Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 12 Februarie 2025 sunt:
Bună. Am o prietena în arest preventiv, este majora. Voiam sa va întreb dacă eu fiind minora(17 ani aproape 18) este obligatoriu sa ma prezint cu un părinte? Adică ma pot duce cu buletinul? Locuiesc...? (mai mult)
O sa trebuiasca sa ne facem toti buletine de la 1 august sau doar cei care si l-au pierdut pe cel vechi sau le-a expirat?
Este legal in Romania sa impaiezi un animal de companie si sa il vinzi? Adica sa ai o afacere de genul asta? De ex am vazut ca in SUA e legal sa impaiezi dar e ilegal sa vinzi
Dosarul penal pe cati ani este sau este pe viata pus la cazier.Sau poate disparea din cazier sau ramane acolo chiar si dupa acei ani?
Salut, pe 10 septembrie implinesc 18 ani, daca merg acum sa imi fac C.I cand o sa o primesc? Ma gandesc ca o primesc dupa data de 10 septembrie, dar cam cat o sa dureze.Si ma pot inscrie la examenul...? (mai mult)
De ce antena 3 critica tot ce face guvernul și critica vaccinarea?
Am nevoie de ajutor caci sunt speriat, eu m- am angajat de curand ca paznic si din cauza noilor restrictii intrarea in hipermaketuri se face cu purtarea mastilor, eu lucrez in Profi si nu am permis accesul...? (mai mult)
Petre Roman a fost un politician de dreapta sau de stânga? Adică știu ca după revoluție a guvernat cu Iliescu dar în 1996 s-a aliat cu liberalii.
Este posibil (și legal) sa ai doua contracte de munca cu normă întreagă în același timp daca angajatorii sunt de acord? Ofer funda pentru detalii.
Pensia de întreținere poate fi luată imediat ce renunț la jobul la care am aplicat cu contract de muncă?(studentă ce a luat până-n angajare pensie)
Salut TPU. Recent am cumparat o masina. Cand am vrut sa ma duc la primarie sa o înscriu pe numele meu, cei de acolo nu m- au lăsat deoarece bunica mea (proprietara casei unde am domiciliul) are de plătit...? (mai mult)
Ce înseamnă sintagma "tratament penal"?
Buna TPU,am o intrebare :) Un om singur, necasatorit, are dreptul de a adopta un copil? Mai ales daca are un job si o locuinta stabila?
Ce a fost golaniada din aprilie-mai 1990?
De ce la tv si in oras vezi reclame la alcool si jocuri de noroc, dar nu la tutun? E o diferenta asa de mare intre alcool si tutun? Si alcoolul provoaca dependenta, boli... in plus creste nr de accidente...? (mai mult)
Cu noua lege unde angajatorii pot reduce programul cu pana la 80% se mai suspenda contractul de munca? Adica la somaj tehnic se suspenda iar luna asta am stat 4 zile acasa cu program redus ca sa zic asa...? (mai mult)
Pentru cei care merg cu trenul, elevi sau studenti, nu am carnet de elev, nu l- am primit niciodata si acum sunt in vacanta nu pot sa il iau. Daaar, am un carnet mai vechi a cuiva care a fost la ...? (mai mult)
Buna ziua.Sunt mama unei fete in varsta de 15 ani care are o relatie cu un major care are 20 de ani.Relatia lor a inceput in 24 martie 2020 cand ea avea 13 ani, iar el 19. Exista vreo cale legala prin...? (mai mult)
Salut! Am 17 ani jumatate si doresc sa ma angajez la Glovo, are cineva idee daca este posibil acest lucru cu acordul parintilor sau este obligatoriu sa am 18 ani? Pe site la ei scrie ca trebuie sa ai ...? (mai mult)
Pot avea somaj ca student la facultate?
Salut, ce site sau ce aplicație îmi puteți recomanda pentru a învata pentru categoria B?
Am primit o citatie de la politie pentru proximitate si nu stiu ce inseamna.
Daca ar sari cineva gardul la mine in curte iar cainele meu l-ar musca si l-ar omori eu nefiind martora pentru ca am fost la Constanta pot fi data in judecata?!? Mariana
Daca este dosarul penal deschis si victima vrea 70 de milioane doar sa retraga plangerea penala, fiindca a fost accidentata de masina, daca eu ii dau bani, ea regrage plangerea si nu poate depune iar...? (mai mult)
De ce tarile nordice sunt asa comuniste(au foarte multe reguli) iar tarile din sud europene(Italia, Spania) sunt asa DE DEMOCRATICE? Adică la aia nu exista reguli la nimic, aia își fac de cap nu ...? (mai mult)
De ce este sudul Italiei mai sărac decât nordul Italiei? (scuze daca am ales categoria gresita!)
