Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 13 Februarie 2025 sunt:
Ceva avocat sau cunoscator al codului muncii pe aici? Stiu ca daca demisionezi de la un loc de munca, dupa trecerea perioadei de proba, ai obligatia la preaviz. DAR! Dar, in cazul in care preavizul...? (mai mult)
Cum actionez in cazul in care mi- au fost furate actele pe casa dar persoana in cauza refuza a le inapoia? Mentionez ca persoana respectiva a recunoscut ca le- a furat. Context: Nu- i vorba de casa ...? (mai mult)
Buna ziua. Daca instanta a decis ca trebuie sa platesc 2000 lei daune morale, cum si unde platesc? Multumesc
Buna! Nu sunt asigurata medical iar anul asta o sa ma inscriu la facultate. Am inteles ca voi fi asigurata medical atata timp cat voi fi studenta. Din ce moment o sa fiu asigurata, de cand sunt admisa...? (mai mult)
Am constatat un pv de o 1000 lei dar pe site scrie că pv- ul a fost anulat și am fost exonerat de la plata a 500 lei, nu înțeleg nimic.Tip solutie: Admite in parte plângerea Solutia pe scurt: Admite...? (mai mult)
Bună seara! Nepotul soțului se poate căsatori cu nepoata soției?
Ce părere aveți de Ion Rațiu sau Corneliu Coposu? Erau variante mai bune decat Iliescu la președinția României?
Ce părere aveți despre Ion Iliescu?
Deci până la urmă când era mai bine, pe vremea lui Ceaușescu sau acum?
Este legal să postezi pe YouTube secvențe din seriale? De exemplu Teen Wolf, The 100 etc. Am văzut multe video- uri popularepe Youtube cu secvențe din seriale. Au cerut acordul cuiva sa posteze? ...? (mai mult)
Stie cineva ce sa intampla daca nu ma prezint la examen la armata daca am fost chemat?
La cat se ieșea la pensie pe vremea lui Ceaușescu și la cat acum?
Buna TPU, ce sa fac? Am trimis un mail catre politia sect 1 si le- am cerut sa se sesizeze cu privire la un anunt de pe romjob cu privire la un minor care ofera servicii sexuale, politia a trimis mail...? (mai mult)
Voi câte case aveți și ce munciți?
Salutare TPU, am cateva intrebari la care as dori un raspuns daca se poate. Deci, un prieten de- al unui fost- prieten m- a amenintat ca pune fostul prieten persoane sa ma bata si ca nu o sa scap iar...? (mai mult)
De ce la noi în tara bătrânii se zbat în sărăcie și cred toate minciunile politice? În alte tari la 60/70 de ani se considera tineri oamenii.
Voi cum ați procedat când ați vrut să luați carnetul ați sunat la o școală de șoferi sau ați căutat un instructor bun, după ce ați sunat la școala de șoferi v- au programat direct pentru...? (mai mult)
Buna ziua. Dețin un scuter 4 timpi de 49cc este înscris la primărie și urmează sa ii fac asigurarea. Întrebarea mea este daca trebuie să ii fac si ITP pentru a putea merge legal pe drumurile publice?...? (mai mult)
Buna. Beneficiez de indemnizatie de insotitor pentru baiatul meu de 48 ani care are handicap de gradul 1 si doresc sa fie platita in contul meu bancar. Cei de la primarie au refuzat cererea care trebuia...? (mai mult)
Bună TPU! Pe 27 mai am împlinit 18 ani, încă n- am schimbat buletinul. Știu că acum trebuie să mă duc la secretariat pentru a putea primi alocație în continuare, dar nu știu ce să duc și...? (mai mult)
Ce poate face un om care s- a trezit inregistrat/filmat (fara acordul lui) in timp ce spunea/facea lucruri nepermise/ilegale chiar la locul de munca (cum vedem in cazul unor soferi de autobuz recalcitranti...? (mai mult)
Credeți că la comportamentul nostru de acum, noi tinerii vom supraviețui mai mult decât părinții noștri? Adică : - ei mâncau toate bazaconiile, mâncau și de pe jos - ei se juleau, alergau...? (mai mult)
Bună! În urmă cu 7 zile m- am întâlnit cu instructorul auto. Mi- a luat dosarul și mi- a spus care e prețul, dar nu a spus de când pot începe orele de legislație. Orele de legislație se fac...? (mai mult)
Buna seara. Am si eu o intrebare, vreau să- mi recalculez pensia, vreau sa stiu, am 1800lei iti mai poate lua daca o recalculeaza? As vrea s- o recalculez, am niste adeverinte cu spor de noapte ...? (mai mult)
In afara de primarie, ce poate sa mai insemne,, institutie publica" intr-o localitate? Biserica sau scoala pot fi considerate institutii publice?
