Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 13 Februarie 2025 sunt:
Salutare, deci deseara la ora 00:00 e legal sa iesi afara?
Bună TPU, mi- am depus dosar pentru alocatie în Germania. De fapt, am plătit pe cineva care se ocupa cu asa ceva. Dosarul a fost depus la sfârșitul lui martie. Am luat legătura cu doamna care s-...? (mai mult)
Cine sunt demnitarii statului?
Sunt în alt oraș fata de cel din buletin stabilita. As vrea sa fac școala de soferi aici, mi se va permite? Nu am nici viza de flotant. Sunt de când am început facultatea, practic, am peste 5 ani...? (mai mult)
De ce multi oameni, in special la noi in tara, se multumesc cu un job prost platit? De ce sunt prost vazut daca am schimbat 10 joburi pentru ca nu ma potriveam cu cerintele jobului si nu ma vedeam facand...? (mai mult)
Salut! Peste o lună mă voi duce în Anglia la unchimiu, vreau sa știu și eu cam cum sunt englezii fata de romani și mai multe.
Ce reclamație le pot face vecinilor dacă tot dau cu bormașina și nu o pot auzi pe doamna profesoară, ținând cont că nu e oră de liniște?
Salut. Știe cineva dacă cumperi o mașină sh și deja are numere roșii și este înscrisă la primărie la cel care am cumpărat- o și nu îmi poate da fiscalul ca are datorii sau ceva de genu, oare...? (mai mult)
Bună, am o problemă și as vrea un răspuns de la oamenii care poate au pățit de asemenea perioada asta. Este drept ca dacă ești la facultate în primul an sa nu poți sa te transferi sau sa îngheț...? (mai mult)
De ce lumea nu mai cumpără Dacia? Acum multi ani numai Dacia Logan și Sandero vedeam pe străzi, acum vad numai VW și Bmw.
Salut.Am si eu o întrebare legata de admiterea la liceu: Sa zicem ca in clasa a 6 a un coleg a avut nota 6 la purtare.Chiar daca in clasele 5, 7 si respectiv 8 s- a menținut pe 10 la purtare, are...? (mai mult)
Bună TPU, în august in anul 2019 bunica mi- a făcut o asigurare pe o luna de zile cum ca eu nu am fost angajat iar acum câteva săptămâni mi- a venit o scrisoare de la Anaf cum ca am de plătit ...? (mai mult)
Salut! De o săptămână m- am angajat însă vreau sa plec de aici pentru că mi- am dat seama că nu e ceea ce îmi doresc. Trebuie sa mai stau in preaviz având în vedere că am doar o săptămână...? (mai mult)
Daca am fost absent de la o evaluare la liceu si doamna profesoara vrea sa ma noteze cu nota negativa are dreptul?
Am o prietena in centrul de plasament care are 17 ani. Vreau sa stiu daca iubitul ei o poate scoate pe semnătura.El are 23 de ani.
Credeți că războiul dintre Israel și Ierusalim care devine din ce în ce mai mare, ar putea declanșa un război între mai multe țări printre care și țări din europa Europa?
Trebuie sa imi schimb buletinul luna asta. Pot sa trec un singur prenume? Nu imi place celalalt :)) Adica am o cunostinta care a trecut din greseala Adrian in loc de Adriana si a stat 4 ani cu buletinul...? (mai mult)
Fraților, o întrebare: Oare noi românii, nu suntem în mod clar inferiori fraților noștri, aromânilor, ca comunitate (nu ca indivizi)? Dacă ne uităm la noi în țară, deși aromânii sunt...? (mai mult)
Salut TPU! Ma plimbam cu masina cu doi prieteni la ora 23, iar soferului nu ii mergea un far si l- a oprit rutiera. Acestia ne- au cerut datele si ne- au intrebat daca avem declaratii. Le- am zis ca ...? (mai mult)
Bună TPU! Cei care lucrează în cadrul armatei nu pot să-și facă o afacere, nu?
Bună! Am și eu o întrebare. Dacă tatăl meu a decedat, iar casa este trecută pe numele mamei, am vreun drept din partea lui? Menționez că aceștia erau casatoriți de aproape 20 ani înainte sa...? (mai mult)
Am tot vazut pe grupurile de Facebook cu animale ca la orice adoptie se face contract de adoptie. Dar contractul ala are vreo valoare daca nu e dus la notar sau ceva? Adica doar se completeaza online si...? (mai mult)
Salutare. Problema vine in felul urmator. Anul trecut am fost furat de 90k euro de cel mai bun prieten al meu. Mi- a furat banii si a fugit din tara. In tot acest timp s- au interogat mai multe ...? (mai mult)
Cum ar trebui sa procedez in situația în care cineva face afirmații false despre mine pe Facebook, daca mă duc la poliție o să fiu luată în considerare? Sau sa îmi angajez un avocat? E cineva...? (mai mult)
Buna ziua. Ma puteti ajuta va rog cu un sfat? Un prieten a fost prins in Germania la furat in magazin, l- au prins, bineinteles l- au dus la sectia de politie, i- au facut poze, i- au luat amprentele,...? (mai mult)
Am vazut pe national geographic, ceva de genul "securitatea aeroportului" si cica un traficant prins cu cateva kilograme de cocaina risca pana la 15 ani inchisoare. De ce asa mult? Mi se pare prea mult,...? (mai mult)
Buna ziua. Dacă unul dintre fii nu se prezintă la notariat să facă taxa de moștenire se poate face in absenta lui?
