Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 13 Februarie 2025 sunt:
Buna ziua, Dacă o persoana care a decedat, i s- a găsit ulterior morții sale niste nereguli în constituirea unor acte (mai exact la APIA), se mai poate impune rambursarea banilor sau sechestru pe ...? (mai mult)
Buna ziua! Am și eu o problemă la locul de muncă. Mai exact pe fluturaș îmi apar 2 zile de C.O. fără ca eu să fi beneficiat de ele. Ce pot face în situația aceasta?
Salutare TPU, In aceasta seara am primit o amenda 1000 de lei în primele 15 zile, pentru ca am ieșit afara după ora 22. Problema este ca nu pot sa o achit în următoarele luni. Se poate întâmpla...? (mai mult)
Buna seara. Vad tot mai multe cazuri de politisti care incalca legea sau care nu- si fac treaba in mod corespunzator. Abuzurile si musamalizarile de caz sunt cele mai intalnite greseli pe care le fac. ...? (mai mult)
Bună, dacă aveți ceva opinii despre ce ar trebui sa fac, sunt dispus să le aud. Am cumpărat o mașină acum ceva vreme, am trecut- o RAR- ul iar acum nu o pot înscrie deoarece nu pot obține certificatul...? (mai mult)
Hei TPU! Aseară am făcut un pariu cu prietena mea cea mai bună și l- am pierdut. Ca urmare, trebuie sa ma îmbrac ca o arăboaică (adică doar pe cap ca nu am rochie) in următoarele 3 zile prin ...? (mai mult)
Buna, ce autovehicule pot conduce cu categoria AM? Sunt acele masinute de 16 ani care au 4 kw, respectiv 5 CP si aproximativ toti vanzatorii de pe olx sau site- uri de genul spun ca pot conduce cu aceasta...? (mai mult)
Ce s-ar intampla daca nu ar mai exista bani pe Terra?
Buna TPU! Dacă am absente la scoala, dar am 18 ani, imi mai trebuie motivare scrisă de la părinți? E o simpla intrebare, multumesc anticipat!
De ce în perioada asta este mai puțină lume prin centrul orașelor (parcuri, terase, cafenele etc.)?
Nu o sa construiți voi nici intr- o viață cât a construit tata in 30 de ani. ((Nicu Ceaușescu) Se pare că a avut dreptate.Au trecut peste 30 de ani de la Revoluție iar ăștia nu au construit ...? (mai mult)
Buna seara, in seara asta efectuam manevra de mers cu spatele cu masina intr- o localitate pe o stradă, pe partea stângă era parcata o mașină de scoala de soferi, era ora 21 si cateva minute, ...? (mai mult)
E adevarat ca de 1 iunie se scot restrictiile?
Am fost agresata se**al de fostul meu, amandoi suntem minori, i se poate intampla ceva daca raportez aceasta situatie la politie?
Cunosc o fata care are 15 ani si are un iubit de 50 de ani care arata ca unul de 20, în fine nu conteaza asta, chestia este ca a întretinut relatii intime cu acesta dar ea l- a rugat asta! Ce vrea...? (mai mult)
Daca sa spunem ca am 15 ani si întretin relatii intime cu un baiat major mai mare poate sa intre la închisoare? CHIAR DACA EU AM FOST DE ACORD CU ASTA?!
Cum se calculeaza va rog mult indicele de inflatie si dobanda legala? Dati-mi un exemplu.
Să zicem că voi putea intra la fără taxă la master (anul acesta după ce susțin licența), dar ideea este că eu am alte planuri și doresc să mă înscriu peste câțiva ani la master. Întrebarea...? (mai mult)
Am o întrebare, daca sa spunem (SA SPUNEM) ca eu sunt minora si am un iubit major, poate sa-l bage la închisoare chiar daca si eu sunt de acord cu relatia?
Bună ziua, de- a lungul anilor am văzut mii de întrebări ce se întâmplă dacă nu plătești un abonament, rata etc în străinătate dar niciodată nu am văzut pe cineva sa posteze : ba azi mi-...? (mai mult)
Salut, am o întrebare, recent a vorbit cu cineva care vinde o motocicleta de 150 cc dar el sune ca se poate conduc cu A1 pentru ca nu depășește puterea maxima a KW legala pentru A1, are dreptate...? (mai mult)
Zilele libere de sărbători legale se plătesc de către angajator sau nu se plătesc? Ma refer daca stai acasă in zi libera de sărbătoare legala, angajatorul iti plătește si ziua aia? Chiar daca...? (mai mult)
Am cumpărat de pe Olx o pereche de casti Airpods pro la prețul de 600 lei. Am vorbit cu vânzătorul, mi- a trimis poza cu căștile, cu seria lor și etc, totul ok... am decis sa le cumpăr. Când...? (mai mult)
Salut, vreau sa știu dacă absentele pentru bursa "Bani de liceu " se aduna Ex: am 18 absente pe primul și 4 pe al doilea in total 22 și am înțeles ca am depășit numărul de absente
Ce parere aveti, un coleg zice ca rusii ne- au facut mult rau, ce rau a facut? Basarabia si Bucovina au luat- o ca noi ne- am dat cu criminalii de nazisti si era f clar ca vom intra peste ei, asa...? (mai mult)
Bună! Stie cineva dacă se întâmplă ceva dacă din anumite motive nu am mai plătit abonamentul(Orange) la un telefon de ceva vreme? Am auzit ca se poate da in judecata sau ceva de genul!
