Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 12 Februarie 2025 sunt:
Salut. Cu categoria B poți conduce și moto de 125 cc? Știu ca este in dezbatere dar nu știu unde pot vedea ceva actualizat.
Bună TPU! Ce se poate întâmpla dacă nu îți plătești amenzile de circulație în Belgia? Mulțumesc!
Cum este Italia ca tara? Cum sunt oamenii? Fata de România. Tata îmi tot zice sa mergem în Italia (în partea de nord) și eu ii zic ca sunt țigani și e mai rău ca în România. Vreau...? (mai mult)
Care este diferența dintre o variantă asimilată și o variantă agravată a unei infracțiuni?
De ce și-a schimbat PNA numele în DNA? Nu suna mai bine Parchetul Național Anticorupție (cum era înainte) decât Direcția Națională Anticorupție (cum este acum)?
Bună! Vreau sa plec în Anglia pentru o luna de zile la familia mea. Am pașaport deja și îmi mai trebuie viza! Am înțeles ca nu pot lua viza pentru ca aceasta trebuie completata în engleza și ...? (mai mult)
Bună, ce părere aveți în legătură cu unul din obiectivele agendei europene referitor la egalitatea de gen și emanciparea femeii?
Bună ziua! La ce se refera următoarea frază " Se eliberează suma de 500 de lei reprezentând creanta recuperata creditoarei ****"?
Toti mi- au spus ca au luat permisul doar facand chestionare. Am incercat si eu sa invat teorie, am facut apoi chestionare, nu pot face mai mult de 18 puncte :( Imi recomandati o carte sau un pdf? ...? (mai mult)
Caut arhiva Intreprinderii Marmura Bucuresti, strada Bucurestii Noi, nr 25.Multumesc!
Bună TPU, știe careva care sunt condițiile și toate cele necesare pentru a obține o viza de munca pentru Anglia?
Ce se intampla in cazul unei case mari a carui proprietara actuala are doar o fiica iar fiica are un fiu si o fiica? Dupa decesul proprietarei actuale cum va fi impartita casa intre fiica ei dupa care ...? (mai mult)
Având în vedere ca este pandemie și stare de alerta trebuie sa merg lunar sa semnez la ANOFM pentru somaj?
Bună seara! Această trotinetă se încadrează sau nu la categoria moped? https://trotty.ro/product/scuter- electric- harley- x14- 3- roti- adulti- albastru/ În descrierea produsului se spune...? (mai mult)
Sunt minora si am 15 ani.Am ramas insarcinata si cand voi naste tot 15 ani voi avea. Intrebarea mea este: Daca nasc la spital cei de acolo vor anunta parintii? Ii vor chema acolo? Daca as spune ca o anumita...? (mai mult)
Buna TPU! Daca am 20 de ani si am pensie de urmas dar urmeaza sa ma angajez, voi mai beneficia de acea pensie? Am citit ca pot beneficia de aceasta pensie chiar daca lucrez cu condiția de a fi in...? (mai mult)
Bună, am o curiozitate. Dacă mă angajez o să continui să iau și indemnizația?
Buna! Daca mi- am depus dosarul pentru somaj, am înțeles ca trebuie sa treaca 60 de zile(in care in caut job) și doar după aceea se face dosarul in sine. Primesc bani și pe cele 60 de zile sau ...? (mai mult)
Buna, stie cineva cum se calculeaza banii pentru o perioada de proba in care am lucrat 8 ore pe zi timp de 7 zile?
De ce in orasele mici ca Hunedoara, nu se fac locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati? Eu vreau sa lucrez, dar nu ma primeste nimeni, am si pensie de handicap de 800 lei si am voie sa lucrez...? (mai mult)
Mai sunt familii în România care fac peste 4-5 copiii din cauza ca n-au auzit de contraceptie? In afara de tigani
Buna TPU! Am o prietena care a dat la facultate anul trecut, a intrat la drept la buget si a vrut sa depuna actele pentru bursa sociala, insa i- au respins dosarul pe motiv ca este incomplet. Ea ...? (mai mult)
Nu cumva prin primirea migrantilor din Afganistan de catre tarile din UE, vom accepta fara sa gandim teroristi infiltrati? Asta in conditiile in care nu doar oameni de buna credinta vor pleca din Afganistan...? (mai mult)
Https://m.digi24.ro/stiri/externe/florin- citu- anunta- ca- romania- se- alatura- platformei- crimeea- romania- nu- recunoaste- anexarea- ilegala- a- peninsulei- de- catre- rusia- 1642767 De ce *** trebuie...? (mai mult)
Ce materiale sunt folosite pentru crearea buletinului?
Salut! La Institutul National al Magistraturii ( I.N.M) exista locuri pentru rromi? Am cautat pe internet si am vazut doar numarul de locuri. Stiti cumva daca exista? Dau funda!
