Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 12 Februarie 2025 sunt:
Am si eu o problema. Eu cu prietena mea vrem sa plecam in strainatate, iar in momentul in care o sa plecam o sa am 18 ani, dar ea nu. Stiti cumva daca pot sa fac procura pentru ea, avand in vedere ca...? (mai mult)
Salutare, Persoanele care au sindromul Tourette, dar nu prezintă nici o formă de ticuri verbale sau fizice, doar ca au acest diagnostic, pot da de permis?
Bună. Dacă ii dai la unul cu rozeta (box) și îl desfigurezi ai vreo șansă cât o fi ea de mica sa scapi cu o amenda sau dosar penal? Sau care sunt urmările? E doar o curiozitate nu voi pune în...? (mai mult)
Pentru examenul auto pentru categoria B trebuie invatate lucruri si despre celelalte categorii spre ex pentru motocicleta, tramvai, etc?
Pot să îmi fac tatuaj de ziua mea dacă încă nu mi-a ajuns buletinul nou?
Cu depresie si anxietate ma primeste in armata?
Ce se întâmplă dacă pleci de la locul de munca fără sa îți dai demisia?
Buna ziua, am implinit varsta de 18 ani in luna mai, am depus cererea, insa nu stiam ca dupa aceea trebuie sa o duc la Romana acolo, iar dupa aceea am dus- o la portar, pentru ca dna secretara nu ...? (mai mult)
Buna, lucrez la o casa de pariuri si un client a castigat o sumă peste 50 lei, regula este sa semneze in caz ca depășește aceasta suma, insa am uitat sa- i ofer tichetul sa- l semneze....este ceva...? (mai mult)
Oare vor veni migranti afgani in Romania? Oare ce se va ajunge cu Afganistan tara aceasta care a fost recucerita foarte repede?
Întrebare amendă. Este posibil să primești somație acasă în plic din partea poliției dacă nu ai acordat prioritate pietonului iar acesta face reclamație la poliție în baza înregistrărilor...? (mai mult)
Este posibil să poți vinde partea ta de apartament, obținută în urma succesiunii? Dezbatem furtunos pe tema asta, dar netul nu prea ne ajută cu lămuriri exacte. Persoana în cauză vrea să vândă,...? (mai mult)
Cat dureaza sa faci o procura pentru minori la notar? Presupunem ca tatal meu acum face rost de ea, cat dureaza sa vina din Italia in Romania, prin posta? Imi poate sa- mi explice cineva tot procesul...? (mai mult)
Voi descrie o problema foarte serioasa si vreau sa fie tratata de dvs ca atare. Vorbim de un contract in Germania pe 6 luni. Ei specifica ca trebuie sa ai 42 de ore pe sapt, 168 de ore pe luna. Lucrezi...? (mai mult)
Buna ziua, as vrea sa inchiriez un spatiu comercial pentru o spalatorie auto, as dori sa fac contractul pe 3 ani de zile, proprietarul a acceptat dar nu e o persoana de incredere, ar putea legal sa...? (mai mult)
Buna ziua, fratele meu este in proces de divort au un copil de 2 ani si sotia lui l- a instiintat ca trimite ancheta sociala la el.Mentionez ca fratele meu a locuit cu sotia si minorul in apartamentul...? (mai mult)
La concediu fara plata, trebuie sa ai un motiv ca sa ti-l aprobe la locul de munca? Sau poti sa iei concediu fara plata si asa ca vrei fara niciun motiv? Funda!
Bună ziua, TPU. Am o mare dilema. Am cumpărat un pământ acum ceva ani, iar părinții mei îl ocupa abuziv în acest moment. Mai am un frate și o sora, sora cu probleme de vorbire. As vrea...? (mai mult)
Cum credeți că, daca ar avea loc, s-ar desfășura un al treilea război mondial și care ar fi "taberele"de lupta? Cum vedeți viitorul omenirii d.p.d.v politic și diplomatic?
Ce studii avea Corneliu Vadim Tudor? E idolul meu politic. Vreau sa fiu ca el când era în viață
Ce se întampla in momentul in care apare razboi intre 2 state membre Nato? De partea cui trece NATO?
Salut TPU! Seara trecuta am fost oprit de către un echipaj de politie, mi s- au cerut actele etc etc. Eu am permisul suspendat pe o perioada de 3 luni datorita vitezei excesive în localitate, seara...? (mai mult)
Salut TPU! Doresc să îmi deschid și eu un cont bancar la banca Transilvania. Am împlinit vârsta de 18 ani acum 2 săptămâni, însă buletinul nou îl voi primi abia după jumătatea lunii lu'...? (mai mult)
Soția mea lucrează in Germania și vrea să își schimbe clasa de impozitare. A prezentat in original și copie certificatul de căsătorie și cartea ei de identitate plus copie după cartea mea de...? (mai mult)
Am medicamente noi, in cutie, pe baza de reteta luate, pe care nu le folosesc, ce pot face pentru a le darui celor care au nevoie?!
