Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 13 Februarie 2025 sunt:
La o intrebare a mea dnul Ioan de la Sal mi- ati zis ca daca depun cererea de pensionare intr- o anumita luna, decizia vine peste 2 luni iar pensia peste 3 luni dar cumulat pentru cele 3 luni.Intrebarea...? (mai mult)
Buna, TPU. Am auzit ca insulta nu mai e prevazuta in Codul Penal. Adica daca cineva te insulta direct, politia nu ii face nimic (chiar daca depui plangere, cu probe si martori). Atunci ce masuri se...? (mai mult)
Exista vreun articol in legislație legat de amenajarea spațiului de creștere a animalelor? Am un vecin cu multe bovine care și- a făcut haznaua chiar langa gardul meu, la spatele casei practic. Și...? (mai mult)
Salut TPU, orele de legislatie sunt obligatorii? Te poate baga la sala chiar dacă ai un număr de 10 ore în total din cât trebuie?
Salut TPU! Va rog sa tratați cu seriozitate următoarea întrebare. Deci, am pierdut azi portofelul (card bancar, card de sanatate, permis auto si buletin). Daca a fost cineva in situația mea si ...? (mai mult)
Buna ziua, am o nelamurire in ceea ce priveste cumpararea unui apartament.Imi poate spune cineva daca exista posibilitatea de aface un precontract, adica sa nu dau toti banii o data din valoarea apartamentului...? (mai mult)
Care-s șansele ca în următorii 100 de ani sa nu apără conflicte, războaie?
Salutare oameni buni, dacă îmi expiră buletinul săptămâna viitoare, îl pot reface singur sau am nevoie de proprietar? Am buletin la acea adresă de 10 ani, cu proprietarul nu sunt în relații...? (mai mult)
Avantaje/dezavantaje iluminat stradal cu LED?
E adevarat ca dupa ce a căzut comunismul in Romania în primii ani iti era frica sa iesi pe strada noaptea ca puteai pati ceva?(în special în orașele mari)
Era mai frumoasa România pana acum 5-10 ani? Dacă da, de ce? Dacă nu, de ce?
In Romania exista sinucidere asistata?
De ce poliția din Romania este ineficientă?
Ce sunt cu atatea insecte in Bucuresti? E plin de insecte enervante care se lipesc de tine si iti intra prin urechi si nu poti sa mananci nici un covrig sau o pizza la felie de la patiserie ca imediat ...? (mai mult)
Daca ai facut plangere penala impotriva cuiva si organul de politie (neprofesionist in acel caz) a clasat- o, iar tu te simti in continuare nedreptatit/a, mai poti face reclamatie si pe civil asupra ...? (mai mult)
Https://www.edupedu.ro/breaking- modificari- masive- la- legea- educatiei- votate- in- senat- numarul- elevilor- intr- o- clasa- redus- la- 22- in- invatamantul- primar- 26- in- gimnaziu- si- liceu- 17-...? (mai mult)
Pot reclama Enel la ANPC dacă nu vor sa îmi modifice planul tarifar cum s- a dat ordonanța? Mi- au trimis robotic pe email de doua ori niste documente care puteau fi parțial deschise însă nici vorba...? (mai mult)
Bună seara, am o mica nelămurire. În data de 15.06. 2020 m- am angajat iar în data de 06.05. 2021 am demisionat la fostul loc de munca și în data de 20.05. 2021 m- am angajat în alta parte, in...? (mai mult)
Salut TPU. Am o nelãmurire despre legea pensiilor pentru veteranii de rãzboi. Pãrinții mei la 60 ani au auzit prin comunã cã vor primi indemnizație şi urmaşii veteranilor de rãzboi şi acum cautã...? (mai mult)
Cum pot face o reclamatie de deranjarea linistii publice? Daca, sa spunem ca un vecin are muzica data la maxim la ora 2 noaptea, pot suna direct la 112 sau exista un numar de telefon special pentru non-...? (mai mult)
De ce diferite firme din domeniul alimentar aruncă mâncare aproape bună, la sfârșitul zilei, în loc să le doneze celor săraci? De exemplu fast- food- urile. Am înțeles că ar crea probleme...? (mai mult)
Ce poți face dacă o profesoara îți dă nota din burta? Vreau niște argumente clare dacă va rog
Am un dosar penal. Cum pot icheia acordul de recunoastere a vinovatiei daca nu imi permit sa platesc un avocat?
Pot sa imi fac vopsitorie auto la garajul de la bloc? Ca hoby, cateva ore pe zi? Exista ceva lege pentru galagie la bloc sau trebuie ceva aprobari de la cineva?
De ce nu ia nimeni gunoaiele din Africa sa le recicleze?
