Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 12 Februarie 2025 sunt:
De ce vor unii politicieni sa ne unim cu Republica Moldova(un stat si mai sarac ca noi)?
Bună ziua.Stiti cumva daca pot depune plangere împotriva cuiva care trimite poze cu mine altor persoane și mă denigrează? Imi aduce tot felul de acuzații
Cat de bolnavă este lume in care trăim, cum e posibil tu ca femeie sa zici că violul nu este o faptă atât de gravă mai ales când e realitatea crudă a unui copil? De ce nu se dau pedepse mai ...? (mai mult)
Hello! Dacă străbunicul meu a fost grec și a luptat în Al Doilea Război Mondial cu gradul de Syntagmatarchis (un fel de colonel), pot primi cetățenie greacă? Bunica a devenit cetățean român...? (mai mult)
Buna ziua, tatal meu a lucrat multi ani in domeniu contaminat si as vrea sa stiu unde poate afla cu cat poate iesi mai rapid la pensie! Dau funda!
Buna, am o mare problema. Ieri am dat mașina mea la schimb pe alta. Și desigur, mi- am luat teapa. Întrebarea mea este, eu am contract de vânzare cumpărare cu mama samsarului, mâine dacă scot...? (mai mult)
S- a mai schimbat ceva cu sistemul sanitar în România? Dacă mă duc la cabinetul particular al unui doctor, încă mai trebuie să aducem atenții (whisky, cafele, ciocolăți scumpe, cașcaval...? (mai mult)
Salut TPU. Vreau un raspuns clar. Daca am avut la o mașină numere rosii scoase pe 3 luni si au expirat, se mai poate sa le mai scot inca o data pe 3 luni?
Candidații USR sau PNL care au câștigat ultimele alegeri, au realizat ceva din promisiunile lor până acum, în județul vostru și primariile locale? Menționați și județul/localitatea...? (mai mult)
Buna tuturor! Bunica, ar vrea sa- mi treacă pământul si casa pe numele meu. As vrea sa stiu care ar fi pașii de urmat si daca mai este necesar să fac cadastru odată ce pământul și casa sunt înregistrate...? (mai mult)
Am si eu o intrebare legata de acest buletin electronic cu care nu sunt de acord in niciun caz... Se poate cere in continuare o carte de identitate simpla ca si aceasta pe care am avut- o pana acum? Ati...? (mai mult)
Salut! Din întâmplare eu si un coleg de serviciu ne- am programat concediul de vara in aceeasi perioada, planificarea concediului a fost facuta de acum 2 luni si cererile de concediu au fost trimise...? (mai mult)
Salut, de ceva vreme la mine in parcare au apărut foarte multe locuri de parcare pentru handicap..ideea e ca as vrea sa stiu unde trebuie sa ma interesez sau cu cine trebuie să vorbesc ca sa verific...? (mai mult)
Stie cineva cam cat timp dureaza intabularea unui apartament?
Buna, intreb daca imi dau demisia de la o firma in scris angajatorul, secretara firmei, este obligata sa imi dea numarul de inregistrare la demisia mea?
Stie cineva cu ce avocat as putea urgent sa vorbesc si unde l- as putea contacta, fie telefonic prin apel, sau mesaj chiar si email? Am urgenta nevoie de sfaturi cu privire la o situatie in care ma aflu,...? (mai mult)
Buna TPU! Impozitele provenite din activitati independente, interprinderi individuale etc gen ca PFA cum ar fi, de cate ori pe an se platesc la ANAF? Multumesc anticipat
Salut, sunt minor, am 17 ani si as dori sa aflu daca pot trece din Romania in Austria fara parinti, eu având drept de ședere (Anmeldebescheinigung) pentru Austria și încă un act doveditor că locuiesc...? (mai mult)
Salutare! Aseară am primit o amendă de 280 ron de la politia locală pentru ca avem luminile de drum și proiectoarele de ceata aprinse în timp ce staționam sa coboare o persoană din mașină. Este...? (mai mult)
Doar ce am venit din Anglia singur. Din Anglia poti sa mergi cu avionul singur de la 14 ani. Am facut ce facea restul lumii si am semnat declaratie singur ca nu am avut pe nimeni cu mine ca am venit singur....? (mai mult)
Buna, am doua intrebari in legatura cu un anume formular e104, pentru cei care stiu cateva lucruri despre el. 1. Am vazut pe internet ca trebuie sa depui o copie dupa cartea de munca la casa de asigurari...? (mai mult)
Ce părere aveți de faptul ca Liviu Dracnea a fost eliberat?
Pe centru la Timișoara ai voie cu bicicleta? Dacă ești curier ai voie?