Buna ziua! Am o intrebare. Azi la scoala, am aflat ca sunt, , elev de serviciu, , cu obligatia de a duce gunoiul, dat cu mătura, sters praful si alte chestii ce tin de salubritate. Intrebarea mea...? (mai mult)
La partajul dintre soti are drept si copilul? Acel "copil" avand 30 de ani. Puteti sa imi dati si o lege in raspuns? Multumesc
Sunt norocos sau trist ca m- am născut în 2005 și nu în anii 90 sau chiar 80? Eu cred ca- s ghinionist, n- am prins vremurile alea frumoase. Vreau sa- mi spuneți adevărul, chiar dacă e trist...? (mai mult)
Din ce este format un sistem bipartid? Dintr-un partid conservator și un partid? Mulțumesc!
De ce în tarile vestice în orașe sunt foarte mici si sunt doar blocuri cu maxim 3, 4 etaje și străzile sunt foarte populate și în România avem orașe foarte mari dar abia vezi oameni pe...? (mai mult)
Imi expira cardul de debit in 07/21. Ce trebuie sa fac? Sa ma duc la banca sa il reinnoiesc? Sau se poate si online? Funda!
Buna ziua, am depus actele pentru alocatia de 18 ani si am bifat sa-mi intre in contul bancar, in urmatoarea luna o sa vina sau dureaza mai mult?
Salut lume! Am avut o afacere cu un service gsm dar fara firma fara nimic, un angajat mi- a primit un laptop care acum a ramas la mine de vreo cateva luni iar service- ul l- am vandut. Acum omul imi ...? (mai mult)
Salut! Cum functioneaza procedura penala in cazul unei sinucideri?
Buna ziua, am următoarea situație: soțul legitim cu care am doi copii a primit prin moștenire casa părintească pe actul respectiv el fiind singur proprietar. Știu că se considera bun propriu, ...? (mai mult)
Nu vi se pare că România era mai frumoasă acum 10- 20 de ani? Cu toate că eram MULT mai săraci pe atunci fata de cum suntem acum. Oamenii parca erau altfel pe atunci, muzica era alta, distracția...? (mai mult)
Romania de acum 20 de ani sau din prezent? Argumentați in ce timp ați vrea să trăiți dacă ați putea sa alegeti.
Un contract de intretinere poate fi contestat de altcineva decat cei care l- au facut? Adica daca parintii i- au facut contract de intretinere unui fiu in schimbul casei, dupa decesul lor ceilalti fii...? (mai mult)
Buna dimineata, am o problema cu tatal meu, desi locuieste cu noi in judetul Ilfov de aproximativ 26 ani domiciliul lui inca este in judetul Olt unde a trait cand era tanar si pana sa o cunoasca pe mama...? (mai mult)
Pentru domnul Ioandelasal - nu stiu bine am inteles ce am citit aici?(inca nu am ajuns la oficiul de pensii ca nu am avut ocazia)deci sa zicem pensia ar fi de 1500 de lei pe luna, pe luna se diminueaza...? (mai mult)
Daca stau o săptămână în India sau Mexic, care-s șansele să fiu furat, bătut sau mai știu eu ce tragedie?
Am mai multe întrebări! 1. Iubitul meu vrea să treacă numele lui în talonul mașinii. 2. Vrea să schimbă numărul de înmatriculare. Toate asta le pote face fără fratele meu? Practic și...? (mai mult)
Salut tuturor. Ati avut vreodata a face cu Tribunalul de Falimente (Bankruptcy Court) din Plano, Texas, Statele Unite ale Americii? Sau cunoasteti pe cineva care a fost clientul acestei institutii? ...? (mai mult)
Unde ma pot angaja in timpul sarcinii? Sunt deja in 4 luni si ceva, am sunat in peste 15 locuri dar toti au spus ca nu accepta gravide. Daca nu am niciun venit pot beneficia de vreun ajutor financiar ...? (mai mult)
Salut, se da alocatie pe iunie daca se termina liceul pe 4 iunie? Somajul dupa liceu cum se obtine? DAU FUNDA
O persoana care nu e asigurata medical la stat, poate plati lunar pentru a deveni asigurat? Persoana nu e student, nu lucreaza, desi e apta. Daca da, ce obligatii are? Ex: beneficiaza de un tratament...? (mai mult)
Am si eu o speta si nu pot sa o rezolv X, cercetat penal pentru savasirea infractiunii de furt, se afla in arest preventiv de 11 luni. La data de 30 noiembrie 2019 adreseaza presedintelui Romaniei...? (mai mult)
Am și eu o întrebare.Vinerea trecută am fost la un interviu pentru angajare.Totul a decurs bine, sâmbătă am fost chemată la o proba de lucru și m- am descurcat bine, după care mi- a spus ca ...? (mai mult)
Buna. Cat timp trebuie sa ai lucrate pentru a beneficia de prenatal pentru cresterea copilului? Daca iti schimbi locul de munca te afecteaza? Iar patronul te poate da afara daca aude ca esti gravida?
Ce părere aveți despre UK? mai ales după Brexit. Eu cred că s- a dus jos de tot țara asta, până și Bulgaria e o țară mai calumea decât țara asta plina de droguri și bețivi, muritori ...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
1onur întreabă:
RitaHNZ întreabă:
LisaJulie întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Demi Lovato
Ai dansat si ai cantat pe muzica lui Demi Lovato? Afla acum cat de multe stii despre ea!