sta un unchi de ai mei care într- adevăr a băgat și el ceva bani în casa, doar ca s- a cuplat...? (mai mult)
Dacă ar fi posibil să apară România într-un război, tinerii fiind obligați să se înroleze de bună voie sau forțat, nu s-ar isca și un război civil, dacă aceștia nu vor?
Se dă următorul scenariu: Două femei (una de 28 de ani și cealaltă de 44) se află într- un loc necirculat, noaptea, undeva pe câmp. Femeia de 44 de ani e mai calculată, cu sânge rece, iar...? (mai mult)
Pentru zbor intern(Timisoara-Bucuresti) cu Ryanair, e nevoie de test covid sau formular?
Oare știe cineva de cate clase ai nevoie in UK sa dai la permis?
Salut, în urma unui accident în 2020, politia ne- a declarat pe amândoi vinovați, eu am primit o amenda, iar celalalt o amenda și retinerea permisului. El a dat în judecata politia și a ieșit...? (mai mult)
De ce oamenii de la tara majoritatea votează cu PSD, pe când cei de la oraș votează partidele de dreapta, PNL/USR?
Salut TPU, daca un minor isi face cont pe superbet cu buletinul altcuiva si inca este in perioada de verificare, isi introduce cardul bancar, emailul si nr de telefon si vrea sa- si inchida contul, se...? (mai mult)
Buna, am urmatoarea speta: X si y cumpara o casa impreuna fiind coproprietari, ulterior x ii doneaza lui y partea lui in 2017, iar in 2018 se casatoresc, in 2020 are loc decesul lui x. Intrebarea...? (mai mult)
De ce PSD este primul partid în sondajele politice? Cum reușește acest partid să manipuleze aș de mulți oameni? (35% în sondaje)
E normal sa platesc taxa de admitere la o facultate, sa nu trimit nici un dosar dintr- un motiv anume, apoi sa ma razgandesc in privinta facultatii si sa cer sa imi returneze taxa din moment ce nu m-...? (mai mult)
Stie cineva daca in cazul in care am buletin nou (dupa 3 august anul acesta) si nu e biometric pot calatori in strainatate? Am vazut o stire legat de asta, dar as vrea raspuns daca este cineva care stie...? (mai mult)
Salutare. Dacă părăsesc localitatea pe bicicleta, sunt anumite reguli pe care trebuie sa le respect? Am 15 ani și, cum orașul în care stau e destul de mic, voi merge pana în localitatea vecina,...? (mai mult)
Bună, am o întrebare. Eu sunt din București si vreau sa ii trimit o invitatie de sedere prietenuuli meu care este turist din Liban si doreste sa viziteze Romania. Dar el nu o sa stea in Bucuresti ci...? (mai mult)
Pentru examenul de restituire a permisului "13 din 15", trebuie neapărat să fiu în orașul/județul în care sunt domiciliat? Mulțumesc!
Credeți că "staff-ul" UE urăște România și valorile ei?
Având în vedere ultimele eveniment din Afganistan, credeți că va urma un nou Charlie Hebdo?
Ce credeți că a fost evenimentul din 1989, o revoluție sau o lovitură de stat? Dacă a fost într-adevăr o lovitură de stat, de cine credeți că s-a dat lovitura, și de ce?
Si voi va simtiti vinovati atunci cand apelati la institutile statului? Cand ai vreo problema medicala si te plangi si ceri ajutorul unui medic e foarte mare deranj, asa se poarta la orice problema oricat...? (mai mult)
Pot infiinta firma (societate cu raspundere limitata) daca am fost condamnat cu inchisoare cu suspendare, cauza furt de electricitate?
Intr- un proces de judecata cu privire la mosteniri, la finele procesului costurile de judecata se impart la egal intre Reclamant si Parati? Judecata e vorba ca o cineva nu a vrut sa ia parte la procesul...? (mai mult)
Sub subordonarea carui Minister se afla Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din cadrul fiecarui judet? Stiu ca ele se substituie si Consiliilor Judetene si primesc buget...? (mai mult)
Cine ma poate ajuta cu sfaturi despre cereri si adeverinte necesare pentru a obtine adeverinta de pensie pentru anii lucrati la IIRUC pe perioada 1980-1992?
