Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 13 Februarie 2025 sunt:
Bună! Stie cineva ce se intampla dacă gen stai in chirie (prin agenție)și proprietarul nu iti ofera conditii. Ex:Masina de spălat nu functioneaza desi i- am spus acest lucru si nu a luat nicio măsură...? (mai mult)
Este posibil ca statul să ofere cateva milioane de euro pentru un proiect național?
Ce becuri existau pe vremea comusnimului? Halogen, Incandescent? Când au aparut LED și Fluorescent?
Buna ziua, eram intr- un mall in masina si intretineam relatii sexuale, intre timp un paznic de la mall venise la o distanta de 4- 5 m de masina si se uita cu un receptor in mana si zicea ceva in el....? (mai mult)
Buna ziua, ce instituție trimite acele plicuri la fiecare membru al familiei pentru a- i anunță că trebuie să facă taxa de moștenire? Au trecut 5 luni de când a decedat, însă nu am primit niciun...? (mai mult)
O idee despre NORME de prevenire și stingere a incendiilor specifice?
Bună ziua! Am și eu o mică mare întrebare. Dacă cineva a mai avut de aface cu Agenția Prestige Models. Acum o lună, am sunat și o doamna mi- a trimis un link cu un contract în valoare de 60 de...? (mai mult)
Salut TPU! Ma pot plimba cu enduro pe drumurile ocolului silvic? Având in vedere ca nu exista nici o pancarda care sa interzică acest lucru doar o bariera roșie cu alb
De ce stranii sunt așa reci? Pe strazi in Germania/Anglia e liniște mare, la noi e nebunie pe străzi, țipete, înjurături, chestii. Acolo e prea monoton totul, nu știu cum pot sa trăiască...? (mai mult)
Salut, sa zicem că mâine, mă duc la un bar sa bag un bilet de pariuri sportive, eu fiind minor(14ani) și femeia de la bar îmi dă biletul, se poate întâmpla ceva? Amenda sau ceva? Și daca ar ...? (mai mult)
Daca ai 15 ani lucrati pe cartea de munca primesti pensie?
Pentru cei ce ați dat sala foarte recent, la sală mai poate să- ți pice și intrebări din meacanica sau întrebări din mecanica nu se mai dă la sală, că de prim ajutor știu că îti pică, ...? (mai mult)
Salutare tuturor, am un scuter de 49 cc adus din Germania cu numere din Germania și talon tot pe Germania alte acte nu am la el...ce trebuie sa fac să-l înmatriculez la primărie?
La notar, duplicatul unui titlu de proprietate are aceeasi veridicitate ca si originalul?
Buna seara, TPU! Intamplator am aflat o chestie pe care nu o inteleg legata de o procedura a politiei. Daca un cetatean e agresat de un individ periculos pe strada, cu care nu se cunoaste (sa presupunem...? (mai mult)
Salut, acum 20 de minute mergeam cu masina si aveam telefonul in mâna, gen la nivelul deschiderii usii si a trecut o masina de politie, nu a claxonat, nu a facut nimic, nu girofare nimic, este posibil...? (mai mult)
Ce este un duplicat? Care-i diferenta dintre acesta si o copie legalizata? Spre exemplu, sa zicem ca-i vorba de un duplicat al unui titlu de proprietate.
Hei TPU! Cum pot obține informații despre familia biologica în afara variantei să mă adresez instanței? Pare mult prea complicată aceasta variantă. Dacă mă adresez unei secții de poliție...? (mai mult)
Poti incheia un contract vanzare- cumparare a unui imobil fara documentele de proprietate in original? Sa zicem ca ti- au fost furate, insa, reusesti sa faci rost de o copie legalizata dupa titlul ...? (mai mult)
Este posibil sa iti schimbi vârsta (in viata reala, nu Facebook, tiktok etc)? Daca da, cum?
Buna! Sunt clasa a 9a la un liceu tehnologic. Imediat după terminarea anului am practica 3 saptamani. Dacă vreau sa muncesc, trebuie să aduc o hartie din cate am inteles si nu mai merg la practica,...? (mai mult)
Definiția unei infracțiuni din codul penal este reprezentată de descrierea faptei?
De ce parlamentul nu a abrograt acea lege care îi scapă pe evazioniști de închisoare dacă achită prejudiciul?
Acum 5 zile, am comandat un tricou de pe Facebook de la o persoană publică, am platit cu cardul, dar tricoul nu a mai ajuns, am sunat si la nr ala dar baga mereu robotul si zice ca livrarea se face...? (mai mult)
Buna ziua. Daca sunt angajata de 3luni dupa cat timp am dreptul la concediu de odihna?
In perioada de proba poti fi dat afară daca iti faci treaba cum trebuie dar nu ai diploma de 12 clase? Am mintit spunând că am terminat anul asta dar am terminat a 10 a la seral iar șeful vrea diploma...? (mai mult)
De ce se spune ca romanul muncește cel mai mult?
