Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 13 Februarie 2025 sunt:
Salutare De uns pot lua autorizație pentru deținerea unui detector de metale Este permis dar trebuie completate formulare si plătită o taxa de doar 10 lei Dar nu știu unde
De ce la 16 ani cât am mi se face somn la ora 11 seara? Deci programul meu e așa:mă trezesc la ora 6, plec la școală, vin la 1, după stau până seara in pat și pe calculator, uneori...? (mai mult)
Cum au reusit romanii sa reziste 7 ani in criza anilor 80 cand trebuia sa te trezesti la ora 5 noaptea sa stai la coada pentru alimente? Eu daca as face asta o saptamana as innebunii.
Se dă următoarea situație : Un student face un program de licență în cadrul unei facultăți din cadrul unei universități, acesta în primul an având medie bună a intrat la buget, iar din anul...? (mai mult)
Salut, ce părere aveți ca un copil de 15 ani sa muncească vara la un bar și sa-si ia lucruri din banii munciți?
Bunaaaa Astăzi am chiulit de la ultima ora (muzică) domeniul de muzica e și cel de religie. Când am ajuns acasat am întrebat o colega ce s- a întâmplat.la școală, ea mi- a spus că voi avea...? (mai mult)
De ce in Germania și Anglia străzile sunt goale deșii au o densitate a populatiei mai mare decât a Romaniei. La noi sunt pline străzile oriunde ai fii. La aia nu umbla nici dracu, toți in case,...? (mai mult)
Trebuie sa am platit impozitul ca sa imi schimb buletinul?
Buna, am si eu o intrebare. ma pot inscrie la bac cu buletinul expirat? buletinul mi- a expirat acum o saptamana, iar eu abia astazi am realizat asta, ma pot inscrie la bac pana la data de 4 iunie ...? (mai mult)
Buna tuturor, aveti idee cat dureaza reinnoirea buletinului la sectia de politie? Mie mi-au scris pe foaie 30 zile si dureaza extrem de mult... Oare se poate afla online cand e gata?
Daca sunt programat pentru rapel, si intre timp vine un membru al familiei din alta tara care locuieste in acelasi domiciliu cu mine si este bagat in autoizolare, trebuie sa ma autoizolez si eu? si daca...? (mai mult)
Bună ziua. Am primit comunicarea pentru clasarea unui dosar de vătămare din culpa. Împotriva soluției se poate depune plângere în termen de 20 zile. În trecut am făcut cerere de prelungire dovada...? (mai mult)
Cand merg sa imi reinnoiesc buletinul la 18 ani, trebuie sa ma prezint cu parintele la ghiseu?
Care este prețul aproximativ al permisului de port arma neletala? Dau funda
Salutare. Saptamana trecuta mi- a venit permisul de conducere si la sfarsitul lunii iunie plec in Germania la munca. Vreau sa- mi si achizitionez o masina de acolo. Intrebarea mea este: Daca am sub ...? (mai mult)
Https://www.google.ro/amp/s/m.ziare.com/amp/marcel- ciolacu/psd- anunta- ca- depune- motiune- de- cenzura- impotriva- guvernului- citu- 1681200 Ce este o moțiune de cenzura? Daca este acceptată...? (mai mult)
Contribuția la pensia privată (Pilonul 2), în cazul unui deces înainte de pensionare, este restituită familiei decedatului?
Salut. Am buletin pe comuna și am luat amenda in oraș. Eu am semnat sa iau amenda în mână, întrebarea mea este pot sa o plătesc la finanțe in oraș sau trebuie să mă duc în comuna mea sa o ...? (mai mult)
Salutare, ieri am gasit pe jos in parc un telefon este un Huawei P smart 2019, apoi incepeam sa intreb pe oameni din parc al cui e telefonul si ei nu stiau. Asa ca am adus telefonul la mine acasa...? (mai mult)
Salut, TPU! Daca sunt in anul 3 la facultatea pot sa dau la maistri militari sau suboditeri fara sa fiu nevoit sa platesc cei 3 ani de facultate?
Salut. Exact acum am fost oprit de poliție și greșeala mea mare a fost ca am expirat itp ul de 10 zile..la început a vrut sa îmi dea amenda și după a rămas doar la avertisment nu mi- a luat plăcuțele...? (mai mult)
Salut. Am avut azi un incident in trafic in care o doamna, a intrat in oglinda mea si a rupt- o. Nu a dorit sa facem amiabila, i- am spus ca mergem la politie atunci si a zis ok. Eu am ajuns la politie...? (mai mult)
De ce in serviciile publice sunt numai javre de angajați pusi pe profit decât pe corectitudine? Pana și un gunoier e mai calumea decat majoritatea menționați mai sus.
Sa presupunem ca mergi cu masina si intentionat te bagi intr- o balta de pe drum sa stropesti/murdaresti pe cineva de pe trotuar. Exista vreo contraventie legala? Presupunand ca pietonul te cunoaste,...? (mai mult)
Ce acte sunt necesare la donatia de bani din partea părinților catre fiu la notar?