Am o întrebare pe tema juridica: sunt oare site- urile web proprietate personala în cazul unui divorț? Asta în ideea ca manuscrisele si creațiile literare sunt. Poate vede un jurist care știe sigur...? (mai mult)
Salut TPU, daca am cazier (bineînțeles nu în regim rutier) mai pot da de permis? Menționez că am avut condamnare pentru furt calificat, sunt cu suspendare. Mă va afecta la dosarul pentru...? (mai mult)
Salut! Am cumpărat un baston telescopic și aș vrea să știu dacă la livrare curierul mă va întreba ce se află în interiorul coletului, dacă îmi va cere vreun act de identitate și dacă mă...? (mai mult)
Salut! Maine dau examenul auto dar mi-am pierdut buletinul. Pot da cu pasaportul?
Salutare! De curând m- am înscris la școala de șoferi cât B și totul e suportat de către firma la care lucrez care ei vor sa conduc o mașină autoutilitară carosata care se conduce cu B. Acum ...? (mai mult)
Bună ziua. Știu ca este prima postare și sunt multe întrebări la care aș vrea sa aflu răspunsul și cum as putea face.Este vorba despre un divorț cu un copilaș de 2 ani. Aș dori să vorbesc în...? (mai mult)
Legiuitorii care fac legi sunt plătiți pentru munca lor?
Bună ziua! Soția a fost sunată de la firma unde a lucrat pentru a- și recupera suma de 69 lei. Ei se justifică prin faptul că și firma a plătit medicalul pe o lună, a plătit și CAS- ul și ...? (mai mult)
Ce părere aveți despre Florin Citu?
E nevoie sa depui cerere ca sa se elibereze foaia matricola de la liceu?
Salut TPU. Astăzi tocmai ce mi- a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 zile, mi- a făcut un proces verbal și în termen de 5 zile sa predau permisul, nu mi l- a oprit ca nu îl aveam la ...? (mai mult)
Pentru admiterea la armată trebuie să ai toți dinții? Că eu din cauza unor probleme a trebuit să îmi scot 5 dinți și nu știu dacă voi mai putea fi admis la armata
Credeți că democrația ar trebui reformata? Eu cred ca da.
De ce tot crește prețul la gaze, curent, combustibili? In Romania, in alte tari nu știu cum e Din ianuarie până în iulie s- a scumpit cu 70% și până în decembrie/ianuarie când va fi consum...? (mai mult)
Daca pic traseul pot sa iau ore de pregatire in particular la alt instructor?
Am fost oprit de politie pe 17 iunie, nu aveam nici permisul nici buletinul la mine. Dupa ce m- au identificat, s- au dus in masina cu actele masinii si dupa 10 minute se intorc, imi dau actele inapoi...? (mai mult)
Bună! Am o întrebare legată de legea muncii. Mama mea lucrează la o firmă de 10 ani, însă, din cauza lipsei de respect față de angajați și bătaia de joc fără limite, vrea să- și dea ...? (mai mult)
Salut, dacă muncesc în Italia cu acte în regulă până la vârsta minimă de pensionare și lucrez de la 22-23 ani și am 21 ani și vreau să mă angajez, ce pensie voi avea? Ms fundă
Salutare TPU! Mi- am dat demisia de la fostul loc de muncă, unde am lucrat aproape 2 ani si la moment nu lucrez, urmează să ma reangajez peste 2 luni. Întrebarea mea este dacă aceste 2 luni de zile,...? (mai mult)
Azi m- am confruntat cu o situatie cel putin nepacuta pentru mine. O femeie care vindea fructe de padure in piata s- a luat de mine si mi- a spus, , de doua ori te- ai aruncat in fata masini'' si ...? (mai mult)
In cazul unui divort(relatie de peste 5 ani), chiar si bunurile achizitionate inaintea casniciei se vor imparti?
Salut! Am și eu o întrebare care doresc sa fie tratata cu seriozitate! Ieri, după 16 ani de condus în care nu a primit decât o amenda pentru viteza, tata, din cauza traficului imens în care ...? (mai mult)
1.De ce au venit americanii așa târziu în Romania și de ce nu ne- au ajutat mai demult? Mă refer atunci când românii sperau și doreau sa vina americanii? 2.Americanii chiar sunt prietenii noștri...? (mai mult)
Bună seara! Am un prieten care a intrat la facultatea de hidrotehnică la buget și a confirmat locul. Totuși există o problemă: S- a înscris la o postliceală sanitară tot la buget în ideea să...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
MountainRiver întreabă:
Curiosul999 întreabă:
Kufu95 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Resedintele de judet ale Romaniei
Cat de bine stii care sunt resedintele de judet din Romania? Hai sa descoperim!