Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 12 Februarie 2025 sunt:
Ce părere aveți despre turci? Cum vi se pare Turcia fata de România.
Buna seara, sunt asociatii care obliga firmele de supermaketuri sa angajeze oameni cu dizabilitati? Eu unul am incercat in 2 sau 3 supermaketuri la interviu si niciuna nu m- a anagajat, ca imi spuneau...? (mai mult)
Am auzit recent niste persoane vorbind de fiul cuiva care ar dori sa se dezmosteneasca de propria lui familie sau ceva de genul si sunt curioasa daca exista asa ceva si ce inseamna anume "auto- dezmostenirea"?...? (mai mult)
Salutare, comunitate! Un vecin isi construieste casute pentru porumbei, deasupra unui garaj situat la aproximativ 10 metri de bloc, garaj pe care tocmai ce l- a cumparat de la vechiul proprietar....? (mai mult)
Care este diferența dintre "închiriere" și "subînchiriere"?
Orice lege poate fi adoptată de parlament cu majoritate de 50% +1 sau există legi pentru care trebuie un prag mai mare?
Salut TPU! Dacă promovez orașul și polițistul îmi dă fișa aia care scrie pe ea "Admis", se poate circula cu ea drept dovadă până îmi ajunge permisul de conducere?
Acum 2 ani, am fost implicat într- un accident ușor de circulație în Germania cu masina înscrisă în România. Mi- am recunoscut vinovăția și politia mi- a făcut o poza la asigurarea mea din...? (mai mult)
Bună! Din câte știu eu, alocația pentru cei din ultimul an liceal se dă până in ultima zi de examen. Anul acesta bac- ul s- a dat pana pe 30 iunie. Dar alocația nu a mai intrat pe luna iunie, ...? (mai mult)
Este adevărat că Irlanda este o țară săracă? Am văzut că mulți ziceau că a decăzut foarte mult economic din cauza pandemiei dar am văzut că stă chiar bine! P.S:Îmi cer scuze dacă am postat...? (mai mult)
Cum verifica autoritățile dacă o persoana respecta carantina ca sa nu dea romanii in toate boalele? Pentru cine vine din UK sunt 2 sapt carantina ca aia sunt pe val ca asta iarna. Dacă persoana umbla...? (mai mult)
Merita sa fac vreo calificare? De exemplu o calificare de operator CNC. Cursul este 980 lei. Daca dupa ce termin cursul si obțin calificarea n ma angajează nimeni ca nu am experiență. Asta nu înseamnă...? (mai mult)
De ce sunt salariile asa mici in România la majoritatea locurilor de munca? A cui este de fapt vina? Este vina oamenilor ca accepta sa lucreze pe sume asa mici lunare?
Buna ziua, Locuiesc la bloc nou intr- un cartier rezidential de case. Mai exact este un bloc cu 2 etaje inconjurat de case. Blocul are parcari construite de catre dezvoltator. Cei de la case au curte...? (mai mult)
La angajare este necesar extrasul de cont, sau IBAN-ul? Mi s-a cerut extras de cont insa la banca cand i-am zis mi-a fost dat IBAN-ul.
La munca in Germania, cu un contract incheiat pe 4 luni, cu asigurare medicala, daca in situatia in care dupa 1 luna si 2 zile nu mai poti invata pe o anumita masinarie/buldozer ce se intampla daca ...? (mai mult)
Bună, Am 17 ani și peste o luna fac 18. Părinții mei sunt divorțați si stau doar cu mama, taică- meu nu are treabă cu mine. Eu cu mama nu ne înțelegem deloc bine, zilnic ne certăm, niciodată...? (mai mult)
Eu am inceput pe 1 munca intr- o corporatie. Am intrebat de curiozitate, cand imi vine salariu, mi- a spus manager- ul ca salariul meu o sa vina pe 15 luna viitoare. Asta inseamna ca vine peste 1 ...? (mai mult)
Dacă la judecătorie ma pune sa jur pe Biblie pot refuza?
Ce s-a întâmplat în 2015 de a scăzut economia după o creștere stabila din 2010?
Cine sunt mai exact funcționarii publici ce se ocupa de întreaga administrație? Probabil nu am pus bine intrebarea dar sper sa stiti la ce ma refer. Am auzit des aceasta fraza, , functionari publici,...? (mai mult)
Fiind inca in perioada de proba, am dreptul la o zi libera de la munca?
Bună TPU, un pervers de 18 ani îmi tot scrie mesaje și îmi spune că vrea să facă dragoste cu mine (eu sunt băiat, așa că l- am refuzat) dar acum mă șantajază cu niște poze trucate cu mine...? (mai mult)
Un prieten de-al meu a terminat cls a 12-a, stie cineva daca mai primeste alocatia pe luna august?
Salutare! Anul trecut pe 19 septembrie am fost prezent la o audiere la politie din cauza unei farse. O persoana pe care o cunosteam mi- a facut o plangere prealabila dupa ce i- am pus nr de telefon pe ...? (mai mult)
Bună seara, vreau și eu sa știu în când timp pot sa rup contractul de la ncs sa nu plătesc nimic, ca știu ai dreptul câteva zile sa nu plătești.