Cat timp dureaza solutionarea unei cereri de apel?
Salut TPU! Întrebarea aceasta este pentru cei din Târgoviște. Deci, veneam dinspre Pavcom. La sensul giratoriu de la Regal am mers înainte, iar la următorul sens am făcut dreapta si am trecut ...? (mai mult)
Buna TPU! Pentru cei care au calatorit in UK in acest an, este adevarat ca se poate calatori/sta acolo fara viza in cazul in care calatoria nu dureaza mai mult de 6 luni si se poate merge doar cu pasaportul? ...? (mai mult)
As dori informatii despre incadrarea persoanelor cu dizabilitati prin ANOFM in campul muncii. De ce facilitati beneficiaza persoana cu handicap grav care se angajaza la o distanta egala sau mai mare cu...? (mai mult)
Cat timp dureaza sa te inregistrezi la somaj(agentie pentru ocuparea fortei de munca)?
Dacă am făcut scoala de soferi in Buzau și am dat și sala pe care am luat-o dar m-a programat foarte tarziu la traseu, îl pot da in alt oras?
Pana la urma pe câmp, ești liber sa te dai cu motorul/atv sau nu? Ma refer strict pe câmp, cărare, nu drum public. Politia îți poate face ceva?
Buna ziua, am si eu o intrebare... Tatal fetitei mele de 5 lunite este plecat in afara si vrea sa imi dea procura pentru fata sa mergem in vacanta la el. Nu mai suntem impreuna, tinem legatura pentru...? (mai mult)
Am o întrebare. Tatăl meu din 2019 până astăzi nu și- a luat deloc concediu iar acum când și- a luat, pare că nu este luat deoarece îl sună sa vina la serviciu și îi spune că dacă nu ii...? (mai mult)
Ma plimbam prin localitate (pe drum care e neasfaltat și duce în câmp) cu crossu iar niște persoane s- au ofticat și ma tot amenință cu politia dacă mai trec pe acolo (fiindcă ei locuiesc lângă...? (mai mult)
Prietena mea are 15 ani (si eu sunt major) o pot lua cu mine în Olanda (acolo locuiesc eu) fara acordul parintilor ei si fara sa am probleme cu politia?
În cât timp vi s-a eliberat buletinul in Bucuresti? Mai exista acea criză de plastic care întârzie la 30-45 zile eliberarea?
Dacă bați un paznic în timpul serviciului faci închisoare? (E doar o curiozitate) :) Dar dacă bați un individ într- un magazin? Trebuie sa fii prost sa faci acest lucru evident, dar vreau sa...? (mai mult)
Buna seara, am o intrebare, am luat amenda in starea de urgenta, am depus contestatie, aceasta a fost anulata de catre instanta, mi- a venit si plic acasa ca sa- mi fie confirmat asta, dar zilele...? (mai mult)
Buna la toti! Daca o fata minora este cu mine (sunt major) eu intru la puscarie? Chiar daca nu am avut nici un contact intim cu ea?
Nu inteleg urmatoarea chestie. Daca un individ extrem de periculos, un recidivist de temut sa zicem, loveste in strada o femeie ori un cetatean pasnic (asa cum se intampla de multe ori in trafic), insa...? (mai mult)
Mi- a fost lasat prin testament imobile care au fost luate de comunisti. Nu le- am revendicat, inca nu a intrat procesul de uzucapiune. Ce ar trebui sa fac, daca mai poate fi facut ceva. Multumesc...? (mai mult)
Salut, Am un teren alaturat pe care am titlu de proprietare (am aflat recent) dar niste vecini au mostenit o casa pe acel teren. In prima instanta vreau sa le spun sa plece de bunavoie de acolo din moment...? (mai mult)
Ajutor TPU, mama e la muncă in Italia pentru un trai mai bun, tata a murit acum 4 ani, eu am 12 ani si o sora de 19, poate pare ciudat dar am un iubit tot de 19 ani. Sora mea a aflat de el si a aflat...? (mai mult)
Buna ziua TPU! In urma ce ceva timp, se vorbea despre un subiect ca si cum se poate obtine categoria A1 daca se are 2ani de de categoria B. S-a oficializat sau inca e tot in dezbatere?
Ce părere aveți despre locuitul cu părinții pana la 30/35 de ani? Eu cred că e o idee bună decat să faci ca unii sa pleci in alta tara fara părinți și să nu te mai întorci niciodată Dar...? (mai mult)
Buna ziua, Dacă o persoana care a decedat, i s- a găsit ulterior morții sale niste nereguli în constituirea unor acte (mai exact la APIA), se mai poate impune rambursarea banilor sau sechestru pe ...? (mai mult)
Buna ziua! Am și eu o problemă la locul de muncă. Mai exact pe fluturaș îmi apar 2 zile de C.O. fără ca eu să fi beneficiat de ele. Ce pot face în situația aceasta?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
1onur întreabă:
RitaHNZ întreabă:
LisaJulie întreabă:
Marjuddjeje întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Breaking Bad
Cat de bine cunosti serialul Breaking Bad? Descopera acum :)