Buna. Aseară mi- am pierdut buletinul de care aveam nevoie pentru a- mi mi- l face pe cel de 18 ani. Ce acte îmi trebuie acum pentru a- l putea face? Și cam cât e amenda de care se zice ca trebuie...? (mai mult)
E un lucru bun că aproape 50% din populația României trăiește la sat? Adică e vorba aia: "Mai trebuie să producă și omu".
Buna ziua! Sunt in plasament de cativa ani de zile si am 17 ani, imi doresc sa merg in vacanta in alt oras cu cativa colegi, dar cei din directia de asistenta sociala imi spun ca nu se poate si ca trebuie...? (mai mult)
Este o carte de cumparat cu toate legile în ea, actualizată cât mai recent?
Salut, sambata 24.07. 2021 am fost declarat Admis la proba practica pentru permis. Mi s- a spus ca miercuri ar trebui sa vina. Intrebarea mea este: pot conduce masina pana atunci? In caz ca sunt oprit...? (mai mult)
Am cautat peste tot, dar nu am gasit un articol unde sa mi se spuna cum pot proceda sa adopt un copil din alta tara si sa il aduc in Romania. As vrea sa adopt un copil dintr- o tara africana, dar nici...? (mai mult)
Salutare, aveți idee daca comercializarea pumnalului de tip box metalic este ilegala? Am primit cadou 2 pumnale si doresc sa le vand pentru ca nu ma pasioneaza, voiam sa stiu daca e ilegal.
Salut. Anul acesta am terminat clasa a 10 a Economic dar trebuie sa ma mut in Germania. Din ce am citit am inteles ca o sa repet un an si dupa o sa intru la profesionala deoarece la liceu va fi foarte...? (mai mult)
Coronavirus e creat în laborator în China sau nu?
Bună seara! Sunt persoana cu dizabilități și as dori sa mă angajez. Am găsit un loc de muncă la o firmă particulară, pe un salariu minim... De ce drepturi beneficiez ca persoana cu dizabilități...? (mai mult)
Daca am contract de munca incheiat in noiembrie anul trecut, pot beneficia de concediu anul acesta in luna iulie? Sefa spune ca legal nu am dreptul la concediu decat dupa 1 an de la angajare. E adevarat?...? (mai mult)
Daca te casatoresti in localitatea in care partenerul are domiciliu, atunci trebuie sa iti schimbi si tu domiciliul acolo?
Armele albe in special rozeta este legala? Pentru autoaparare
De ce multi angajatori nu fac din prima pe perioada nedeterminată? In special la firmele mari, iti fac pe 6 luni si dupa 3 prelungiri fac pe nedeterminat ca ii obliga legea. Din cate stiu chiar dacă...? (mai mult)
Am o intrebare pentru toti cei care s- au transferat din strainanate inapoi in Romania pentru a continua studiile, de preferat din 2018 incoace; vi s- a emis de la liceul din strainatate vreo fisa cu...? (mai mult)
De ce Extrema Stanga si Extrema dreapta se urasc de moarte, desi vor cam aceleasi lucruri?
Dacă am fost admis pe loc bugetat la facultate și doresc să mă retrag la sfârșitul primului semestru, trebuie să achit pentru figurare la "regim cu taxă" și implicit pentru a începe altă facultate...? (mai mult)
Buna, Daca ai dosar penal iti mai poti face credit impotecar/prima casa?
As dori sa invat totul ce tine de scoala auto, dar in profunzime. Ideea este ca prietenii mei imi spun ca sa fac chestionare, insa consider ca nu este de ajuns sa invat de pe o aplicatie.
Https://mkorostoff.github.io/1- pixel- wealth/ Ce părere aveți despre acest grafic care prezintă averea enormă a lui Jeff Bezos? Nu îi înțeleg pe miliardarii ăștia. Ce poți face cu atâția...? (mai mult)
Buna. Sunt eleva insarcinata in anul 2 la postliceala sanitara si as dori sa aflu daca pot beneficia de o indemnizatie de crestere a copilului/ajutor financiar. Mi s- a spus ca daca sunt eleva pot beneficia...? (mai mult)
Salutare. Am o problema legislativa cu un consatean. Acesta este cioban (oier) si circula destul de mult cu ele pe drum judetean. Precizez ca stau la sat. Fiica lui este vecina cu mine si cand e caldura...? (mai mult)
Ce este o clauză nescrisă?
In cât timp îți vine un buletin nou?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
MountainRiver întreabă:
Curiosul999 întreabă:
Kufu95 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Cafea
Te consideri un fan inrait al cafelei? Hai sa vedem cat de multe stii despre aceasta!