Buna, comunitate! Am avut astazi un incident neplacut intr- un magazin Kaufland. Nu cu angajati ci cu o cumparatoare. Eram la un raft ce e pozitionat pe colt. Nu era nimeni in jur. O tipa a spus ceva...? (mai mult)
Unde pot face o reclamație unei societăți comerciale care are deschisa o locație și 1 angajat legal dar în locație mai lucrează încă 2 persoane neangajate legal (la negru)? Ce instituție se...? (mai mult)
Mă întreb cum de acei traficanți de carne vie sau proxeneți pot să iasă din țară cu oamenii, fetele și copiii pe care îi răpesc? Cum reușesc să treacă de controalele de la vamă? Cum de...? (mai mult)
Salut TPU, daca am ramas repetent in clasa a 10 a mai pot da de permis?
Buna ziua. In legea din 2003 referitoare la schimbarea numelui și prenumelui pe care administrativă, la punctul M apare specificația "alte asemenea motive temeinic justificate" sau ceva de genul acesta....? (mai mult)
Ce pot face dacă mi s-a stricat un calculator și mai am garanție de la o firmă de componente și calculatoare care s-a inchis și acestia nu raspund la telefon?
Salut TPU! Eu sunt casier la o casa de pariuri intr- un oraș mai mic... evident am probleme cand minorii intra mereu si nu vor sa paraseasca sala. Mi s- a intamplat de 2- 3 ori sa nu fac față...? (mai mult)
Salut. Daca am asigurarea medicala neplătită de 1 an și îmi vine plic de la ANAF sa mă prezint până pe o dată anume la centrul unde mi- am făcut asigurarea și nu am putut ajunge atunci, ce ...? (mai mult)
Buna oameni, iar vin cu o intrebare la voi! Am făcut demersurile să ne luam un apartament eu si soțul, si de curând s- a schimbat ceva nr în CF si avem nevoie de CF actualizat, intrebare mea este,...? (mai mult)
Va salut! Are cineva cunostinta despre vreun act normativ(decret, lege etc) din perioada comunismului(anii 60"), care limita la 800 metri patrati, suprafata maxima de teren intravilan care putea fi ...? (mai mult)
Salut tuturor! Am adus recent un ATV din Uk și as vrea sa- l înmatriculez! Țin sa precizez ca nu a fost înmatriculat niciodată! Dețin factura plus certificatul cu toate seriile eliberat de compania...? (mai mult)
Salut, TPU. Am o întrebare (preventiv), iar în lege nu am găsit un răspuns clar. Dacă, în clasa a IX- a, mai exact în vacanța intersemestrială, cineva decide să se transfere la un alt liceu,...? (mai mult)
Un mare dealer de masini second hand din judetul unde lucrez face manevre cu masini, aduce masini SH bubuite, le carpeste si apoi vinde la super pret la taranoi. De ce taronoi? Pentru ca meltenii cu ...? (mai mult)
Salut, daca demisionez din locul meu actual de munca si ma mut in alt oras si o sa ma reangajez ce acte ar trebui pentru aceasta treaba? Si daca demisionez pot cere fara preaviz sau imi dau ei obligat...? (mai mult)
Conducatorii care au mai putin de un an de practica nu au voie sa conduca autoturisme cat b cu motor mai mare de 1600 cmc?
Se pune ca deranjarea ordinii publice daca unii joacă fotbal intr-un teren și țipă cat îi țin plămânii? Daca sun la poliție, ei primesc amendă sau doar o avertizare?
Iti trebuie pasaport daca mergi in Olanda sau poti doar cu buletinul?
Cum va arata lumea cand cei 4 nebuni ai planetei :Angela Merkel, Kim Jong un, xi jinping si Vladimir Putin, vor dispărea de la putere?
Hey TPU, care este diferenta dintre omor calificat si lovituri provocatoare de moarte?
Salut, daca parchez pe un loc destinat celor cu dizabilități, ce amenda risc? Și cine o primește conductorul sau proprietarul? Având în vedere ca șoferul nu se afla la acel moment acolo cu polițistul...? (mai mult)
Cum poti da in vileag pe cineva care chiar el ti-a trimis materiale compromițătoare cu dansul? Pot expune psihopati de genul ăsta sau tot eu o incurc dupa aia?!
Hei,am o nelămurire pentru cine se pricepe și m-ar putea ajuta. În caz de divorț, la cine rămâne copilul? În cazul în care și eu și copilul suntem trecuți pe adresa tatălui.
Credeti ca am tendinte de cleptoman? Eram in Carrefour, treceam prin raionul de fructe si mi- a venit sa iau o cireasa sa o mananc. Nu am facut- o, dar nu mai aveam mult. Nu m- ar fi vazut nimeni poate,...? (mai mult)
Buna seara.Vin si eu cu o intrebare.Din punct de vedere legal, vecinul meu are dreptul de a tine vaci si porci si de a depozita gunoiul la aproximativ 3-4 metri de casa mea? Multumesc
Se poate da in judecata o firma care a "angajat" o persoana, i- a cerut toate actele, i- a spus apoi dupa cateva zile ca sa stea linistita ca este bolnava de COVID contabila si cand se intoarce va face...? (mai mult)
Cum mă pot înscrie într- un partid politic? Ce studii trebuie sa am? La ce mă ajută acest lucru? Daca mă înscriu într- un partid politic voi primi indemnizație/salariu? Ofer funda pentru răspunsuri...? (mai mult)
Salutare, am o nelamurire, este vorba de plecarea in Uk. Un parinte al meu are pressettled in Uk, eu as vrea sa merg si sa obtin cu ajutorul alor mei prin family, intrebarea este : dupa completarea...? (mai mult)
Dacă v-ar da cineva 5000 lei sa trăiți 3 zile în Ferentari, ați accepta?
