Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 12 Februarie 2025 sunt:
Daca am un card si cont in banca la o banca din alta tara europeana, as putea sa scot bani sau sa folosesc pos-ul, etc in Romania?
Ce părere aveți despre creșterea prețurilor la gaze, curent? Vor fi oameni care nu vor mai plăti și vor rămână fără gaze și curent?
Hey you, scuzați categoria, cum pot afla la ce închisoare e un prieten nefiind rudă acestuia? Decât tatăl lui trăiește și nu pot lua legătura cu el să aflu la ce închisoare e, cum trebuie...? (mai mult)
Hey TPU, scuzați categoria, dacă un prieten e arestat îi pot face vizite? Gen încă nu a fost condamnat. Fără miștouri va rog
Bună! Am o întrebare. Prietena mea este căsătorită de 5 ani de zile iar după moartea părinților, ea a moștenit 1 apartament și 1 mașină. Întrebarea mea este: cum poate face ca soțul ei sa...? (mai mult)
In fiecare saptamana bubuie o butelie pe undeva, de ce sunt legale? La urgente cand am fost cu o problema era plin de oameni raniti in explozie de butelie. Ar trebui sa se dea la fiecare vanzare de butelie...? (mai mult)
Cum se calculează cele 30 zile dupa promovarea testului de reducere a pedepsei de suspendare? De cand am predat permisul? De cand am susținut testul? De cand am predat actele necesare? Sau de cand...? (mai mult)
Am fost cu cineva la magazinul Pepco sa cumparam una alta. O femeie care arata vulgar insotita de gagicu- su proba costume de baie la pielea goala. Au vazut- o toti care asteptau la proba fiindca tipa...? (mai mult)
Monarhiile moderne servesc alt rol in afara de a conserva o tradiție? Monarhii moderni nu prea mai au nicio putere(poate cu câteva excepții gen Arabia Saudită, Coreea de Nord), iar conceptul de monarhie...? (mai mult)
Va fi Rusia vreodată o democrație? Pare ca pentru cel puțin ultimele 2- 3 secole au fost continuu sub vreo forma de dictatură. Întâi țarii apoi Uniunea Sovietică apoi Putin. Zici ca ar fi...? (mai mult)
Buna seara. Astazi am fost oprit de Politie pe autostrada care duce spre Constanta(eu venind dinspre Bucuresti) Eram si beat (0.34% alcool) Si am fost oprit de Politie la km 81, pentru viteza de 243...? (mai mult)
De ce pe vremea lui Ceaușescu nu aveai voie sa iesi afara după ora 9 sau 10?
Buna ziua... daca tatăl nu plătește pensia alimentară pe care instanța a decis-o ce pateste tatăl sau nu este obligat să facă asta daca nu vrea?
Salut TPU. Am 2 întrebări și as aprecia daca as primi ajutor: 1) Daca am un job și am zile de concediu de anul trecut (14 zile pe 2020) pot sa le cer șefilor să îmi plătească acele zile eu venind...? (mai mult)
Stateam si ma intrebam... de ce prin spitalele noastre bolnavul e de multe ori tratat ca un rahat de catre personalul medical? La inceput ziceam ca sunt platiti prost saracii si nu sunt motivati. Dar de...? (mai mult)
Buna ziua! Am fost notificata de Banca Transilvania, in vederea unui propriri pe salariu, pusa in executie de un anume executor judecatoresc din Ploiesti, eu avand domiciul in alta localitate, fara...? (mai mult)
Am fost azi dimineata la carefour expres de la Gara de Nord si nu am putut vedea pe ecran costul total al cumparaturilor pentru ca in mod intentionat au astupat ecranul la toate casele de marcat cu elastice...? (mai mult)
Cum pot afla numarul de NIF pe care il am? Multumesc
Am vazut persoane care vin din Germania si zic ca mancarea/produsele de baza la noi sunt mai scumpe ca- n Germania. Am calculat un cos de cumparaturi fara tigari, bere si sucuri numai cu paine, oua, ...? (mai mult)
Se poate face o cerere pentru cardul de sanatate european?
Salut, am fost oprit de poliție în Germania cu o alcoolemie de 0.29 și după aceea dus la secție, am primit câteva foi cu datele mașinii și datele personale și permisul înapoi dar încă nu ...? (mai mult)
In cat timp este gata un buletin provizoriu?
Salut! Am 16 ani si aveam o intrebare, daca vreau sa calatoresc in alta tara singur stiu ca imi trebuie procura semnata de ambii parinti, dar daca un parinte e plecat din tara trebuie neaparat sa...? (mai mult)
Buna ziua, părinții mei sunt pe cale de divorț iar tata tot o amenința pe mama ca o omoară, o amenința si nu stiu ce sa facem? Ce am putea face?
Salut. E voie sa intru in spitalul abandonat Filantropia? Patesc ceva daca mă vede poliția? Vreau sa vizitez zona doar și nu știu dacă e ilegal
De ce Romania a fost singura tara din blocul de fier în care căderea comunismului s-a făcut cu vărsare de sânge și cu venirea unor conducători care sa vândă tara pe moca occidentalilor?
