Cei mai activi useri din categoria Legislaţie, Politic & Social pe 13 Februarie 2025 sunt:
Eu am 16 ani (fac 17 in 3 luni) si iubitul meu are 18 ani (face 19 in cateva zile), este vreo problema din punct de vedere legal cu relatia noastra?
Ce pot face pentru prietenul meu? E victima bullying- ului, a fost si la psiholog si psihiatru din cauza unor oameni care ii fac rau in mod constant. Exista avocati specializati pe speța asta? Are multe...? (mai mult)
Bună! Sunt anul 2 la arhitectura și as vrea sa renunț la facultatea asta și sa depun dosarul la alta. Aveți idee dacă pot intra tot la buget sau intru obligatoriu la taxa pentru ca ar fi a2- a facultate...? (mai mult)
Salutare, am o problema cu administrația blocului, simt că sunt prea umflat la întreținere, cine ar fi în măsură să intervină să facă calcule și să ceară toate actele de la administrație?...? (mai mult)
Salut, pot părăsi țara conducând un autovehicul dacă am mai puțin de 1 an experiența?
Salut grup, am și eu o problema, acum o luna am cumpărat o masina second- hand de la un cunoscut, acesta mi- a zis ca îmi da fiscalul dupa o săptămână sau doua ca trebuie sa plătească o datorie...? (mai mult)
Salut, am și eu o întrebare, dacă familia și- a pus copilul adoptat și nu s- a aflat în centrul adopției adică în cămin și au mers cu familia adoptiva și cu părinții biologiti să semneze...? (mai mult)
Salutare si sarbatori fericite! Vin si eu cu o nevoie de informatie si sper sa pot rezolva aceasta problemă. Bunica mea in varsta de 67 ani tocmai ne- a spus ca mai detine un teren din partea părintilor...? (mai mult)
De ce românii sunt considerati niște țigani in afara?(poate mai puțin prin India) Eu cred că românii sunt niste exemple pentru restul lumii, mai puțin politicienii corupti.
Buna ziua! Am si eu o intrebare in legatura cu background check - ul facut de un viitor angajator prin intermediul unei companii care se ocupa de asta (hire right). As vrea sa stiu daca se face background...? (mai mult)
Salut! Am și eu o întrebare. Eu am stabilita pensia alimentara 400 de lei. Instanta a hotărât. Daca plec sa lucrez în afara tot atata voi da? Chiar dacă mama copilului deschide iar proces? Nu voi...? (mai mult)
Salut.Am fost agresat fizic si vreau sa il dau in judecata pe omul respectiv.Cum il dau in judecata si cat ma costa? Care este procedura si care sunt cheltuielile? Menzionez ca am scos certificat medico...? (mai mult)
De cate clase am nevoie pentru a da de permis?
M- am gandit sa fac un fel de sondaj. Care este partidul pe care l- ati vota daca ati fi obligati? Spuneti si argumentati. Sunt curios, eu fac un fel de sondaj acum la fel cum fac aia pe un esantion de...? (mai mult)
Pot conduce un scuter de 49cc in sat? Am 14 ani, imi face cineva ceva daca ma prinde?
Salutare. Am 15 ani, anul acesta 16. Vreau sa imi cumpar un Atv de 125 cc. Am 1.72m si 60 kg.Ce credeti ar fi ok pentru mine? Eu stau la oras, dar vreau sa il iau pentru la tara, nu as vrea sa mai...? (mai mult)
Pot pleca în Anglia daca am 16+? Fara părinți doar cu verii care au 22+
Ce acte sunt necesare pentru buletinul de 18 ani? Va rog detaliat daca se poate, multumesc
Daca vreau, de exemplu, sa ma casatoresc pe data de 21 iunie, in ce zi trebuie sa ma duc la medicul de familie si in ce zi trebuie sa depun dosarul la primarie? Am cautat pe google si unii spun ca ...? (mai mult)
Salut. Examenul de recuperare permis se da la politia judetului de unde faci parte sau ei te programeaza altundeva sau care sunt pasii ce trebuie facuti pentru reducerea perioadei de la 90 la 30 de zile...? (mai mult)
Buna TPU! Am o îndoiala. M- am angajat acum 3 luni jumate la o fabrică (atât am lucrat până în prezent) și o să îmi expire contractul pe 17 mai. Eu o să plec după ce îmi expira contractul. ...? (mai mult)
Salut! Daca imi depune cineva o plangere imi vine ceva o scrisoare sau politia acasa? Daca face asta si ceea ce reclama reclamanta este fals ce se intampla? Este ea amendata? Am probleme cu o vecina si...? (mai mult)
Bună dimineața dragi utilizator TPU. As dori sa aflu câteva detalii despre schimbarea numelui de familie pe cale civila. Am 35 de ani și sunt crescut de a doua soție a tatălui meu de la vârsta de...? (mai mult)
Am pensie de urmaș și voi împlini vârsta de 18 ani. Știu ca pot beneficia de aceasta pe perioada studiilor. Doresc să ma angajez pe perioada verii. Voi pierde pensia de urmaș?