Bună TPU, Ce înseamnă contract de muncă pe termen nedeterminat? Se poate anula? Dacă da, când și cum? Dau fundă!
Salut! Ce se întâmplă daca politia prinde un minor care detine la el un pistol airsoft cu o putere de 4 jouli? Se sanctioneaza?
Ma poate ajuta cineva? Știți dacă se poate călători (de exemplu din Germania) in România pe autocar fiind minor (17 ani)
Are dreptul, legal, proprietarul, imobilului care m-a 'luat in spatiu', sa ma evacueze din acel imobil, a carui adresa este si adresa din buletinul meu? Daca da, in ce conditii?
În seara asta m-a oprit jandarmeria ca aveam și eu o bere în mana pe strada și mi-a cerut datele. Poate sa-mi vina acasă amendă de 50 lei pentru consumul de alcool în spatii publice?
Salut. M- a oprit poliția, mi- au cerut actele, permisul, am avut tot in regula, după mi- au pus fiola si nu am avut alcool consumat dar in schimb nu am avut centura pusă cum trebuie si mi- au spus...? (mai mult)
Va rog ajutati- ma! Zilele astea am de gand sa plec in strainatate si as vrea sa il iau si pe fratele meu cu mine care este minor. Daca eu fac procura fratelui meu pe numele meu, sunt raspunzator pentru...? (mai mult)
Pls TPU. La câți ani pot sa fac școală de șofer? Fundita
Cum se face o declaratie pe proprie raspundere ca datele si documentele sunt corecte si reale?
Salut. Am și eu următoarea problema, pe care mi- am cam făcut- o cu mana mea. Casa pe care am construit- o in urma cu 20 de ani și am investit in tot acest timp este pe numele tatălui care a murit...? (mai mult)
Salutare! Aș dori să merg prin țările Scandinave(Norvegia, Suedia, Finlanda etc)! Cum nu pot să părăsesc țara singur deoarece sunt minor(am 17 ani), singura variantă este să merg cu frate-...? (mai mult)
Am tot cautat si m- am saturat sa stau geana pe vizualizat lucruri inutile, as vrea scurt si la obiect, totul despre filmat, daca am voie sa filmez in locuri publice persoane, sau fotografiat/filmat...? (mai mult)
Este vreo lege in afara de cei 7 ani de acasa care-mi interzice sa vorbesc la persoana a 2-a cu oamenii legi, autoritatea, parlamentari, oameni cu functii etc? sau profesori
Buna seara, am o întrebare. Am un vecin care tot fura orice prinde, inclusiv lucernă. Intre grădinile noastre nu era gard deloc, dar am făcut, acum ziua tot mă pândește că sa vadă când nu...? (mai mult)
Dacă soția mea rămâne însărcinată, apoi în cel mult 1- 2 luni se angajează, o sa beneficieze de postnatal/prenatal și concediul de creștere copil( cel de 2 ani, în care primește 85% din...? (mai mult)
Salut TPU. Azi am incercat 2- 3 tentative de drifturi intr- o parcare retrasa dar fara sa imi iasa. Ideea e ca nu stiu ce se poate intampla prin lege. Pt ca am vazut cum un bodyguard din zona vb la ...? (mai mult)
Este legală vinderea ambulantă din autoutilitare (dube)? Cu atât mai puțin vinderea de animale vii de exemplu pui? Sau mai rău pui vii în cutii deloc speciale pentru ei? Mă refer in sate mai mult,...? (mai mult)
Salutari, de ce acte e nevoie pentru a înmatriculat un ATV pe primărie? Mulțumesc
Salut. Astazi am facut o depasire cu masina in zona unei treceri de pietoni, intrand in depasire cam cand eram cu rotile din spate pe aceasta. Aveam un duster de politie in spate, insa nu m- a somat ...? (mai mult)
Dacă câștig un proces în instanță, banii plătiți pentru avocat și/sau alte cheltuieli îi voi recupera?
Acum o lună am avut un accident de mașină. Un tip nu a acordat prioritate și a intrat în altul iar mașina a ricoșat în a mea, mai exact în spatele mașinii. Acum incerc sa fac dosarul de dauna...? (mai mult)
Salutare! As dori sa adresez o intrebare ceva mai ciudata. Daca eu invit pe cineva la mine acasa (propietate privata), acea persoana vine ma enerveaza si il iau la o bataie mica, pot primi amenda sau...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
1onur întreabă:
RitaHNZ întreabă:
LisaJulie întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Naruto
Esti fan Naruto? Testeaza-ti cunostintele despre cel mai vizionat anime!