Am scos cazierul inainte sa imi schimb buletinul(totodata cu buletinul mi-am schimbat si domiciliul), mai este valabil cazierul daca am alt domiciliu?
Rromii sunt jumate romani jumate indieni?
Buna,unde pot invata mai multe despre Certificatul de Urbanism si Autorizatia de Constructii? Doresc sa construiesc ceva.Multumesc
Hey TPU! Stie cineva cam cat dureaza ca ANDPDCA sa gaseasca familia biologica? Multumesc, funda!
Cum pot afla cati ani am pe cartea de munca? Mulțumesc
În timpul scolii de politie trebuie sa fii bărbierit. Dar eu ma irit tare dacă dau cu lama. În regulament este excepția de a purta barba doar dacă medicul nu recomanda barbieritul. Dacă duc o astfel...? (mai mult)
E adevarat ca cei care fac 18 ani anul asta in luna august nu primesc alocatie?
Salut, stie cineva in 2021 examenul de teorie pentru obtinerea unu permis pentru cat C+E se sustine o data sau separat adica pe rand intai C dupa E?
Salut TPU! Pe 22 August vreau sa ies din tara dar pe 24 August imi expira buletinul. Este vreo problema la întoarcere? Am auzit ca din cauza lipsei de plastic pentru buletine termenul lor se extinde
Am primit o instiintare CVD de la tribunal, stie cineva care ar putea fi cauza si ce pot pati?
Bună ziua TPU, astăzi mi-a venit Permisul de conducere, pe mine mă cheamă Popii Ionuț Alexandru, dar pe permis în loc de Ionuț scrie Ionut. Trebuie să ma duc să îmi schimb permisul?
M- am angajat undeva si i- am spus sefului daca sunt asigurat medical si a zis da pentru ca platesc taxe. Oare nu trebuia să- mi dea o fisa pe care trebuie sa o duc la medicul meu de familie? Daca imi...? (mai mult)
Buna ziua, am și eu o întrebare... Mi- a fost suspendat permisul pe 30 de zile, mai exact in data de 10 iulie m- au oprit pentru centură si telefon, mi- au dat dovada de 15 zile pana în 25 iulie....? (mai mult)
Buna ziua, cineva isi contruieste casa in fata casei mele, problema este ca atunci cand a curatat locul a pus acei stalpi pentru a face gardul luand si o parte din drum mai exact vreo 50 cm, drumul ...? (mai mult)
La politie ai voie sa porți barba? Din ce am mai citit și auzit ai voie sa porți. Doar în timpul scolii nu ai voie sau ma înșel? Știu ca la jandarmi și pompieri nu ai voie. Aici știu ca trebuie...? (mai mult)
Buna ziua, un detectiv particular poate aduna informatii, poze sau sa fileze o persoana care se ocupa cu anumite infractiuni? Este legal? Sau se ocupa doar cu persoane membru din familie? Poate aduna...? (mai mult)
Cum se poate rezolva problema tiganilor din țară? Marea majoritate nu vor sa fie educati si abandoneaza scoala din clasele gimnaziale sau liceu. Cei mai multi au o gandire si atitudine rasistă față...? (mai mult)
Daca sunt angajata in perioada de proba de 90 de zile si preavizul este pentru un angajat 20 de zile, inseamna ca si in perioada de proba tot atat ar trebui sa stau? Mulțumesc!
Bună ziua! Anul trecut din motive financiare am fost nevoit să îngheț anul la facultate iar anul acesta aș dori să mă înscriu la altă facultate însă am auzit că nu voi putea intra pe locurile...? (mai mult)
Buna ziua, am o întrebare. Mama a cumpărat o navigatie pentru masina ei de la un individ care are o firma online de așa ceva. El i- a garantat ca e compatibila pentru masina ei. A venit Navigația...? (mai mult)
Salutare! Voi ati locuit vreodată într-un adăpost de urgență cu locație secretă? Dacă da, cum a fost? V-a plăcut acolo?
In momentul actual nu sunt asigurat medical si imi trebuie asigurarea acum, este vreo posibilitate sa ma asigur medical pentru 2 luni pana cand incepe facultatea?
CCR este o instanță de judecată?
Buna seara! Pentru a lucra in Marea Britanie, cat ma costa viza? Unde se face?
Buna. Am o intrebare, dar va rog sa raspunda doar cine a trecut prin asta, sau cunoaste legislatia. Tatal meu este aloolic, ameninta prin casa, sare la bataie.etc. Casa este si pe numele lui dar...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
MountainRiver întreabă:
Curiosul999 întreabă:
Kufu95 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Curiozitati despre ciocolata
Cat de multe stii despre (probabil) cel mai iubit aliment din intreaga lume?