De ce nu se interzice dieselul in toată lumea? Ar scadea poluarea foarte mult
Salut. Situatie: Tatal are 3 copii: 1 cu o sotie si 2 cu alta sotie. Unuia i s- a platit pensie alimentara pana la 18 ani dupa care tatal nu mai avut legaturi cu el... (nu au avut legaturi niciodata,...? (mai mult)
Daca a trecut o luna de zile si angajatorul nu mi- a dat niciun contract sa- l semnez, pot sa- mi dau demisia fara preaviz? Am vazut ca figurez la sanatate, dar mie nu mi s- a dat nimic pe mana, sunt...? (mai mult)
Ce acte am nevoie pentru a lua pe cineva in spațiu? Și cum procedez?
Dacă iau un spray paralizant la școala (am 18 ani), iar apoi in autobuz, cu intenția de a- l folosi numai pentru autoapărare, pe drum, atunci sunt in afara legii? Având in vedere: Codul...? (mai mult)
Cum pot afla unde sta mama mea vitrega? M-a blocat pe toate retelele, trebuie sa ii aflu adresa, sa ii trimita avocatul o notificare, este plecata in UK, ajutor
Pentru a da de permis de conducere, de categoria B, cate clase sunt obligatorii?
Buna ziua! Am o intrebare, cum pot afla daca mostenesc de mostenire sunt unicul mostenitor al imobilului, mai exact in Craiova, am certificat de deces, sunt unicul fiu. Cum pot afla ce mostenesc si...? (mai mult)
Salut! Daca termin clasa a 12- a pe 4 iunie si cumpar bilete de tren inainte de aceasta data pentru zilele de 4 iunie si 5 iunie, tot primesc reducerea de elev? Am de schimbat 2 trenuri in ziua aia,...? (mai mult)
Cun erau drumurile din Romania acum 20 de ani? Era un iad sa mergi cu masina pe drumurile de acum 20 de ani?
Bună, mă poate ajuta cineva? Trebuie să plec cu iubitul meu în Anglia, el a mai fost, dar eu nu, cum pot demonstra relația mea cu el ca să pot merge, în afară de căsătorie? Doresc să rămân...? (mai mult)
Salut! A dat cineva cu masina peste bicicleta mea. Sa va explic cum a stat treaba, azi am fost pe un câmp sa facem niște activitati(un grup mai mare de persoane) când am ajuns acolo, am pus bicicleta...? (mai mult)
Salut, am o întrebare, eu am 17 ani deocamdată, în 4 luni fac 18 ani, iubita mea are 14, la fel si ea, tot in 4 luni face 15 ani, și aș vrea să vă întreb: Este vreo problemă relația noastră?...? (mai mult)
Bună, pot să-mi schimb buletinul dacă nu mai stau la adresa menționată în el și să fie trecută adresa la care stau acum? Vor accepta cei de la buletine?
Buna! am dobândit recent un teren extravilan, suprafața 700m2. exista o procedura anume de vânzare a terenului extravilan sau il pot vinde la orice client interesat? rog seriozitate!
Salut, stie cineva daca cu categoria B1 pot conduce un atv cu capacitatea de 275cm³(linhai worker), greutatea de 312 kg si viteza declarata de 62km/h?
Salut. Daca dețin permis cu categoria B, și doresc sa fac categoria A, cum se procedează? Mai dau sala? Sau doar fac școlarizarea și dau orașul?
Fratilor, ce s- a intamplat cu toate dughenele de la metrou? Era una de unde imi cumparam eu odata merdenele si acum n- au mai ramas nici peretii. Din alta parte imi luam ciorapi cand mi se rupeau. Ce...? (mai mult)
Salut,daca am absolvit ieri proba practica pentru permisul de conducere, figurez in baza de date ca avand permis de conducere?
Am facut in 27 aprilie o comanda online de la firma Teamdeals. Am facut print screen cu nr de comanda si unde scria ca comanda a fost plasata si ajunge in 30. omul de la firma m- ...? (mai mult)
De ce in oras la mine sunt din ce in ce mai putini copaci? Acum 10 ani strazile erau pline de copaci, abia vedeai ceru din cauza copacilor, pe cand acum s au taiat toti copacii, nu mai e nimic...
Urgent! Sunt la un prieten la bloc și e trecut de ora 22.00. Dacă scriu aici o declarație și plec acasă, e în regulă în cazul în care mă oprește poliția? Așept răspuns urgent.
Daca sunt minora pot sa calatoresc singura cu avionul în strainatate cu acordul parintilor?
Un profesor te poate exmatricula?
Salutare TPU! Am o intrebare, un vecin ma ameninta ca se duce la sectia de politie sa depuna plangere ca fac galagie noaptea, chiar fac galagie mai ascult muzica etc... Puteti sa imi spuneti va rog...? (mai mult)
De ce multi dintre noi nu am auzit absolut nimic de compania Pfizer pana sa apara coronavirus? Chiar daca foarte multe medicamente sunt facute de Pfizer.
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat
16
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0
50
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam
RitaHNZ întreabă:
1onur întreabă:
Invictusman2025 întreabă:
LisaJulie întreabă:
O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)
Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)
Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)
Anatomia lui Grey
Atentie, SPOILERE! :-) Daca n-ai ajuns la ultimele sezoane, poate ca ar fi bine sa fugi de quiz-ul asta. Ai putea afla multe lucruri prea interesante.