Salut! Poate cineva să mă ajute, spunându- mi care e procedura prin care pot susține reexaminarea probei practice moto, în alt oraș decât cel de care aparțin? În orașul din care sunt, nu sunt...? (mai mult)
Bună seara! As dori sa decontez și eu câteva bonuri de călătorie. Prin DGASPC. Se pot deconta orice călătorii care sunt in interesul persoanei cu dizabilități? De exemplu daca persoana in cauza...? (mai mult)
În cazul in care, intr- un dosar, în calitate de suspect, se soluționează prin renuntarea la urmarirea penala a suspectului ramai in evidenta undeva? In afara de cazier, unde știu ca nu se trece....? (mai mult)
Mă pot programa online și la sala sau doar la traseu se poate?
Care dintre următoarele popoare ne-a făcut, din punctul vostru de vedere, cel mai mult rău de-a lungul istoriei? Ungurii, rușii, turcii sau germanii?
Azi in inconstienta de cauza am incercat sa fur din Zara niste imbracaminte, un prejudiciu de vreo 320 lei. Am fost prins, tinut vreo ora si ceva pana a ajuns politia si mi- a scris o declaratie ca ...? (mai mult)
Am voie sa intru insotit de un adult intr-o casa de pariuri?(legal), Nu sa joc, sa astept inauntru
Buna ziua! Am sa incerc sa explic cat mai clar situatia in care ma aflu: sotul meu lucreaza ca subofiter de 2 ani la un post de politie rural. Pana acum am locuit intr- o chirie la un oras foarte apropiat,...? (mai mult)
Salutare, am si eu o problema mare, locuiesc in Austria (Linz) si mi- am pierdut pasaportul... aveti idee daca pot sa primesc aici alt pasaport fara sa ma duc in Romania? Am tot cautat pe internet si ...? (mai mult)
Întrebarea e pentru cei care activează în dreptul penal. De ce ați ales acest domeniu?
Buna ziua, am facut un abonament la telekom acum cativa ani pe care nu l- am mai platit, intre timp eu m- am casatorit si am schimbat numele si adresa, dar firma de recuperari m- a dat in judecata pe...? (mai mult)
Salut TPU! Eu am fost obligat prin citatie sa merg la politie ca martor etc. Dar daca persoana care a facut plângerea isi schimba declarația eu ca si martor trebuie sa ma mai prezint iarăsi sau care...? (mai mult)
Stim cu totii ca pe E85 prima banda e de fapt acostament si teoretic e ilegal sa circuli. Dar practic ai voie sa circuli? Ca nu am auzit pe nimeni sa ia amenda ca circula pe acostament. Ba am vazut si ...? (mai mult)
Ce parere aveti? Mintea atunci, minte acum, e un "empty suit" care n- are niciun fel de principii si se misca dupa cum bate vantul sau e pur si simplu senil? https://www.youtube.com/watch?v=abwDi4pdZXE ...? (mai mult)
Se poate circula cu foaia de la traseu? (admis)
Cum trebuie procedat atunci când doresc sa schimb locul de munca la care sunt? De exemplu, lucrez in prezent, iar un angajator mă contactează pentru un alt post la care am aplicat. Ce trebuie sa...? (mai mult)
Salut, o persoana care are propria sa afacere si care nu face altceva decat sa se ocupe de afacerea respectiva si de angajati (In sensul ca nu are alt job pe langa) la batranete, persoane respectiva ...? (mai mult)
Ce parere aveti despre faptul ca presedintele celei mai mari puteri militare din lume tocmai a lasat 14 milioane de femei in mainile unor trogloditi pentru a fi violate? Iar ca sa nu se intample toate ...? (mai mult)
Unde reclami daca un sef se poarta aiurea cu tine? Cum ar fi daca te plesnește peste fund de fata cu clienții pentru că te apleci sa iei un meniu sau că țipă că ești o frigida daca se vede pe fața...? (mai mult)
Salut TPU! Recent am promovat examenul pentru permisul de conducator categoria B. Sunt interesat sa lucrez in domeniul transporturilor, specific curier. Sa presupunem ca ma angajez la o companie...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
petroneladiva882882 întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
Nesssyy4444 întreabă:
DaciaRomania întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Picturi celebre
Esti un iubitor de arta? Haide sa vedem cator capodopere le poti recunoaste autorul.