Salutare, am nevoie de ajutor si nu știu la cine sa apelez. Ideea este ca eu împreună cu soția nu ne mai înțelegem deloc si vrem sa divorțam. Eu in urma cu 2 ani am făcut un credit pe 30 de ani...? (mai mult)
Dar de ce încă exista nostalgici care îl jelesc pe Nicolae Ceaușescu? De ce? Hai sa va zic de ce Ceaușescu a fost un comunist. Hai sa va prezint argumentele nostalgicilor. 1. A fost un patriot....? (mai mult)
Bună ziua. Astăzi am avut examenul teoretic în vederea obținerii categoriei B și am fost programat pentru traseu pe 28 ianuarie 2022. Știe cineva dacă pot face ceva pentru a fi programat mai repede,...? (mai mult)
Salut! Urmează a mă programa pentru examenul teoretic (sala) la școala de șoferi. Problema este următoarea, pe 18 august fac 18 ani și nu am apucat să- mi schimb buletinul, iar acum programările...? (mai mult)
Minorii pot semna petiții online?
Bună,pot merge cu o sabie in mana în orășelul copiilor?
Buna seara, As dori sa stiu care este termenul pentru actionare in instanta - contencios administrativ, dupa ce institutia publica respectiva mi- a raspuns la contestatia mea asupra unui act administrativ...? (mai mult)
Salut TPU, la varsta de 16 ani poti avea contract de munca?
Buna TPU! Recent, am descoperit existenta unui grup intitulat, , Partidul Comunist din Romania, , care actioneaza pe majoritatea platformelor de pe internet, inclusiv in viata reala, distribuind fluturasi...? (mai mult)
De ce la televizor și pe site-urile de știri atunci când arată filmări cu infractori le acoperă fețele cu o bulină?
De ce se obține atât de greu un ordin de protecție? De multe ori cu tot acel ordin victima ajunge să ia bătaie. Oare în trecut poliția era la fel de coruptă ca in prezent?
Bună, șeful de la o spălătorie auto mi- a spus ca pot sa lucrez acolo și la 14 ani. Probabil e ilegal, dar nu e treaba mea, el răspunde dacă se întâmplă ceva. Cum ziceam, as vrea sa ma angajez...? (mai mult)
Buna! Acum cateva luni, tatal meu a făcut un dosar pentru acea indemnizație pentru copiii veteranilor. In livretul militar, bunicul datează cu 1 an si 2 luni de lagăr. Menționez că dosarul tatei...? (mai mult)
Daune morale se pot cere la asigurare, daca dosarul penal este clasat ca eu sa recunosc vinovatia si victima sa retraga plangerea? Apoi vrea sa se duca la asigurare sa scoata banii de spitalizare si poate...? (mai mult)
Buna ziua, doresc sa pun o întrebare! O asociate de proprietari poate fi și un srl? Cu codul Cod CAEN 6832 Administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract?
Buna ziua! Am si eu nevoie de ajutor. Sunt o persoana cu dizabilitati si locuiesc intr- un sat din Judetul Suceva. Dizabilitatea mea consta in imposibilitatea mea de a merge(pot sa stau pe scaun sunt apta...? (mai mult)
Pentru anti- vaccinisti: Daca ati avea de ales intre vaccin si: locul preferat unde mancati, Mc, restaurant, shaormerie, cafenea, noptile in club, concerte, spectacole, malluri, zicem ca s- ar...? (mai mult)
De ce nu este Iliescu tras la răspundere, judecat și condamnat pentru mineriada pe care el și tovarășii lui au initiat- o?(a chemat minerii și aceștia au rănit și ucis oameni) Nu credeți că...? (mai mult)
Salut TPU! Am fost acceptat la o universitate din Cluj care are vaccinarea obligatorie. Nu vreau sa ma vaccinez, in ultimele 4 luni m- am documentat despre asta si am inteles con si pro- urile si ...? (mai mult)
Locuiesc in strainatate si detin in Romania un apartament vechi ce- l doresc sa vand dar nu gasesc cumparatori persoane fizice. Intrebarea e urmatoarea, exista metode prin care vreo banca, agentie...? (mai mult)
Ce părere aveți despre acele persoane care rămân impasibile atunci când sunt acuzate de mai multe persoane că au comis o faptă care nu e neapărat de ordin penal și asupra căreia nu există dovezi...? (mai mult)
Persoanele cu dizabilitati sunt scutite de la plata gunoiului?
Salut! Anul acesta am fost clasa a 6- a si pe semestrul II mi s- a scazut un punct la purtare. Am înțeles faptul că mi se anulează bursa până in semestrul I de pe clasa a 7- a. Întrebarea mea este:...? (mai mult)
Bună, ce pot face daca cineva postează poze fără acordul meu pe rețelele de socializare, îmi face poze la casa mea personala?
Oare pot sa intru in armata daca am probleme cu vederea?(miopie) Sofer de tanc (sau conductor nu stiu sigur cu e corect) dar nu neaparat
Am 16 ani si urmeaza sa benefeciez din septembrie de o pensie de urmas, intrebarea mea este: daca lucrez legal cu contract mai pot primi pensia? Sau o primesc doar daca nu am nici un job si doar studiez...? (mai mult)
Buna. Ungaria e mai bogata ca Romania? Sunt salarii mai mari in Ungaria decat la noi?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
MountainRiver întreabă:
Curiosul999 întreabă:
Kufu95 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Cafea
Te consideri un fan inrait al cafelei? Hai sa vedem cat de multe stii despre aceasta!