Salut! Am fost cu o fata care era in grija statului dar e adoptata(mentionez ca trece in clasa a 10 a iar eu in clasa a 12).ma rog si am facut dragoste cu ea.Problema e ca ea..era virgina.Am fost amandoi...? (mai mult)
Pentru a face scoala de șoferi cate clase trebuie sa ai obligatoriu? Am auzit ca 10, adevărat?
Salut, mi- a fost reținut permisul de conducere pe 90 de zile, am fost sa dau 13/15 chiar in ultima zi din prima luna, am fost respins. Intrebarea mea este daca voi sta 4 luni de acum in colo sau...? (mai mult)
E adevărat că legislația romanilor antici favoriza un anumit grup in defavoarea altuia? De exemplu un cetatean privilegiat primea doar o amendă pe cand celălalt era decapitat pentru aceeași...? (mai mult)
Salutare! Care este vârstă minima ca să te poți angaja? Eu am auzit ca trebuie sa nu fie sub 15, deci dacă unu o făcut 15 ani, poate peste o luna sau doua sa se angajeze?
Am un vecin după casă care tot mă pândește să fure, eu nu l- am văzut în grădină mea dar sunt sută la sută convins că fura și am auzit cum vorbește cu soacra și cu soția etc etc. Intrebare...? (mai mult)
Hei, TPU. Ca student integralist, poți da mărire pentru o materie din semestrul 2, in sesiunea din toamnă?
Daca semnez un contract in care mi s- a spus daca sunt de acord sa semnez pentru 2 ore in perioada de proba deoarece daca plec in mai putin de 3 luni o sa plateasca mult in cazul in care ar fi pe 8 ore....? (mai mult)
Cum se procedează atunci când cineva vrea să închirieze o garsonieră? Trebuie acte? Contract?
Dpdv. legal parintii, familia au obligatia de a intretine copilul pana la 18 ani, sau in a- l da la orfelinat - > Corect? "Copilul" dupa 18 ani dpdv. legal nu e obligat de lege sa- si ajute...? (mai mult)
Impreuna cu cativa vecini am decis sa facem sesizare in scris catre ADP (Administratia Domeniului Public) pentru taierea/colantarea unor copaci. Din vorba in vorba unii zic ca nu se poate taia decat un...? (mai mult)
Https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/klaus- iohannis- critica- austeritatea- lui- basescu- si- boc- criza- economica- o- depasim- cheltuind- bani- 1579419 Ce părere aveți de ce a zis? Băse...? (mai mult)
Buna ziua, cărei autorități locale ar trebui sa ma adresez pentru modificarea priorității a doua drumuri?(primăriei de sector?) E vorba de un drum care are prioritate de mult timp, fiind construite...? (mai mult)
Dacă am o datorie de 1550 de lei la ANAF pentru cheltuieli judiciare câți bani o sa-mi oprească din salariu? Am salariu de 1800 lei
Care sunt cei mai periculosi caini de atac legali in Romania? As vrea sa imi iau unul pentru ca in cartierul meu au aparut tigani ce imi cam sar gardul si mi- au furat o boxa portabila si telefonul sotiei...? (mai mult)
Când se vor numără voturile moțiunii de cenzura? Stiu ca la ora 14 acum începe sa se voteze.
Cum ați vedea voi desfășurarea unui al treilea război mondial?
Cu ce țări este Romania in relații proaste și de ce? Unde pot vedea relațiile diplomatice ale României? Cred că cu Rusia și atât suntem in relații tensionate nu?
Care îi cea mai buna națiune prietena cu România la toate nivelele? U.S.A?
Buna ziua, cum pot afla adresa unei persoane aflate in strainatate (Anglia) daca ii stiu doar numele? Am 20 de ani si doresc sa imi dau in judecata tatal pe care nu l- am cunoscut niciodata pentru neplata...? (mai mult)
Sunteți de acord cu moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva guvernării PNL-USR-PLUS-UDMR? Întreb doar de curiozitate!
De ce nu pot fugi acele fete care sunt traficate de către proxeneți și duse în străinătate? Mă refer de ce nu pot evada atunci când urcă în mașina unui client. Le urmărește cineva din umbră? ...? (mai mult)
Bună ziua! În urmă cu 12 ani am construit o mini casă formată din două camere într- un sat de la țară, neafectând pe nimeni, problema este că nu am luat autorizație de construcție, iar ...? (mai mult)
Salutare, TPU! Am și eu o intrebare. Lucrez la un OMV, lucrător pe platformă de 9 luni. M- am hotărât să- mi dau demisia. Are cineva idee, când imi dau demisia, cei de la OMV sunt obligați...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
VulpeaDinUmbra întreabă:
1onur întreabă:
MountainRiver întreabă:
Curiosul999 întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Hell on Wheels
Si pe tine te-au incantat drama si actiunea din serialul Hell on Wheels? Hai sa vedem daca poti sa raspunzi corect la toate intrebarile despre acesta!