Hei, stie cineva ce drepturi are un minor in Germania?
Ordonanțele guvernului pot să fie modificate de către Parlament?
Notarii și executorii judecătorești funcționează în subordinea Ministerului Justiției?
Salut! Daca ajung cu trenul la ora 21:45 in gara, iar eu stau la 30 de minute distanta, pot sa am probleme cu regula de circulatie intre orele 22:00 - 05:00? (Iasi - centru, vineri, data de 04.06....? (mai mult)
Dacă reclami o persoană, iar prin cele relatate în reclamatie poliția decide să deschidă un dosar penal pentru loviri sau alte violențe si persoană acuzată refuză să dea curs citațiilor, ...? (mai mult)
As dori sa ma lămuriți, într-o declarație de avere suntem obligați sa trecem și datoriile, întrebarea este dacă nu trec datoriile, care pot fi urmările exact?
Care e procesul de achiziționare a unei case (pentru prima data)? Fără a face credite sau mai știu eu ce, ma refer in cazul in care o cumperi in cash/transfer bancar. Care sunt toate lucrurile care...? (mai mult)
Salutare tuturor! Ca sa explic pe scurt, tatal meu a murit anul trecut in iulie din cauza unei boli, iar pe la sfarsitul anului trecut maica- mea se trezeste cu un plic stufos in posta venit de la...? (mai mult)
Ce șanse ai sa primesti închisoare cu executare pentru un dosar penal pentru înșelăciune in care valoarea banilor este sub 4000 lei? Și ce se va întâmpla intr- un dosar pentru înșelăciune dacă...? (mai mult)
Buna ziua! Stie cineva cat dureaza pana se elibereaza un titlu de proprietate? Am un teren al bunicului meu care a decedat, dar inainte depusese actele la primarie pentru eliberarea titlului de proprietate...? (mai mult)
Salut TPU, de 7 luni nu mai primesc alocatie, am implinit 18 ani, dar sunt in a 11- a fara sa repet o clasa, astazi dirigintele a zis ca poate nu primim pana in octombrie(inca vreo 5 luni, aproape...? (mai mult)
Hey TPU, azi cand ma uitam pe "dark web" am vazut ceva care mi- a captat atentia total si anume posibilitatea de a cumpara cetatenii pentru toate tarile din lume, de exemplu o cetatenie pentru USA costa...? (mai mult)
România donează vaccin anti- Covid Ucrainei și Moldovei, câte 200.000 de doze de vaccin pe lună (fiecareia inteleg eu). https://www.g4media.ro/romania- doneaza- vaccin- anti- covid- ucrainei- si-...? (mai mult)
Bună, știe cineva dacă te bagă în carantină dacă vii din Belgia în România? (Cu autocarul) După data de 8 mai am înțeles că se vor ridica restricțiile în Belgia.
Salut. Am admis azi traseul și as vrea sa știu dacă pot circula adica, pana când îmi vine permisul... Sa știu dacă e sa ma oprească sa nu îmi facă dosar penal? Mulțumesc
Ce sa fac daca un prieten mi- a furat bani? La ora 10 aveam suma de 1100 lei (într- un dosar) cand a venit prietenul meu la mine. Am stat cu el 2- 3 ore.(in acest timp m- am dus la baie timp de 15 minute....? (mai mult)
Salut, stie cineva daca odata ce iau permisul pentru B1 primesc si AM?
Stau la sat si recent s- a facut trotuar pe marginea carosabilului si un vecin tot parcheaza masina pe trotuar, iar eu eram cu bicicleta pe trotuar si i- am spus cu dragoste in suflet sa mute masina. ...? (mai mult)
Salut TPU, am o întrebare : Nu îmi este foarte clară noua lege, este permis să conduc un tractor (fiat 450) pe drumurile publice dacă nu am permis, dar am peste 18 ani? Înțeleg că este vorba...? (mai mult)
Bună ziua! Sunt însărcinată în câteva săptămâni și am 2 job- uri. La primul jod de 8 ore/zi am dus concediu medical deoarece nu pot risca să pierd sarcina în mediul în care lucrez... Cel de-...? (mai mult)
Cum se face mostenirea in cazul asta: Bunicul a avut 2 copii, unul dintre ei a decedat inaintea mortii bunicului. In cazul asta toate mostenirile bunicului merg la copilul care este in viata sau mai primeste...? (mai mult)
Cum sa vorbesc cu un avocat despre un proiect pe care doresc sa il fac adica un srl, incat sa nu imi fure ideea? Oare pot face un contract cu el legat de treaba asta?
De ce in orasele dezvoltate populatia este mai imbatranita?
Eu lucrez la aeroport si de fiecare data vad o dubă de la sri ba vine bă pleaca, ce treaba are sri-ul la aeroport? Ce atribuții au?
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
RitaHNZ întreabă:
1onur întreabă:
Invictusman2025 întreabă:
LisaJulie întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Umbre
Stii cine e Relu si cu se ocupa el dupa lasarea serii?