Poate pare stupid dar lucrez într- un colectiv pestriț unde se fura. Avem niste vestiare și cei care se schimbă și ies din ture pleacă cu lucruri din vestiarele altora. Cei din conducere nu prea ...? (mai mult)
Eu anul acesta trebuie să îmi reînnoiesc buletinul... Mă pot duce singura fara mama sa mi-l schimb?
Salut, am 19 ani si sunt putin nelamurit, inainte sa fac 18 ani, in clasa noastra s- au adus niste foi pentru a semna pentru a beneficia de alocatie dupa 18 ani, totul a decurs bine, alocatia a intra...? (mai mult)
Salut, peste ceva timp urmeaza sa dau sala, învăț de pe aplicația 'Scoala Rutiera' fac chestionare aproape zilnic, am parcurs si mediul de învățare, vreau sa ma asigur daca la sala e adevărat...? (mai mult)
Bună, am o întrebare mi-a fost luat permisul mi s-a facut și dosar penal. Eu acum nu mai sunt în tara, ar fi vreo soluție sa pot conduce?
Salut tuturor. Va rog sa imi scrieti daca este permis (este legal) ca un cetatea roman sa aiba 2 asigurari storno de calatorie in strainatate, de la 2 agentii diferite, pentru aceeasi perioada? ...? (mai mult)
Daca sunt intr- un caz penal lovirea unei persoane care a platit sa aiba peste 90 de zile de spitalizare, cazierul este patat de penal si este in continuare pana la gasirea vinovatului se trimite mai ...? (mai mult)
Unde sunt mai multe prostituate, pițipoance etc? În Rural sau Urban? Eu sunt din Constanța și e cam plin aici. În București cred ca e mai rău.
Salut! Am o problema delicata, mi- am dat demisia de la fostul loc de munca (la patron) și m- am angajat la firma principala unde patronul este închiriat. Cum a auzit patronul asta, a sunat, amenințându-...? (mai mult)
Fie asa între noi, cum pot sa iau carnetul la scuter, mai repede? Ca nu am cum sa umblu pe la scoli, ca stau departe de oraș și nu pot face naveta la școală de șoferi. M- a oprit poliția iar...? (mai mult)
Cu salariul de 1.918 lei net si tichete de masa de 15 lei pe zi as putea sa ma mut într-o garsoniera singur in chirie? Menționez ca chiriile in Brașov sunt destul de mari, 200 euro o garsoniera.
Salut! Am un pitbull în vârstă de 5 luni. Știe cineva dacă trebuie sa îl înscriu neapărat la politie la 6 luni?
Salut TPU, Am și eu o problema și știu ca sfatul vostru m- ar ajuta. Sunt angajat de pe data de 04.06. 2021 la o firma, am un contract cu 30 de zile de proba și contract nedeterminat. Sapt. asta...? (mai mult)
Dacă am dat o declarație la politie și se ajunge la judecata mai trebuie sa scriu încă odată alta declarație?
Corneliu Zelea Codreanu a fost roman pur sau mixat? Am vazut diferite surse care implicau ca mama lui a fost ba nemțoaica, ba poloneză, dar nimic concret.
Dacă am dat declarație la politie mai dau și la judecătorie?
Buna! Lucrez intr- o companie in care turele se fac pe baza de planificare lunară. In acest moment sunt in concediu medical pana pe data de 15 Iulie, inclusiv. Ideea sta in felul următor: pe data de...? (mai mult)
Salut! In ce suma consta bursa unui auditor de justitie? Multumesc!
Dacă eu sunt din Caraș- Severin si mă mut in alt judet de exemplu Satu- Mare si vreau sa ma angajez si angajatorul imi cere: adeverință de la medic si cazier de exemplu. Pot face rost de aceste documente...? (mai mult)
Salut. Dacă mi- am schimbat domiciliul din buletin iar talonul nu l- am mai schimbat, rămânând vechea adresă, poate circula cineva cu mașina? Cât timp pot circula astfel cu ea, având în vedere...? (mai mult)
Obisnuiam sa ciupesc o fata de buci si sa o mai enervez asa putin, acum a ajuns avocat. Poate sa ma bage la bulau?
Buna TPU. Imi poate explica careva, va rog, despre facturi si cum le pot plati? Sunt interesata sa imi inchiriez pentru prima data un apartament curand si habar n- am cum se presupune ca voi primi facturile...? (mai mult)
Buna ziua. Doresc sa aflu mai multe despre transferul de credite la o facultate la alta, in special din Romania in strainatate (UK sau Germania). In UK ma intereseaza si finantarea. Terminul anul in ...? (mai mult)
Dacă am terminat liceul, iar din toamnă urmez facultatea, pensia de întreținere de la un părinte nu- mi va fi depusă și pe timpul verii. Deși am 19 ani, părintele respectiv a fost dat în judecată...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
MountainRiver întreabă:
Curiosul999 întreabă:
Alina88888888888 întreabă:
O s?- ?i zic cum vad eu situa?ia.Te n?eleg fiindc? ?i eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani ?i m- am distan?at de el ?i el...acum regreta dar degeaba, ma ?in ct mai departe de...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
ncrederea se pierde cel mai u?or ?i se castiga cel mai greu. P?rin?ii t?i au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie s? vad? c? nu mai faci acelea?i gre?eli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam, parintii...... (mai mult)
Tarzan
Ai pasit si tu in incredibila lume a lui Tarzan si a prietenilor sai? Haideti sa vedem cat de multe va mai amintiti!