Cum treci niste proprietati pe numele cuiva fara prea multe taxe? Am vazut ca se poate transfera o locuinta prin donatie sau contract vanzare- cumparare dar la vanzare- cumparare nu trebuie sa il vinzi...? (mai mult)
Salut, am luat azi sala cu 24 pentru permis, m- am programat la calculator etc si am intrebat- o pe femeia de acolo acum ce fac daca sunt admis. Nu prea am inteles ce mi- a zis, i- am zis la revedere...? (mai mult)
Cum arata Romania acum daca nu exista Regele Mihai sa aduca comunismul?
Salut, Am o intrebare. Sunt angajat pe o perioada determinata pe 12 luni, curand urmeaza sa semenez a 3- a oara contractul tot determinat pe 12 luni. Din cate stiam, e maxim legal 36 de luni ...? (mai mult)
Judecătorii de la secțiile civile pot să judece și litigii și de la alte secții cum ar fi cele penale?
Acele banere pe care le vedem la proteste cu suport de lemn sub o hartie cu mesaj unde se pot face? Cum se numesc, doar bannere?
Salut. Vreau sa cumpar un teren dar acum nu are PUZ. Cum pot plati acea suprafata de 500 mp teren din o parcela mai mare? Multumesc
Buna ziua! Am avut un accident rutier din care a rezultat moartea unui pasager. Sunt cercetat penal pentru ucidere din culpa. Nu îmi permit un avocat. As vrea sa știu ce trebuie sa fac sa închei acordul...? (mai mult)
Salutari.Cat timp ai la dispozitie pentru plata unei amenzi penale?
Salut, amenda penala poate fi platita online?
Are un profesor voie să îți pună notă pe o lucrare pe care ai dat-o pe semestrul 1 în semestrul 2?
Ce presupune reabilitarea termică a blocurilor? Oamenii vor plati mai puțin la gaze?
Ce i-ati face unei politiste care cauta motiv sa interneze pe cineva cu forta la psihiatrie?
Salut, m- am trezit azi cu un mail de la b2kapital, nu stiu cine sunt, ce treaba au cu mine da cica am de platit o suma la Vodafone. Faza e ca eu nu mai am contract la Vodafone de 2 ani si ceva, plus...? (mai mult)
Ce este un secret de stat?
Care e sanctiunea pentru folosirea tigarii electronice vape in timpul scolii (in pauza dar in clasa)?
Am avut o relatie urata cu un nebun care ma spioneaza. Tac- su are prieten pe Facebook pe unu care a fost sef de birou la informatii clasificate in ministerul justitiei. Faza e ca el a facut plangere la...? (mai mult)
Ce inseamna sa reclami pe cineva, , pe civil"? Adica sa dai in judecata? Daca la plangerea penala ai la dispozitie maxim 90 de zile pentru a o face, la a reclama pe cineva, , pe civil" mai exista vreun...? (mai mult)
Este legal să colecționezi așa ceva? http://www.cunoastelumea.ro/sticla-cu-uraniu-vesela-radioactiva-colectionata-de-excentrici-foto/
De ce nu se mărește limita de vârstă pentru permis macar la 22 de ani? 18 ani e o vârstă prea frageda, foarte multi vor permisul doar sa arate ca-s șmecheri și se lovesc în primul pom.
Buna TPU! Astazi, la scoala, am incercat sa ies in curtea liceului in timpul unei pauze, iar in timp ce coboram scarile, m- a intampinat un gardian care mi- a zis ca nu am dreptul sa parasesc cladirea...? (mai mult)
Buna TPU! Am si eu o intrebare. Urmeaza sa am cununia civila si vreau sa stiu daca atunci cand imi voi schimba buletinul o sa trebuiasca sa ma trec pe adresa prietenului meu. Nu poate fiecare sa ramana...? (mai mult)
Salutare. Am o problema... Saptamana trecuta un prieten de al sefului meu m- a chemat la el acasa si mi- a cerut niste bani imprumut, 500 de lei, eu i- am spus ca mai am 300 de lei de tot in casa pana...? (mai mult)
Mie mi se pare foarte ciudat cum a scazut rata de infectare in Buc, de la 6 la 0.8, prin restrictiile care au fost. Adica mergeam prin centru si nu vedeam nimic schimbat. Aceeasi aglomeratie la Unirii,...? (mai mult)
Buna ziua, am întrebare urgenta. Stiu că am mai pus aici una asemanatoare. Am fost la poliție pentru gălăgie noapte de noapte și chiar de am sunat la poliție de două ori, acum o lună, muzica...? (mai mult)
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
1onur întreabă:
RitaHNZ întreabă:
LisaJulie întreabă:
Marjuddjeje întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
H2o: Just add water
Ai visat si tu sa poti trai in apa alaturi de Cleo, Emma, Rikki sau Bella? Hai sa vedem cate mai stii despre lumea sirenelor!