Buna seara! Mi s- au luat datele de catre o echipa a politiei pe motivul tulburarii oridinii publice (ora 01:30) si mi s- a comunicat ca voi primi amenda prin posta. Motivul mi se pare unul nejustificat,...? (mai mult)
Buna seara, ma scuzați de deranj. Soțul meu are o datorie de 600 de mil vechi la impozit. Acum 7 ani un prieten l- a convins sa inscrie doua masini pe numele lui urmând ca, "prietenul" sa plateasca...? (mai mult)
Hey, am o intrebare deci. Eu lucrez ca receptionera la un hotel. Stau de la 8AM pana la 8PM si a doua zi de la 8PM pana la 8A M. Eu am liber in mod normal dupa ce ies din tura de noapte. Normal ar fi ...? (mai mult)
Exista un regulament pentru testarea elevilor? Vreau si eu un link, multumesc!
Am văzut dimineață o știre care relata o întâmplare ieșită din comun. La miezul nopții, șoferul unui audi trăgea după el un alt individ, aflat într- un scaun de birou, scaunul fiind legat...? (mai mult)
Hey TPU, de ce se vorbeste de cresterea economica a Romaniei? Ce se vede in plus in buzunarul romanului de rand?
România e prima tara din UE care a început vaccinarea celor peste 12 ani. România are cea mai mare creștere economica din UE în trimestrul 1 2021. România are printre cele mai mici rate de...? (mai mult)
Daca eu care sunt posesor de permis si urc in masina cu cineva care nu are permis(nu eu i- am incredintat masina) si el conduce fara permis, eu pot sa patesc ceva? Nu eu i- am incredintat masina, eu ...? (mai mult)
Bună ziua! Soția mea a intrat în concediul de risc maternal pe data de 4 mai a.c. Referitor la indemnizația aferentă acestui concediu, am înțeles că este plătită de Stat prin angajator, dar...? (mai mult)
Astazi in STB, un controlor mi- a cerut cardul de calatorie, iar eu nu achitasem, iar dupa a zis sa ii dau buletinul sa vada daca sunt elev si am abonament, i l- am dat si dupa mi l- a dat inapoi si...? (mai mult)
Ce se întâmplă dacă pic la testele psihologice pentru școala de șoferi, doar faptul că nu mai pot da niciodată pentru permis de conducere?
Salut! Aseară am dat graffiti și am fost văzut. Deci: am ajuns la locul unde voiam să dau un tag, m- am urcat pe un gard de al unui om, iar după acel gard pe care stăteam, era curtea omului. Am...? (mai mult)
Bună ziua, unde aș putea găsi un Examen de Stivuitorist corectat? Aș avea nevoie urgent! :)
Dacă cineva are copie după actele mele de proprietate a locuinței, îmi poate face ceva rău cu ele sau pur și simplu le are și doar atât?
Care este diferenta dintre contraventii, sanctiuni si infractiuni?
Buna seara! Luna aceasta trebuia revizuit certificatul, dar din motive personale dosarul nu este gata. Ce pot face pentru a nu se întrerupe sau daca se întrerupe, cât de dificil este(cât durează...? (mai mult)
Cum pot romanii sa se descurce cu salariul mediu de 3000 lei sau 3500 cât o mai fi? Mai ales dacă sunt 2 copii în familie e foarte foarte foarte greu după părerea mea. Eu sunt singur la părinți...? (mai mult)
Bună ziua. De ceva timp primesc sms- uri de la companie APA- NOVA, cu privire la achitarea unor taxe/ facturi, destul de ridicate. Vreau să menționez că nu am contract încheiat cu aceștia. Mă ...? (mai mult)
VA ROG AJUTOR! E cineva din Anglia aici? M- au sunat si m- au tinut 5 ore la telefon vreo 10 oameni cred cu 10numeere zicandu- mi ca am nu stiu ce ilegalitate facuta, mi- au dat n conturi in care sa transfer...? (mai mult)
Cariera lui Fauci s-a cam terminat? Ce credeţi?
Ce se intampla daca treci cu masina pe rosu?
Dacă ar fi dupa mine aș face o magie ca să dispară toate insectele, țânțarii mai ales. Bă frate, in Bucurestiul asta nu mai poti manca ceva in aer liber ca se pune o insecta in mancare (probabil...? (mai mult)
11 septembrie 2001 aproape 3000 de vieți pierdute printre care și patru români.I ntrebarea mea:de ce cred multi ca a fost o treaba făcută din interior? Aduceti argumente.
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
1onur întreabă:
RitaHNZ întreabă:
LisaJulie întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Tom si Jerry
Iti mai amintesti de haiosul Tom si de simpaticul Jerry? Hai sa vedem cat de bine stai la capitolul asta!