Salut TPU, am si eu o problema care mi s- a intamplat ieri la scoala si am fost amenintat cu politia etc etc. Well mie imi plac mult animeurile si preferatul meu este death note, eu ce m- am gandit ...? (mai mult)
Bună! Îmi puteți spune dacă pot intra la liceul militar (Dimitrie Cantemir Breaza) în clasa a X- a? Voiam să intru în a IX- a dar până m- am hotărât, a trecut termenul limită de înscriere...? (mai mult)
Salut. Dupa ce am dat testul de redobandire si am trimis toate actele pe email pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului cum pot afla raspunsul(daca mi- a fost redus sau nu). Multumesc...? (mai mult)
Buna TPU! Dava sunt însărcinată pana la câte luni(săptămân ) de sarcina trebuie sa mai merg la munca?
Salut! Pentru a face transferul unui copil dintr- o școală din România într- una din Elveția de ce este nevoie? Si transferul se poate face imediat după ce copilul a luat vacanta de vara sau si pe...? (mai mult)
Ce se întâmplă dacă nu sunt in țară și nu pot ajunge la instanta pentru confirmarea renunțare la urmărirea penala la data la care sunt chemat?
Daca am făcut 18 ani și buletinul meu expira în 2023, mai trebuie sa-l schimb?
In curand implinesc 18 ani, cand trebuie sa ma duc sa imi reinnoiesc buletinul? Inainte sau dupa ce am implinit varsta?
Buna TPU! Daca intr- o luna am doua saptamani concediu de odihna si urmatoarele doua saptamani concediu medical este posibil sa imi fie socotita indemnizatia de calcul la doua salarii brute? Adica daca...? (mai mult)
De ce în România se moare asa mult în accidente și din neatenție? Acum câteva zile a murit o soră de a unei prietene foarte bune in accident, avea 24 de ani, probabil ati auzit la știri și...? (mai mult)
Cum pot eu ca cetatean european sa reduc încălzirea globală? Să mănânc numa chestii crude și sa merg doar cu bicicleta oriunde as merge?
Bună! Mi- a expirat buletinul în 2015. Nu am reușit să- l schimb până în prezent, din cauza unor probleme de sănătate(nu m- am putut deplasa de la domiciliu). Astăzi am făcut dosarul...? (mai mult)
E adevărat că germanii sunt reci,că se evita unu pe altul, că pe străzi nu vorbesc între ei, nu e nimeni pe străzi, toti in case singuratici? Pe vremuri normale nu de pandemie.
Bună. Am o nelămurire. Câte luni trebuie sa ai la același loc de munca pentru a beneficia de acele indemnizații și drepturi în timpul sarcinii cât și după naștere? Am citit o gramada pe net ...? (mai mult)
Salut, știe cineva cât costa sa fac o procura pentru mama să-mi ridice diploma de liceu?
Daca imi fac buletinul la vreo 3 luni dupa expirare, platesc ceva amenda?
Buna ziua. La succesiune, fiecărui moștenitor îi revine o parte egală (adică 25%/moștenitor/avere)în cazul în care a rămas sotia defunctului și aceștia au 3 copii?
Salut,vin și eu cu o nelămurire, vecinul meu și-a parcat masina la aprox. 20 de cm de gardul meu.Prietenul meu spune ca este ilegal, de aceea apelez la voi, va mulțumesc anticipat!
Buna, TPU. Dacă sunt majora și am terminat 10 clase, părinții mei mai pot fi decazuti din drepturile părintești? A zis directoarea ca dacă nu ma mai duc la liceu părinții pot fi decazuti din ...? (mai mult)
Buna ziua. In urma cu câteva săptămâni am platit o suma de 185 lei cheltuieli judiciare (este vorba despre o faptă petrecuta acum 2 ani cu niste petarde, iar dezondamantul atunci a fost de renunțare...? (mai mult)
Buna TPU! Cine ma ajuta cu cele mai bune metode de promovare a unui produs pe Facebook ads? Si tehnicile cele mai bune dupa experenta voastra {promovare Facebook ads}.
Buna. Prietenul meu este din Liban, locuieste de 7 ani in Romania si dorim sa ne casatorim la finalul acestui an. A trecut cineva sau cunoaste cazuri in care sotul strain a obtinut cetatenia romana? Vreau...? (mai mult)
De ce autoritățile bieloruse au forțat un avion Ryanair să aterizeze pe aeroportul din Minsk sub pretext că la bordul aeronavei s- ar afla o bombă? După câteva ore de verificare, nu au găsit ...? (mai mult)
Dupa cat timp se prescrie infractiunea de insulta/ incalcare a dreptului la demnitate prevazuta in Codul Civil?
La o intrebare a mea dnul Ioan de la Sal mi- ati zis ca daca depun cererea de pensionare intr- o anumita luna, decizia vine peste 2 luni iar pensia peste 3 luni dar cumulat pentru cele 3 luni.Intrebarea...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
1onur întreabă:
RitaHNZ întreabă:
LisaJulie întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Jocurile Foamei
Ai urmarit cu sufletul la gura aventurile lui Katniss in arena din Capitoliu? Afla cat de multe stii despre Jocurile Foamei!